İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Bugün Aktif Ne Demek?

Instagram’a zaman içinde getirilen güncellemeler, uygulamaya kullanım çeşitliliği getirse de kullanıcıların aklında farklı soruları da beraberinde getirmektedir. Bu sorulardan biri de Instagram bugün aktif ne demek sorusudur. Instagram, direkt mesajlarına Whatsapp uygulaması gibi son görülme özelliğini güncellemeler ile getirmiştir. Bu özellik takip ettiğiniz hesapların ve mesajlaştığınız kişilerin, Instagram uygulamasında en son ne zaman aktif olduğunuzu görmenize izin verir. Neyseki, Instagram kişisel istekleri de göz önünde bulundurarak bu uygulamayı kapatılabilir ve açılabilir bir şekilde sunmuştur. Bu özellik “Nasıl kapatılır veya açılır ?”, “Son görülme özelliği neye bağlı olarak kullanıcılara bilgi verir ?” şeklindeki aklınıza takılan tüm soruları blog yazımızda sizler için derledik.

Instagram Bugün Aktif Ne Demek?

Instagram bugün aktif ne anlama geliyor sorusu, Instagram’ın getirdiği son görülme özelliği ile birlikte gündeme geldiğinden bahsetmiştir. Biraz daha detaylandırmak gerekirse, son görülme özelliği ile birlikte, Instagram uygulamasına en son girdiğiniz zaman, takip ettiğiniz veya mesajlaştığınız kullanıcılara gösterilmektedir.

Örneğin, 1 saat önce aktifti, 2 gün önce aktifti, şu an aktif gibi birçok uygulamaya girişi-çıkış aksiyonları, zaman bilgisi bu özellikle beraber kullanıcılara gösterilir. Kullanıcılarda görünen “bugün aktif” ibaresi ise o kullanıcının son 24 saat içerisinde aktif olduğunu belirtir. Ancak 8 saatten kısa bir süre içerisinde de aktif olmadığı anlamına gelir. Yani kullanıcılar 8 ile 24 saat arasında uygulamaya giriş yapmışlar ise Instagram’da bugün aktif olarak görünürler.

Ancak bu özellik “Instagram uygulamasının getirdiği son görülme özelliği hangi algoritma ile çalışıyor?”, “Son görülme özelliği, diğer kullanıcılara gösterilen son görülme zamanını neye göre belirliyor ?” gibi kullanıcı odaklı soruları da sonrasında gündeme getirmiştir.

instagram son görülme neye göre belirlenir

Instagram Son Görülme Neye Göre Belirlenir?

İlk olarak şuna açıklık getirelim, Instagram’da ana sayfada da zaman geçirseniz, DM kutunuzda da zaman geçirseniz Instagram son görülme kısmına, en son hangi zaman diliminde aktif olduğunuz yansımaktadır. En son giriş saatiniz veya aktifliğiniz takip ettiğiniz kullanıcılara ve mesajlaştığınız kullanıcılara gösterilir.

Peki ya Instagram uygulamasına hiç girmediğiniz halde diğer kullanıcılara ‘Şu an aktif’ olarak gözükmenizin nedeni nedir ?

Bildiğiniz üzere telefonunuzda bazı uygulamalar siz uygulamalara girmeseniz bile açtığınızda ve çıktığınızda bu arka planda çalışmaya devam eder. Instagram da bu şekilde çalışmaktadır. Siz Instagram’a girmeseniz dahi diğer kullanıcılar sizi ‘Şu an aktif’ durumunda veya yakın bir zamanda ( 10dk önce,1s önce) aktifti durumunda göreceklerdir. Bu sorunu çözmek için tek yapmanız gereken, arka plandan bu uygulamaları kapatmaktır.

Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram son görülme özelliği, Instagram kullanıcılarını bir noktada ikiye ayırdı. Kimi kullanıcılar bu özelliği beğenerek kullanırken, kimi kullanıcılar için ise kullanım gizliliği açısından büyük bir sorun haline gelmiştir.

Neyseki Instagram, kişisel görüşlerin olumlu veya olumsuz olabileceği düşüncesiyle hareket ederek, bu özelliğin değiştirilebileceğini tanımlamıştır. Instagram çevrimiçi kapatma işlemleri için kullanıcılar, aşağıda belirtilen aşamaları takip ederek kolayca bu özelliği kapatabilirler.

  • İlk olarak, Instagram uygulaması üzerinden profil kısmınızı açın,
  • Daha sonra sağ üstte bulunan ‘Üç çizgi’ ye dokunun,
instagram ayarlar
  • Burada ‘Ayarlar ve Gizlilik’ bölümü bulunmaktadır buradan ayarlarınızı açın,
instagram ayarlar ve gizlilik
  • Karşınıza çıkan kısımda aşağı indiğinizde “Başkalarının seninle etkileşimleri” kısmını göreceksiniz.
instagram başkalarının seninle etkileşimleri
  • Ayarların bu bölümünü bulduktan sonra “Mesajlar ve hikaye yanıtları kısmını seçin.”
instagram hareket durumunu göster
  • Hareket durumunu göster butonuna tıklayın ve buradan hareket durumunuzu kapatın.
instagram hareket durumunu kapatma

Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde Instagram son görülme özelliğinizi kapatabilir ve aktifliğinizi gizleyebilirsiniz. Aynı şekilde bu özelliği geri açmak isterseniz maddelediğimiz adımları tekrar uygulayabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Burada dikkat etmeniz gereken nokta, son görülme özelliğini kapattığınızda sizlerinde takipçilerinizin son görülmesini göremediğinizdir. Bu özelliği kapatmaya karar verdiğinizde, belirtilen detayı da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Bugünkü yazımızda sizler için, Instagram son görülme özelliği ile ilgili merak edilen soruları detaylıca yanıtladık. Sosyal medya platformlarında desteğe ihtiyaç duyduğunu takdirde Instatakipci.com sitesini ziyaret ederek sosyal medya süreçlerinizde sorun yaşadığınız veya merak ettiğiniz tüm konularda destek alabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

DM (Doğrudan Mesaj) kısmına girerek arkadaşlarınızın en son ne zaman instagrama girdiğini görüntüleyebilirsiniz.

Eğer son görülme kısmında “Bugün Aktif” yazısını gördüyseniz ; o instagram kullanıcısı o gün instagrama giriş yapmış demektir. Ayrıca bu kısımda 1 saat önce, 2 saat önce aktifti gibi bildirimleri de görebilirsiniz.

Instagram’ın son görülme özelliği kişisel insiyatifinize kalmış bir durumdur. İstemeniz durumda kapatabilirsiniz.

Uygulamadan konum paylaşımınızı kapatarak paylaşımlarınızı konum belirtmeden yapabilirsiniz.

Evet mümkündür. Instagram ayarlarına girdiğiniz takdirde çevrimiçi görünme özelliğini kapatabilirsiniz.

Eğer çevrim içi özelliğiniz açık ise, Instagrama girdiğinizde sizleri takip eden kullanıcılar ve DM yoluyla konuştuğunuz kişisel

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Bugün Aktif Ne Demek? Hakkında 24 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 55 Ortalama: 5 )

24 yorum

  1. Hülya
    Hülya

    Merhaba ben instagram konusunda bilgi almak istiyorumm. Gercek olay üzerinden gidelim ben sevgilime dmden msj atıyorum an için aktif sonra bir anda 5 dk önce aktifti yazısı cıkıyor bu nasıl olabilir yani sürekli son görülmesini açıp kapattığını düşünmüyorum.. Bana bir program oldugubu istediğine aktif oldugunj gösterebildiğini söylemişti böyle bir ley mümkün mü veya bunu nasıl anlayabiliriz..

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, sohbetten çıktığı için de o yazı görünüyor olabilir.

  2. Fatma
    Fatma

    Merhaba, dm’de mesajlaşma esnasında karşı tarafın isminin yanında 1 veya 2 yazıyor şu şekilde; 1/aliayşe – 2/aliayşe
    Bu neden oluyor öğrenmek istiyorum.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, kişilerin yanında yer alan rakamlar o kişinin size ne zaman mesaj attığını gösterir. Örneğin 1 s yazıyorsa 1 saat önce mesaj atmıştır.

  3. Takip
    Takip

    Merhabalar. İnstagram iki gün önce. Ya da üç gün önce aktifti yazar mı. Atıyorum birey 1 hafta giriş yapmadı. Bir hafta önce aktif mi diye mi yazı çıkar? İki önce aktif olan birinde hiç mi son görülmesi yazmaz?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, yazar ancak bazı durumlarda teknik sorunlar olduğunda yazmayabilir.

  4. Aylin
    Aylin

    Merhaba
    2 gün öncesine kadar sohbet bölümünde ayrıca aktif olanlar kısmı vardı aktif olan herkesi görebiliyordum şimdi o kısım yok eskisi gibi olmuş var olan bir özellik nasıl yok oluyor güncelleme vs hersey tam bilginiz var mı bu yenilikle ilgili

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram güncellemelerin sonrasında cihazınız ile uygulamanızın sürümü eşleşmiyor olabilir. Sürümlerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

    • Ayşe
      Ayşe

      Şuan instagramdaydin ama 5 saat önce aktifti görünüyor takip isteklerini kabul ediyorum istek atabiliyorum ama saatler önce aktif olduğum yazıyor neden

  5. Elif
    Elif

    İnstagramda çevrimiçi olmadığım halde çevrimiçi yazıyor bu mümkün müdür?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, çevrimdışı olmanızın üzerinden bir süre geçmesine rağmen çevrim içi olarak gözükebilirsiniz.

  6. Fatih Hunu
    Fatih Hunu

    İki gün üst üste yani 48 saat dan fazla instegrama girilmez ise son durum iki gün önce aktif mi yazar yada hicbirsey yazmaz mı

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, evet herhangi bir şey yazmaz.

      • Deniz
        Deniz

        Bı önceki yorumlarda yazar yazmışsınız burada yazmaz yazmışsınız kafam karıştı doğrusu nedir acaba?

  7. Çiğdem
    Çiğdem

    Merhaba,hikaye paylaşırken müzik ekleme sekmesi yok. Daha önce severek kullandığım bu özellik bira anda kayboldu neden olur?tekrar bu özelliği ekleyebilir miyim?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, uygulamanız en güncel sürüm mü acaba?

  8. Özlem
    Özlem

    Merhaba instagramda ara sıra kişi dün aktifti diyor bu ne anlama geliyor bu kişinin son görülmesi kapalımı sizce

  9. Gökhan
    Gökhan

    instagram bugun aktıf gibi bir yazıyla karsılastım ne demek oldugunu merak ettim arastırma yaptım ogrendım

  10. Zeki
    Zeki

    İnstagram bugun aktifin ne demek oldugunu anlattıgınız ıcın tesekkurler

  11. Gizem
    Gizem

    Bilgisayar dan instagrama girdiniz zaman arka plan da açık olsa da aktif görünümü yada bilgisayar dan girince aktif görünür mü

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, evet aktif olarak görünebilir.

      • Deniz
        Deniz

        Merhabalar cm den mesajlastigim arkadaşın aktiflik durumu dün aktifti yazarken gün içinde hep öyleydi sonra hiçbir aktiflik durumunu gostermedi bu durum 48 saatten sonra gösterilmiyor mu? Örneğin 1 gün önce ya da 2 gün önce aktifti gibi. En son dün aktifligini görebiliyoruz.

        • Deniz
          Deniz

          Bı önceki yorumlarda yazar yazmışsınız burada yazmaz yazmışsınız kafam karıştı doğrusu nedir acaba?

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar , Aktiflik durumunu 24 saat içerisinde görebilirsiniz. 24 saatten sonra göremezsiniz.