İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, pek çok işletme için de etkili bir iletişim ağıdır. Bunun sonucunda işletme sahipleri, Instagram işletme hesabı almak için kolları sıvar. Ancak hesabınızı daha profesyonel kullanmak için “Instagram işletme hesabı nedir?” sorusunun yanıtını bilmek gerekir. 

Özellikle girişimcilerin çokça işine yarayacak olan bu hesap türleri sayesinde paylaşımlar daha büyük kitlelere duyurulabilir. Aynı zamanda kullanıcılar, Instagram ticari hesap üzerinden reklam verebilir ve istatistiklerini kontrol edebilirler.

Instagram İşletme Hesabı Nedir?

Instagram işletme hesabı, içerik üreten, hizmet sunan ya da ticari amaçla kullanan kişilerin hesaplarının istatistiklerini görmelerine yarar. Aynı zamanda kullanıcılar, ulaştıkları hesapların yaş ve cinsiyet gibi oranlarını görebilir. Böylece hangi kitleye ulaştıklarını görmeleri kolaylaşır.  

İşletme hesabınız ile reklam paylaşabilir, paylaştığınız reklamların hangi kitleye sunulacağına kendiniz karar verebilirsiniz. Her Instagram kurumsal hesap, reklamlarının istatistiğine kolayca ulaşabilmektedir. Diğer yandan kullanıcılar, hesaplarına iletişim butonları ekleyerek kitleleri ile daha rahat iletişim kurabilir.

Instagram İşletme Hesabı Özellikleri Nelerdir? 

Her şeyden önce “İşletme hesabı ne demek?” diye düşünebilirsiniz. En net tabirle gelir ele ettiğiniz veya etmek istediğiniz hesaba, işletme hesabı adı verilir. Bununla birlikte gelirinizi arttırmanız için birtakım geliştirmelere ihtiyaç duyabilirsiniz. 

Gelişmiş özelliklere erişim sağlayan profesyonel Instagram hesabı, pek çok ayrıcalığa da sahiptir. Sözü edilen bu özellikler, Instagram kullanıcılarının %80’ini hizmet veya ürünü satmaya veya almaya teşvik etmiştir.

Instagram İşletme Hesabı İstatistikleri

Her bir gönderi, hikaye, reels ve reklamların bütün istatistiklerine erişmek, normal Instagram hesabını işletme hesabına çevirme için en büyük sebeplerden biridir. Yeni takipçiler, takibi bırakanlar, erişim sayıları, profil tıklanmaları, kaydetme ve paylaşım ve daha birçok istatistiği sizlere sunar. Böylece hesabınızın performans bulgularına ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda elde ettiğiniz bulgulara göre, takipçilerinize uyumlu paylaşımlar yaparak kitlenizi büyütebilirsiniz.

Instagram’da Alışveriş

İşletme profili özelliklerinden biri olan alışveriş, ürünleri direkt olarak uygulama üzerinden satmanızı veya satın almanızı sağlar. Ayrıca Instagram istatistik özelliği dolayısıyla hangi ürünün daha çok satın alındığını ve erişimlerini görerek buna göre paylaşımlarınızı düzenleyebilirsiniz.  

Tercihe göre sattığınız platformu, profilinize ekleyerek de satış yapabilir yine link tıklanmalarına erişebilirsiniz. Böylece ürün, hizmet satmak ya da satın almak kolaylaşır.

Instagram İşletme Hesabı Reklamları

Facebook hesabınızı bağlayarak oluşturduğunuz reklam hesapları ile ürününüzü, postlarınızı veya hikayelerinizi öne çıkartabilirsiniz. Bu şekilde tercihe göre, kampanya oluşturabilir daha fazla insana ulaşabilirsiniz. Verilere göre hedef kitlenizi belirleyerek görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz. 

Tanıtım ve reklamlarınızı sadece Instagram üzerinden değil, bağlı olduğu için Facebook hesabınızdan da yapmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede öne çıkartacağınız gönderi veya hikaye sayesinde takipçi kitleniz de büyüyecektir.

İletişim

İşletme hesabına geçtiğinizde iletişim kurulmasını istediğiniz platformların düğmelerini aktif hale getirerek kullanabilirsiniz. Konum ekleme şansı da sunan bu düğmeler, takipçileriniz ve müşterilerinizle olan iletişim kalitenizi arttıracaktır. “Sipariş Ver, Rezervasyon Yap” gibi seçenekler sunan eylem düğmeleri, işletmelerin büyümelerini destekleyecektir.

Hızlı Geri Dönüş

İşletme hesabınız sürekli gelen aynı sorular için otomatik mesaj oluşturur. Bu şekilde müşterilere hızlı geri dönüşler sağlayabilirsiniz. Böylece DM kutularınız cevap bekleyen insanlarla dolup taşmaz. Hem de hızlı geri dönüşler, işletmenizin prestiji için faydalı olacaktır.

Markalı İçerik Onayı

Özellikle büyük bir işletme hesabınız varsa, iş birliği çok önemlidir. İş birliği paylaşımları yapan, ücretli ortakların paylaşımları, markalı içerik onayı alacaktır. Bu onay, iş birliği halinde olmadığınız paylaşımlar için çok kullanışlı bir özelliktir.

Instagram İşletme Hesabı Açma Adımları

Instagram işletme hesabı açmanız için ilk olarak kişisel hesap açmanız gerekir. Zaten bir hesabınız yoksa, Instagram hesap açma ve kaydolma yazımız üzerinden adımları tamamlayarak Instagram’a kaydolun. Ardından istediğiniz zaman profesyonel hesaba geçebilirsiniz. Sonrasında dilerseniz, Instagram’da kişisel hesaba seçme tercihi yapabilirsiniz. Instagram profesyonel hesaptan çıkma, girme işlemi kadar basit ve hızlıdır.

Aşağıda yer alan adımları izleyerek Instagram’da işletme hesabı açabilirsiniz:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Sol alt kısımda bulunan “Daha fazla” butonuna tıklayın.
  • Ardından “Ayarlar” sayfasına gelin.
instagram işletme hesabı ayarlar
  • Bu kısımda “Profesyonel Hesap” butonuna tıklayın.
  • Daha sonra açılan sayfada İşletme Hesabına Geçiş Yap butonunu göreceksiniz.
Instagram İşletme Hesabı Açma Adımları

Onayladıktan sonra işletme hesabına geçiş yapmış olacaksınız. İşte bu kadar basit. İşinizi anlatan kategoriyi seçerek işletmeniz ile ilgili ayarları da aynı sayfa üzerinden güncelleyebilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Facebook İşletme Hesabı

Instagram İşletme Hesabına Geçmek Neden Önemlidir? 

Instagram ticari hesap açma, sunduğu avantajlardan dolayı her yönden öncelik verilmesi gereken bir durumdur. Başka birine ihtiyaç duymadan tanıtım ve reklam olanağını sunan bu hizmet ile Instagram şirket hesabı veya kendi hesabınızı hızlıca büyütebilir, gelirinizi arttırabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Sadece girişimciler veya işletme profili sahibi olan kişiler değil, herkes ek gelir kaynağı için bu avantajlardan faydalanabilir. Yalnızca istatistiklerinizi merak ettiğiniz için bile Instagram profesyonel hesap geçişini yapabilirsiniz.

Günümüzde sosyal medyanın hayatımıza etkisi yadsınamaz boyuttadır. En bildiğimiz ismi ile “Influencer” artık meslek haline gelmiştir. Kendi alanlarında uzman olan, fikirlerine güven duyulan ve bol takipçili insanlar influencer olarak kabul edilir. Bu şekilde hesap açıp paylaşımları ilgi gören ve kitleleri büyüyen Instagram hesap türleri için işletme hesapları, vazgeçilmezdir.

Instagram İşletme Hesabı ile Normal Instagram Hesabı Arasındaki Farklar Nelerdir? 

Instagram işletme hesabı ile normal Instagram hesaplarının arasındaki en büyük fark, istatistik özelliğidir. Kişisel hesaplarda istatistiğe ve erişim sayısına ulaşma şansınız bulunmaz. Planlanan içerik özelliği de sadece işletme hesabı için aktif olan özellikler arasındadır.

Fakat işletme amacıyla kullanmasanız da profesyonel hesaba geçiş yaparak, bu tarz özelliklere erişim sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte işletme hesapları, erişim oranı özelliğinden dolayı gizli hesaba alınamaz. Fakat normal hesaplar için böyle bir kısıtlama yoktur.

Profesyonel Hesaptan Kişisel Instagram Hesabına Nasıl Geçilir?

Profilinizde yer alan üç çizgiye dokunarak Ayarlar butonuna basın. Hesap ayarını seçtikten sonra en altta mavi olarak yazılan, Profesyonel Hesaba Geçiş Yap butonuna tıklayın. Bu butona tıkladıktan sonra istediğiniz hesap kategorisini seçmeniz istenecektir. Hangisi sizin alanınız ise onu seçerek profesyonel hesaba geçiş yapabilirsiniz. Sonrasında eğer vazgeçerseniz, Instagram işletme hesabı kapatma için aynı yolları izleyerek kişisel hesaba geçiş yapabilirsiniz.

Instagram işletme hesaplarınızı geliştirmek ve daha büyük kitlelere ulaştırmak için Instagram Beğeni Satın Al ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hayır değil. Instagram hesabı açmak- kapamak, işletme hesabına geçiş yapmak veya sonrasında kişisel hesaba geçiş yapmak tamamen ücretsizdir.

Ticari hesapta ürün satışı için ürün gönderileri paylaşır planlanmış gönderi oluşturabilirsiniz. Ancak, içerik üretici hesap türünde ise daha çok post ve reels gibi paylaşımlar yaparak gönderi oluşturursunuz. Planlanmış gönderi oluşturamazsınız.

Kaç kişinin baktığı, kaç kişiye gönderdiği veya erişimleri belli olur. Ancak kişisel olarak profiller belli olmaz. Ayrıca bu tarz uygulamalar da profilleri gösteremez.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 55 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. hamdullah onaran
    hamdullah onaran

    Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır isimli makaleniz oldukça faydalıydı. Çok teşekkürler..

  2. Yunus ali caner
    Yunus ali caner

    İşletme Hesabı Açarak Ürün Satışı Yapabilir miyim?