İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Karanlık (Gece) Modu Nasıl Aktif Edilir?

Instagram gece modu özelliği geldi. Son yılların en popüler uygulamalarından bir tanesi olan Instagram, fotoğraflarınızı, anılarınızı paylaşabileceğiniz bir sosyal medya platformlarından birisidir. Uygulama kullanıcıları her geçen gün artmaktadır. Instagram’ı diğer fotoğraf uygulamalarından farklı kılan özelliği birçok filtreyi barındırıyor olmasıdır bundan dolayı kullanıcılar çeşitli efektlerle zenginleştirdikleri fotoğrafları arkadaşlarıyla paylaşma şansını yakalıyor. Kullanıcılar bu fotoğrafları istedikleri düzeyde ve ücretsiz bir şekilde yapabilmektedirler. Instagram kullanıcıları Instagram’ı bir nevi e-ticaret alanını çevirmeyi başarmışlardır. İşletme hesabı açarak firmalar kendi markalarını tanıtıp reklamlarını yapabilme potansiyeline ulaşmışlardır böylelikle daha çok hedef kitleye ulaşmaya başlamışlardır.

Instagram’ın Özellikleri

  • Fotoğraf
  • Video
  • Direkt mesaj
  • Canlı yayın
  • Hikâyeler
  • Etiket
  • Arşiv
  • İstatistik
  • Kaydedilenler
  • Öne çıkan hikâyeler
  • Instagram gece modu

Gibi birçok özelliği bulunmaktadır fakat Instagram karanlık gece modu uygulamanın içerisinde herhangi bir seçenek olarak bulunmamaktadır. İOS ve Android kullanıcıları Instagram karanlık gece modu nasıl kullanıldığına dair internette araştırmalarına başladıklarını görmekteyiz. Bu uygulama ile ekranınız siyah bir görünüme kavuşur ve gözü yormadan daha keyifli vakit geçirmenizi sağlar aynı zamanda bu uygulama sayesinde karanlık moda aldığınızda güç tüketimini de büyük ölçüde etkilemektedir. Kullanıcıların uzun zamandır beklediği yeni nesil karanlık gece moduna kavuşmayı beklemekteydiler ve artık karanlık gece modu özelliği sizlerle. İnstagram kaybolan mesaj modu yazımıza da bakmak isteyebilirsiniz.

Böylece Instagram, akıllı telefon kullanan kullanıcılarının en çok ilgi duyduğu karanlık gece modu özelliğini gün yüzüne çıkardı. (Instagram Destek)

instagram karanlık mod yapma

Instagram Karanlık Gece Modu Nasıl Aktif Edilir? (Android)

  • Profilinize gidin ve sağ üstteki üç çizgiye basın.
  • Açılan sayfada Ayarlar’a basın ve tüm ayarlarınızı görüntüleyin.
  • Hakkında butonunun altında bulunan Tema’ya tıklayın ve bütün temaları görüntüleyin.
  • Tema Seç sayfasında Aydınlık, Karanlık ve Sistem Varsayılanı modlarını göreceksiniz. Karanlık moda tıklayın ve keyfini çıkarın.

Artık Instagram uygulamanız gece moduna geçmiş bulunmaktadır bundan böyle Instagram’a girerek gece modunda kullanabilirsiniz.

YouTube Siyah Modu Açma hakkında bilgi almak için ilgili blog yazımıza göz atın!

Instagram Karanlık Gece Modu Nasıl Aktif Edilir?

Karanlık Gece Modu Nasıl Aktif Edilir? (iOS)

  • Ayarlara giriniz.
  • Ekran ve parlaklık seçeneğine tıklayın,
  • Açılan ekrandan koyu modu etkinleştiriniz.

iOS kullanıcıları içinde artık gece modu etkin hale gelmiştir böylece Instagaram uygulamanızı açarak karanlık gece modunun keyfini çıkarabilirsiniz.

ios karanlık mod

Karanlık Gece Modu Nasıl Kapatılır?

Gece modunu aktif hale getirirken yaptığınız işlemleri tekrarlayarak gece modunu devre dışı bırakabilirsiniz üstelik istediğiniz zaman tekrardan aktif edebilirsiniz.

Karanlık Gece Modunun Avantajları Nelerdir?

  • Siyah ekran gözlerinizi daha az yoracaktır.
  • Ve kullanıcılar gözleri daha az yorulduğu için uygulamada daha fazla vakit geçirebilecekler.
  • Telefonun şarjı daha uzun gitmesini sağlayacaktır.

Instagram Destek konulu yazılarımız sayesinde daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz ve böylece Instagram hesabınızı daha profesyonel yönetebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yeni gelen güncelleme ile kullanıcılar istemeleri durumunda güncellemeyi indirerek, Instagram’ı karanlık mod şeklinde kullanabilirler.

Yeni güncelleme ile gelen karanlık mod iOS ve Android cihazlardan kullanılabilir durumdadır özellikle dikkat edilmesi gereken tek şey akıllı telefonunuzun yeni Instagram güncellemesine uygun olup olmadığıdır.

Karanlık modu aktif etmek çok kolaydır o halde karanlık modu aktif etmek için blog yazımızdan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Gece modu kullanmak gözleri daha az yorar. Bu nedenle göz hassasiyetine iyi gelir.

Akıllı cihazlarda kullanılmak adına karanlık mod 2017 yılında ortaya çıkmış olan bir özelliktir.

Bu modun kullanımı ile telefonun şarjının daha az kullanılmasına böylece daha uzun süre pil ömrüne olanak tanırsınız.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Karanlık (Gece) Modu Nasıl Aktif Edilir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 55 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. şükran sevim
    şükran sevim

    Gözlerimi beyaz ışık aşırı yoruyordu. Instagram karanlık gece modu nasıl aktif edilir makalenizi okudum ve artık gece modunda kullanıyorum. Teşekkürler..

  2. ela nur yıldız
    ela nur yıldız

    Instagram karanlık gece modunu aktif ettim ama geri kapatamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?