İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Beğeni Engeli Nasıl Kaldırılır?

Instagram beğeni engeli, nasıl düzeltilir konusuna bu içerik ile birlikte açıklık getirdik. İnceleyerek bilgi sahibi olabilir ve sorununuzu kolayca çözebilirsiniz. Instagram kullanıcıları olarak her zaman fark etmeden beğeni yasağı alabiliyoruz. Bu engele takılan herkesin kötü niyetli olduğu anlamını ortaya çıkartmak yanlış olur. Çünkü, birçok kez insanlar yanlışlıkla da olsa bu hataya düşebiliyor. Uzun süre Instagram’da vakit geçirenlerin sıklıkla başına gelen Instagram Beğeni Engeli ile alakalı kurtulma yollarından bahsedeceğiz. Umarım yeni gelecek güncellemelerle bu engel kaldırma yöntemleri kaldırılmaz.

Instagram beğeni engeli, son zamanlarda çok sık karşılaşılan sorunlar arasında yerini almaktadır. Gerek güven vermeyen siteler üzerinden Instagram şifresinin paylaşılması gerek bu siteler üzerinden Instagram adresine giriş yapılması, beraberinde beğeni engeli gibi birçok sorunu da ortaya çıkarmaktadır. Veya Instagram’da çok fazla yorum yapılması çok fazla kullanıcıyı bir anda takip etme, sürekli like yapılması gibi işlemler nedeniyle de instagramda engel yemek sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Beğeni engelinin hangi limitlere göre oluştuğunu aşağıdaki başlık üzerinden inceleyebilir, bilgi sahibi olabilir ve konu ile ilgili önlem alabilirsiniz.

Instagram Beğeni Engeli Neden Olur?

Yukarıda da belirtildiği üzere Instagram’da beğeni engeli sorununun farklı nedenleri bulunmaktadır. Bunlardan biri, güven vermeyen kişi ve siteler üzerinden Instagram şifrenizi paylaşmanız, diğer nedeni ise belli bir etkileşim kotasını aşmış olmanızdır. Her iki sebepte de beğeni engeli sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Tabi sorunun düzelme süreleri, problemin kaynağına göre değişmektedir. Limit aşımında engelin kalkması için belli bir süre beklemeniz gerekir ancak şifreniz güven vermeyen sitelerin eline geçtiyse ne kadar beklerseniz bekleyin sorun düzelmeyecektir. Bu durumda yapılacak olan işlemleri bir sonraki başlıkta detaylarıyla açıkladık.

instagram işlem engellendi uyarısı

Beğeni engeli sorununun bir diğer sebebi de belli bir etkileşim limitini aşmış olmanızdır. Bu limit günümüz de 60 dakika içerisinde 350 beğeni yapmaktır. Eğer bir saat içerisinde 350 gönderi beğeniyorsanız engele takılırsınız. Bu beğeni engellemesi tam tamına 18 saat boyunca sürecek.

Beğeni engeliniz kalkmasına rağmen hala aşım yapıyorsanız ileri de hesabınız tamamen kapatılabilir. Bu gibi durumlara karşı dikkatli olmanız gerekmektedir.

Instagram Beğeni Engeli Nasıl Kalkar?

Siz de bu radara takılmışlardan ve Instagram’da beğeni yapamıyorum diyenlerdenseniz doğru içeriğe geldiniz. Yukarıdaki nedenleri düşünerek aşağıdaki çözümleri uygulayabilirsiniz.

Art Arda Çok Fazla Instagram Beğeni Yapmak

Öncelikli olarak son bir saat içerisinde kaç adet görseli beğendiğinizi hatırlamaya çalışın. Çok fazla beğeni yapıp sınırı aştıysanız Instagram tarafından spam şüpheli bir hareket olarak algılanırsınız. Bu sınır 60 dakika yani son 1 saat içerisinde 350 beğeni civarıdır. Şüpheli algılanan hesap bir süre beğeni yapmaması adına engellenir. Bu süre 18 saattir. 18 saatin sonunda hesabınız üzerinden beğeni yapabileceksinizdir. Tekrar sınırı yaparsanız bu durumda beğeni engeli daha uzun sürebilir, hatta Instagram hesabınız kapatılabilir.

Eğer sınırı aşmadığınızı düşünüyorsanız ve bu şekilde olmasına rağmen engel aldıysanız büyük bir sorun olabilir. Aşmadığınıza dair Instagram’a mesaj göndermeniz gerekmektedir. Yani yapmanız gereken hesabınızın incelenmesini beklemek olacak.

Instagram Sorun Bildirme Adımları

Aşağıdaki adımlar ile Instagram’a yardım ve inceleme talebinde bulunarak hesabınızı kapanmaktan kurtarabilirsiniz:

  • Instagram uygulamanıza girin ve profiline gelin.
  • Sağ üst köşedeki üç çizgiye ve ardından Ayarlar ve Gizlilik butonuna basın.
  • Gelen sayfanın altına Yardım butonuna dokunun.
instagram sorun bildir
  • Sorun Bildir ve ardından Sallamadan sorun bildir deyin.
instagramdan sorun bildirme
  • Bu kısımda sorun bildireceğiniz hesaba dair bilgileri dahil et ve etme şeklinde bir soru ile karşılacaksınız. “Dahil et” ve devam et deyin.
  • Yaşadığınız sorunu birkaç cümle ile gelen kısma yazın. Varsa ekran görüntüsü ekleyin.
  • Gönder deyin.
instagram yardım mesajı gönderme

Bu şekilde Instagrama ilgilenmesi için mesaj göndermiş olacaksınız. Instagramdan yanıt gelmesini bekleyin. Genellikle bu süre kısa bir süredir.

Başka Kişiler ile Şifre Paylaşmak

Eğer daha önce hesabınızın şifresini herhangi bir yerde paylaştığınızı hatırladıysanız ve sorunun kaynağının bu sebepten olduğunu düşünüyorsanız yapacağınız tek işlem şifre değiştirme işlemi olacaktır. Yani, bu gibi durumlarda hesabın incelenmesini beklemek sorunun çözümüne bir katkıda bulunmayacaktır. Eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız, şifrenizi değiştirerek, düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz. Bu konuda sizlere önerimiz, hiçbir koşulda hesap şifrelerinizi kimseyle paylaşmamanız olacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Ayrıca Instagram eylem engellendi hatası almanız durumunda yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Veya Instagram limitleri yazımız ile uygulama sınırlarını öğrenerek kullanabilirsiniz.

Instagram beğenilerinizi hızla arttırmak ve daha büyük kitlelere ulaşmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram kullanırken , hoşunuza giden paylaşımları beğenmeniz konusunda herhangi bir sayı sınırı bulunmaz. Ancak gün içerisinde çok sayıda beğeni göndermek, hesabınıza beğeni engeli gelmesine sebep olabilir.

Instagram Beğeni Hilesi, belirli bir süre içerisinde çok sayıda beğeni yollayan instagram kullanıcısının başına sıkça gelen bir durumdur. Çokça beğeni göndermeniz durumunda hesabınız spam hesap olarak algılanabilir ve paylaşımları beğenmenize engel getirilebilir.

Instagram beğeni hilesi kaldırmanız için bir süre beklemeniz gerekecektir. Bu tarz bir engelle karşı karşıyaysanız yaklaşık 24 saat’e kadar beklemeniz gerekecektir.

Sitemiz üzerinden yapacağınız alışverişler sizlerin güvenliği ön planda tutularak tasarlanmıştır. Herhangi bir şekilde zarar görmeniz mümkün değildir.

Instagram paylaşımlarınıza gelen beğeni sayılarınızın yükselmesi sizlere daha çok etkileşim ve popüler olma imkanı sağlar.

Beğenileriniz yüksek olmadan popüler olmanız çok zor bir ihtimaldir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Beğeni Engeli Nasıl Kaldırılır? Hakkında 34 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 30 Ortalama: 4.9 )

34 yorum

  1. Bobr
    Bobr

    Telefonumda beğeni ve takip yapamıyorum ama tabletten giriş yapınca hesabıma beğeni ve takip yapabiliyorum nedeni nedir

  2. Cansu
    Cansu

    Beğeni ve yorum engelii yedim kalkmasını arz ediyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, çok fazla işlem yaptığınızda bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Belli bir süre takip ve beğeni yapmayarak düzelmesini bekleyebilirsiniz. Ancak işe yaramıyorsa şifrenizi değiştirip tekrar deneyin.

    • Yusuf
      Yusuf

      Beğen atamıyorum ve takip edemiyorum kimseyi sebepleri

      • Insta Takipçi
        Insta Takipçi

        Merhaba, Etkileşim engeli almış olabilirsiniz. Bu engel nedeniyle belirli bir süre için takip işlemi gerçekleştiremezsiniz.

  3. Elif Cücük
    Elif Cücük

    1 hafta engel almıştım sabah bitti paylaşım yaptım açıklamalı tarif. Posta gelen yorumlara cevap ve beğeni yaptım. Genel sayfamda bir paylaşımı beğendim tekrar bir hafta yasak geldi. Ne yapabilirim.? Spam almış olabilirmiyim? Nasıl düzelir? İnstagram sorun bildir kısmına da yazdım… 🙁

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınız spam ve şikayet altında olabilir.

  4. Fatma Nur
    Fatma Nur

    Merhaba ben hiç bir gönderiyi beğenmiyorum karşıma işleminiz kısıtlandı diyor bunun sebebi nedir ve ne yapmalıyım

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, gün içerisinde çok sayıda takip etme ve takipten bırakma işlemi gerçekleştirmeniz durumunda etkileşim engeline takılmanız muhtemeldir.

  5. Tuğçe
    Tuğçe

    bende begeni engeli aldim ve ben begenmedigim halde bi suru foto begenmis instagram bu neden oluyor nasil duzeltilir yardimci olurmusunuz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınızın şifresi başkaları tarafından ele geçirilmiş olabilir ve bu nedenle sizin haberiniz olmadan beğeni yapıyor olabilir.

  6. Rojda
    Rojda

    Çok sağolun bu makale çok faydalı oldu benim için.

  7. Zehra
    Zehra

    Merhaba ben çekilişlere katıldım ama iğrenç içerikler paylaşılıyordu takibi bıraktım engel yedim arkasından hesabınız başkasının eline geçtu diye uyarı aldım. Şifreyi değiştirdim daha güvenli hale getirdim bu arada takipten çıkmaya devam ettim 7 gün engel yedim beğeni tekipci engeli ne yapmalıyım

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, gün içerisinde çok sayıda beğeni yapmanız, takip etmeniz ya da takipten çıkmanız durumunda etkileşim engeli almış olabilirsiniz.

  8. Medine Dut
    Medine Dut

    1 haftadır beğeni ve paylaşım yapamıyorum, ne zaman düzelir yada ne yapmam lazim. Çok fazla sayfayı takibe aldıktan sonra böyle oldu.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınız etkileşim engeli almıştır. Bu engelin kalkması 1-2 hafta sürebilmektedir.

  9. Merve
    Merve

    Merhaba İnstagram hesabimda gönderi paylaştığım da topluluk kurallarına aykırı diyor ve kaldırılıyor bunun sebebi nedir ve ne zaman düzelir sizce

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Paylaşımlarınız şikayet almış olabilir ya da yapay zeka tarafından zararlı görülmüş olabilir. Destek merkezi ile iletişime geçmeden bir çözüm elde edemezsiniz.

  10. Feyyaz
    Feyyaz

    Mrb Yaklaşık 3 aydır beğeni takip yapamıyorum sorun bildir den çok yazdım halen dönüş olmadı nasıl yardımcı olabilirsiniz bana

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, aylık olarak engel almış olabilirsiniz. Cevap alabilmek için hesabınız ile eşleştirdiğiniz mail adresi üzerinden iletişim kurunuz lütfen.

  11. Nur
    Nur

    Yorumları beğeniyorum kalpler kırmızı oluyor ancak beğeni rakamı yükselmiyor ben ordan anladım sanırım engellendim doğrumu acaba ve nasıl çözebilirim

  12. Selin
    Selin

    Beğeni ve takip engelim var bir haftadır kimseyi takip edemiyorum beğeni yapamıyorum ne yapmam gerekiyor

    • Zahide
      Zahide

      3gündür ne takip ne beğeni hiçbirşey yapamıyorum telefonumdaki hiçbir hesapta olmuyor ne yapmam gerekiyor

  13. Melek
    Melek

    Merhaba hesabimda 02.08 tarihine kadar takip begeni fotogtaf paylaşma engeli var nasıl kaldrabilirim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, süreyi beklemekten başka çareniz bulunmamaktadır.

  14. Ferhat
    Ferhat

    Takipçi beğeni engeli yedim

  15. Nuran sayar
    Nuran sayar

    Instgramda begeni yapiyorum. Ama gorunmuyo nedeni nedr

  16. Yavuz
    Yavuz

    instagram tarafından begeni engeli aldım nasil kaldirilir ogrendim ama sagolun

  17. Dorukhan BAYAR
    Dorukhan BAYAR

    Kaliteli bir içerik olmuş, instagramdan begeni engelinin nasıl kaldırılacagı ile ilgili

  18. Özge
    Özge

    Merhaba çok uzun zamandır Instagram’da paylaşım yapmak istediğimde her herhangi istediğim bir müziği ekleyemiyorum müzik var fakat sınırlı sayıda ve sadece yabancı Türkçe hiç yok uygulamayı silip yeniden yükledim olmadı güncelleme yaptım yine olmadı son olarak çareyi cihaz değiştirmekte bulduk farklı bir cihazda aynı şekilde kaldığım yerden devam ettim bunun sebebini gerçekten merak ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

  19. Özlem Anac
    Özlem Anac

    Instagram; ” Topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz” engeli. Hiçbir kural ihlali yapmadığım halde, beğeni yapamıyorum, gönderi paylaşamıyorum, takip edemiyor ve bırakamıyorum. 2 haftadır paylaşım yapamıyorum. Acilen bu problemin düzeltilmesini istiyorum.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, gün içerisinde çok sayıda beğeni, yorum, takip etme ve takipten çıkarma işlemleri yaptınız mı acaba?

      • Cansu
        Cansu

        Beğeni takip engeli aldim bu 2.kere herhangi bir paylaşım kötüye kullanılacak bisey de yapmadım sorun bildir yazıyorum cvp yok nasıl düzelebilir bu durum

        • Cemali Batın
          Cemali Batın

          Yazımızın görsellerinde anlatıldığı şekilde sorununuzu bildirdiyseniz geri dönüş sağlanacaktır.