İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Telefon Numarası Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram ile ilgili en merak edilen konulardan biri de Instagram telefon numarası ekleme nasıl yapılır konusu olmuştur. Bu konuyu sizler için detayları ile açıkladık.

Instagram son yılların en popüler sosyal medya platformu olmayı başarmıştır. İnsanlar zamanının birçok kısmını Instagram’da geçirmeye başlamışlardır. Böylelikle kullanıcıların akıllarında birçok soru işareti de bulunmaktadır. Hesapları üzerinde başka telefon numaraları bulunmakla birlikte bu telefon numarasını nasıl değiştirebiliriz gibi sorular fazlası ile gündeme gelmiştir. Ya da Instagram hesaplarına telefon numarasını eklemek isteyen birçok kullanıcı bulunmaktadır.  Gerek hesap güvenliği gerekse sayfanın itibarı için kullanıcılar telefon numaralarını Instagram hesaplarına eklemek isteyebilirler.Şimdi sizlere Instagram’a telefon numaralarınızı nasıl ekleyeceğiniz hakkınızda bilgi vereceğiz.

Instagram Telefon Numarası Ekleme Adımları

Instagram Hesabına Telefon Numarası Nasıl Eklenir ?

Instagram hesabınıza telefon numarasını ekleme veya ekli olan telefon numaralarınızı nasıl değiştirilir sorusu ile ilgili olarak sizleri bilgilendirmek isteriz.

  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Daha sonra profil sayfanıza ulaşın ve sağ üst köşede üç çizgi butonuna dokunun.
  • Buradan “Ayarlar ve Gizlilik” dedikten sonra “Hesaplar Merkezi” ne tıklayın.
  • Karşınıza çıkan sayfada “Kişisel Detaylar” butonuna basın.
  • Ardından “İletişim Bilgileri” ne dokunun ve “Yeni İletişim Yöntemi Ekle” dediğiniz taktirde “Cep Telefonu Numarası Ekle” seçeneğini göreceksiniz.

Hesap çalınma durumlarda ise telefon numaranızı değiştirmek istediğiniz de ise hesabınızın çalındığına dair başvuruda bulunmanız gerekmektir. Hesap bilgilerinizi doğrulamak amacıyla sizden kimlik görüntüsü talep edecektirler. Bu işlemlerinizi yapmak için hesabınıza erişiminizi sağlayamadığınız doğrultusunda bir seçeneğin aktif olması gerekmektedir.

İlgili yazımıza göz atabilirsiniz : Telefon Numarasından Instagram Bulma

Instagram Telefon Numarası Nasıl Kaldırılır ?

Instagram Telefon Numarası Nasıl Kaldırılır ?

Instagram’dan telefon numaranızı kaldırmak isterseniz daha önce yaptığınız işlemler gibi profilimi düzenle bölümünden telefon numaranızı bulup üstüne tıklayarak değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz.

  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Daha sonra profil sayfanıza ulaşın ve sağ üst köşede üç çizgi butonuna dokunun.
  • Buradan “Ayarlar ve Gizlilik” dedikten sonra “Hesap Merkezi” ne tıklayın.
  • Karşınıza çıkan sayfada “Kişisel Detaylar” butonuna basın.
  • Ardından “İletişim Bilgileri” ne dokunun.
  • Ardından telefon numaranıza dokunarak “Numarası Sil” seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Instagram Telefon Numaraları Nasıl Güvende Tutulur ?

Dünya üzerinde 1 milyardan fazla aktif Instagram kullanıcı olduğu düşünüldüğünde telefon numaraları, epostalar ve benzeri bilgilerin güvenliği daha da önemli hale gelmiştir. Telefon numaranız kişisel bilginiz olsa dahi bu bilgi ile Instagram hesabınıza giriş yapabildiğimiz için bu gibi bilgileri güven de tutacak yolları aramamız gerekir. Siber saldırıların her gün arttığı Instagram’da kişisel bilgileriniz hiç olmadığı kadar önemli. Şayet kimse telefon numarasının dağıtılmasını, taciz edilmesini veyahut kötü amaçlarla kullanılmasını istemez. (Instagram Destek)

Instagram Bilgilerinizi Güvende Tutma

Kişisel bilgilerinizi paylaştığınız Instagram’da verileri kontrol etmek için ve Instagram bilgilerinizi koruyabilmek için, aşağıda belirtilen detayları inceleyebilirsiniz. Böylece, Instagram uygulamasını sorunsuz ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

  • Öncelikle hesabınızı güçlü savunabilecek bir şifre belirleyin. Çeşitli kombinasyonlar vasıtası ile hesabınızın şifresinin bulunması çok basittir. İşte bu yüzden çok güçlü ve karmaşık bir şifre belirlemelisiniz. Şifreniz değişmiş dahi olsa eski şifrenizi kimse ile paylaşmayın. Kötü niyetli kişiler Instagram’a sahte evraklar ileterek hesabınızı elinizden alabilir. Ayrıca Instagram şifremi unuttum yazımızı inceleyerek şifrenizi güncelleyebilirsiniz.
  • İki faktörlü kimlik doğrulama sistemini her zaman aktif tutun. Bu doğrulama ile şifrenizi çözmüş kişiler cep telefonunuza gelen şifreye ulaşılamadığı için hesabınıza giriş yapılamaz.
  • E-posta adresinizi yanlış doldurmayın ve ulaşabilir olduğunuza emin olun. Eğer şifrenizi unutsanız bu yol ile değiştirebilirsiniz.
  • Başka kişilere ait akıllı cihazlar ile hesabınıza giriş yaptıysanız giriş yaptıktan sonra “Beni Hatırla” seçeneğinin aktif olmadığına emin olun.
  • Şifrenizi talep etmeyen takipçi kazanma sitelerini tercih edin. Eğer bir web sitesi sizden şifrenizi istiyor ise bu kişilere cevabınız her zaman hayır olsun.

Son zamanlarda kullanıcılar Instagram takipçilerinin, güvenlik sorunları yaşamasına sıkça şahit olmuştur. Bu durum dolayısı ile güvenliğin önemini arttıran Instagram bilgilerin güvene alınması konusu çok sık sorulan sorular arasında yerini almış ve Instagram yetkilileri de bu konuda harekete geçerek, kullanıcıların güvenliğini arttıracak yeni özellikler tanımlamıştır. Yukarıda bahsedilen işlemleri uygulayarak güvenilir bir şekilde Instagram uygulamasını kullanabilirsiniz.

Instagram hesabınızı geliştirmek ve yükseltmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/instagram-hikaye-izlenme-satin-al

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hesabınızı daha güvenli bir hale getirmek için kendi telefon numaranızı ekleyebilirsiniz. Bu sayede telefon numaranız üzerinden doğrulama yapabileceksiniz.

Instagram hesabınıza telefon numaranızı ekleyerek, instagram hesabınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz. Şifre değiştirme koşullarınızı daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca hesabınızın çalınması durumunda telefonunuzu kullanarak hesabınızı geri alabilirsiniz.

Instagram hesabınıza numara eklemek 2 dakikanızı almayacaktır. Instagram ayarlarınıza girerek kolaylıkla telefon numaranızı ekleyebilir ve hesabınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz. Eğer detaylı bilgilere ihtiyacınız varsa blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Instagram kaydınız sırasında telefon numaranız ile kayıt olmazsanız güvenlik problemi yaşayabilirsiniz.

Telefon numaranızı değiştirme imkanınız yok ise Instagram destek merkezi ile iletişime geçmelisiniz.

Instagm hesabınızı gerekli güvenlik önlemleri ile koruma altına almazsanız hesabınız çalınma tehlikelerine her daim açık olacaktır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Telefon Numarası Ekleme Nasıl Yapılır? Hakkında 30 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 25 Ortalama: 5 )

30 yorum

  1. Hediye
    Hediye

    Benim instagram hesabım eski telefon numarasına kayıtlıydı ve telefon numaram değişti giriş yapamıyorum nasıl halledebilirim bu durumu

    • Onur
      Onur

      Harika içerik

    • polat
      polat

      Merabalar instagram hesabim benim de eski telefonda kaldi sifre istiyorum eski gmail hesaba gidiyo galiba bu durumda ne yapmaliyim yardim edin lutfeeen

      • Insta Takipçi
        Insta Takipçi

        Merhaba, bu e-posta adresinize erişmeniz gerekmektedir maalesef.

    • Yagmur
      Yagmur

      Hesabımı kaybettim ve numaramı değişmem lazım nasıl yapıcam

      • Enes Bulut
        Enes Bulut

        Merhabalar , hesabınıza kayıtlı mail adresiniz ile ulaşabilirsiniz. Yeni numaranızı da senkronize etmeniz gerekir.

  2. Zuhal Yıldız
    Zuhal Yıldız

    Merhaba ınstgram ekibi hesabımı yanlışlıkla sildim geri almak istiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınızı kalıcı olarak sildiyseniz geri getirmek mümkün değildir.

  3. Onur
    Onur

    Instagram şifremi unuttum numaram değişti giriş yapamıyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, e-posta adresinize kod gönderilmesini talep edebilirsiniz.

  4. ebru
    ebru

    merhabalar size sorum olacaktı ben instagram hesabımı açarken telefon ve mail adresi girmiştim şimdi yeni e posta ekledim eski olanları nasıl silebilirim çünkü kod eski mailimede gidiyor lütfen yardımcı olun bana erkek arkadaşım eski mail şifremi bildiği için hesabımı çalmaya çalışıyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba ayarlar kısmından eski bilgileri kaldırabilirsiniz. Güncellediğinizde kalkacaktır.

  5. ebru
    ebru

    telefon numaramı silmeye çalışıyorum ama kaydedilmiyor lütfen yardımcı olun

  6. Memet.gunes06
    Memet.gunes06

    Selam ben şifremi unutum ama hesapima giremiyorum şifremi de yenilemiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram giriş ekranından şifremi unuttum diyerek şifrenizi yenileyebilirsiniz.

  7. Nursemin
    Nursemin

    İyi günler Ben Instagram hesabımı yanlışlıkla sildim lütfen aktifleştirin. Nursemin.7 kullanıcı adım bu

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Instagram hesabınızı kalıcı olarak sildiyseniz geri açmanız maalesef mümkün değildir.

  8. Samet
    Samet

    Bu hesabımı bu e postaya bağlamak isterim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram profil ayarları bölümünden e-posta seçeneklerinizi düzenleyebilirsiniz.

  9. Sema
    Sema

    Dostum instagram şifremi unuttum
    Ancak sifre unuttum butonuna bastığımda kayıtlı olan numaraya
    E posta adresine posta bağlantısı gidiyor
    Yani telefon numarasına e posta gitmektedir
    Telefon hattı takılı fakat mesaj gelmiyor
    Telefon numarasına gelen e postayı nasil görebilirim buna yardım edebilirmisin?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızın kayıtlı olduğu telefon numarası ile e-posta adresiniz eşleştirilir ve güvenlik bilgilerinizde yer alan e-posta adresinize bağlantı gönderilir. Telefon numaranıza bağlantı gelmez.

  10. Mehmet şahin
    Mehmet şahin

    Benim instagram hesabım eski telefon numarasına kayıtlıydı ve telefon numaram değişti giriş yapamıyorum nasıl halledebilirim bu durumu

  11. Alperen
    Alperen

    instagrama telefon numarası eklemeye calıstım sonra degıstırmekle ugrastım ama olmadı söylediginiz asamaları gerceklestırdım oldu tesekkurler

  12. Enes Erdogan
    Enes Erdogan

    instagram üzerinden telefon numarası eklemek ve degıstırmenın nasıl yapılacagını merak edenler icin faydalı bir yazı

  13. Büşra
    Büşra

    Bugün gün içinde telefonum sıfırlandığı için Instagram programida aktifken silinmiş oldu şuan hesabım aktif ama giremiyorum. Çünkü kayıtlı olduğum telefon numaramı değiştirdim, o yüzden girmek istediğim de sms kodunu eski numaraya gönderiyor Instagram hesabıma giriş yapmak istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz..

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , yeni cep telefonu numaranızı Instagram hesabınız ile senkronize etmeniz gerekmektedir veya eski numaranızdaki kod ile aktivasyon yapabilirsiniz.

  14. Salim
    Salim

    Merhaba instgram hesabım eski hattının üstüne ve yeni telefon numarasını değiştireceğim ama şifremi unuttum yardımcı olma şansınız var ki

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagarm hesabınızın bağlı olduğu mail adresinizi biliyorsanız yardımcı olabilirim. Teşekkürler..

  15. Zehra
    Zehra

    Benim instagram hesabım çalınmıştı ama geri aldım orada ki numaramı değiştirmişler onu nasıl güncelleye bilirim lütfen yardımcı olur musunuz kod o numaraya gidiyor

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhavalar, Instagram profiliniz de bulunan üç noktayı dokununuz.
      Profil seçeneğine girmeniz gerekmektedir.
      Profili düzenle bölümüne giriniz.
      Telefon simgesine dokunun
      Ve açılan sayfaya başında sıfır olmadan telefon numaranızı girmeniz gerekmektedir.
      Telefon numaranızın doğruluğunu kanıtlamak için doğrulama kodu gelecektir.
      Doğrulama kodunuzu girmeniz gerekmektedir.
      Kaydederek bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.