İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Sayfası Nasıl Açılır?

Öncelikle Facebook sayfası açmadan önce bir Facebook hesabına sahip olmanız gerekir. Facebook hesabınız yoksa Facebook hesap açma yazımızı okuyabilirsiniz. Facebook sayfa açma oldukça kolay ve kısa süreli bir işlemdir. Sayfa oluşturmak için öncelikle profilinizin sağ üst köşesin de bulunan aşağı oka basmanız ve ardından çıkan menüden “Sayfa Oluştur” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Sayfa oluşturmak için öncelikle belirli unsurları dikkate almanız gerekmektedir. Facebook Sayfası Nasıl Açılır? Gelin yakından ineleyelim. 

Sayfanızın Türünü Belirleyin

Facebook’ da oluşturduğunuz sayfaların türlerini belirlemeniz internet üzerinde arama yaparken sayfanıza ulaşılmasında kolaylık sağlar. Sayfa türleri içinden işinize en uygun ve sayfanızı anlatan türü seçmelisiniz.

  • İnternet üzerinden ürün satan marka ve firmalar için uygun seçenek “Marka veya Ürün” seçeneğidir.
  • Eğer yerel bir işletmenin sayfasını açmak istiyorsanız bu durumda “Yerel İşletme veya Yer” seçeneğini de seçebilirsiniz.

Sayfa açma amacınızı belirledikten sonra, sayfa açma işlemlerine geçebiliriz.

Facebook Sayfası Nasıl Oluşturulur ? (Masaüstü / PC )

Facebook Sayfası Nasıl Oluşturulur ? (Masaüstü / PC )

Facebook’ta bilgisayar için sayfa oluşturma işlemleri oldukça basittir. Kolayca Facebook sayfası açmanıza imkan tanıyan adımlar şu şekildedir :

  • Facebook anasayfasındayken sol tarafta bulunan menü içerisinde biraz aşağıya inin.
  • Sonrasında “Sayfalar” butonuna tıklayın.
  • Karşınıza açılan sayfa içerisinde sol üstte “Yeni Sayfa Oluştur” sekmesine tıklayın.
  • Sonrasında oluşturacağınız sayfanın gereksinimleri ile dolu bir panel ile karşılaşacaksınız. Açmayı hedeflediğiniz sayfa için gereksinimleri dilediğinizce doldurun.

Sayfa Oluştururken Mutlaka Eklemeniz Gereken Alanlar Nelerdir ?

Hakkında Bölümü

Oluşturmuş olduğunuz sayfa hakkında detaylı bilgilendirmeyi bu bölümde takipçileriniz paylaşabilirsiniz, sayfa adınız, kategorisiniz ve sayfa biyografiniz dikkatli olmanız gereken konu ise net ve açıklayıcı bir hakkında yazısı yazmanız yararınıza olacaktır.

Seçtiğiniz Profil Resmi

Profil resminizi belirleyin. Bu markanızı anlatan bir logo veya bir resim olsun. Mümkün olduğu kadar markanızın anlatıldığı bir logo resmini kullanmalısınız.

Facebook Internet Adresinizi Seçin

Facebook sayfalarına kolay erişim için bir adres belirlemenize imkân sağlar. Örnek; Facebook.com/Sayfa Adı tarzında bir kolay erişim adresi belirleyebilirsiniz. Bu adımda Facebook size bir ad önerisinde bulunacaktır. Bu ada karar verirken dikkatli olmalısınız, çünkü sayfalarınızı bir kere oluşturduktan sonra sadece bir kez değiştirme hakkınız var. Buraya kullanıcılara anlam ifade eden ve markanızı anlatan veya sayfanızın adını yazın.

Facebook Mobil Sayfa Oluşturma ( iOS / Android )

Facebook Mobil Sayfa Oluşturma ( iOS / Android )

Aşağıdaki adımları uygulayarak sayfa kurma, ayarlara gitme, istatistikileri görüntüleme ve diğer işlemlere ulaşabilirsiniz. Facebook sayfa açma işlemi için aşağıdaki adımları uygulayınız.

  • Facebook uygulamasını başlatın.
  • Ardından profil resminize dokunun.
  • Açılan sayfa içerisinde “Sayfalar” butonunu göreceksiniz.
  • Butona tıkladıktan sonra açılan sayfalar içerisinde “+ Oluştur” butonunu göreceksiniz. Tıklayın.
  • Sonrasında karşınıza çıkacak olan otomatik talimatlar ile dilediğiniz Facebook sayfasını oluşturabilirsiniz.

İlgili makalelerimize göz atarak detaylı bilgi edinebilirsiniz:

Facebook sayfaları birçok özelliği içinde barındırtan dinamik bir alandır. Bu nedenle sürekli güncellenmekte ve yeni özellikler eklendiğini unutmayın. Facebook sayfalarınızı işletirken güncellemelere düzenli olarak göz gezdirmelisiniz. (Facebook Destek)

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook profilinize bakanlar adı altında yapılan uygulumalar güvenlik tehditleri barındırmaktadır. Bu tarz uygulamalar ile şifre paylaşmanız tavsiye edilmez.

Facebook şifrenizi mail adresinize ya da telefon numaranıza onay kodu alarak değiştirme imkanınız vardır.

Facebook video indirme işlemi için aracı uygulamalar kullanmak zorundasınız. Facebook’un video indirme özelliği mevcut değildir.

Facebook sayfası açtıktan sonra sayfalar adına farklı yöneticiler atar veya çoklu yönetim gerçekleşir.

Facebook profilleriniz ile herhangi bir sınırlamaya dahil olmadan istediğiniz sayıda sayfa açmanız mümkündür. Ancak sayfalarınızı güncel tutmanız gerektiğini unutmayın.

Facebook sayfalarınızda üyelerinize paylaşım yetkisi tanımanız neticesinde üyeler sayfa üzerinde paylaşım yapma imkanı vardır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Sayfası Nasıl Açılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. müge orak
    müge orak

    Facebook Sayfası Nasıl Açılır isimli yazınızı oldukça faydalı buldum. Bu konuda oldukça açıklayıcı bir içerik olmuş. Çok teşekkürler..

  2. osman hacılar
    osman hacılar

    Facebook Sayfa Yönetimleri Çoklu Yapılabilir mi?