İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hashtag İşareti Nasıl Yapılır?

En fazla kullanılan sosyal medya platformu olan instagram ve twitter da daha fazla kitleye ulaşabilmek adına hashtag kullanılmaktadır. Kullanımı oldukça yaygın olan konu etiketi yapılan paylaşımların milyonlarca kişiye ulaşmasına olanak sağlamaktadır. Gelelim hashtag işamreti nasıl yapılır sorusunun cevabına.

  • Hashtag işareti (#) Microsoft bilgisayar klavyesi ile yapılacaksa “Alt Gr + 3” tuşları kullanılarak yapılabilmektedir. Öncelikle Alt Gr’ ye basmanız ardından ise 3 tuşuna basmanız heştek işareti yapmanız için yeterli olacaktır. Bu süreçte kullanılan klavyenin Q veya F olması önemli değildir. Her iki klavye çeşidinde de hashtag (#) işareti aynı şekilde yapılmaktadır.
  • Eğer kullandığınız bilgisayarın markası mac ise “#’’ işaretini yapabilmek için Option + 3 tuşlarına basmanız gerekli olacaktır. Bu şekilde hızlı ve oldukça kolay konu etiketi yapabilirsiniz.

Hashtag Nedir?

Instagram ve Twitter da sıklıkla karşılaşabileceğiniz bu işareti cümlenin başına getirerek istediğiniz paylaşımı kolaylıkla yapabilirsiniz. Başlık etiketi veya etiket anlamına gelen Hashtag işaretini yapmak oldukça kolaydır. Kullanımı oldukça popüler olan ve 7’den 70’e herkesin kullandığı heştek işareti paylaşımınızın etkileşim sayısının artmasına olanak sağlayan bir araçtır.

Gündemin belirlenmesinde oldukça önemli bir role sahip olan konu etiketleri yardımıyla açılmış konu etiketleri üzerine yorum yapabilir veya kendi konu etiketinizi oluşturabilirsiniz. Hashtag kullanımı sadece etkileşim için yapılmaması gereklidir. Doğru zamanlarda doğru konu etiketleri ile paylaşım yapmak oldukça önemlidir. Ayrıca bu işaret  e-ticaret platformları için reklam niteliği de taşımaktadır.

Instagram’ın En Popüler Hashtagleri için ilgili linke tıklayın!

klavye hashtag

Twitter Ve Instagram Hashtag Kullanımı?

Hashtag twitter ve instagram üzerinden daha fazla kitleye ulaşabilmek adına yapılan bir işarettir. Bu işaretin anlamı ise konu etiketidir. Konu etiketi ile yapılan paylaşımlar normalden çok daha büyük bir kitlenin paylaşımınıza ulaşabilesine olanak sağlar. Özellikle farkındalık yapmak için oluşturulan konu etiketi twitter ve instagram da yoğun olarak kullanılmaktadır. Paylaşım yaparken hashtag sınırlaması bulunmamaktadır. Bir veya birden fazla konu etiketi yapılabilmektedir. Yazacağınız cümlenin başına koyacağınız # işareti konu etiketinizi oluşturabilirsiniz. Var olan bir konunun üzerine paylaşım yapabilir veya kendi konu etiketinizi açarak paylaşımlarınızı yapabilirsiniz. 10’dan fazla konu etiketi paylaşımı yapacağınız paylaşımın spam olarak algılanmasına sebebiyet verebilmektedir. Fakat instagram 30 tane hashtag paylaşımı yapılmasına izin vermektedir. Bu etiketlerin birbiri ile orantılı olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Bu sebeple konu etiketi paylaşımınızla alakalı olmalıdır. Örneğin bir tatil fotoğrafı paylaştığınız zaman #tatil şeklinde etiketlendirme yapabilirsiniz. Bu şekilde bu etiketi araştıran herkesin karşısına paylaşımınızın çıkmasına sebep olabilirsiniz.

Hashtag kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise gereksiz konu etiketleridir. Peş peşe ve paylaşımınız ile alakasız konu etiketi paylaşmak sizin için olumsuz bir profil oluşturulmasına neden olacaktır. Bu sebeple kullanılan konu etiketinin sırf fazla etkileşim alabilmesi için gereksiz olmaması gerekmektedir. Ayrıca sitemiz üzerinden Instagram yeni özelliği instagram odaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Instagram Hashtag Bulma hizmetimiz için ilgili linke tıklayın!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Popüler listeler de yer almak için hashtag kullanımı önemli bir etkendir. Etiket kullandığınız konu ile ilgili popüler olmanız keşfette yer almanızı sağlayacaktır.

Instagram gönderilerinize tek seferde yalnızca 30 adet hashtag ekleyebilirsiniz.

Instagramda kullanacağınız etiiketler sizlere daha çok etkileşim kazandırır ve paylaşımlarınız daha çok dikkat çeker.

Gönderilerinize ekleyeceğiniz etiketlerin alakalı olmasına özen gösteriniz. Ayrıca etiketler çok kullanılan ve popüler etiketler olmalıdır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hashtag İşareti Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. uğur tellioğlu
    uğur tellioğlu

    Instagram Hashtag İşareti Nasıl Yapılır konusunda oldukça faydalı bilgiler vermişsiniz. Beni sorum şu ; En fazla kaç hashtag kullanmalıyım ?

  2. asif avcı
    asif avcı

    Keşfet Listesine Girebilmek İçin Etiket Kullanmak Zorunda mıyım?