İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Grup Kurma Nasıl Yapılır ? (2024)

Instagram grup kurma günümüzde herkesin kullandığı bir sosyal medya etkinliğidir, birbirinden farklı bir çok özelliğe sahip olan Instagram’ın en sevilen özelliklerinden biri ise Instagram grup kurma seçeneğidir. 7’den 70’e herkesin dikkatini çekmeyi başarmış ve kolay kullanımı sayesinde en sık kullanılan uygulama olmayı başarmıştır. Her geçen gün yenilenen, gelişen ve kendini güncelleyen uygulamanın en sevilen özelliklerinden biri ise grup kurma özelliği birden fazla kişi ile aynı anda konuşma imkanı sunmaktadır. İlk kez üye olacaklara tanınan ayrıcalık ile Facebook üzerinden kolayca kayıt oluşturulabilmektedir. Üyelik hesabı açıldıktan hemen sonra gerekli işlemler yerine getirilerek grup kurulabilmektedir. Instagram grup kurma işlemi detayları yazımızın devamında.

Facebook Instagram Grup Kurma Nedir?

Instagram takipçileriniz ve arkadaşlarınız ile toplu halde konuşabilmek için grup kurma özelliğine sahiptir. Birçok kişiyle aynı anda konuşabileceğiniz bu özellik Instagramın en sevilen özelliklerinden sadece bir tanesidir. Whatshap’da olduğu gibi grup kurabilir ve paylaşımlarınızı bu grup ile yapabilirsiniz. Oldukça basit bir özellik olması ile birlikte kullanıcıların oldukça sık tercih ettiği bir özelliktir. İsteklerinize göre birden fazla grup kurarak toplu mesajlaşma yapabilirsiniz.

Instagram Grup Kurma

Peki ya Instagram’da grup nasıl kurulur ?

  • Uygulamaya girildiği anda sağ üst köşede mesaj simgesi yer almaktadır. Bu simgeye tıkladıktan hemen sonra mesaj bölümü açılacaktır. Grup kurma işlemini bu seçenekten yapabilirsiniz.
  •  Grup kurarken istediğiniz kişileri tek tek seçerek gruba ekleyebilirsiniz. Kişi ekleme işleminizi bitirdikten sonra onaylamadan önce aynı bölümde yer alan grup ismi seçeneğinden grubunuza isim verebilirsiniz. ‘’ Bu gruba isim ver ‘’ seçeneği grup kurarken karşınıza çıkmaktadır. Instagram grup isimleri bu noktadan kişilesin tercihlerine göre çeşitlilik gösterebilir.
  • Tüm bu işlemlerinizi tamamladıktan sonra onaylamanız grubu açmanız için yeterli olacaktır. Grubu oluşturduğunuz anda, grup otomatik olarak mesajlar bölümünde görülecektir. Mesaj atmak için grubun üzerine tıklamanız gereklidir.
  • Grup kurduktan sonra istediğiniz kadar DM atabilirsiniz. Attığınız mesajları grup içerisinde yer alan herkes görebilmektedir. DM atıldığı zaman ise karşı tarafa bildirim gitmektedir. Oldukça kolay kullanım şekli ile ister fotoğraf paylaşımı, isterseniz Instagram üzerinde yer alan herhangi bir postu grup arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

Bilgisayardan instagram dm görüntüleme özelliği de bulunmaktadır. Bilgisayarınızdan hesabınıza giriş yaparak konuşmaları görüntüleyebilir ve telefona ihtiyacınız olmadan mesaj atabilirsiniz.

Instagram Gruptan Çıkma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram da istemediğiniz herhangi bir gruba dahil edilmek kimi zaman oldukça sinir bozucu olabilmektedir.  İstemediğiniz bir konuşmaya dahil edilmek veya sürekli olarak bildirim almaktan rahatsız olmak istemiyorsanız gruptan çıkabilirsiniz. Instagram grubundan çıkmak oldukça kolay bir işlemdir. Uygulama açıldıktan sonra sağ tarafta yer alan mesaj simgesine dokunmanız ve çıkmak istediğiniz grubu seçerek “sohbetten ayrıl ’’ seçeneğine tıklamanız gruptan çıkmanız için yeterli olacaktır. Çıktığınız bir gruba geri davet edilebilirsiniz. Fakat gruptan çıktıktan sonra grup içerisinde ki mesajları okuyamaz ve bildirim alamazsınız.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

İlgili makalemize göz atabilirsiniz ; Instagram Sohbet Teması (Rengi) Nasıl Değiştirilir ?

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram gruplarını engellemeniz için sizi gruba dahil eden kişiyi engellemeniz gerekmektedir.

Instagram’da engellendiğinizi anlamak için sizi engelleyecek kişinin ismini kendi hesabınız dışında başka bir hesaptan kontrol ederek tespit etmeniz gerekmektedir.

Instagram’da böyle bir sınırlama bulunmamaktadır. İstediğiniz kadar grup kurabilirsiniz.

Instagram dm gruplarınız için en fazla 32 kişi eklemesi yapabilirsiniz.

Instagram üzerinden dm sistemi ile sesli mesaj gönderme ve alma yapabilirsiniz.

Instagram DM üzerinden tek görüntülenmelik fotoğraf ve videolar göndermesi yapabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Grup Kurma Nasıl Yapılır ? (2024) Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Sakin
    Sakin

    Grup açmak istiyorum

  2. Eslem kanlıca
    Eslem kanlıca

    Instagram Grup kurma nasıl yapılır ? Teşekkürler..

  3. vedat recan
    vedat recan

    Instagram DM Grup Kişi Sınırı Kaçtır?

  4. himmet
    himmet

    Instagram Gruplarını Engelleyebilir miyim?