İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

YouTube canlı yayın kullanıcılar tarafından günümüzde kullanımı yüksek düzeyde artmaya devam etmektedir. Özellikle daha geniş kitlelere gerçek zamanlı ulaşım imkanı sağlamış durumda. Bu da takipçiler ile beraber daha yakınlık kurma şansı sağlıyor. Böylece bir youtuber kanalı üzerinden inandırıcılığını daha yüksek noktaya çıkarmaktadır. Bu sayede soru-cevap gerçekleştirilebilir; canlı ders anlatımı sağlanabilir veya pek çok iletişim canlı olarak ele alınabilir.

Farklı yollar üzerinden youtube aracılığıyla canlı yayın gerçekleştirmek mümkün;

  •   Bunlardan biri web kamerasını kullanarak, dizüstü veya masaüstü bilgisayar aracılığıyla gerçekleştirmektir,
  •   Diğeri ise akıllı telefon veya tablet üzerinden mobil aracılığı ile bağlantı kurmaktır. Bunu gerçekleştirmek için en az 1000 takipçi olması gerekir,
  •   Daha güçlü şekilde yayın yapabilmek için ise özel kodlayıcı ele alınır. Bu durum profesyoneller açısından geniş bir kitleye ulaşım fırsatı sağlar.

Yüksek Kitleye Ulaşım İçin Youtube Kanalı Üzerinden Canlı Yayın

Youtuberlar özellikle canlı yayın ile beraber kanal aracılığıyla, önemli zamanlarda geniş bir kitleye ulaşım imkanı sağlar. Özellikle belli bir yayın akışı oluşturmak ve bu yayının saatini belirleme konusunda etkin ayrıcalıklar sunmaktadır. Süre geldiğinde live başlığı altında yayına başlanabilir ve üye olan ya da olmayan pek çok geniş çapta kitleye ulaşım sağlanabilir. Kitlenizi daha da genişletmek için YouTube canlı yayın izlenme satın al hizmetinden yararlanabilirsiniz. Tabii bu konuda Stream adresi ve ID alınması gerektiği unutulmamalıdır. İnternet çözünürlüğü belirlendikten sonra, bu konuda internet upload internet hızı üzerinden ayarlama yaparak yayına başlayabilirsiniz.

Kaliteli Youtube Canlı Yayını Nasıl Yapılır?

Belli bir kalite yakalayarak Youtube üzerinden canlı yayın gerçekleştirme takipçileri mutlu etmek adına büyük öneme sahiptir. Bunu sağlamak için ise öncelikle kanal üzerinden kişisel ayarların eksiksiz şekilde yapılması gerekir.

  •   Video çözünürlüğü ayarlanmalıdır,
  •   İnternet upload hızı ayarlaması büyük öneme sahiptir,
  •   Kitleyi memnun edecek iyi bir konu belirlenmelidir,
  •   Stream adresi ve ID alınması gerekir,
  •   Yayın akışı ve saat belirlenmelidir,
  •   Logo ve altyazı gibi grafikler etkin şekilde eklenmelidir,

Bu gibi daha pek çok değişik kaliteli yayın aracı kanal üzerinde etkin hale getirmelidir. Bu sayede canlı yayınla beraber ulaştırmak istediklerinizi geniş bir kitleye anlatabilirsiniz.

youtube canlı yayın

Canlı Yayın Üzerinden Geniş Kitleye Ulaşmak İçin Yapılması Gerekenler

Açılan bir YouTube kanalı üzerinden tek başına kısa sürede geniş bir kitleye ulaşmak mümkün değil. Bu durum özel programlarla hazırlanmış videolar ya da canlı olarak yapılacak yayın olsun fark etmez. Mutlaka uzun bir süre kaliteli yayınlar yapılmalı ve buna göre düzenli kitleye ulaşılmalıdır. Tabii bu her zaman mümkün değil.

O yüzden YouTube abone satın alma imkanı değerlendirmek, kısa sürede geniş bir kitleye ulaşma imkanı tanımaktadır. Özellikle YouTube canlı yayın izlenme satın al hizmeti daha geniş kitlelere ulaşmanızda büyük katkı sağlayacaktır. Bunlar arasında beğen, izlenme, paylaşım, yorum ve daha pek çok destek yer alıyor. Tabii ayrıca Türk gerçek ve bot ile beraber yabancı gerçek ve bot seçeneklerini değerlendirmek en önemli husustur. Böylece arzu ettiğiniz kadar yüksek miktarda kitleye, hesabınızı açtığınız andan itibaren ulaşabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Youtube platformunun yanında diğer popüler platformlarda da canlı yayın izleyebilir veya açabilirsiniz. Instagram canlı yayın izleme, Tiktok canlı yayın açma ve Facebook canlı yayın nasıl yapılır gibi blog yazılarımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sosyal medya  hesaplarınızı geliştirmek ve büyütmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/twitter-video-izlenme-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instatakipci.com sitesi üzerinden Youtube ürünlerine göz atarak kanalınıza abone satın alabilirsiniz.

Youtube Türkiye’nin aylık tekil olarak 25 milyon ziyaretçisi bulunmaktadır.

Youtube topluluk kural ve ilkelerini yerine getirmeyen yayınlara yaş kısıtlaması ya da yayından kaldırma gibi cezalar getirmektedir.

Youtube kanalınızda kaliteli içerikler üreterek, beğeni sayılarınızı arttırarak ve düzenli paylaşım sağlayarak daha popüler bir kanal sahibi olabilirsiniz.

Paylaşımlarınızın içerisinde diğer videolardan görüntüler, telif sahibi kanalların alıntıları olması durumunda tüm paylaşımlarınız risk altında olacaktır.

Youtube Premium sistemi, reklamsız, çevrim dışı izlenebilme özelliği ve müzik özelliği ile avantajlara sahip bir üyelik çeşididir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Ayca Demirbas
    Ayca Demirbas

    Canlı yayınların youtube üzerinden nasıl yapılır diye araştırıyorum sorumun cevabını almış oldum faydalı blog icin tesekkur ederim

  2. Yusuf Erdınc
    Yusuf Erdınc

    Canlı yayın youtube’tan yapamıyordum nasil yapilir diye uğraştım videoda blogda cok yardımcı oldu sağolun