İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Spotify Üyelik İptali Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Spotify üyelik iptali yapmak mı istiyorsunuz, işte tüm detaylar. Spotify son zamanların kuşkusuz en popüler çevrimiçi müzik dinleme programı durumunda. Buna rağmen pek çok üye, farklı nedenlerden dolayı Spotify hesap kapatma kararı alabiliyor. Spotify hesap silme aslında sanılanın aksine hiç de zor bir işlem değil. Bu yazımızda size Spotify hesaplarınızı sorunsuz şekilde nasıl kapatabileceğinizi anlatmaya çalışacağız. Tabi bunun öncesinde kısaca Spotify hakkında bazı genel bilgileri hatırlamakla başlayalım.

Spotify çevrimiçi müzik dinleme sitesi, 2008 yılında kuruldu. Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı pek çok ülkede önemli bir kitle tarafından beğenildi. Spotify ücretli bir aplikasyon. İlk üç aylık deneme süresinden sonra tüm müzikleri uzun ve daha yüksek kaliteli halleri ile dinlemek, yeni müzikleri özgürce keşfetmek için Premium hesaba geçiş yapmanız gerekir. Her yerde ve her ortamda kesintisiz şekilde müzik dinlemek için Spotify üst düzey bir hizmet veriyor. Aynı zamanda internetin olmadığı zamanlarda da indirdiğiniz müzikler sayesinde problem yaşamaksızın müzik dinlemeyi sürdürebilirsiniz. Tüm bu olumlu özelliklerine rağmen Spotİfy hesabını kalıcı olarak kapatmak isteyen üyeler bulunabilir. Aplikasyonun ücretli olmasından dolayı insanlar tedirgin olup hesaplarını kapatmak isteyebilir. Bunun en önemli nedenlerinden biri de üyelik devam ettiği sürece otomatik olarak banka hesaplarından aylık ücretin çekileceği korkusudur. Oysa Spotify hiçbir şekilde sizden bir taahhüt istemez. Spotify’i dilediğiniz zaman istediğiniz ölçüde bırakabilirsiniz. Bu konudaki detaylara gelin birlikte göz atalım.

Spotify aplikasyonunun herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Uygulamayı kullanmak adına Spotfiy premium hesap sahibi olmanız şart değildir. Sistem bu noktada inisiyatifi tamamen üyelere bırakmıştır. Üyeler istemedikleri ölçüde abone olmazlar ya da aboneliklerini o ay için yeniletmezler. Dilerlerse de hesaplarını tamamen kalıcı olarak silebilirler. Spotify’a üyelik esnasında kalıcı olarak hesap silme konusuna dair detaylı bir bilgilendirmeyle karşılaşırsınız. Bu konudaki tüm detayları Spotify’nin yardım sayfasında da yer alıyor. Spotify üyelik iptali işlemleri sanıldığından çok daha kolay.

Hesap silme işlemi yerine Spotify Premium iptal etme de işinize yarayabilir. Eğer hesabınızı kapatmak istemiyor, sadece ücretsiz Spotify kullanmak istiyorsanız Spotify premium nasıl iptal edilir aşağıda açıkladık:

Spotify’da Premium Üyelik İptali Nasıl Gerçekleşiyor?

Spotify üyelik iptali işlemini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Farklı cihazlardan spotify üyelik iptali nasıl yapılır adım adım anlattık:

Bilgisayar Üzerinden Spotify Premium Üyelik İptali

Aşağıdaki adımları izleyerek bilgisayardan spotify premium üyeliğinizi iptal edebilirsiniz:

  • Spotify web sitesine girin ve oturum açın.
  • Sağ üst köşede yer alan profil resminize tıklayın.
  • Daha sonra Hesap kısmına gelin.
  • Sol menüden Mevcut Planlar butonuna tıklayın. Burada hangi plana üye olduğunu görebilirsiniz.
  • En alta inin ve Spotify Free seçeneğinde yer alan “Premium’u İptal Et” butonuna tıklayın.

Bu işlemleri tamamladığınızda artık Spotify Premium üyesi olmayacaksınız.

Spotify Premium Ne Kadar yazımız ile Premium fiyatları hakkında detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.

spotify premium iptal etme

Telefondan Spotify Premium Üyelik İptali

Maalesef uygulama üzerinden premium üyelik iptalini gerçekleştiremiyorsunuz. Aşağıda Android veya iOS işletim sistemli telefonunuzdan Spotify premium iptal etme mobil adımlarını izleyin:

  • spotify.com adresine girerek oturum açın.
  • Sağ üst köşede yer alan Ayarlar simgesine dokunun.
  • Hesabı Görüntüle deyin.
  • Yönlendirilen sayfada Planın başlığı altında yer alan Planı Değiştir butonuna basın.
  • Bilgisayarda yer alan Mevcut Planlar sayfasına geleceksiniz. Bu kısımda bilgisayardaki adımların aynısını yapın. Sayfanın altlarına inin ve Spotify Free planını bulun. Burada yer alan Premium’u İptal Et butonuna tıklayın.

iOS’ta Apple Kimliği ile Spotify Premium İptali

Eğer iphone kullanıcısıysanız, apple kimliğiniz üzerinden satın aldığınız Spotify premium üyeliğinizi yine Apple kimliğinizi kullanarak iptal edebilirsiniz. Eğer Apple kimliğiniz ile abonelik oluşturmadıysanız bu kısımdan iptal gerçekleştiremezsiniz.

Apple kimliği ile Spotify Premium iptali adımları:

  • iPhone’unuzda Ayarlar’a gelin.
  • Apple kimliğinize dokunun.
  • Daha sonra Abonelikler butonuna dokunun.
  • Spotify’ı bulun ve Aboneliği iptal et butonuna basın.
spotify abonelik iptali

Bu bahsettiğimiz işlemler ile Premium üyeliğinizi sonlandırmış olursunuz. Yani Spotify otomatik ödeme kapatma işlemini de gerçekleştirdiniz demektir. Hesabınızı ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Spotify free üyeliğinde müzik dinlerken arada reklam dinlemek durumunda kaldığınızı, o an dinlemek istediğiniz şarkıyı belirli bir süre sonra çalabiliyor olabileceksiniz, çünkü saatte yalnızca 6 adet şarkı dinleyebilirsiniz. Ayrıca çevrimdışı dinleme özelliğinin de kalkacağını hatırlatmak isteriz.

Peki eğer Premium üyelik iptali dışında hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız hangi adımları izlemelisiniz?

Spotify Hesabı Nasıl Silinir?

Hesabınızı silmeden önce geri dönüşü olmayan bir adım atacağınız için neleri kaybedeceğinizi bilmeniz gerektiğini düşündük.

Spotify Hesap Silme İşlemi Sonrası Ne olur?

Spotify üzerinden hesabınızı kalıcı olarak sildiğiniz takdirde size atanan kullanıcı adını artık kaybetmiş olursunuz. Yani aynı kullanıcı adı ile bir dahaki sefere yeni bir üyelik açma şansınız ortadan kalkar. Diğer yandan Spotify hesabını kalıcı olarak silmek isteyen üyeler, tüm özel bilgilerini kaybeder. Bunların içinde özel listeler, kaydedilen müzikler, algoritma bilgileri ya da çalma listeleri yok olur. Sonuçta Spotify aplikasyonunda her kullanıcı adına özel olarak atanmış bilgiler söz konusu. Kapatma sonrası bu bilgileri bir daha geri getiremezsiniz. Aynı şekilde üyelik esnasında takip ettiğiniz hesaplar da ortadan kaybolacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Podcast Nedir? Nasıl Yüklenir?
Spotify Podcast Nedir? Nasıl Yüklenir?

Podcast, genellikle dijital platformlardaki dizi hâlinde yayınlanan taşınabilir müzik ve konuşma gibi ses yayınları anlamına geliyor. Spotify podcast,...

Spotify'a Müzik Nasıl Yüklenir?
Spotify'a Müzik Nasıl Yüklenir?

Spotify müzik yükleme işlemi nasıl yapılır ve Spotify müzik ekleme işlemlerini bu yazımızda sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız. Spotify uygu...

Spotify hesaplarını kapatan kişiler neleri kaybedecekleri konusunda genelde bilinçsiz olabiliyor ve büyük pişmanlıklar yaşayabiliyor. Özellikle de çalma listeleri ve kaydedilen müzikler konusunda büyük bir hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Bu nedenle Spotify hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce hesabınızdaki tüm bilgileri son bir kez inceleyin ve verilerinizi indirin.

spotify hesap silme

Spotify Hesap Silme Adımları

Spotify hesabını silmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

  • https://support.spotify.com/tr-tr/premium-close-account/ linkine girin. Bu link Spotify’ın hesap kapatma ve verileri temizleme linkidir.
  • Açılan sayfada Hesabımı Kapat ve Verilerimi Sil butonuna tıklayın.
  • Hesap kapatma işlemine devam etmek için ana ekranda yer alan “devam et” butonuna basmalısınız.
  • İkinci adımda, ana ekranda “anlıyorum” tuşuna basarak devam edin. E-posta adresinizin silmek istediğiniz e-posta adresi olduğunu kontrol edin. Son olarak, hesabınızı kapatmak için ekranda bulunan “hesabımı kapat” tuşuna basarak spotify hesap silme işlemini tamamlamış olursunuz.

Eğer bu yazımızı beğendiyseniz, Spotify Profil Resmi Değiştirme işlemi hakkında bilgi almak için yazımıza bakın!

Spotify ile ilgili diğer makalelerimiz;

Sitemizi ziyaret ederek Spotify Dinlenme Satın Al hizmetimizi inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Spotify Free olarak kullanımı mevcuttur fakat şarkı seçme özelliği kısıtlıdır. Free özelliğinde reklam içerikleri de mevcuttur.

Ürünü yıllık aldığınız takdirde, 1 yıllık bedeli ödeyerek kapatırsınız ve ödediğiniz ücreti geri alamazsınız.

Deneme sürümleri tamamen ücretsizdir. Bu sürümlerde kart bilgisi tedbir amaçlı alınmaktadır.

Spotify hesabınızla başka telefon ve bilgisayardan dilediğiniz kadar oturum açabilirsiniz fakat aynı anda sadece tek bir müzik dinleyebilirsiniz. Yani siz bir hesapta müzik dinlerken diğer hesapta müzik dinleyemezsiniz.

Bireysel Spotify üyeliği 2021 yılı güncel 17.99 TL dir.

Bir konu hakkında bilgi almak veya herhangi bir sorun hakkında yardım almak için https://support.spotify.com/ adresini kullanarak bildirebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Üyelik İptali Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? Hakkında 18 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

18 yorum

  1. Selen Keser
    Selen Keser

    Hesabımı kabul etmiyor kullanıcı adımı ve şifremide kabul etmiyor şifremi yeniliyemiyorum

  2. Berna kalkan
    Berna kalkan

    Merhaba dün spotify premium satın aldım fakat başka bir hesaba geçiş yaptı şimdide silemiyorum yardımcı olur musunuz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hızlı bir şekilde Spotify müşteri hizmetlerine mail atmalısınız.

  3. Hülya
    Hülya

    Lütfen bana ulaşın benden habersiz hesap açılmış

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, sizlerden habersiz açılan hesaplarınız ile ilgili şikayetlerinizi Spotify destek hizmetlerine iletmelisiniz. Bankanızdan çekilen bir miktar var ise lütfen bankanız ile de iletişime geçiniz.

  4. Burcu
    Burcu

    Ben üyeligimi iptal ettigim halde neden benim kartimdan ücret alıniyor 3 aydır haksiz yere kartimdan ücret aliniyor onları nasıl ödeyeceksiniz bu nasil bir site ulaşabilecegimiz müşteri hizmetleri numarası dahi yok benim üyeliğimi sonsuza kadar iptal edin artık her ay ben havaya para ödemek zorundamıyım

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Spotify destek hattı ile iletişime geçtiniz mi acaba?

  5. Hasan
    Hasan

    Kredi kartı bilgilerimi çalarak burdan alışveriş yapmışlar ne yapmalıyız suç duyurusunda bulunacağım

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Spotify destek merkezi ile iletişime geçerek kartınızın kullanıldığı hesap bilgilerini talep ediniz. Ayrıca banka üzerinden kartınızı kullanıma kapatınız.

  6. Seyit Mehmet Özcan
    Seyit Mehmet Özcan

    Arkadaşlar benim bilgim dışında obone olmuş görünüyor um Kredi kartı ödeme si alınıyor ne bankan iptal ettire bildim nede ulaşım kuramıyor rum savcılığa suç duyurusunda bulunacağız .

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, kredi kartı bilgileriniz başkaları tarafından ele geçirilmiş olabilir.

  7. Çağla sarıtaç
    Çağla sarıtaç

    Mail adresim çalınmış ve parolami hatırlamıyorum acil yardım lutfen

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Spotify destek merkezi ile iletişime geçiniz. Hızlı olmanızı tavsiye ederiz.

  8. Mehmet Çiftçi
    Mehmet Çiftçi

    Spotify hesabımı hatırlamıyorum. Bu yüzden iptal edemiyorum. Bu yüzden bankayı aradım Kredi kartım kayboldu dedim yenisini gönderecekler. Kredi kart numarası değişecek Hesabımdan yine abonelik parası kesilir mi

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hayır kesinti son bulacaktır.

  9. Levent Uslu
    Levent Uslu

    spotify üyelik iptali hesap silme islemi nasıl yapılır bilmiyordum ogrenmıs oldum sagolun

  10. Atakann
    Atakann

    Spotify üyelik silme hesap iptali ve bunun gibi işlemlerin nasıl yapıldığını benim gibi merak edenler için faydalı bir blog olduğunu düşünüyorum.

  11. HALİL BEYDİLLİ
    HALİL BEYDİLLİ

    Haberim olmadan sitenizden kredi kartım ile alışveriş yapılmış ücreti geri iadesini talep ediyorum ve hesabın kapatılmasını istiyorum