İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Reklam Nasıl Verilir?

Instagram reklam, günümüzde sıklıkla kullanılan pazarlama teknikleri arasına dahil olmuştur. Herkes tarafından kullanılan sosyal medya uygulaması olan Instagram aracılığı ile firmanızın, sayfanızın veya mağazanızın reklamını kolayca yapabilirsiniz. Televizyonda yayınlanan reklamların aksine Instagram üzerinden yapılan reklamlar çok daha etkili ve akılda kalıcıdır.

2 milyondan fazla kişinin sadece reklam vermek amacıyla kullandığı uygulama,  işletme sahiplerinin hedef kitlelerine kolayca ulaşmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden farklı reklam verme çeşitleri bulunmaktadır, bunlardan en sık kullanılanı ise instagram hikâyelerinin arasında görülen story tarzında ki reklamlardır. Etkileyici ve ilgi çekici bir tanıtım ile uygun fiyatlara reklam verilebilmektedir. Sponsorlu reklamların amacı markaların bilinirliğini arttırmaktır. Genel olarak e-ticaret sitelerinin kendilerini tanıtmak amacıyla tercih ettiği reklam uygulaması sayfada yatay veya dikey olarak konumlandırılabilmektedir.

Instagram Reklamları Nedir?

Instagram Reklamları, Instagram platformunda markaların hedef kitlelerine ulaşmalarını sağlayan etkili bir pazarlama aracıdır. Bu reklamlar, kullanıcıların ilgi alanlarına göre özelleştirilir ve doğal olarak feed’lerinde görünür. Hikaye reklamları, görseller ve videolar aracılığıyla dikkat çekerken, sponsorlu içerikler markaların mesajlarını daha geniş kitlelere ulaştırır.

Instagram Uygulaması İle Reklam Vermek Neden Önemlidir?

Instagram da sponsorlu reklam verebilmek için belirli hususların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu unsurlar oldukça kolay olduğundan herkesin anlayabileceği ve uygulayabileceği şekilde planlanmıştır. Oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan instagram reklamları işletme sahiplerinin hedef kitlelerine kolayca ulaşmasına olanak sağlamaktadır. Instagram uygulaması üzerinden reklam verebilmek için bir şirkete veya ticari siteye sahip olmanız şartı aranmamaktadır.

İsteyen herkes reklam verebilmektedir. Günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı instagram uygulaması aracılığıyla büyük kitlelere ulaşmak mümkündür. Bu ayrıcalıktan faydalanmak ve sıradan reklamlara oranla çok daha fazla dikkat çekmek isteyen kişiler sponsorlu reklamlara başvurmaktadır. Yapılan araştırma sonuçlarına bakıldığında instagram reklamlarının normale oranla çok daha verimli olduğu kanıtlanmıştır. Sıradan televizyon reklamlarından 3 kat daha fazla geri dönüşe sebebiyet veren bu reklam fiyatları ise değişkenlik göstermektedir. (Instagram Destek)

Instagramda Reklam Modelleri Nelerdir?

İki farklı reklam verme seçeneği bulunmaktadır. Reklam verme modelleri Facebook Reklam Yöneticisi ve cep telefonu uygulaması üzerinden verilmektedir. Her iki reklam verme seçeneğinde de instagram profilinin işletme hesabı olması gerekmektedir. Reklam ver seçenekleri ile kendi kampanyanızı kullanarak kolay ve zahmetsiz bir şekilde reklam verebilirsiniz.

  • Facebook hesabının instagrama bağlanmış olması gerekli olan ilk adımdır. Eğer facebook hesabınız instagrama bağlı değil ise bağlamanız gerekmektedir.
  • Facebook ile instagram uygulamasına giriş yapıldıktan sonra sağ üst kısımda bulunan ayarlar sekmesine tıklanması ve ardından “Instagram Reklamları” kısmının seçilmesi gerekmektedir.
  • Aşamanın tamamlanabilmesi için gerekli olan son işlem ise “Power Editor” aracılığı ile reklam oluşturmaktır. Bu adımları gerçekleştirdikten hemen sonra istediğiniz fotoğraf veya hikaye üzerinden instagram reklamı verebilirsiniz. Instagram‘da 15 ile 30 sn arasında değişkenlik gösteren reklamları yayınlamak mümkündür. Ayrıca sitemizden reklam modelleri hakkında kapsamlı bilgi almak isterseniz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Power Editor Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Power editor programının kullanımının nasıl olduğu ve ne için gerektiği birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Power editor programı instagram reklamı verebilmek için gereklidir. Programın kullanılması oldukça kolaydır.

  • Bu programın üst kısmında bulunan “Reklamları Yönet” seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Sol üst kısımda bulunan 1 simgesine tıkanılarak “Reklam Seti Oluştur” ifadesi seçilmelidir.
  • Reklam seti oluştururken hali hazırda var olan bir kampanya kullanılabileceği gibi yeni bir kampanyada oluşturulabilmektedir. Sizin seçimleriniz sonrasın da reklam setine bir isim vererek •“Oluştur” seçeneği ile reklam kampanyanızı onaylanmanız istenecektir. İlk olarak reklamın amacını seçeceğiz burada reklamın hangi amaçla ne için çıkılacağını belirterek diğer aşamaya geçiyoruz. (Trafik reklamlar sayfanıza belirli kitleleri çekmek için yapılır)
instagram reklam
  • Daha sonra ise trafiğin nereye çekileceğini seçeceğimiz ekran gelecek. Reklamımıza tıklayan kullanıcıların web sitemize gitmesini istiyorsak internet sitesi seçeneğini işaretliyoruz.
instagram sponsorlu reklam
  • Reklamınızın bütçesini ayarlayarak günlük ne kadar harcama yapacağınızı reklamın hangi tarihler arasında çıkılacağı gibi düzenlemeleri yapabilirsiniz.
instagram reklamları
  • Reklamın hedef kitlesini seçerek, reklamınızın hangi kitlelere sunulmasını seçiyoruz. Bu kısım reklamın en önemli noktalarındandır. Hedef kitleyi doğru seçerek reklamın amacına ulaşmasını sağlayabiliriz.
instagram hedef kitle
  • Tüm bu işlemler ardından program üzerinden kampanyasını oluşturduğunuz reklamın instagram üzerinde dönen bir reklam olabilmesi için reklam alanları kısmında instagramı seçmeniz gerekmektedir.
instagram reklam modelleri
  • Son adım olarak reklamınızın görselini, metnini, başlığını ve reklamın yönlendireceği siteyi girerek reklamınızı tamamlayın.
instagram reklam ver

Aşamaların tamamlanması ardından reklamınız sizin belirlediğiniz planlar doğrultusunda kısa süre içerisinde yayınlanmaya başlayacaktır.

Instagram’da Reklam Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Instagram üzerinden reklam vermeden önce dikkat etmeniz gereken birçok unsur vardır. Bunlardan en önemlisi satılan ürün veya hizmetin en çok hangi Instagram Reklam Türü üzerinden verim elde edileceğidir. Bunun için Instagram üzerinde birçok reklam çeşidi bulunur. Bunları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Sponsorlu Instagram Reklamları
  • Instagram Hikaye Reklamları
  • Instagram Keşfet
  • IGTV
  • Instagram Canlı Yayın Reklamları
  • Koleksiyon Reklamları
  • Reels Reklamları
  • Instagram Alışveriş Reklamları

Hedef kitle belirlerken en uygun Instagram Reklam türünü belirlemek büyük önem taşır. Hedef kitlenizin yaş aralığı, ilgi alanları, davranış biçimleri, bulundukları konum vb. etkenleri göz önünde bulundurun. Buna göre Instagram üzerinden hangi reklam tipinin en çok etkileşim elde edeceğini belirleyin. Reklam kampanyalarınızı belirlerken aynı zamanda Instagram Analytics gibi araçlar ile reklam başarısını ölçebilirsiniz.

Instagram Analytics nedir? Instargram Analytics Instagram üzerindeki tüm işletme hesaplarına sunulan bir sayfa ve hesap performansınızı yansıtan bir analiz aracıdır. Bu sayede gösterimler, tıklamalar ve dönüşüm oranları performansı hakkında detaylı verilere ulaşabilirsiniz. Buradan elde edeceğiniz veriler ile Instagram Insights’dan farklı olarak daha detaylı ve ileri seviye analiz raporlarına ulaşabilirsiniz. Bu sayede en çok verim elde edebileceğiniz Instagram reklam türü belirleme imkanınız olur.

Hedef kitle belirlerken dikkat etmeniz gereken unsurlar:

Yaş Aralığı: Belirlediğiniz hedef kitlenin yaş aralığının dikkate alınması gerekir. Çünkü bu, onlara hitap eden içerikler yaratmanıza ve buna uygun reklam yerleşimi seçmenize yardımcı olacaktır.

Cinsiyet: Hedef kitlenizin cinsiyetini büyük önem taşır, çünkü bu, mesajlarınızı ve görsellerinizi hedef kitlenize hitap edecek şekilde ayarlamanıza yardımcı olacaktır.

Konum: Hedef kitlenizin nerede yaşadığı dikkate alınması gereken önemli bir kriterdir. Çünkü bu, en uygun reklam yerleşimlerini seçmenize ve mesajlarınızı yerel sorgulara göre uyarlamanıza yardımcı olacaktır.

Bütçe: Bütçe, Instagram’da hedef kitlenizi belirlerken dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Bu, hedef kitlenizin boyutunu ve kapsamını, ayrıca yayınlayabileceğiniz reklam türlerini de etkileyecektir. Etkili ve uygun maliyetli bir kampanya oluşturmak için, net hedefler belirleyin, hedefleme seçeneklerini akıllıca kullanın, test edin ve optimize edin, ve performansı izleyin.

Instagram Reklam Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Instagram Reklam Ücretleri seçtiğiniz reklam türü, hedefleme grubu ve genel rekabet ve farklı birçok unsur üzerinden değişiklik gösterir. Buna ek olarak reklamınızın sayfa üzerinde kaplayacağı yer, reklam türü, hedef kitlenin büyüklüğü de Instagram reklam ücretleri üzerinde belirleyici bir rol oynar. Vermek istediğiniz Instagram Reklam maliyeti hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki adımları izleyin:

Instagram reklam yöneticisi

Instagram Reklam Yönetici kısmından reklam oluşturun:

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

https://business.instagram.com/a/adsmanager

Seçmek istediğiniz reklam türünü, cinsiyet, konum ve yaş gibi hedefleme seçeneklerini belirleyin ve bütçenizi girin.

Daha sonra çıkan sayfanın sağ tarafında gösterilen reklamınız için tahmini gösterim başına maliyet (CPI) değerini bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Instagram Reklam Nasıl Verilir? Öğrenmek için tıklayın!

Sitemizi ziyaret ederek instagram hesabınızı yükseltebilir ve geliştirebilirsiniz; https://www.fenomist.com/instagram-erisim-gosterim-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Satış yaptığınız ürünlerinizin bilinilirliğini arttırmanız çok önemlidir. Instagram platformunda reklamlar vererek ürünlerinizi vdaha popüler bir hale getirebilirsiniz. Daha çok instagram kullanıcısına ulaşabilirsiniz. Rekabet içerisinde yer almanız açısından reklamlarınız çok önemli olacaktır.

Instagram üzerinden reklam ve reklamlar vererek, satışını yaptığınız ürünlerinizin daha çok kullanıcı tarafından fark edilmesini sağlarsınız. Bu sayede müşteri sayılarınızda ve satış oranlarınızda artış yaşayabilirsiniz. Marka bilinilirliğiniz de hızlı bir şekilde yükselecektir.

Instagram üzerinden reklam vermeye kararlıysanız ilk olarak Hedef Kitlenizi doğru belirlemeniz gerekir. Reklamları kimlerin göreceği konusunda iyi saptamalar yaparak daha olumlu ve hızlı geri dönüşler kazanabilirsiniz.

Instagram’a reklamlar verebilmek için Facebook business manager sisteminden yararlanmanız gerekir.

Instagram reklamlarınızı takip edebilmeniz için Facebook pixel sistemi ile takip kodları oluşturmanız gerekecektir.

Instagram üzerinde paylaşılan reklamlar sizlere üst düzey etkileşim kazandırır. Bu reklamlar sayesinde dönüşüm rakamlarınızı arttırabilirsiniz.

Instagram reklam maliyeti, bütçe, süre, hedef kitle ve rekabete bağlıdır. Günlük veya toplam bütçe belirleyebilirsiniz; Meta, günde en az 5 USD önerir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Reklam Nasıl Verilir? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. İlker Sevgi
    İlker Sevgi

    İnstagramda reklam nasıl verilir hakkında bilgi almak istiyordum bloğunuzu inceledim ve çok faydalı oldu

  2. Rıza Bahadır
    Rıza Bahadır

    Birkaç gündür İnstagramda reklamın nasıl verileceğini öğrenmeye çalışıyordum sonunda buldum ve yazınız gerçekten yararlı oldu. Ellerinize sağlık 👍

  3. Tugba
    Tugba

    Mrh facebookta reklam verdim fakat belirlediğim süreye göre bütçe tutarını kartımdan hepsini çekmesine rağmen beni tekrar borçlu gösterdi. Bunun sebebi nedir?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Reklamlarınızı günlük bütçeye göre ayarladıysanız ve kartınızdan otomatik çekme talimatı verdiyseniz, çekim yapmaya çalışmış olabilir.