İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Limitleri Nelerdir?

Instagram limitleri nelerdir diye merak edenler genellikle ekranda ‘beğeni sınırını aştınız’ ya da ‘daha fazla kişiyi takip edemezsiniz’  gibi bildirimler görenlerdir. Bu gibi bildirimlere daha önce denk gelmeyenler ise bu bildirimlerin ne anlama geldiğini merak ediyor olabilir. Instagram, günlük belli bir beğeni, takipçi ve takip limiti belirler.

Instagram limitleri aşıldığı zaman ise hesap üzerinden beğeni yapmak ya da takipçiler ile etkileşime geçmek imkansız hale gelir. Bu limitlerin hiçbiri gelen mesajları ya da mesajlaşma kısmını etkilemez.

Instagram Limitlerinin Sınırlaması Nedir?

Instagram, hesapları takip etme, fotoğraf ve videoları beğenme, hashtag koyma, karakter kullanma ve paylaşılan videoların sürelerini ayarlama üzerinde pek çok limite sahip ve bu limitlerden bazıları aşıldığı zaman hesaplar kısa süreliğine kilitlenebiliyor ya da yalnızca uyarı alınabiliyor.

Instagram beğeni limiti en çok dikkat edilmekte olan ve en çok engel alınmasına neden olan limitlerin başında gelmektedir. Bunların yanı sıra gönderi ya da story paylaşma ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmuyor ve gün içinde ya da belli saatler içinde de istenildiği kadar video ve fotoğraf gönderi ya da hikaye olarak paylaşılabiliyor. (Instagram Destek)

instagram limitleri

Instagram’da Hesapları Takip Etme Limiti

Instagram limitsiz şekilde takipçiye sahip olunabileceğini belirtirken aynı zamanda da bir hesabın maksimum 7500 kişiyi takip edebileceğini ekliyor.

Takip etme sınırı ile 7500’den fazla kişiyi bir hesaptan takip etmek mümkün olmuyor. Bu durumda ‘daha fazla kişiyi takip edemezsiniz’ uyarısı beliriyor. Bunun yanı sıra Instagram takip etme limiti günlük 500 dür. Bu sayıyı aştığınızda ‘takip limitini aştınız’ gibi uyarılar belirmekte. Söylenen takip etme limitlerine ulaşıldığı zaman yalnızca belli bir süre geçene kadar yeni hesaplar takip edilemiyor.

Arkadaş ekleme konusunda yalnızca süre ve 7500 kişiyi geçmeme sınırı önemli. 7500 kişiyi geçtiği zaman takip edilenlerden silme yolu ile birkaçını azaltmak ve yeni kişileri takip etmek mümkündür. Ancak takip işlemleri gerçekleştirirken aynı gün içerisinde çok fazla sayıda kişiyi takip etmemeye ve takipten çıkarmamaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda limitlere takılabilirsiniz.

Hesaplara engel atma ile ilgili de bir limit bulunmamakta ancak aynı anda çok fazla hesaba üst üste engel atılması, kişinin hesabının kısa süreli olarak kilitlenmesine sebep olabilir çünkü çok fazla hesabı aynı anda engelleyen hesaplar genellikle sistem tarafından sahte ya da bot hesaplar ve spam hesapları olarak algılanıyor.

Instagram’da Beğenme Limiti

Normal bir Instagram hesabı için beğeni limiti 1000’dir. Bu sınır aşıldığı zaman genellikle yeni gönderilerin beğenilmesine izin verilmiyor ya da hesap kısa süreliğine kilitleniyor. Bunun sebebi de sahte ve bot hesapları Instagram üzerinden temizlemek ve Instagram’ın gerçek kullanıcılara sahip olmasını sağlamak.

Beğeni limiti ile bot hesaplar kolaylıkla belirlenip kısa sürede kapatılabiliyor. Instagram limitleri hesabınızın kısıtlanması konusunda en önemli kriterlerdendir.

Instagram’daki Gönderilerde Hashtag Kullanma Limiti

Instagram’da tag kullanırken belirlenen bir limit var ve bu limit hashtagler için 30 olarak belirlenmiş durumda. Paylaşılacak olan fotoğraf ve videolarda ya da yapılacak olan bir yorumda maksimum 30 adet hashtag kullanımına izin veriliyor.

Daha fazlasını yazmanıza izin verilmiyor ve daha fazla yazmak istediğinizde de hesabınız ile ilgili herhangi bir problem yaşanmıyor. Bu hashtag sınırı, yalnızca ilgili olan tagler ile fotoğrafın ön plana çıkması için belirlenmiş bir sınır.

Hashtag kullanmak paylaşımlarınızın daha fazla kişiye ulaşmasına ve daha çok etkileşim almasına olanak sağlar. Popüler ve alakalı hashtagler paylaşımlarınıza yüksek etkileşim oluşturmanız için çok idealdir. Binlerce kişiye ulaşma imkanı sunar.

Ancak paylaşımlarınız ile alakasız hashtag seçimlerinden kaçınmanızda fayda bulunmaktadır. Alakasız konularda hashtag kullanmak profillerinizin şikayet almasına ve olumsuz bir intiba oluşturmasına neden olur. Bu nedenle olabildiğince alakalı hashtagler kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Instagram’da Karakter Limiti

Instagram kullanıcı adları, yorumlar, biyografiler için farklı limitler belirlemiştir. Örneğin kullanıcı adları maksimum 30 karakter içerebilir ve bunun da belli kuralları vardır. Mesela nokta işareti başta, sonda ya da ardı ardına kullanılamaz. Bu gibi kurallara uyularak maksimum 30 karakterli kullanıcı adları belirlenebilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Kullanıcı Adı(Username) Nasıl Değiştirilir?

Instagram karakter limiti

Biyografi kısmına yazılacak yazılar için ise sınır maksimum 150’dir. 150 karaktere ulaşıldığı zaman daha fazla karakter eklemenize izin verilmez.

Gönderi açıklaması ve yorumlarda bu karakter limiti 2200’dür ve bu limite ulaştığınız zaman da daha fazla karakter eklemenize izin verilmez. Ayrıca Instagram’ın belirlemiş olduğu sabit yazı karakteri kullanamı da paylaşımlarınızı etkileşime daha açık hale getirecektir. Instagram limitleri dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında gelir.

Instagram’da DM Limiti

Instagram diğer özelliklerinde olduğu gibi DM özelliğinde de belirli sınırlar çekmektedir. Ortalama olarak Instagram’ın belirlemiş olduğu sınır 50 ila 80 konuşmadır.

Günde 80 taneden fazla konuşma başlatmak hesabınızın güvenliği açısından problem yaratabilir bu durumda hesabınız askıya alınabilir.

IGTV Süre Limiti

Instagram yaklaşık 13 ay önce video paylaşımına izin veren IGTV’yi kullanıcılarına sundu. IGTV özelliğinin gelmesi ile birlikte belirli kısıtlamalarda bu özellik ile birlikte geldi.

IGTV üzerinden yükleyebileceğiniz videolar maksimum 10 dakika olabilir. Bununla birlikte bazı kullanıcılar 60 dakika süren videolar da yayınlayabilmektedir.

Instagram Hikaye Limiti

Hikaye paylaşmak belki de Instagram’ın en çok kullanılan özelliğidir. Kullanıcılar sıkça hikaye paylaşmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram her özelliğinde olduğu gibi hikaye paylaşımında da bir sınır belirtmektedir. Instagram kullanıcıları bir günde en fazla 100 hikaye paylaşabilmektedir. Bu hikayelerin uzunluğu ise en fazla 15 saniye olabilir.

Instagram Bahsetme Limiti

Instagram üzerinden gönderilerinizde en fazla 10 kullanıcından bahsedebilirsiniz. Daha fazlasına Instagram izin vermez.

Instagram kullanıcı adı limiti

Biyografi Limiti

Instagram hesabınızda oluşturduğunuz biyografi kısmı en fazla 150 karakter olabilir. 150 karakterden fazla biyografi oluşturamazsınız.

BU yazı ilginizi çekebilir: Instagram Biyografi Sözleri

Instagram biyografi limiti

Instagram Gönderi Sayısı Limiti

Instagram üzerinden dilediğiniz kadar gönderi paylaşabilirsiniz, Instagram gönderi sınırlaması yoktur.

Instagram Yorum Limiti

Instagram yorum limiti 2200 karakterdir. 2200 karakterden uzun bir metni yorum olarak paylaşamazsınız.

Instagram’ın yorum limiti koymasının en önemli sebebi spamı engellemektir. Bununla birlikte Instagram’da günlük olarak en fazla 200 yorum atabilirsiniz, 200’den fazla yorum attığınız taktirde hesabınız askıya alınabilir.

Instagram Limitleri Aşılırsa Ne Olur?

Çok fazla sayıda hesap takip etmek, sıksık takipten çıkarak, spam yorumlar atarak hesabınız bazı Instagram limitlerini aşmış olacaktır. Bu durumda hesabınız bazı işlemleri yapamayacak ve karşınıza “Daha Sonra Tekrar Dene” uyarısı çıkacaktır.

Sosyal medya hesaplarınızı geliştirmek ve büyütmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/instagram-begeni-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Spamları önlemek için koyulmuş takip edebileceğiniz kişi sayılarında limit bulunmaktadır. 7500 kişiden fazla takip edemezsiniz!

Sitemiz üzerinde Instagram Limitleri Nelerdir? isimli yazımızı okuyarak, Instagramda yer alan tüm limitleri detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz!

Instagram, olası spamları önlemek ve Instagramı daha güvenli bir yer haline getirmek adına bazı konularda Limitler koymuştur. Bu sayede spam hesapların önüne geçmeyi amaçlamıştır.

Limitlere uymamanız durumunda hesabınız etkileşim engeline takılabilir ve sınırlı bir şekilde instagramdan yararlanmak zorunda kalabilirsiniz.

Profilleriniz ile gün içerisinde çok sayıda beğenide bulunmanız durumunda hesabınız inceleme altına girebilir.

Etkileşim engelleri belirli süreler ile değişiklik gösterebilir. Genel olarak 7 ile 10 gün arasında limit ile karşılaşmanız mümkündür.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Limitleri Nelerdir? Hakkında 32 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 4.9 )

32 yorum

  1. Ulvi
    Ulvi

    Salam. Men 1 saat icersinde 100 den az takibci sayisi atiram. Hetta ele olur 4 saatdan bir takib atiram. Amma yenede mene xeberdarliq gelirki limiti kecmisiniz. Bu neyle elaqedardi sizce?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram limitleri kimi durumlarda günlük olarak hesaplanmaktadır. Gün içerisinde en fazla 100 adet takip etme işlemi yapmaya dikkat ediniz.

      • Ulvi
        Ulvi

        Salam. Bes sizin yazida yazilibki 1 saat muddedtinde 160 takib isdeyi gondermek olar? Gun erzinde 100 isdek gondermek olar yoxsa 1 saat erzinde? Zehmet olmasa cavablandirardiniz.

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, yazımız içerisinde yer alan limitleri gün içerisinde kullanmanız hesabınız adına daha faydalı olacaktır.

  2. Gökhan
    Gökhan

    Takipçi sınırını nasıl kaldırabilirim istek attıgımda bi süre sonra istegi iptal ediyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram üzerinde en fazla 7500 kişiyi yakip edebilirsiniz. Bu limit kaldırılamaz.

  3. Mikail
    Mikail

    Merhaba. Instagram da işletme hesabım var. 27.300 da durdu yaklaşık 1 yıl olacak. Bildirimlerde sürekli yeni takipçi var ama sayısal olarak artış yok

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Takipçi edinmenin bir limiti bulunmamaktadır. Hesabınız ile alakalı bir sorun var gibi gözüküyor. Destek merkezine bu konuda mail attınız mı acaba?

      • Kenan kayıkçı
        Kenan kayıkçı

        Yau saatde 7500 kişi takip edebilirsiniz diyor ben 1 saatde 200 kişi takip ettim 1 hafta engel yedim bu nasıl bir saçma uygulama bu internet de yapılanlar doğru değil demek

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba, saatte değil. Bir hesabın takip edebileceği maksimum sayı 7500 olarak ayarlanmıştır. Saatlik değildir.

  4. Yavuz kanrı
    Yavuz kanrı

    Instagram Limitleri Nelerdir isimli yazınızı çok faydalı buldum. Çok teşekkürler..

  5. Ebrar polat
    Ebrar polat

    Story limiti var mı önceden attığım storyler arşivde gri ekran olarak görünüyor açılmıyor sebebi nedir?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram uygulaması içerisinde özelliklerin belirli sınırlamaları vardır. Bu sınırlamaları aştığınız zaman çeşitli kısıtlamalar gelir. Kısıtlamanın kalkmasını beklemeniz gerekmektedir.

  6. Erdem
    Erdem

    Ben bir saat içerisinde herhalde 100 den fazla kişi takip ettim, şimdi sürekli akış yenilenmedi diyor, instagram ı cihazdan sildim tekrar yükledim yine de olmadı. Ne yapmam lazım

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram tarafından kısıtlama almışsınız. Yaklaşık 1 ila 2 hafta arasında sürer bu kısıtlama durumu.

  7. Beyza
    Beyza

    Bir saatten az bir sürede beni takip Eden 450 kişiden 150sini çıkardım veya engelledim çoğu fake hesaptı yaklaşık bir saat sonra hesabım da sorun oldu şuan topluluk kuralı için sınırlama getirdik yazıyor ne profilimi açabiliyorum ne mesajlarımı ne ana sayfayı hesabım kalıcı olarak kapanacak diye korkuyorum ne yapmalıyım instagram galiba beni bot sandı 🙁

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , kısa süre zarfında takip etme ve takipten çıkma işlemleriniz belirli ölçüden fazla ise Instagram şüpheli hareket olarak konumlandırıyor. 1 ila 2 hafta arasında hesabınız eski haline döner merak etmeyin.

  8. Arda
    Arda

    Merhaba. Takip etme sınırı 7.500 demişsiniz ama fazla olan hesaplar var. Mesela @photogeekdom veya @millionnaires bu nasıl olabiliyor?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , bu hesaplardaki durumu bizde anlayamadık. 3 milyon kullanıcıyı takip etme olasılığı normalde çok düşük.

  9. Murat
    Murat

    İnstagram story izlenme sayısı neden 1000’nin üzerine çıkmıyor. Normalde 1000 üstü ama 1000’ne gelince orda takılı kalıyor ve daha fazla olmuyo. Sebebi nedir acaba ? Güncelleme yaptım, sildim yükledim yine aynı. Bunun bir çözümü varmı acaba ?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhaba, uygulama ön belleğini temizleyebilir veya silip tekrar yükleyebilirsiniz.

  10. AYŞENUR
    AYŞENUR

    Instagramda takip ettiklerimizi günlük kaç kişi silebiliriz? Engel yemek istemiyorum.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, günde 20’den fazla takipçi çıkarma işlemi yapmamanızı öneririz.

  11. Nail
    Nail

    Kolay gelsin konu etiketi takip sınırı nedir?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, bu sınır için net bir sayı olmamasına rağmen genel olarak 30 olarak belirtilmektedir.

  12. Selin
    Selin

    İnstagramım önce birinin eline geçtiği için bildirim geldi hemen şifreyi değiştirdim
    Sonra takipçi kazanmak için birine verdin diye bildirim geldi ve kapandı! Benim hesabım ve çok fazla istek atmadım. Sınır 7500 ise yani ama açılmıyor şifreyi değiştiremiyorum nasıl açılır 1 hafta oldu

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      https://help.instagram.com/374546259294234/?helpref=hc_fnav İlgili sayfadan sorununuzla alakalı kısmı seçerek destek ile iletişime geçebilirsiniz.

  13. Ozan
    Ozan

    Sınırları 7 günlüğüne açtın nedir acaba?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba 7 günlük engel yemiş gibi gözükmektesiniz.

  14. Ferat
    Ferat

    Kolay gelsin beni takip edenler yüz bin oldu ve durdu neden acaba

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, takip noktasında engel yemiş olabilirsiniz. Bu konuda sizlere herhangi bir mail geldi mi acaba?

      • Tuba
        Tuba

        Yaklaşık 10 gündür takip edemiyorum kimseyi ne zaman kalkar enegllim