İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Snapchat Nasıl Kullanılır?

Snapchat giriş konusunda hala geç kalmış sayılmazsınız. 2011 yılında ortaya çıkmış ve zaman içinde birçok yönüyle geliştirilmiş sosyal medya uygulamalarından Snapchat, kullanıcılarına anlık fotoğraf ve video çekme özelliği sunar. İstenilen yer ve durumdaki tüm görsellerin kullanımı söz konusu olurken en önemli özelliği ise var olan süre sınırlandırmasıdır. Halihazırda Snapchat fotoğraf ve videolarda 1 ile 10 saniye arasında sınırlandırma özelliğine sahiptir. 24 saatlik süre zarfında tüm gönderiler silinirken ekran görüntüsü alınma halinde ise bu işlem bildirim olarak kişiye iletilir. Bu gönderiler “snaps” olarak ifade edilirken gençler tarafından bir hayli yaygın kullanılmaktadır. Peki Snapchat nasıl kullanılır?

Snapchat Giriş Nasıl Yapılır?

Kolaylıkla uygulamanın akıllı cihazlara indirilmesiyle birlikte hesap oluşturma süreçlerine geçilmektedir. Sonrasında istenen hesapların takibi alınırken arkadaşlarla fotoğraf ve mesaj gönderimleri de yapılmaktadır. Var olan giriş işlemlerinde farklılık olmazken istenilen fotoğraflara çeşitli efektler konulabilir. Bilindiği gibi daha ziyade gençlerin ilgisini çeken bir uygulama olan Snapchat kullanım konusunda da pratiktir. Sosyal medyada hiçbir engel istemeyen genç kullanıcıların en çok tercih ettiği eğlenceli uygulamaların başında gelir. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi de geçici olması ve gizlilik durumudur. Kısa zaman diliminde eklenen fotoğrafların silinmesi, görülen videoların bir daha izlenememesi önem taşır. Özellikle rekabet halinde olduğu Twitter ile kıyaslandığında Snapchat kullanıcılarının çok daha küçük yaşlarda olduğu da görülmektedir. Bu durum eğlenceli bir yapıya sahip olduğunu da ortaya koyar. Yapılan araştırmaya göre dünya genelindeki aktif Snapchat kullanıcılarının %70’lik kısmı 35 yaşında altındadır. Sürekli aktif durumda olan kişilerin genç olması ve devamlı üretim halinde bulunması da daha özgün içerikleri beraberinde getirir. (Snapchat Kaydol)

Snapchat Özellikleri

Çeşitli fotoğraf ve videoların oluşturulması, bunlara efektlerin konulması ya da daha farklı görsellerin hazırlanması genel anlamda Snapchat nasıl kullanılır sorusuna yanıt olmaktadır. Ses değişimleri olabileceği gibi videolarda kişinin çeşitli eklemeler yapabilmesi de söz konusudur. Devamlı olarak bu ürünlerin yenilenmesi ve çok daha farklı ve ilgi çekici durumların ortaya çıkması da uygulama kalitesini gösterir. Fotoğraf çekilmesiyle birlikte bir not ya da yazı eklenebilir. Çıkartmalarla daha renkli hale gelmesi sağlanabilir. Ayrıca parlaklık yapılabileceği gibi fotoğrafların daha komik şekilde çekilmesi de mümkündür. Kamera kaydı sırasında daha eşsiz görüntüler yakalanarak efektlerle diğer sosyal medya platformlarında da paylaşımlarda bulunulabilir.

Bununla birlikte Snapchat giriş ile birlikte eklenen içerikler 24 saatlik zaman dilimi için geçerlidir. İnstagram ya da Whatsapp hikâye paylaşımlarıyla bu yönüyle benzerdir. Bunun sonrasında ise bir daha görselin görüntülenmesi söz konusu olmuyor. Kalıcılık açısından günü birlik olması yönüyle de gençler çok farklı ve dikkat çekici paylaşımlarda bulunabiliyor. Instagram ve Twitter ile bu yönüyle ayrılmaktadır. Ancak paylaşılan içeriklere dair yapılacak ekran görüntüsü alma durumlarında ise paylaşım yapan hesaba bildirim gitmektedir. Hangi hesabın hangi görsel veya video için ekran görüntüsü yaptığı bilinebilmektedir. Kullanıcı adı yani nick kullanma yönü de gizlilik durumlarını beraberinde getirir. Bu özelliğiyle gizliliğe önem veren sosyal bir ağ olduğunu öne çıkaran Snapchat, çok sevilmeye devam edilmektedir.

Snapchat Arkadaş Ekleme

Geçicilik ve gizlilik anahtar kelimeleriyle adeta popüler hale gelen Snapchat giriş yaptıktan sonra çeşitli paylaşımlara hemen başlanılmaktadır. Bununla birlikte farklı hesapların takip edilmesi söz konusu olurken hemen arkadaş ekleme bölümünden aramalar yapılır. Yakındaki kişileri ekleme özelliği ile çevrenizdeki Snapchar kullanıcılarını ekleyebilirsiniz.

Ancak yine de süre bazlı paylaşım durumlarından dolayı bazı içeriklerin son derece tehlikeli olabileceği de vurgulanmaktadır. Özellikle hesapların kimler tarafından kontrol edildiğinin bilinmemesi riskli kabul edilir. Sakıncalı uygulama olarak ifade edilmesi de süre bazlı paylaşımların neler olabileceğinin tahmin edilmemesidir. Günlük 400 milyonun üzerinde Snapchat hikayesi oluşturulurken aktif kullanıcı sayısı 300 milyonun çok üzerine çıkmış durumdadır. Günlük olarak ise her Snapchat kullanıcısı uygulamada 30 dakikasını geçirmektedir. 25 yaşından küçük kullanıcılarda ise bu süre 40 dakikayı aşmaktadır. Saniyede paylaşılan fotoğraf sayısı 25.000 seviyesinde olurken birçok markanın da Snapchat hesabına sahip olduğu bilinmektedir.

Snapchat nasıl kullanılır, sizlere detaylı bir şekilde anlattık. Sizde mobil cihazınıza uygulamayı indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Snapchat Yakındaki Kişileri Ekleme
Snapchat Yakındaki Kişileri Ekleme

Snapchat’te ekleyeceğiniz kişinin kullanıcı adını bilmediğiniz zaman, onları ünlü sosyal medya uygulamasında arayarak bulmak oldukça zordur. Ancak Sna...

Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?
Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Teknolojinin günümüzde geldiği nokta, hepimizin gözleri önünde hızı kesilemeyen muazzam bir dalga gibidir. Tabi ki bu durumda dünya üzerinde kullanıla...

Snapchat Ödül Nasıl Kazanılır öğrenmek için ilgili blog yazımızı okuyun!

Sosyal medya hesaplarınızı geliştirmek ve büyütmek için Instatakipçi web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ios veya Android akıllı telefonlarınızın uygulama indirme kütüphanelerinden ücretsiz olarak indirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Hiçbir ücret ödemeden sınırsız bir şekilde kullanabilirsiniz.

Farklı efektleri ve videolarınıza emojiler ekleyebilme seçenekleriniz ile dünya üzerinde ki en popüler anlık kısa video paylaşma uygulamasıdır.

Snapchat uygulamasını en azından 13 yaşına girmiş olan kişiler kullanabilmektedir.

Snapchat eski kullanıcı adınızı tekrar almanız mümkün değildir. Kullanıcı adı artık erişilemez olur.

Hesabınızı dondurmanız durumunda, istediğiniz an tekrar açabileceksiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Snapchat Nasıl Kullanılır? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 42 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. yunus karcan
    yunus karcan

    Snapchat Hesabımı Dondurdum. Tekrar Açabilir miyim ?