İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Tumblr Güvenli Mod Nasıl Kapatılır?

Üyelikle birlikte içerikler üretilebilen bir platform olan Tumblr güvenli mod sayesinde hassas durumların görüntülenmemesi sağlanmaktadır. Çok daha sağlıklı bir internet kullanımı için çoğu zaman gerekli olabilirken ailenizi zararlı içeriklerden koruma adına da güvenli mod kullanımları yapabilirsiniz. Bununla birlikte güvenli modu açık tutabilirsiniz hatta istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Temel anlamda hassas içeriklerin görüntülenmemesi ve engellenmesi anlamlarına gelen güvenli mod kapatma işlemleri internet tarayıcısından yapılabileceği gibi akıllı telefonlardan da tüm işletim sistemleri üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Bilgisayarda Tumblr Güvenli Modu Nasıl Kapatırım?

Üyelikle birlikte açılan blog sayfasına sahip kullanıcılar tarafından Tumblr güvenli mod kapatma işlemleri yapılmaktadır. Bunun için yapmanız gerekenler;

  • Blog sayfasından sağ-üst bölümünde yer alan profil simgesine tıklamaktır.
  • Sonrasında Ayarlar seçilirken Filtreleme kısmı vardır. Varsayılan durumda güvenli mod açık olurken buradan açık ya da kapalı hale getirilmesi söz konusudur.
  • Masaüstü cihazınızda güvenli modun kapatılması durumunda Tumblr içerisindeki iyi ve kötü durumların tamamını görebilirsiniz.
  • Herhangi bir filtre uygulanmayacağı bilinmelidir. (Tumblr Destek)
tumblr güvenli mod nasıl kapatılır bilgisayar

iOS Cihazlarda Tumblr Güvenli Modu Nasıl Kapatabilirim?

Apple ürünlerinde var olan iOS işletim sistemleri özelinde de Tumblr kullanılırken güvenli mod kapatma hali de kısa zaman diliminde zahmetsiz şekilde yapılmaktadır. Safari ya da Chrome kullanımıyla işlemler aynı şekilde yapılabilmektedir. Doğrudan uygulama üzerinden işlemler yapmak yerine ayarlardan güvenli mod seçeneği açık ya da kapalı hale getirilebilirsiniz. İstendiği durumlarda açık hale gelmesiyle filtreleme sınırlandırılması devreye alınır. Özellikle cihazınızın çocuklar tarafından kullanılması öncesinde bu durumu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak anında değişiklikle güvenli modun kapatılması ve sansürsüz şekilde kullanılması da kolaylıkla olmaktadır.

tumblr guvenli mod ios

Android Cihazlarda Tumblr Güvenli Modu Nasıl Kapatabilirim?

Çeşitli telefon markalarında var olan Android işletim sistemli cihazlarda da Tumblr güvenli mod kullanımı vardır. Hassas içeriklerin gizlenmesi için gerekli olan ayarlar otomatik başlatılır. İstediğiniz zaman güvenli modu pasif hale getirebilirsiniz. Bu amaçla yapılacağınız güvenli mod kapatma işlemlerinizi Tumblr uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Android cihazlarda Tumblr Güvenli modu kapatmak için yapılması gerekenler şunlardır;

  • Uygulamanın açılmasıyla sağ-alt bölümde yer alan profil simgesine tıklayın.
  • Üstte bulunan Ayarlar bölümüne girin.
  • Genel Ayarlar içerisinden filtreleme sekmesini açabilirsiniz.
  • Güvenli Mod ayarı bu bölümün içerisinde yer alır. Buradan açık olan modu kapatabilirsiniz.

En özel Tumblr Sözleri için blog yazımıza göz atın!

Tumblr güvenli mod

Safe mode olarak da belirtilmekle birlikte 18 yaşından küçüklerin güvenli modu kapalı kullanması ise sakıncalıdır. İçerik sahiplerinde var olması mümkün kötü durumlara karşı Tumblr bu koruma kalkanını devreye almıştır. İçerik sahipleri sakıncalı olabilecek içeriklerini işaretlerken aynı zamanda sistem tarafından da tespit edilen içerikler sakıncalı listesine almaktadır. Bu içerikler yalnızca güvenli modu kapalı şekilde kullanan hesaplar tarafından görüntülenebilmektedir. Zararlı içeriklere dair kısıtlama durumları ise bazen çok daha abartılı olabilmektedir. Genel geçer konularda dahi sorunlar yaşanırken tüm içeriklerin sıfır sansür ile alınmasının talep edilmesi güvenli modun kapalı hale getirilmesini beraberinde getirmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Tumblr Takip Etmeyenler
Tumblr Takip Etmeyenler

2007 yılında kurulan blog tarzı bir sosyal platform olan Tumblr, takip sistemi ile çalışmaktadır. Genel olarak baktığımızda Tumblr uygulamasının tam b...

Tumblr Profil Fotoğrafı Nasıl Değiştirilir?
Tumblr Profil Fotoğrafı Nasıl Değiştirilir?

Sizde mi Tumblr profil fotoğrafı değiştirme sıkıntısı yaşıyorsunuz? İnsanların en çok kullandığı sosyal platformlardan bir tanesi olan Tumblr, profil ...

Tumblr hakkındaki tüm sorularınız ve cevapları için InstaTakipçi Tumblr Destek kategorimizi ve ayrıca Tumblr takip etmeyenler yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Tumblr hesabınızı geliştirmek ve büyütmek için Tumblr Takipçi Satın Al hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dünya üzerinde kullanan kitle 18-24 yaşlarında çok genç bir kitle tarafından kullanılmaktadır.

2007’nin Şubat ayında Amerika’da ortaya çıkarılmıştır. Kurulması ardından ilk iki hafta da 75.000 kullanıcı sayısına erişmiştir.

Öncelikle Tumblr bir microblog sitesidir başka bir deyişle kendinize özel bir blog oluşturup bu bloglar ile yazı yazabilir, fotoğraf ya da videolar paylaşabilirsiniz.

Kullanabilmeniz için en azından 13 yaşında olmanız gerekiyor.

Bu uygulama tamamen ücretsiz olarak kullanılabilmektedir kısaca herhangi bir ücret vermeniz gerekmiyor.

Uygulama ile metin, link, görsel ve video paylaşımları yapılabilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Tumblr Güvenli Mod Nasıl Kapatılır? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. abdullah kerven
    abdullah kerven

    Tumblr güvenli mod nasıl kapatılır adlı makalenizi okudum ve çok faydalı buldum. Çok teşekkürler