İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitch Bit Nedir?

Halihazırda gençler arasında giderek yaygınlaşan Twitch bit süreci canlı yayıncılıkla ilgili takdir durumlarına göre şekillenir. Dünya genelinde en kısa zamanda popüler haline gelen uygulama özelindeki tüm yayıncılar para edinme şansına sahiptir. Kısaca ifade etmek gerekirse Twitch bit olarak belirtilen unsur, dahili para birimidir. Sistem içerisinde bu para birimi kullanılırken izleyiciler, istedikleri yayıncıları izleyerek destek olabilir. Bu süreçte kullanılan bit gönderimleriyle takdir etme durumu ortaya çıkar. Bu durum ise anlık bildirimlerle yayıncıya ulaşır. Yayını takip eden kişilerin bu şekilde işlemlerle yayınların devam etmesini sağlaması söz konusudur. 10’luk, 100’lük ve 1000’lik olarak bulunan bit alımları gerçek parayla olmaktadır. Peki, Twitch bit ne kadar?

Twitch Bit Edinme

Var olan ayrı bir panel üzerinden bağış sitemi çalışmaktadır. Çokça sorulan bit nedir sorusuna yanıt aranırken para işlemlerine dair tüm sorular sistem üzerinden yanıtlanmaktadır. Var olan yayıncı izleme anlarında her biri farklı simgeye sahip bits seçenekleri görülür. Bits panel üzerinden ödeme durumları oluşturmak için kredi kartı bilgileri verilir. Twitch bit satın al yapılırken sonrasında istenilen yayınlar için bu para biriminden dağıtımlar yapılmaktadır. Beğenilme ve takdir edilme anlamlarına gelen bu bit gönderimleri sayesinde yayıncılar kazanç elde eder. Bu sayede sistem içerisinde başarılı yayınların ortaya çıkması amaçlanırken yayıncıların devamlı olarak içerikler üretmesi de mümkün hale getirilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Twitch Prime Nasıl Yapılır?

Twitch Bit Edinme

Twitch Cheer Nedir?

Dahili para birimi ile bit ne kadar satın almak isteniyorsa işlemler yapılmaktadır. Twitch giriş sonrasında kanal seçimleri yapılır. Var olan akışın sağ üstündeki yerden bit alımları gerçekleşir. Hesaba para yükleme özelinde çeşitli ödeme sistemleriyle işlemlerin başlatılması söz konusudur. Oldukça kısa sürede Twitch kasma olmadan para alımı yapılır. Papara ve benzeri dijital araçlar üzerinden ödemelerin yapılmasında da sakınca yoktur. Bu süreçlerle Twitch bit satın alınırken sonrasında yine yayıncılar için bağışlar yapılmaktadır. İstenilen yayıncılara herhangi bir kısıtlama olmadan bağışlar oluşturulabilir. Satın alma işleminin ardından envanterin güncellenmesi için birkaç saniye beklenilirken ardından işleme geçilir. Flama ve kullanıcılar için farklı olmakla birlikte cheer özelinde yapılacak işlemlerle bit kullanımları gerçekleşir. Gerek masaüstü gerek mobil cihazlarla yapılacak cheer işlemlerinde bağış için kelimeler yazılır. Yazım hata durumları için ise geri sayım sayacı vardır. Ancak bu süre zarfından sonra herhangi bir değişiklik yapılabilmesine izin verilmemektedir.

Eğer Twitch yayını sırasında donmalar yaşıyorsanuz Twitch donma sorunu ve Twitch bitrate ayarları yazılarımızı incelemek isteyebilirsiniz.

Gerçekleştirilen bağış durumlarına ilişkin Twitch bit fiyatları üzerinden belirli oranda kesintiler yapmaktadır. Kanallara destekçi olunmasıyla birlikte Cheer Chat rozetleri kazanma şansı da verilmektedir. Tezahürat ve bağış yapma durumlarıyla birlikte yayına abonelik kazanılır. Eğlenceli bir süreç olarak bilinirken yayıncı aboneliklerinde herhangi bir sınırlandırma hali de yoktur. Doğrudan Twitch üzerinden gerçekleştirilen bağışlarda ise kesim olmazken flama tüm paranın sahibi olur. Ayrıca aylık olarak kanala üye olarak düzenli şekilde ödeme yapılması da söz konusudur. Kanalın aylık ya da 3 aylık, 6 aylık kesintisiz takip durumları için belirli miktarda ödeme yapılması yeterlidir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları

Twitch, internet üzerinden oyun videoları yayınları yapılabilen ve aynı zamanda da E-Spor yayınlarının da yapıldığı büyük bir platformdur. Twitch Türk...

Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme
Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme

Twitch kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır sorusu yeni kullanıcıların ya da düzenli şekilde yayın açan kullanıcıların merak ettiği konuların başınd...

Ünlü Twitch Yayıncıları hakkında detaylı bilgi burada!

Sosyal medya hesaplarınızı geliştirmek ve büyütmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/dailymotion-izlenme-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

100 bit: 1,40 dolar ,500 bit: 7 dolar ,1,500 bit: 19,95 dolar (%5 indirimde) fiyatlarla bit satın alabilirsiniz.

Amazon Payments ve PayPal ödeme yöntemleri ile Bit satın alabilirsiniz.

Twitch premium ile tek seferli ücretler ile birden fazla kanala abone olabilir ve farklı avantajlar edinebilirsiniz.

Twitch sıkı yayın kurallarına tabiidir. Şiddet ve cinsel içerikli yayınlar, nefret söylemleri gibi durumlarda hesaplar kapatılır.

Twitch üzerinden para kazanmak için kanalınızın abone sayıları ve yayın sırasında topladığınız bağışlar çok önemlidir.

Twitch uygulaması ülkemizde tamamen yasal olarak kullanılabilmekte olan bir uygulamadır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitch Bit Nedir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 25 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. serhat
    serhat

    Twitch Bit Satın Almak İçin Hangi Ödeme Yöntemleri Mevcut?

  2. abdullah kara
    abdullah kara

    Twitch Bit Ücretleri Ne Kadar?