İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitch Prime Nasıl Yapılır?

2024 itibariyle 155 milyona yakın izleyiciye sahip olan dünyanın en büyük oyun platformu Twitch prime nasıl yapılır sorusu sorulmaya devam etmektedir. 2 milyonun üzerindeki yayıncısıyla eğlenceli içerikler vaat eden platform özelinde çeşitli oyunlar oynanmaktadır. Sizlerde beğendiğiniz yayıncılara destek olabilir, bağışlar yapabilirsiniz. Ayrıca yayıncı olma durumu da söz konusu olurken birçok farklı alanda içerikler üretilmeye devam etmektedir. Var olan üyelikler çeşitli imkanları beraberinde getirirken ayrıcalıklı olarak da prime abonelik durumu bulunmaktadır. Sizlerde çok daha uygun fiyat seçenekleriyle uzun süreli abonelik oluşturmak için bu cazip avantajdan yararlanabilirsiniz. Yalnızca üyelik değil, sonrasında da çeşitli oyunlara dair hediyelerle kazanımlarını arttırabilirsiniz. Peki, var olan Twitch prime nedir?

Twitch Prime Nedir?

Oldukça geniş yelpazeli platform özelinde imkanlardan Premium derecede yararlanılmasını sağlayan bir deneyim ya da pakettir. Var olan kanal aboneliklerinin yanı sıra oyun içi içeriklerle bonus oyunlar kazanımları da söz konusudur. Her ay ek ücret ödeme durumu olmadan bedava kanal abonelikleri oluşturulabilir ve özel ifadeler kullanılabilir. Ayrıca oyunlara dair kazanımlarda hemen kişi tarafından kullanılabilmektedir. Gençler tarafından çokça sevilen platform içinde pubg öne çıkan oyunlardandır. Oyuna dair silah ve çeşitli eşyaların alınması mümkün olmaktadır. Yine farklı cihazlardan oynanması mümkün olan lol sevenler içinde prime abonelik kazanımları caziptir.

Sohbet rozetlerini de içeren Twitch prime Türkiye kullanıcıları tarafından da çokça değerlendirilmektedir. Bununla birlikte sunduğu avantajlara bakıldığında her ay bir Twitch kanal aboneliği kazanılır. İletişime geçmek için sohbet ayrıcalığı da elde edilir. İlave bir ücret alımı olmadan oyun içeriğine üye erişimi gerçekleşirken var olan teklifler yine prime sayfasından görüntülenir. Diğer kişiler için hediye olabilecek ganimet alımları da Twitch prime aboneliğiyle kazanılır. Fortnite başta olmak üzere çeşitli oyunlar yayıncılar tarafından tercih edilmektedir. KappaHD ve ScaredyCat erişimleri de yine prime abonelik yapılarak kazanılır. Geçmiş yayınlara ilişkin saklama durumu bilindiği gibi 14 gündür. Ancak var olabilecek Twitch prime abonelik ile 60 güne kadar geçmişe dönüş yapılarak video takipleri oluşturulabilir. Bunlarla birlikte twich prime üyelik ne kadar sorusu da önem taşır.

Twitch Prime Abonelik Yap

Sayfa üzerinden sağ-üst bölümünden Prime video kısmı açılırken Amazon hesabı oluşturulur. Amazon hesabının var olması durumunda(https://twitch.amazon.com/tp) işlemler daha kolay yapılır. Fatura adresiyle birlikte ödeme ayrıntıları da formda belirtilen bölümlere doğru ve eksiksiz bir şekilde yazılır. Sonrasında Twitch hesabından oturum açılarak iki hesabın birbiriyle bağlantısı gerçekleştirilir. Böylelikle oluşacak tüm durumlar için ödemeler belirtilen şekilde yapılırken artık kişi prime hesabına sahip olmaktadır. Prime sekmesi üzerinden Ayarlar bölümünden istenilen değişiklikler yapılabilir. Dünyanın her yerinde kullanıma açık olan Prime için ücretsiz deneme aralığı vardır. Bu durumun kullanılması içinde yine ödeme bilgileri istenir. Ancak kredi kartından ücretsiz döneme dair herhangi bir çekim yapılmamaktadır. Bu deneme süresinin bitmesiyle birlikte prime nasıl iptal edilir sorusu sorulabilir. Ancak sonraki aylık dönemler için ödemeler belirttiğiniz kredi kartı ya da banka kartı bilgilerinden gerçekleşir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları

Twitch, internet üzerinden oyun videoları yayınları yapılabilen ve aynı zamanda da E-Spor yayınlarının da yapıldığı büyük bir platformdur. Twitch Türk...

Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme
Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme

Twitch kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır sorusu yeni kullanıcıların ya da düzenli şekilde yayın açan kullanıcıların merak ettiği konuların başınd...

Ücretsiz deneme süresi içerisinde bir adet ücretsiz Twitch kanal aboneliği verilmektedir. Sonrasında ise ödemeli dönem içerisinde yine kanal aboneliği alma şansı bulunmaktadır. Buna dair ekstra bir ücret talebi olmadığı da bilinir. Var olan Twitch prime avantajlarına dair hesabın satılması ya da devredilmesi ise söz konusu değildir. Kişisel kullanım amacıyla oluşturulan hesapların böyle bir şekilde kullanımı ihlal anlamına gelir. Üyeliğin iptal edilme süreçlerine yardım bölümünden başlanılır. Otomatik yenileme özelliği kapatılırken süre sonunda üyelikten çıkılır. Üyeliği ve avantajları sonlandır seçeneğiyle de var olan prime abonelikten çıkma süreçleri gerçekleşir. Herhangi bir süre beklenilmesi ya da onay alımı gibi bir durum yoktur. İstenmesi durumunda hemen ayarlar üzerinden zahmetsiz şekilde çıkış yapılabilir.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitch’in kullanıcılar için özel olarak hazırladığı kişisel paketlerdir. Bu paketlerde hediyeler, indirimler ve uygulama ile ilgili ayrıcalıklar bulunmaktadır.

Twitch Prime üyeliği aylık ve yıllık olarak satın alabilirsiniz, aylık 11 Dolar Yıllık ise 100 dolara Prime sahip olabilirsiniz.

Twitch Prime deneme sürümü sizlere 1 aylık olarak verilmektedir. 1 ay boyunca ücretsiz olarak Prime üyeliğini kullanabilirsiniz.

Twitch abonelik sistemi ile kullanıcılar istedikleri yayıncılara aylık abone olabilir ve destek sağlayabilir.

Twitch ülkemizde düzenli olarak kullanımdadır. Tamamen yasal statüdedir.

Twitch üyesi olmak için en azından 13 yaşında olmak gerekmektedir. 13 yaşından küçük kişiler üye olamazlar.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitch Prime Nasıl Yapılır? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. Kemal kosova
    Kemal kosova

    Twitch Üyesi Olma Yaş Sınırı Kaçtır?