İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitch’de Yayın Nasıl Açılır?

Twitch yayın açma işlemi için tüm merak ettiğiniz detaylar! Aylık 150 milyondan fazla izleyiciye hitap eden ve 2 milyonun üzerinde yayıncıya sahip olan Twitch her geçen büyümeye de devam etmektedir. Sizlerde oyun oynamayı seviyor iseniz hemen yayıncı olmak için adım atmaya başlayabilirsiniz. Çeşitli oyunlar oynayarak ciddi düzeyde kazançların sahibi olabilirsiniz. Hemen her alandaki oyunların oynanması söz konusu olurken en güzel özelliği ise herkesin yayıncı statüsüne sahip olabilmesidir. Bilgisayarınızda kuracağınız işleyişle birlikte ekipman ve programlara sahip olarak yayın hizmeti vermeye başlayabilirsiniz.

Twitch son zamanların en popüler platformları arasında yerini almıştır. Sende başarılı bir gamer olduğunu düşünüyorsan Twitch hakkında bilmen gereken tüm detaylara içerik üzerinden erişebilirsin. Twitch yayın programları ve Twitch üzerinde nasıl yayın açılır gibi merak ettiğiniz tüm konuları, detayları ile birlikte siz değerli okuyucularımıza aktardık. Twitch hesabı açarak, Twitch uygulamasının renkli ve oyun dolu dünyasına giriş yapabilirsiniz. Hatta Twitch uygulaması üzerinden yayın açabilir ve diğer gamer arkadaşlarınla etkileşimini artırabilirsin. Hem kazanırken hem eğlenmek istiyorsan bu renkli dünyada yerini almalısın. İçeriği inceleyerek gereken tüm bilgilere sahip ol ve eğlenirken kazanmaya sen de başla!

Twitch Yayın Programları

Var olan yayın açma durumları için öncelikli olarak Twitch sayfanızı oluşturmalısınız. Bunun için OBS yazılımı indirilirken hem Windows hem de Mac özelinde uyumlu olması da dikkat çekicidir. Ücretsiz olarak kurulum yapılırken Twitch girişi hemen başlatılır. Gösterge Paneli üzerinden var olan oyun seçimleri yapılmaktadır. Windows özelinde XSplit programı üzerinden de Twitch yayın açma süreçlerine göz atılabilir. Broadcast bölümünden Add Channel işlemiyle Twitch eklenir ve canlı yayın yapma durumu ayarlanır. Kullanıcı adı ve şifreyle giriş olurken Finish denmesiyle birlikte size uygun otomatik ayarların tamamı program tarafından yapılmaktadır. Bu açıdan OBS ile kıyaslandığında kurulumu çok daha kolaydır. Yayın gereksinimlerinin güncellenmeye devamı da yine otomatik olur. Canlı yayın olanağı için ise Split özelinde sol alt kısımdan Add bölümünden Game Capture tıklanır. Kaynaklar sürükle bırak yapılarak ayarlanır ve Twitch seçimiyle canlı yayın başlatılır.

Twitch OBS Programı

Ücretsiz hizmet veren OBS yazılım programı özelinde de yine işlemler sorunsuz bir şekilde yapılabilmektedir. Yayın için başlık oluşturup canlı yayında videolar için ise ayarlar yapılmasına ihtiyaç vardır. Yönetici olarak çalıştırılan OBS özelinde Broadcast Setting bölümünden Streaming Service kısmına Twitch eklenir. Key öğrenme durumları için Twitch açılırken kopyala yapıştır yapılarak canlı yayın başlatılmaktadır. Ekrandan gösterim için Monitor Capture seçilir, webcam üzerinden canlı yayın imkânı için ise Video Capture seçilerek yayın başlatılır. Ayrıca sağlıklı bir yayın olması adına Preview Stream üzerinden Edit Scene yaparak yayın öncesinde nasıl göründüğüne bakabilirsiniz. Böylelikle bir deneme ve ön izleme imkânı sağlanır. Kanal tasarımına dair değişiklikler yapılabilir, web cam görünümünü değiştirebilirsiniz.

Twitch Yayın Açma (Mobil)

Var olan Twitch nasıl izlenme olur sorusuyla birlikte kazanım durumları da abone ve bağışlara bağlıdır. Videoların eklenmesi ve sonrasındaki izlemelerin artmasıyla reklam ve sponsorluk kazanımları da oluşabilmektedir. Tam anlamıyla Twitch yayıncısı olunmasının ardından ise düzenli aboneliklerle belirli tutarların üstünde kazanımlar elde edilebilir. Mobil cihazlar üzerinden de işlemler yapılırken var olan mikrofon-kulaklık ve mekân kalitesine göre de yayınların sahip olacağı izlenebilirlik değişkenlik gösterir. Twitch üzerinden para kazanmak isteyenler hemen yayın sahibi olurken farklı oyun serilerine başlanılabilir. Dünyanın en büyük canlı oyun platformu yayını için sizlerde hemen ekipman hazırlıklarına başlayabilir, ilk canlı yayın deneyiminizi yaşayabilirsiniz. Ses ve görüntü kalitesi belirleyici olurken sonraki yayınların çok daha iyi olacağı da unutulmamalıdır.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Twitch Prime Nasıl Yapılır?

Sosyal medya hesaplarınızı geliştirmek ve büyütmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/facebook-takipci-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitch yayıncıların yayın yaparak büyük kitlelere hitap ettiği video yayın platformudur. Yayıncılar izleyicilerin bağışları ile büyük paralar kazanmaktadır.

Twitch yayınları ortalama 1.000 – 40.000 arasında yayınların hitap ettiği kitleye göre değişkenlik göstermektedir.

Twitch bağışları, izleyicilerin yayıncılara yatırdığı karşılıksız paralardır. Twitch yayınlarında çok büyük bağışlar gerçekleşebilmektedir.

Twitch uygulamasından yararlanmak için en azından 13 yaşında olmak gerekmektedir.

Twitch uygulaması kapatılmamıştır. Ülkemizde sorunsuz çalışmaktadır.

Twitch üzerinde yayın yapan yayıncıların aylık olarak desteklenmesini sağlayan bir sistemdir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitch’de Yayın Nasıl Açılır? Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. hakan gökçek
    hakan gökçek

    yayın yapmak istiyorum

  2. Edanur
    Edanur

    Gizli izleme gibi bir şey var mı?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Twitch platforumunda gizli izleme özelliği bulunmamaktadır.

  3. Tangul Kazak
    Tangul Kazak

    Twitch yayın nasıl açılır konulu makalenizin bana çok faydası oldu. Açıkçası bilmediğim bir alandı. Şu an oynadığım oyunları yayın açarak oynuyorum ve çok keyif alıyorum.

  4. Sertac Kent
    Sertac Kent

    Twitch de yayın nasıl açılır yazınızı okudum ve anladım. Fakat ne zaman para kazanmaya başlayabilirim.