İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Soundcloud Nasıl Türkçe Yapılır?

Soundcloud Türkçe kullanmak ister misiniz? Bilindiği üzere Soundcloud ses ve müzik kayıtlarınızı arkadaşlarınız ve diğer insanlar ile paylaşabileceğiniz ve müzik dosyalarınızı saklayabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulama ile birçok kişi sesini farklı kitlelere ulaştırmayı başarmıştır. Kullanımının biraz zor olması sebebi ile uygulamayı İngilizceden Türkçeye çevirmek biraz meşakkatli. Bizler de bu yazımızda sizler için Soundcloud’un nasıl Türkçeleştirildiği sorusunun cevabını araştırdık.

Soundcloud Türkçe Dil Desteği

Soundcloud maalesef kendi içerisinde Türkçe dil desteği bulunmamakta. Lakin internet üzerinde Türkçeleştirilmiş uygulamayı telefonunuza, bilgisayarınıza ya da tabletinize indirmeniz mümkün. Bu indirme işlemi oldukça basit. Uygulamayı indirmek istediğiniz cihazda aratın. Ardından ise indir butonuna tıklayarak indirin. Uygulamanın inmesinin ardından giriş yaparak Soundcloud’u Türkçe bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

soundcloud türkçe

SoundCloud’a Nasıl Üye Olunur?

Soundcloud’a üye olabilmek için öncelikle uygulamayı kullandığınız cihaza indirin. Ardından karşınıza gelen ekrandan ‘Sign up for SoundCloud’ seçeneğini seçin. Daha sonra hesaba nasıl üye olmak istediğiniz ile ilgili bir ekran gelecek. Burada ‘Sign in with Facebook’ (Facebook hesabı ile kayıt ol) , ‘Sign in with Google’ (Google Hesabı ile Kayıt ol) ya da e- postanız ile kayıt olabilirsiniz. Kayıt olmak istediğiniz seçeneği seçtikten sonra bilgilerinizi girmeniz yeterli olacaktır. SoundCloud üzerinden ücretsiz müzik zevkini çıkarmaya artık hazırsınız.

SoundCloud’da Müzik Listesi Nasıl Oluşturulur?

SoundCloud uygulaması ile müzik listesi oluşturmak aslında çok kolay. Yapmanız gereken tek şey aşağıdaki adımları izlemek.  Öncelikle hesabınıza giriş yapın. Ardından oluşturmak istediğiniz müzik listesine eklemek için bir şarkı seçin ve açın. Oynatma penceresinde yer alan üst üste üç nokta bulunan simgeye dokunun. Simgeye dokunduktan sonra karşınıza bir menü gelecek ve o menüde bulunan ‘Add to Playlist’ seçeneğine dokunun. Böylelikle çalma listeniz oluşacaktır. Yeni bir çalma listesi oluşturmak istediğiniz zaman ise ‘Create new playlist’ yani yeni bir çalma listesi oluştur seçeneği ile kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

SoundCloud’da Müzik Nasıl Paylaşılır?

SounCloud üzerinden beğendiğiniz her türlü müziği sevdikleriniz ile paylaşmanız mümkün. Yapmanız gereken adımlar ise oldukça basit. Öncelikle hesabınıza giriş yapın ve paylaşmak istediğiniz şarkıyı seçin ve açın. Daha sonra ise oynatma sayfasında bulunan üst üste üç nokta şeklinde olan simgeye dokunun. Karşınıza gelen menüde ‘Share’ yani ‘Paylaş’ kısmına dokunarak paylaşmak istediğiniz uygulamayı seçmeniz ve de göndermeniz yeterli.

SoundCloud’dan Müzik İndirmek Mümkün Mü?

SoundCloud uygulaması ile dinlediğiniz müzikleri telefonunuza indirme şansınız maalesef bulunmamakta. Lakin Google Play Store aracılığı ile indirdiğiniz uygulamalar sayesinde SoundCloud’dan müzik indirebilirsiniz. İndirebileceğiniz siteleri sizler için aşağıda yer verdik. Bu yan uygulama ile müzikleri dilediğiniz gibi telefonunuza indirebilir ya da istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz. Lakin yukarıda da bahsettiğimiz gibi SoundCloud kendi içerisinde müzik indirme gibi bir özelliği bardırmamakta.

SoundCloud müzik nasıl indirilir yazımız ile önerdiğimiz farklı yöntemleri kullanarak müzik indirme işlemi yapabilirsiniz.

SoundCloud hesabınızı geliştirmek ve yükseltmek için sitemizde yer alan SoundCloud Takipçi Satın Al ve diğer hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
SoundCloud Hesap Silme
SoundCloud Hesap Silme

SoundCloud hesap silme nasıl yapılır? Müzik ve ses dosyalarını ücretsiz olarak dinlemek, yüklemek ve indirmek istiyorsanız, SoundCloud uygulamasını ku...

Soundcloud Nasıl Kullanılır?
Soundcloud Nasıl Kullanılır?

Müzik dünyasının en gözde uygulamalarından Soundcloud giriş yaparak yepyeni müzikler keşfedebilirsiniz. Soundcloud uygulamasını ücretsiz olarak kullan...

Instatakipçi Blog’da yer alan SoundCloud Destek kategorisindeki yazılar ile karşılaştığınız sorunlara çözüm bulabilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hesabınızı Türkçe olarak kullanmanız mümkündür. Ancak Türkçe yapmak için bazı yöntemleri denemelisiniz. Yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz.

Sevdiğiniz ve paylaştığınız müziklerinizi belli bir liste içinde toplamanıza olanak sağlar. Müzik listenizi arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz.

Telefonunuzdan Google Play Store ya da Apple Store’a girerek ücretsiz bir şekilde indirme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz

Kullanabilmek için en azından 13 yaş veya üzeri olmak gerekmektedir.

tamamen yasal bir uygulamadır. Ülkemizde yasak değildir.

Soundcloud içerik üretim ve paylaşım sistemi ile gelir elde etmek mümkündür. İçeriklerinizin yüksek etkileşime kavuşması gerekir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Soundcloud Nasıl Türkçe Yapılır? Hakkında 8 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

8 yorum

  1. sena şengül
    sena şengül

    Soundcloud ile Gelir Elde Etmek Mümkün mü?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      SoundCloud, Next Plus ve Next Pro abonelerine ödeme yapıyor. Kazancınız 5 ABD dolarına ulaştığında veya bu tutarı aştığında ödemeler otomatik olarak yatırılır.

  2. sevda hasret
    sevda hasret

    Soundcloud Nasıl Türkçe Yapılır? adlı yazınızı okudum ve çok başarılı buldum. Teşekkürler..

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Yardım edebildiğimize sevindik. Yorumunuz için teşekkürler.

  3. selma karaca
    selma karaca

    Soundcloud nasıl Türkçe yapılır adlı makalenizi okudum ve çok başarılı buldum. Teşekkürler..

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Yorumunuz için teşekkür ederiz.

  4. sevinç elmas
    sevinç elmas

    Soundcloud müzik listelerinde şarkımın yer alabilmesi için ne yapmalıyım?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Bir şarkıyı müzik listesine (playlist) eklemek için,
      Web’de: şarkının altında yer alan “oynatma listesine ekle” butonuna basın. Varolan bir listeye ekleyin ya da yeni bir liste oluşturun.
      iOS’da: Dinlediğiniz şarkıya gelin. sol altta yer alan üç noktaya dokunun. “oynatma listesine ekle” (add to playlist) butonuna basın. Varolan bir listeye ekleyin ya da yeni bir liste oluşturun.
      Android’de: şarkının sağ al köşesinde yer alan üç noktaya basın. “add to playlist (oynatma listesine ekle)” diyin. Varolan bir listeye ekleyin ya da yeni bir liste oluşturun.