İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Twitter hesap dondurma işlemi, hesabınızı tamamen silmeden geçici olarak erişimi engellemenizi sağlar ve bu süre boyunca hesabınıza ne siz ne de takipçileriniz erişebilir. İşlem sırasında hesabınızın verileri korunur ve istediğiniz zaman aynı kullanıcı adı ve şifreyle hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Hesabı kalıcı olarak silmek isterseniz, dondurduktan sonra 30 gün içinde tekrar giriş yapmazsanız, hesabınız silinir. Twitter hesabını dondurmadan önce önemli tweet ve fotoğraflarınızı yedeklemeniz tavsiye edilir. Mobil cihazlar ve bilgisayarlar üzerinden kolayca yapılabilen bu işlem, ayrıca Twitter dondurma linki kullanılarak da hızlandırılabilir.

Twitter Hesap Dondurma İşlemi Nedir?

Twitter Hesap Dondurma İşlemi, Twitter (X) hesabınızı silmeden sadece belli bir süreliğine Twitter hesabınıza sizin ve sizi takip eden insanlar tarafından erişimini engellemektir. Aslında bu dondurma işlemi geçicidir. Çünkü istediğiniz zaman hesabınıza aynı kullanıcı adı ve şifre ile yeniden giriş yapabilirsiniz. Fakat bu dondurma işlemini gerçekleştirmeden önce yedeklemeniz gereken gönderiler ya da tweet’ler olabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kalıcı olarak hesap silmek ile dondurmak arasında ki farktır. Twitter hesabınızı kalıcı olarak silmeniz durumunda tüm hesabınız bir daha erişilememek üzere devre dışı kalır. Ancak 30 gün süre ile tekrar aktif etme şansınız vardır. Hesap dondurma sürecinde ise, hesabınızı tekrar açmak için belirli bir süre sınırı bulunmaz, bilgileriniz silinmez ve korunur.

Android ve IOS Cihazlarda Twitter Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Twitter hesabınızı Android veya iOS cihazlar üzerinden geçici olarak dondurmak oldukça basittir. İşte bu işlemi adım adım nasıl gerçekleştirebileceğiniz:

  1. Twitter Uygulamasını Açın: Öncelikle, Android veya iOS cihazınızda Twitter uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.
  2. Profil Fotoğrafınıza Tıklayın: Ekranın sol üst köşesinde bulunan profil fotoğrafınıza tıklayarak menüyü açın.
  3. Ayarlar ve Gizlilik Menüsüne Girin: Açılan menüde, alt kısımlara doğru inin ve “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğine tıklayın.
  4. Hesap Sekmesine Erişin: “Ayarlar ve Gizlilik” bölümünde yer alan “Hesap” sekmesini seçin. Burada hesap ayarlarınıza erişebilirsiniz.
  5. Hesabınızı Devre Dışı Bırakın: Ekranın en altına kadar inin ve “Hesabınızı devre dışı bırakın” seçeneğine dokunun. Bu işlem, hesabınızı geçici olarak dondurmanıza olanak tanır.
  6. Onay Verin: Kararınızı verdiyseniz ve hesabınızı dondurmak istiyorsanız, bu işlemi onaylamanız gerekecek. Twitter size birkaç uyarıda bulunabilir, bunları dikkatlice okuyun.
  7. Şifrenizi Girin: Son olarak, hesabınızın devre dışı bırakılmasını onaylamak için Twitter şifrenizi girin ve işlemi tamamlayın.

Bu adımları takip ederek, Twitter hesabınızı mobil cihazlar üzerinden kolayca dondurabilirsiniz. Hesabınız dondurulduğunda, Twitter’daki varlığınız geçici olarak durdurulur, ancak istediğiniz zaman yeniden aktif hale getirebilirsiniz.

Bilgisayarda Twitter Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Twitter hesap dondurma işlemini bilgisayardan kolayca yapabilirsiniz:

  • Öncelikle hesap dondurmak istediğiniz Twitter hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Hesabınıza giriş sağladıktan sonra ise ana sayfada bulunan ‘…Daha Fazla’ kısmına tıklayın. Bu kısma tıkladıktan sonra karşınıza birçok seçenek çıkacak.
  • Bu seçenekler arasından ‘Ayarlar ve Gizlilik’ kısmına tıklamanız gerekiyor. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecek ve bu ekranın orta kısmında yer alan ‘Hesap’ yazan alana tıklamanız ve sayfayı aşağıya kaydırmanız yeterli.  
  • Sayfanın altında yer alan ‘Hesabı Devre Dışı Bırak’ seçeneğine tıkladıktan sonra Twitter dondurma işleminiz gerçekleşecektir. Fakat bu dondurma işlemini gerçekleştirmeden önce saklamak istediğiniz fotoğrafları yedeklemeyi lütfen unutmayın.
Twitter Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Twitter Hesap Dondurma Linki İle Hesap Dondurma

Gelelim ikinci yol olan Twitter dondurma linki ile yapılan dondurma seçeneğine:

Twitter Dondurma Linki

Bu link ile yukarıda anlatılan çoğu işlemi yapmanıza gerek kalmadan son adıma geçiyor ve hesabınızı hızlı bir şekilde dondurabiliyorsunuz. ‘Hesabı Devre Dışı Bırak’ seçeneğine tıklayarak hesabınızı başarılı bir şekilde dondurabilirsiniz. Bütün bu anlatılan işlemleri masaüstünde de yapabilirsiniz. Bilgisayar üzerinden twitter hesabınızı dondurmak için de aynı işlemleri uygulayabilirsiniz.

Twitter Hesap Dondurma İşleminden Önce Dikkat Edilmesi Gereken Adımlar Nelerdir ?

Twitter’dan yeni ismiyle X‘ten artık zevk almıyor olabilirsiniz ve bu süre zarfında kullanmak istemeyebilirsiniz. Lakin kapatmadan önce mutlaka düşünmeniz gereken durumlar mevcut. Çünkü Twitter hesabınızda var olan ve sizin için önemli olan fotoğraflar, anılar olabilir. Bu fotoğraflar Twitter’ı (X) aktif kullandığınız süre boyunca kaybolmayacaktır. Fakat Twitter’ı dondurduğunuz andan itibaren bu fotoğraflara erişiminizi kaybetmiş olacaksınız. Bu sebeple de Twitter dondurma işlemini gerçekleştirmeden önce kaydetmek istediğiniz twitleri, fotoğrafları ya da anıları belli bir yere yedeklemeniz yararınıza olacaktır.  Tüm bunların yanı sıra Twitter takipçileriniz bu süre zarfında sizler ile iletişim kuramaz. Bu sebeple de onlara bu durumu haber vermek isteyebilir ya da onlar ile iletişim kurabileceğiniz farklı bir ortam sunabilirsiniz.

Twitter Dondurma İşleminden Sonra Tekrar Açılır Mı?

Twitter dondurma işleminden sonra hesabınıza istediğiniz zaman tekrardan kullanabilirsiniz. Twitter, bu işlemi kullanıcıların hesaplarının tamamen silinmesinin yerine bir seçenek olarak kullanıcılarına sunmuştur. Yani hesabınızı tam anlamı ile silmek yerine istediğiniz süre boyunca ara vermiş oluyorsunuz. Böylelikle paylaştığınız gönderiler, attığınız twitler hesabınızı açtıktan sonra aynı şekilde kalacaktır. Twitter kullanmayı yeniden istediğinizde yeni bir hesap açmak yerine dondurmuş olduğunuz hesabınız ile kullanmaya devam etmiş olacaksınız.

Twitter (X) Hesabını Dondurduktan Sonra Hesap Ne Zaman Silinir?

Yazımızın içerisinde birkaç kez bu konuya değindik ancak kısaca tekrardan bu başlık altında değinebiliriz. Twitter hesabı dondurma ve hesap silme işlemleri aynı kısımdan yapılmaktadır. Buradan dondurma işlemini seçtikten sonra hesabınızın tamamen silinmemesi için 30 gün içerisinde hesabınıza tekrardan giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınızı kısa süreliğine dondurmak istiyorsanız 30 gün içerisinde hesabınıza giriş yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Aksi halde hesap dondurma talebiniz hesap silme talebine dönüşecektir.

Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Silinir mi?

Twitter hesabınızı kalıcı olarak da silebilirsiniz. Hesap dondurma işleminin ardından 30 gün boyunca hesabınıza giriş yapmazsanız “Hesap Dondurma” talebiniz “Hesap Silme” talebi olarak görülür ve ardından hesabınız silinir.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter hesabınıza ara vermek istiyorsanız dondurma yapmanız mümkündür. Bu sayede tekrar istediğiniz zaman Twitter hesabınızı açabilirsiniz.

Twitter hesap dondurma işlemleriniz için bir süre sınırlaması yoktur. Dondurduktan sonra istediğiniz zaman hesabınızı açabilirsiniz.

Twitter hesabınızı dondurduğunuz zaman paylaşımlarınız olduğu gibi kalır ancak siz tekrar hesabınızı açana kadar erişilmez olur. Paylaşımlarınız ve fotoğraflarınız silinmeyecektir.

Dondurulan twitter hesaplarınızı tekrar açmanız mümkündür. Kolay bir şekilde aktif hale getirebilirsiniz.

Twitter hesaplarınızı istemeniz dahilinde kalıcı olarak silebilirsiniz. Ancak kalıcı olarak sildiğiniz hesabınızın tüm bilgileri kaybolacaktır.

Twitter profil gizleme işlemleri, profilinizin sadece sizleri takip eden kişiler tarafından görülmesine imkan verecektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Hesap Dondurma Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Selman hayat
    Selman hayat

    Twitter Hesap Dondurma Nasıl Yapılır yazınız çok faydalı Enes Bey. Herkesin okumasını tavsiye ederim.

  2. Yağmur karacakaya
    Yağmur karacakaya

    Twitter Hesap Dondurma Süresi Var mıdır?