İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Paylaşım Saatleri

Instagram paylaşım saatleri kullanıcıların en çok merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Instagram paylaşımı profilin büyüyebilmesi ve dikkat çekebilmesi için oldukça önemlidir. İyi bir sosyal medya kullanıcıları postların paylaşım saatlerinin ne kadar önemli olduğunu bilir. Birçok kişiye bu durum saçma gelse de yapılan araştırmalar belirli günler ve saat dilimleri içersin de yapılan paylaşımların beğenilerinin daha çok olduğunu kanıtlamıştır. Son yılların en çok kullanılan üç sosyal medya uygulamasından biri olan Instagram sadece fotoğraf paylaşmak kullanılan bir platform değildir. Gelişen teknoloji ve çağın gereklilikleri ile birlikte sosyal Instagram aynı zamanda bir iş olanağıdır. Instagram üzerinden ünlü ve popüler olmanın gerekliliklerini birçok kişi bilse de uygulayamamaktadır. Paylaşım yapmak video veya post paylaşmak için takipçi kitlesinin iyi tanınması gerekmektedir. Profilinizin kişisel mi yoksa işletme hesabımı olduğu bu süreçte oldukça önemlidir. Hitap edilen kitlenin hangi saat dilimleri içerisinde aktif olduğu ve ne tür paylaşımlardan hoşlandığı baz alınarak saat dilimlerine karar verilmelidir.

Paylaşım Saatleri Nasıl Belirlenmelidir?

Birçok kişi Instagram‘da farklı saat dilimlerinde attığı postların beğenilerinin farklı olduğunu anlayabilir. Bu durum tüm dünyada geçerli olmakla birlikte profilin büyüyebilmesi içinde önemlidir. Yapılan araştırmalar en fazla beğeninin sabah 03.00 ile 16.00 arasında yapılan paylaşım tarafından alındığını göstermiştir. Fakat bu zaman dilimini kısıtlamakta mümkündür. Örneğin tüm sosyal medya kullanıcılarının ilk yaptığı şey sabah uyandığı anda telefonu eline almaktır.

Gece yapılan paylaşımları görmek amacıyla sosyal medyada vakit geçirilir işte tam olarak bu saatler paylaşım için idealdir. Sabah 07.00 ve 09.00 arası post paylaşımlarının oldukça az yapıldığı fakat beğeni oranının fazla olduğu zaman dilimleridir. Saat 9’dan sonra ise öğleye kadar bir paylaşım yapılması doğru olmayacaktır. Okula ve işe gidenlerin meşgul olduğu bu zaman zarfında paylaşımlar oldukça az beğeni alır. Fakat öğle arası saatleri paylaşım için oldukça uygundur. Hem okula gidenlerin hem de çalışanların mola verdiği saatleri değerlendirerek 12.00 ile 13.30 arasında paylaşım yapabilirsiniz. (Instagram Destek)

instagram paylaşım saatleri

Zaman dilimleri ile ilgili birçok durum söz konusu olsa da hitap edilen kitlede oldukça önemlidir. Profilinizde ne tür postlar paylaştığınız veya öneri yapıp yapmamanız takipçilerinizi doğrudan etkilemektedir. Annelerin yaptığı paylaşım saatleri ve Instagram butiklerinin yaptığı paylaşım saatleri arasında fark olması oldukça doğaldır. Hedef aldığınız kitlenin müsait olabileceği süreleri tespit ederek buna yönelik paylaşımlar yapabilirsiniz. Herkes beğeni almayı ve yüksek takipçi sayılarını profilinde görmek ister, günümüzde sosyal medyanın önemi düşünüldüğünde bu durum oldukça olağandır. Profili büyütmenin en iyi yolu ise yapılan paylaşımların ilgi çekici olmasıdır. Paylaştığınız çok güzel bir postun hitap ettiğiniz kitle tarafından görülmemesi veya gözden kaçırılması sinir bozucu olabilir. Yapılan paylaşım saatleri bu yüzden oldukça önemlidir.

Hangi Saatler İçerisinde Fotoğraf Paylaşılmalıdır?

Yapılan araştırmalar haftalık yapılan Instagram paylaşım saatleri arasında fark olduğunu göstermektedir. Örneğin pazartesi gününde yapılan paylaşım saatleri farklıyken cumartesi gününde yapılan paylaşım saatleri farklıdır. Paylaşım yaptığınız güne göre saati ayarlamanız gerekmektedir.

  • Pazartesi günü birçok kişinin sendrom yaşadığı gün olarak ifade edilir, pazartesi gününde akşam saatlerinde paylaşım yapmak en uygun olanıdır. 19.00 ile 23.00 arasında yapılan paylaşımlar ideal olacaktır.
  • Salı günlerinde paylaşım saatleri öğleden sonra olarak seçilmelidir, fakat sabahın erken saatlerinde atılan postlar da beğeni acısından zengindir. 06.00- 23.00 arası değerlendirilebilir.
  • Çarşamba günleri haftanın ortasında birçok kişinin yorgun olduğu günlerdir, iş ve okul çıkış saatlerinde fotoğraf paylaşımı yapılabilir.
  • Herkes tarafından dört gözle beklenen Cuma günlerinde paylaşım saatlerine dikkat edilmelidir. Birçok kişi ertesi günün tatil olması sebebiyle akşam saatlerini dışarda geçirmektedir. Bu sebeple en uygun saatler 01.00 ile 20.00 arasıdır.
  • Cumartesi günü genellikle keyif paylaşımları yapılan bir gündür. Hafta sonu olması sebebiyle birçok kişi sosyal medyadan uzak durmaktadır. Paylaşım yapmanın çok uygun olmadığı bu günde 00.00 ile 02.00 arasında ki zaman dilimi değerlendirilebilir.
  • Pazar günleri de tıpkı cumartesi gününde olduğu gibi post paylaşmanın uygun olmadığı bir gündür. Ertesi gün okul veya iş olması sebebiyle paylaşım yapılması tavsiye edilmemektedir.

Instagram paylaşımlarınızı daha büyük kitlelere ulaştırmak için ürünlerimizi inceleyebilirsiniz; https://www.fenomist.com/instagram-begeni-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram beğenilerinizi arttırmak için, bloglarımızda sizlere sundugumuz yöntemleri deneyebilirsiniz. Ya da zahmetsiz bir şekilde uygun fiyatlardan sitemizden alışveriş
yapabilirsiniz!

Instagram üzerinden yapacağınız paylaşımlarınız için belirli saatlerin, daha fazla etkileşim kazanmanız adına yararı olacaktır. Bu saatleri öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Instagram paylaşımlarınız için, paylaşım saatlerinizin ve paylaşım şekillerinizin çok büyük önemi vardır. Tüm detaylara hakim olursanız en iyi etkileşimi kazanırsınız!

Instagram paylaşım saatlerinize dikkat etmek sizlere daha çok etkileşim kazandırır. Hedeflerine ulaşmanızı daha imkanlı hale getirecektir.

Instagram paylaşımlarınızda etiket kullanımı yapmak, paylaşımlarınızı daha aktif ve verimli olarak kullanmış olacaksınız.

Instagram için yararlanabileceğiniz en efektif paylaşım saatlerini blog yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Paylaşım Saatleri Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Ünal kayacı
    Ünal kayacı

    Instagram Paylaşım Saatleri hakkında yazdığınız yazınızı oldukça faydalı buldum. Çok teşekkürler..

  2. Selen türkü
    Selen türkü

    Instagram Paylaşımlarında Etiket Kullanmak Neden Önemli?

  3. Yasemin ken
    Yasemin ken

    Instagram Paylaşımlarında Etiket Kullanmak Neden Önemli?

  4. Ömer Aygün
    Ömer Aygün

    Instagram Paylaşımlarım İçin Nelere Dikkat Etmeliyim?