İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

LinkedIn Hesap Silme ve Dondurma Nasıl Yapılır?

Bugüne kadar geliştirilmiş en kaliteli ve en kullanışlı uygulamalar arasında yer alan Linkedin, özellikle kişilerin online CV hazırlayabilecekleri ve bu CV’leri uygulamalar üzerinden paylaşabilecekleri geniş ve ücretsiz bir uygulamadır. Kişiler Linkedin hesapları üzerinden kariyerlerini şekillendirecek videolar, fotoğraflar, makaleler ve daha birçok şeyi paylaşabilirler. Böylece kişilerin yaptıkları bu paylaşımlar hesaplarını inceleyen kişiler tarafından görünmekte ve bu onlar için bir artı niteliği taşımaktadır.

Kişiler kendi işlerini kurmaları, iş değiştirmeme kararı almaları, çalışmamaya karar vermeleri, ikinci bir hesaba sahip olmaları, başka bir hesap kurmak istemeleri ve genel olarak uygulamayı beğenmemeleri gibi sebepler dolayısıyla hesaplarını silmek veya onları geçici süreyle dondurmak isteyebilirler. Ayrıca hesabınızı silerseniz ilgili bütün bağlantılarınızı silmeniz anlamına gelir. Hesap kapatıldığında profille alakalı tüm onaylar, redler, mesajlar, tavsiyeler ve bağlantılar tamamen silinecektir.

Linkedin Hesap Silme Nasıl Gerçekleşir?

Kişiler Linkedin hesap kapatma işlemi için öncelikle hesaplarına giriş yapmalıdır. Özellikle erişim sağlayamadığınız ve kurtaramadığınız hesaplar için Linkedin bilgi formu ile iletişim kurabilirsiniz.

  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Yukarıda bulunan Ben simgesine tıklayın.
  • Açılan sayfada bulunan listeden “Ayarlar ve Gizlilik” kısmına girin.
  • Açılan listede bulunan Hesap sekmesinin Hesap yönetimi bölümü altında, LinkedIn hesabınızı kapatma’nın yan kısmından Değiştir kısmına tıklayın.
  • Bu bölümden sonra hesabınızı neden kapattığınızı seçin.
  • “İleri” kısmına tıklayın.

Hesap kapanmadan önce kişi tekrar şifresini girmelidir. Böylece şifre onaylandıktan sonra “hesabı kapat” butonuna tıklanırsa hesap kapanacaktır. (Linkedin Destek)

linkedin hesap silme

Linkedin Hesap Dondurma Nasıl Gerçekleşir?

Öncelikle Linkedin hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmak için;

  1. Hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üst tarafta bulunan “Ben” seçeneğine tıklayın.
  3. Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine girin.
  4. Solda bulunan “Hesap Tercihleri” alanına girin.
  5. En altta “Hesabı dondurun” Seçeneğini göreceksiniz.
  6. Hesabı dondurun seçeneğinin sağında bulunan Değiştir’e tıklayın.
  7. Size neden dondurmak istediğinizle ilgili bir iki soru sorulacak bunları cevaplayın ve hesabınızı dondurma işlemini gerçekleştirin.
Linkedin hesap dondurma nasıl gerçekleştirilir

Hesap dondurma işlemi aslında tam olarak istenildiği gibi çalışmamaktadır. LinkedIn hesabını geçici olarak devre dışı bırakmak isteyen kişiler, Linkedin hesaplarına bir süre girmemeyi tercih etseler daha iyi olacaktır. Çünkü Linkedin hesapları hesap kapatma işlemi gerçekleştirildikten sonra 20 gün süreyle dondurulmaktadır. Kişiler 20 gün boyunca giriş yapmazlarsa hesap ancak o zaman kapanır. Fakat hesabı dondurmaktan vazgeçen kişiler, 20 gün içerisinde giriş yapsalar dahi bazı bilgileri geri getiremeyerek mağdur durumuna düşebilirler.

Linkedin Hesabımı Dondurduktan Sonra Hangi Bilgilerimi Kaybederim?

Kişiler hesaplarını dondurup açtıktan sonra, profillerini eskisi gibi bulamayabilirler. Çünkü “hesabı kapat” butonuna tıklandığı anda bazı bilgileri silmekte ve asla geri getirmemektedir. Kişilerin hesap dondurma işlemi sonrası getiremeyecekleri bilgilerden ilki onaylar ve tavsiyelerdir. Kişi birini tavsiye ettiğinde veya bir işi onaylandığında bu profilinde gözükerek CV’sine eklenmektedir. Fakat hesap kapandığı takdirde bu bilgiler tamamen silinmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Para Kazanma Rehberi
LinkedIn Para Kazanma Rehberi

LinkedIn, iş dünyasının en güçlü ve etkili profesyonel ağıdır. Milyonlarca kullanıcı, kariyerlerini şekillendirmek, iş fırsatları yakalamak ve iş düny...

LinkedIn Yardım Merkezi 
LinkedIn Yardım Merkezi 

LinkedIn Yardım Merkezi, kullanıcıların LinkedIn'i daha etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak birçok kaynağı içerir. İş dünyasındaki bağla...

Bunun yanı sıra getirilemeyecek diğer bir bilgi yoksayılan ya da bekletilen davetiyelerdir. Kişi profilini tekrar açtığında bu bilgilere malesef erişim sağlayamayacaktır. Bu durum kişilerin sonradan onaylamak istediği davetiyelerin yok olması anlamına gelmektedir. Kaldı ki reddedilen davetiyelerin kaybedilmesi de bazı sorunları beraberinde getirir. Kişi hesap dondurma işlemi sonrasında üye olduğu grupları ve takip ettikleri kişileri de kaybederler. Özellikle ekip liderlerini ve yöneticileri kaybetmek, kişinin sonradan sorun yaşamasına neden olabilmektedir. Linkedin hesap silme ve dondurma işlemlerini kapsamlı olarak sizlere anlattık.

Linkedin Derece Nedir? Öğrenmek için ilgili blog gönderimize göz atın! Hesabınızı büyütmek ve görünürlüğü arttırmak için Linkedin beğeni satın al hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Linkedin hesabınızı artık kullanmak istemiyorsanız, hesabınızı silmeniz mümkündür. Nasıl yapacağınızı öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Hesabınızı silmeniz durumunda, tekrar kullanmanız mümkün olmayacaktır. Ancak Linkedin hesabınızı dondurarak tekrar istediğiniz zaman geri dönebilir ve kullanabilirsiniz.

Linkedin hesabınızı silmeniz durumunda sahip olduğunuz tüm bilgileriniz kaybolacaktır. Ancak dondurursanız bilgileriniz saklı kalır, silinmez.

Linkedin üzerinde daha fazla özgürlük ve özellikten yararlanmanıza olanak sağlayan hesap türlerine premium hesaplar denilmektedir.

Hesabınızı kalıcı olarak silmeniz durumunda kullanıcı adınızı tekrar alamazsınız.

Linkedin üzerinden arkadaşlık kurduğunuz profillere bağlantılar denilmektedir. Bağlantılarınızın bağlantıları ise sizlerin 2. dereceden bağlantınız olmaktadır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Hesap Silme ve Dondurma Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Ethem haylaz
    Ethem haylaz

    Linkedin Hesap Silme Dondurma Nasıl Yapılır?

  2. kasım uslu
    kasım uslu

    Hesap Silme ile Dondurma Arasında ki Fark Nedir?