İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Linkedin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sosyal medyada kullanılan yüzlerce uygulama içerisinde yerini almış ve kısa bir sürede milyonlarca kişiye erişerek popülerlik kazanmış uygulamalar arasında yer alan Linkedin, insanların iş bağlantılarını güçlendirmek için kurulmuştur. Adından çok fazla söz ettiren bu uygulama, birçok kişiye ulaşınca arama motorlarından en çok aranan konulardan bir tanesi de Linkedin nedir, nasıl kullanılır sorusu olmuştur.

Linkedin kişilerin CV’lerinde bulunması gereken tüm noktaları içeren ve kişilerin kendilerine göre bir CV oluşturmalarına yardımcı olan bir uygulamadır. Kişiler bu uygulama üzerinde yalnızca yazılı bilgilere yer verebileceği gibi fotoğraflar, videolar, makaleler ve ses kayıtları da paylaşarak bağlantılı oldukları kişiler ile iletişim kurabilirler. Tıpkı sosyal medya mantığı ile çalışan uygulama üzerinden kişiler birbirlerini takip edebilir, takipten çıkabilir ve bağlantı kur özelliği ile başka kullanıcılar ile bağlantı kurabilir. Canlı CV yayını niteliği taşıyan bu uygulama sayesinde, birçok kişi iş bulma oranını yükseltmiştir.

Linkedin Nasıl Kullanılır?

Türkiye’de iş bağlantılarını güçlendirme amacıyla kurulmuş olan bu uygulama, son derece modern uygulamalar arasında yer almaktadır. Kuruluş yılı itibariyle son derece yeni olan bu uygulama, kısa sürede popülerlik kazanmıştır. Linkedin kişilerin kendi CV’lerini oluşturabilecekleri, bu CV’yi PDF olarak bilgisayarlarına kaydedebilecekleri ve kolaylıkla başkalarına gönderebilecekleri bir uygulamadır. Basit bir CV değildir, birçok başlığı ve kategorisi bulunmaktadır. Kişi hangi sektörde bulunursa bulunsun, o CV tüm deneyimlerini anlatması için yeterlidir. Diğer CV’lerin aksine seminerleri dahi içerisinde bulunduran oldukça güçlü bir CV’dir.

Linkedin profili oluşturmak için, kişilerin bir adet mail hesaplarının olması gerekir. Ardından kişiler bu mail adresi ile bir Linkedin profili oluşturarak uygulamayı kullanmaya başlayabilir. İnsanların işe girme oranları bu profiller sayesinde artmaktadır. Başarılı bir özgeçmişe sahip oldukları halde kendilerini bir türlü kanıtlayamamış olan kişiler, Linkedin profilleri sayesinde kendilerini kanıtlayabilir ve direkt olarak girecekleri işin patronları tarafından seçilme imkanına sahip olabilir. (Linkedin Destek)

Linkedin genel itibariyle kullanımı kolay olan uygulamalar arasında yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra, kişiler paylaşmak istemedikleri bilgileri gizleyebilir. Profilleri üzerinde ekleme çıkarma yapmaları da mümkündür. Linkedin son derece güvenilir bir uygulamadır, kişinin izin vermediği bilgileri üçüncü kişiler ile kesinlikle paylaşmamaktadır. Kişiler profillerindeki iletişim bilgilerinden hangilerinin görüneceğine karar verebilecekleri gibi, eğitim bilgileri hakkında da istediklerini yayınlarlarken istediklerini gizleme hakkına sahiptirler.

Linkedin Nasıl Daha Etkin Kullanılır? İyi Bir Linkedin Profili Nasıl Olmalıdır?

Linkedin’in etkili bir şekilde kullanmak için her şeyden önce etkili bir profilinizin olması gerektiğini belirtmek isteriz. Alelade özensiz bir şekilde oluşturulmuş bir profilin takipçi ağınıza kötü bir ön izlenim vereceği yadsınamaz bir gerçektir. Sizin profiliniz aslında öz geçmişinizdir, bir şirkete CV gönderdiğinizde ne kadar özeniyorsanız Linkedin profili oluştururken de aynı oranda özenmelisiniz. İyi bir Linkedin profiline sahip olabilmek için işte size birkaç ipucu:

1. Profilinizi %100 tamamlayın

Profilinizde yer alan eğitim bilgileri, deneyim ve profil resmi gibi kısımları tamamlayın ve olabildiğince güncel tutun. Profiliniz her daim güncelleme ve arayüzlerdeki değişimlere adapte olabilmelidir. Ayrıca sizi profesyonel gösterecek prezantabl bir profil resmi tercih etmeniz ilk izlenim için oldukça önemlidir. Bunların haricinde Twitter, Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarınızı da Linkedin hesabınıza bağlamayı ihmal etmeyiniz.

2. Linkedin’e hitap eden içerikler oluşturmayı hedefleyin

Linkedin içerisinde görünür bir hesap olabilmek için belli periyotlarla paylaşım yapabilmek oldukça önemlidir. Ölü bir hesap olarak varlığınızı sürdürürseniz etkileşim ağınızı genişletmeniz pek olası değildir.  

  • Linkedin’de rahatsız edici ve uygunsuz olarak değerlendirilecek paylaşımlar yapmaktan kaçının, hesabınıza zarar verir.
  • Paylaşımlarınızda mutluka konu etiketi kullanın bu sayede daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.
  • Paylaşım yaparken direkt olarak linke yönlendirme yapmayın. Bir görsel ya da video eşliğinde bunu yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
  • Paylaşım yapmak için doğru zamanları kollayın. Özellikle önemli olduğunu düşündüğünüz paylaşımlar için çoğunluğun aktif olduğu zamanı tercih edin.

3.İnsanlar ile etkileşime geçin

Linkedin içerisinde zaman tünelinde yer alan paylaşımları beğenin, yorumlarda bulun. Linkedin hesabınız üzerindeki etkileşim oranını arttıracaktır. Bunun haricinde kendi sektörünüzle alakalı önemli kişileri, firmaları ve kuruluşları mutlaka iletişim ağınıza ekleyin.

Linkedin Kullanımının Avantajları 

Linkedin kullanımının avantajları şunlardır;

  1. Linkedin platformu sayesinde kendi sektörünüzde kendi segmentinize hitap eden bir iş bulabilirsiniz. İş arayanlar için oldukça önemlidir.
  2. İş dünyasındaki güncel haberlerden anında haberdar olabilirsiniz.
  3. Kendinizi geliştirmek, yeni girişimlere açık olmak ve yükseltmek için Linkedin’den faydalanabilirsiniz.

Linkedin Derece Nedir? Öğrenmek için ilgili blog gönderimize göz atın!

Linkedin Profilinde Neler Yazar?

Daha önce de açıklandığı gibi, Linkedin Türkiye içerisinde iş bulmak isteyen kişiler için faydalı bir CV profilidir. CV’de bulunan her şey Linkedin profilinde de yazmaktadır fakat sağlanan avantaj Linkedin profilinin daha kuvvetli olması ve diğer kişilerle daha kolay paylaşılmasıdır. Linkedin profilinde CV’ler daha çok detaylandırılmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Para Kazanma Rehberi
LinkedIn Para Kazanma Rehberi

LinkedIn, iş dünyasının en güçlü ve etkili profesyonel ağıdır. Milyonlarca kullanıcı, kariyerlerini şekillendirmek, iş fırsatları yakalamak ve iş düny...

LinkedIn Yardım Merkezi 
LinkedIn Yardım Merkezi 

LinkedIn Yardım Merkezi, kullanıcıların LinkedIn'i daha etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak birçok kaynağı içerir. İş dünyasındaki bağla...

Linkedin profilinize yapılan bir genel bakışta, kişiler ilk olarak adınızı, soyadınızı, profil resminizi, iletişim bilgilerinizi, mail adresinizi ve mesleğinizi görürler. Profilinizin anasayfasında ise kendinizle alakalı olarak paylaştığınız videolar, fotoğraflar, makaleler ve benzeri şeyler görüntülenir. CV’nizi görüntülemek isteyen kişiler ise, CV’nizde deneyimlerinizi, çalışmalarınızı, eğitim bilgilerinizi, başarılarınızı, ödüllerinizi, ilgi alanlarınızı, yeteneklerinizi ve sertifikalarınızı görüntüleyebilir. Bunları detaylı bir rapor halinde hazırlayan kişilerin CV’leri daha çok inceleme alırken, diğerleri daha az inceleme alacaktır. Kişilerin katıldığı seminerlere kadar iş hayatlarıyla ilgili her şeyi profillerinde paylaşmaları, iş verenlerin onlar hakkında bir ön bilgilendirme sahibi olmalarını sağlayacak ve diğerleri karşısında onları bir sıfır öne geçirecektir.

Linkedin profilleri Indeed gibi iş arama uygulamalarında da kullanılabilir. Kişilerin hayal ettikleri CV’yi yaratmaları için büyük bir fırsat tanıyan bu uygulama son derece yararlıdır. Linkedin nedir ve nasıl kullanılır size detaylı olarak anlatmaya çalıştık.

LinkedIn Reklam Nasıl Verilir? öğrenmek için yazımıza göz atın!

Sosyal medya hesaplarınızı geliştirmek ve popüler listelere girmek için ürünlerimizi inceleyebilirsiniz; https://www.fenomist.com/twitter-takipci-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Linkedin kullanmak tamamen ücretsizdir. Hiçbir ücret ödemeden dilediğiniz süre zarfında kullanabilirsiniz.

Linkedin kullanarak kendi kariyerinizin, diğer kullanıcılar tarafından dikkat çekmenizi sağlayabilirsiniz. Linkedin hesabınız kariyeriniz adına çok önemli olacaktır.

Linkedin, iş hayatınızı,kariyerinizi geliştirebileceğiniz paylaşabileceğiniz ve iş teklifleri alabileceğiniz bir sosyal medya platformudur. Bu anlamda diğer sosyal medyalardan çok farklıdır.

Linkedin profillerinizi sınırsız olarak kullanabilmek ve uygulamanın tüm özelliklerinden yararlanmak adına faydalanabileceğiniz hesap şekline linkedin premium denilmektedir.

Linkedin üzerinden birçok açık pozisyon için ilanlar yayınlanmaktadır. Sizlerde kendinize uygun pozisyonları takip edebilir ve kariyerinize yön verebilirsiniz.

Linkedin bağlantıları, profilleriniz aracılığı ile edindiğiniz arkadaşlıklara verilmekte olan isimdir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Linkedin Nedir? Nasıl Kullanılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Sadrettin kasir
    Sadrettin kasir

    Linkedin Nedir? Nasıl Kullanılır isimli yazınız oldukça faydalı. Çok teşekkürler..

  2. Ulukan terce
    Ulukan terce

    Linkedin Kullanmak Ücretli midir?