İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Linkedin Şirket Hesabı Nasıl Açılır?

Linkedin kuruluşu itibariyle firma ile çalışanı buluşturma amaçlı tasarlanmıştır. Kişisel hesabı bulunan kişiler CV’lerini oluşturarak uygulama üzerinden iş bulma imkanına sahip olabilirlerken, şirket hesabı olanlar kendilerine uygun kişiler ile iletişime geçerek ihtiyaçları olan personel alımını gerçekleştirebilirler.

Linkedin hesapları şirket hesapları açmak ve kişisel hesaplar kurarak kendilerini geliştirmek isteyen kullanıcılar için tasarlanmıştır. Kişisel hesap açmak, şirket hesabı açmaya nazaran daha kolay ve zahmetsizdir. Çünkü işverenin gerçek olduğunun bilinmesi, hesap kuralları ve politikası gereği şarttır. İşyerini, okulunu, markasını, firmasını, ürünlerini ve hizmetlerini sunarak kendilerine uygun kişileri bulmayı amaçlayan şirketler, gerçek bir işveren olduklarını kanıtlamalıdır çünkü sistem kesinlikle dolandırıcılara yer vermeyen bir sistemdir. Kişinin bir şirketin yöneticisi veya başka bir görevlisi olduğunu işaretlemesi gerekmektedir. Şirket hesaplarını kimin yönettiği, kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.

İş ilanı vermek ve sayfa oluşturmak isteyen kullanıcılar, Linkedin hesaplarını daha kolay yönetebilmek adına Premium hesabı kullanmayı tercih edebilir. Çünkü Premium Linkedin iş ilanları açma konusunda birçok avantaj sağlamakla birlikte, kişileri en uygun kullanıcılara da yönlendirmektedir. Linkedin hesabı aç işleminden sonra hesabınızı premium’a yükseltebilirsiniz. Linkedin Premium Üyelik Ayrıcalıklarını bu yazımız ile öğrenin.

Linkedin Şirket Hesabı Açma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Linkedin firma hesabı açmak isteyen kişilerin aşağıdaki adımları uygulaması yeterli olacaktır:

linkedin sayfası oluştur
  • İlk olarak Linkedin’e giriş yapın.
  • Sağ tarafta yer alan “İş İçin” butonuna basın.
  • Ardından “şirket sayfası oluşturun” butonu seçilmelidir.
  • Bu işlemden sonra kişinin açacağı sayfa türünü seçmesi gerekir (şirket (küçük, orta, büyük), vitrin sayfası, eğitim Kurumu).
  • Ardından kişinin şirketini tanımlaması gerekir. Kişi şirket kimliğini, şirket bilgilerini ve profil bilgilerini doldurarak işe başlayacaktır. Onay kutusunu tıklanarak sayfa oluşturmak için şirket veya okul adına işlem yetkisinin olduğu onaylanmalı ve “sayfa oluştur” kısmına tıklanarak sayfa oluşturulmalıdır.
  • Bu işlemin ardından kişiden şirket veya kurum ile alakalı bir e posta adresi istenir ve bu adresin onaylanması talep edilir. LinkedIn hesabınız yeni oluşturulmuşsa veya yeterli sayıda bağlantınız yoksa kırmızı bir hata mesajı görünerek hesap oluşturmanız bekletilebilir ya da engellenebilir.
linkedin firma hesabı

Tüm bu işlemlerden sonra hesap 24 ila 72 saat arası beklemeye alınarak incelenir. Bu incelemenin sebebi gerekli durumlarda şirketle iletişime geçmek, gerekli durumlarda da bilgiler arası tutarlılığı incelemek ile ilgilidir. Bir sıkıntı çıkmadığı takdirde şirket hesabı oluşturulacak ve kullanılmaya başlanacaktır.

Dilerseniz LinkedIn’in “LinkedIn Yardım” sayfası üzerinden de destek alabilirsiniz.

Linkedin Şirket Hesabı Oluşturmak Ücretli Midir?

Linkedin şirket hesabı oluşturmak ücretli değildir. Fakat kişiler avantajlardan yararlanmak, daha çok iş ilanı açmak ve hesaplarını kolay yönetmek gibi nedenler doğrultusunda hesaplarını Premium yapabilir. Premium hesaplar için cüzi miktarlarda ücretler talep edilmektedir. Fakat bu ücretler oldukça düşüktür. Bunun yanı sıra, şirketlere ilk ilanları ücretsiz olarak verilir. Fakat herhangi bir paketleri veya indirimleri yoksa, daha sonradan açmak istedikleri her ilan için belirli miktarlarda ücret ödemeleri gerekecektir.

Aşağıdaki makalelerimiz ilginizi çekebilir:

Linkedin İş İlanları

LinkedIn Reklam Nasıl Verilir? Reklam Kredisi Nedir?

LinkedIn SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Para Kazanma Rehberi
LinkedIn Para Kazanma Rehberi

LinkedIn, iş dünyasının en güçlü ve etkili profesyonel ağıdır. Milyonlarca kullanıcı, kariyerlerini şekillendirmek, iş fırsatları yakalamak ve iş düny...

LinkedIn Yardım Merkezi 
LinkedIn Yardım Merkezi 

LinkedIn Yardım Merkezi, kullanıcıların LinkedIn'i daha etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak birçok kaynağı içerir. İş dünyasındaki bağla...

Linkedin Premium Üyelik Kullanılmalı mı?

Linkedin Derece Nedir?

Instatakipçi web sitemizde yer alan Linkedin Şirket Takipçi Satın Al hizmeti ile açtığınız şirket hesabınızı büyütmenize yardım ediyoruz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Linkedin üzerinden şirketiniz adına hesap açmanız mümkündür. Bu sayede şirketinizi Linkedin üzerinden profesyonelce temsil edebilirsiniz.

Linkedin şirket hesabı açmak için hiçbir ücret ödemenize gerek yoktur. Tamamen ücretsiz olarak şirket hesabı açabilirsiniz.

Linkedin şirket hesabı açmak çok kolaydır. Sayfa açmak istiyorsanız yazımızı detaylıca okuyabilirsiniz.

Linkedin üzerinde markanızı profesyonel olarak temsil etmenize ve potansiyel bağlantılar ile buluşturmanıza imkan tanır.

Linkedin şirket hesabı yönetimleri de tıpkı normal profiller gibi tek elden yürütlmektedir.

Linkedin şirket profili üzerinden potansiyel pozisyonlar için iş ilanları oluşturabilir ve ilgili bağlantıları tespit edebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Linkedin Şirket Hesabı Nasıl Açılır? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 82 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. fikri cenap
    fikri cenap

    Linkedin Şirket Hesabı Nasıl Açılır yazınızı çok faydalı buldum. Teşekkürler

  2. serdi kavak
    serdi kavak

    Linkedin şirket hesabı nasıl açılır adlı yazınızı okudum. Çok faydalı buldum. Teşekkürler..

  3. Semra
    Semra

    Ben linkedin sirket hesabı açtım, bireysel hesaptan arttığımda sirket hesabımı bulmuyor, sadece bireysel hesap açılıyor, yardımcı olabilir misiniz ?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , bireysel hesabınız üzerinden şirket sayfası açabilirsiniz.