İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Çevrimiçi Kapatma

Instagram çevrimiçi kapatma sorununu birçok Instagram kullanıcısı yaşamaktadır. Instagram uygulamasını kullanan pek çok kişinin merak ettiği çevrimiçi özelliğini kapatmak, bu yazıda detaylı şekilde aktarılacak.

Instagram’da son görülme özelliği yakın zamanda aktif hale getirildi ancak tıpkı bu özelliğe sahip diğer uygulamalar gibi Instagram’da da çevrimiçi özelliği kapatmak mümkün. Instagram’a giriş yapanların son görülmelerinin gizlenmesi pek çok kullanıcı tarafından yapılıyor ancak bilmeyen kullanıcılar için bu yazı özelliğin nasıl kapatıldığını açıklayacak.

Instagram Çevrimiçi Özelliği Nedir?

Instagram’a en son ne zaman, saat kaçta giriş yapıldığını gösteren özellik ile aynı zamanda o an çevrimiçi olup olmadığınızı da gösterir. Durumdan pek memnun kalmayan Instagram kullanıcıları bu özelliği kolaylıkla devre dışı bırakabilmektedir. Bazı kullanıcılar son görülmelerinin başka kullanıcılar tarafından görüntülenmesini istememektedir. Bu özellik aynı zamanda kişilerin Instagram içinde aktif olup olmadıklarını da ‘şu an aktif’ gibi bir betimleme ile göstermektedir.

Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram’ın çevrimiçi özelliğini kapatmak oldukça kolaydır. Instagram aktifliği kapatma işlemi nasıl yapılır diye merak edenler aşağıdaki aşamaları izleyebilirler:

Telefondan Instagram Çevrimiçi Kapatma

  • Öncelikle akıllı telefon, tablet ya da bilgisayardan Instagram’a giriş yapın.
  • Giriş yaptıktan sonra ‘Ayarlar ve Gizlilik’ sekmesine girin.
  • “Başkalarının seninle etkileşimleri” bölümünü bulun.
  • “Mesajlar ve hikaye yanıtları” butonuna basın.
  • “Hareket Durumunu Göster” butonuna basın.
  • Bu kısımda çevrimiçi kapatma için Hareket Durumunu Göster tuşunu kapatın.

iOS İçin Instagram Çevrimiçi Durumu Kapatma

1. Instagram Uygulamasını Açın: iPhone ya da iPad cihazınızda Instagram uygulamasını başlatın.

2. Profil Sayfanıza Gidin: Ekranın sağ alt köşesindeki profil simgesine dokunarak profil sayfanıza erişin.

3. Menüyü Açın: Ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç yatay çizgiye (hamburger menü) dokunun.

4. Ayarlar’a Gidin: Açılan pencerede en altta yer alan dişli simgesine dokunarak “Ayarlar” seçeneğine erişin.

5. Gizlilik Bölümüne Gidin: Açılan menüde “Gizlilik” seçeneğine dokunun.

6. Aktivite Durumu’na Gidin: “Gizlilik” menüsünde “Aktivite Durumu” seçeneğine dokunun.

7. Aktivite Durumunu Kapatın: “Show Activity Status” ya da “Aktivite Durumunu Göster” seçeneğinin yanında bulunan anahtarı kapatın.

Android İçin Instagram Çevrimiçi Durumu Kapatma

1. Instagram Uygulamasını Açın: Android cihazınızda Instagram uygulamasını başlatın.

2. Profil Sayfanıza Gidin: Ekranın sağ alt köşesindeki profil simgesine dokunun.

3. Menüyü Açın: Ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç dikey noktaya dokunarak menüyü açın.

4. Ayarlar’a Gidin: Açılan menüde en altta bulunan “Ayarlar” seçeneğine dokunun.

5. Gizlilik Bölümüne Gidin: Ayarlar menüsünde “Gizlilik” seçeneğine dokunun.

6. Aktivite Durumu’na Gidin: “Gizlilik” menüsünde “Aktivite Durumu” seçeneğine dokunun.

7. Aktivite Durumunu Kapatın: “Show Activity Status” ya da “Aktivite Durumunu Göster” seçeneğinin yanında bulunan anahtarı kapatın.

telefondan instagram çevrimiçi kapatma

Bilgisayardan Çevrimiçi Kapatma

Bilgisayardan kapatmak için de benzer adımları takip edebilirsiniz:

  • Instagram profilinize gelerek Ayarlar simgesine dokunun.
  • Sol menüde yer alan “Başkalarının seninle etkileşimleri” sayfasına gelin.
  • Hareket durumunu göster butonunu kapatarak çevrimiçi yani son görülmenizi kapatmış olacaksınız.
bilgisayardan instagram son görülme kapatma

Tıpkı Whatsapp’ta olduğu gibi bu uygulamada da çevrimiçi özelliğini kapatmış kişilerin son görülme zamanları gösterilmez ancak yalnızca aktif oldukları zaman yeşil bir işaret ile beraber ‘şu an aktif’ yazısı gösterilir. Kapatma işleminin sonrasında da bu aktiflik durumu belirtilmeye devam eder.

Özelliğin nasıl işlediğini merak edenler Instagram’ın kendi sayfasında yer alan makalelerden daha detaylı bilgi edinebilirler ve bu özelliğe dair daha çok şey öğrenebilirler. Son görülme özelliği nasıl kapatılır diye soran pek çok kişi ayarlara girerek belirtilen adımlar takip edilerek hesap gizliliklerini kontrol edebilir.

Çevrimiçi Özelliği Kapatıldığı Zaman Ne Olur?

Bu Instagram son görülme özelliğini gönül rahatlığı ile kapatabilirsiniz. Instagram profili gizliliği konusuna önem veren kullanıcılar genellikle bu özelliği kapatmaktadır ve bu özelliğe karşı tepkilidir. Peki bu özellik kapatıldığı zaman ne olur? Diğer kullanıcılara bu çevrimiçi özelliğinin kapatıldığına dair bir bilgi ya da bildirim gitmez ancak son görülme zamanının görüntülenememesinden dolayı bu özelliğin kapalı olduğunu anlayacaklardır. Bunun yanı sıra site içerisinde aktif olduğunuz zaman diğer kullanıcılar bunu görebilecektir. Özellikle kapatıldığı zaman üzerinden geçen gün ve benzeri herhangi bir bilgi de başka kullanıcılar ile paylaşılmaz. Diğer sosyal medya platformlarından da bilineceği üzere bu özellik yalnızca çevrimiçi olup olmama durumunun ve en son ne zaman çevrimiçi olunduğunun başka kullanıcılar tarafından görüntülenmesine yarayan bir özelliktir. Insta çevrimiçi kapatma özelliğini sizlere detaylıca anlattık, bizi takipte kalmaya devam edin.

Instagram Çevrimiçi Özelliği Nasıl Açılır?

İnsanlar dönem dönem bu özelliği açmak veya kapatmak isteyebilir. Instagram çevrimiçi özelliğini açmak için yukarıdaki “Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?” başlığında gösterdiğimiz adımları birebir uygulayabilirsiniz. “Hareket Durumunu Göster” kısmını yeşil hale getirdiğiniz durumda çevrimiçi özelliğiniz açılmış olacaktır.

Instagram Çevrimiçi Özelliği Gözükmüyor Sorunu

Bazen bazı kullanıcıların çevrimiçi olup olmadıkları görülemiyor olabilir. Bunun Instagram’ın teknik hatalarından birisi olup olmadığına dair bir bilgi şu an için yok. Dolayısıyla bazı konularda kontroller yapmanız gerekecektir. İlk olarak çevrimiçi olup olmadığını merak ettiğiniz kullanıcının sizi takip edip etmediğini kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer sizi takip etmiyorsa bu özellikten faydalanmanız mümkün olmayacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu duruma ek olarak eğer ilgili kullanıcı çevrimiçi özelliğini devre dışı bırakmış ise yine kendisini göremeyebilirsiniz. Genel olarak bu iki potansiyel nedeni kontrol etmeniz ilgili kişilerin aktif olup olmadıklarını görememenizin sebeplerine dair size bilgi verecektir.

Instagram Takip Etmeyenler yazımız sayesinde sizleri takip etmeyen ve takibi bırakanları kolayca bulabilirsiniz.

Instagram Son Görülme Kimler Tarafından Görülebilir?

Eğer Instagram son görülme özelliğiniz açık ise son görülmenizi sadece takip ettiğiniz kullanıcılar görebilecektir. Bunun dışında daha önce PM ile mesajlaştığınız ve yanıt verdiğiniz kişiler de bu özellikten faydalanabilir. En özet tabirle bu özellik sadece takip ettiğiniz kişiler tarafından görülebilecektir.

Instagram’da Kullanıcının Aktif Olup Olmadığını Öğrenme

Instagram’da çevrimiçi özelliğinden faydalanmak istiyorsanız kullanıcının bu özelliği kapatmamış olması gerekmektedir. Eğer kullanıcı instagram aktiflik kapatma işlemi uygulamamış ve sizi takip ediyorsa bu özelikten faydalanabilirsiniz. Kişinin profiline girdiğinizde profil resminin altında bir yeşil nokta işareti görüyorsanız o kişi o anda aktif durumdadır.

Instagram Şifre Değiştirme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Öğrenmek için tıkla!

Instagram’a dair ilginizi çekebilecek diğer yazılarımız;

Instagram Önerilen Gönderiler Nasıl Kapatılır?

Instagram Fotoğraf Kalitesi Düşüyor Sorunu

Instagram Bugün Aktif Ne Demek?

Sosyal medyada popülerliğinizi arttırmak ve hesabınızı geliştirmek için Instagram Takipçi Satın Al hizmetimizi deneyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram çevrimiçi sayesinde kullanıcıların ne zaman instagram’a girdikleri ve en son ne zaman aktif olduklarını görmek mümkündür.

Instagram profilinizi kullanırken en son ne zaman instagramda olduğunuzun başkaları tarafından fark edilmesini istemiyorsanız ‘Çevrimiçi Kapatma’ yaparak bu özelliği devre dışı bırakabiilirsiniz. Bu özelliği kapatmak için ne yapmanız gerektiği ile ilgili detaylı bilgiyi blog yazımızdan edinebilirsiniz.

Instagram çevrimiçi özelliğini kapatmanız durumunda, instagramda takip ettiğiniz kullanıcılarında son görülme ve aktiflik durumlarını görmeniz sizin için söz konusu olmayacaktır.

Instagram son görülme tarihinize takipçileriniz ulaşabilmektedir.

Instagram son görülme tarihi, Instagram’a en son ne zaman giriş yaptığınız hakkında bilgi verir.

Instagram çevrimiçi kapatma işlemlerinizi tamamlamanızın hemen ardından son görülme tarihiniz kapanır.

Evet öğrenebilirsiniz. Eğer kullanıcı çevrimiçi özelliğini kapatmamışsa ve sizi de takip ediyorsa aktif olduğu vakitlerde profil resminin altında yeşil bir ışık yanacaktır. Bu sayede aktif olup olmadığını görebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Çevrimiçi Kapatma Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Buse Besteci
    Buse Besteci

    instagramda cevrimici oldugumu kapatma ve görüldü bilgisini kapatmama yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler

  2. Mehmet Uludağ
    Mehmet Uludağ

    İnstagram cevrimici kapatma ve nasıl kapatıldığı hakkında güzel bir blog yazısı olmuş teşekkürler