İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Satış Yapmak İçin Püf Noktalar (2024)

Son günlerde tüm sosyal medya kullanıcılarının ve sosyal medya üzerinden ticaret yapmak isteyenler en çok merak ettiği konuların başında gelen Instagram’da satış yapmak ile ilgili tüm detaylar bu yazıda! Dünyanın en popüler paylaşım sitelerinden biri olan Instagram, her geçen gün daha fazla insana ulaşmaya devam ediyor. Araştırmalar sonucu her gün Instagram’da en az 300 milyon kişinin vakit geçirdiği görülmektedir. Bu durum da platformun gücünü kanıtlamak için oldukça yeterlidir.

Türkiye genelinde çok sayıda kullanıcısının olduğu Instagram, markaların ya da girişimcilerin satış yapabilmesi için de güçlü bir ortam. Peki Instagram’da kolay satış yapmanın püf noktaları nelerdir? Satışları arttırmak için nasıl bir hesap yönetimi yapılmalıdır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için açıklamaya çalıştık.

Instagram Üzerinden Satış Yapmak

Instagram üzerinden satış yapmak son derece kolay bir işlemdir. Üstelik çok sayıda kişiye hızlı ve doğrudan ulaşmanıza olanak sağlar. Kolay ve etkili bir şekilde satış yapabilmek için dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

Ürünlerinizi Instagram’da satmak istiyorsanız, ilk olarak hesabınızı işletme olarak değiştirmeli ya da bu şekilde bir hesap açmalısınız. Ürün girişlerini yaptıktan sonra da satış yapmaya başlayabilirsiniz ama satış yapmadan önce hesabınızı tanıtmanız ve belirli bir takipçi sayısına ulaşmanız gerekmektedir. Böylece ürünlerinizi kolayca satabilirsiniz ve her gün çok sayıda sipariş alabilirsiniz.

Tüm bunların yanında Instagram’da satışları arttırmak ve hesabınızı öne çıkarmak için bazı tüyolar vardır. Bunlardan birisi Instagram’da satılabilecek ürünler konusu olarak gösterilebilir. Bazı tür ürünler Instagram üzerinden satış konusunda daha büyük potansiyele sahip olabilir. Diğer tüyolara göz atmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Instagram’da Satış Yapmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Instagram’da ürün satarken dikkat edilecekler:

  • Satacağınız ürüne karar verin.
  • Kurumsal bir hesap oluşturun.
  • Güzel ve göze çarpan görseller paylaşın.
  • Profil fotoğrafınızı markanızın logosu olarak belirleyin.
  • Profilinizde, işletmenizin bilgilerinin açık ve net anlaşılır olmasına dikkat edin.
  • İşletmenizin, sosyal medya platformlarında reklamlarını yapın.
  • Influencer marketing çalışmaları yapın
  • Instagram satışı için gerekli mevzuatlar.
  • Hedef kitlenizi belirleyin.
  • Ürün girişlerine özen gösterin.
  • Hashtag seçimlerinizi özenle yapın.
  • Ürünlerinizi hikayelerinizde paylaşın.
  • E-Ticaret Sitenize yönlendirmelerde bulunun.
  • Diğer Instagram satış sayfalarını inceleyin ve analiz edin.

Satacağınız Ürüne Karar Verin

Instagram’da satışını gerçekleştireceğiniz ürünü belirlerken oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü iyi bir analiz yaparak insanların neleri almaya yatkın olduğunu ve sevdiğiniz, hakkında detaylı bilgilere sahip olduğunuz ürünün satışını çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

instagram ürün belirleme

Kurumsal Bir Hesap Oluşturun

Instagram’da etkili bir satış politikası oluşturmak için hesabınızın profesyonel bir görünüme sahip olması gerekir. Bu nedenle işletme hesabı açmalısınız. İşletme hesabı açmak ya da var olan hesabınızı değiştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • İlk olarak Instagram hesabı açın ya da var olan hesabınıza giriş yapın.
  • Ayarlar bölümüne gidin ve hesap sekmesini açın.
  • Bu sekmede yer alan Profesyonel Hesaba Geçiş Yap tuşuna basın.
  • Sizden istenen işletmeniz hakkındaki bilgileri girin ve tamamlayın.

Bu hesabı oluşturduktan sonra kullandığınız dilin ve yapacağınız paylaşımların kurumsal bir tarzda yapılmasına özen gösterin. Böylece güvenilirliği arttırabilirsiniz ve müşterilerinizi mutlu edebilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Video Yükleme Sorunu Çözümü

Hesabınızı Kullanıcılar İçin İlgi Çekici Hale Getirin

Satış yapmayı planladığınız profilinizin kullanıcılar için dikkat çekici olmasında büyük yarar var. Satış yapmayı planladığınız ürünlerden marka ve logo tasarımına kadar. Sürdürülebilir bir estetik ile kurumsal imaj vermesi gerekir.

Instagram profilinizin satış yapmayı planladığınız müşteriler ile ilk izlenim noktası olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle hesabınız ne kadar estetik ve profesyonel görünürse kitleleri kendine çekme ve ikna etme imkanı fazla olacaktır ve zamanda bu kitle markanıza sadık kalacaktır.

instagram kaliteli içerik üretin

Görsel Kalitesini Önemseyin

Instagram’da ürün satmak için ürün fotoğraflarını önemseyin ve profesyonellik için kaliteli görseller kullanın. Doğru ışık ve pozlamada çekilen ürün fotoğraflarını hesabınıza yükleyin. Kötü görünen resimler, takipçilerin ilgisini çekmeyecek ve ürünlerinize yönelmelerini engelleyecektir.

Aynı zamanda açıklamaları da detaylı ve yalın bir dille yapın. Ayrıca bloğumuz üzerinden Instagram kaliteli içerik nasıl oluşturulabilir konusunu okuyarak paylaşımlarınızı geliştirebilirsiniz.

Instagram'da satış yapmak

Reklam Yapın

Elbette ki, reklam yapmak satışları arttırmak için en etkili yol olacaktır. Hedef kitlenizde yer alan kullanıcıların sizi keşfetmesi ve ürünlerinizi satın alması reklam ile kolaylaşacaktır. Görünür bir profil ve öne çıkan içerikler için düşük bütçeli reklamlar çıkabilirsiniz. Facebook Business ya da Instagram üzerinden reklam çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.

İlginizi çektiyse reklam verme aşamaları için Instagram Reklam Verirken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar yazımıza göz atın.

instagram reklam yapın

Influencer Marketing Çalışmaları Yapın

Sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisinin gün geçtikçe arttığı düşünülürse Influencer Marketing çalışmaları yapmak satışlarınızı arttırmak için etkili yollardan birisi olacaktır. Bu kısımda en önemli noktalardan biri ise doğru Influencer ile çalışmaktır.

Markanızın imajına uyacak Influencer seçimi yaparak satış hedeflerinize daha kolay ulaşabilirsiniz. Seçeceğiniz Influencer hem hedef kitlenizin vakit geçirdiği bir profil olmalı hem de ürününüzün tanıtımını yaparken doğal ve samimi görünmelidir.

İnternetten Satış Yapma Mevzuatları

İnternetten satış yapmak için vergi levhası almak isterseniz öncelikle bir muhasebeci ile iletişime geçmeniz oldukça önemlidir. Muhasebecinizi seçtikten sonra çalışmaya başladığınız muhasebeciye şirket kuruluşunuz için talepte bulunabilir ve faaliyet alanlarınızı belirleyip sonra şirket kuruluşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

instagram internet vergi levhası

Hedef Kitlenizi Belirleyin

Her şeyden önce Instagram’da satış yapacağınız kitlenin analizini yapmanız gerekmektedir. Hedef kitlenizi belirledikten sonra doğru bir rota oluşturabilirsiniz. Satmak istediğiniz ürüne benzer ürünleri satan farklı mağazaların takipçilerini inceleyebilirsiniz. Böylece sizin ürünlerinizi almak isteyen insanları belirleyebilir, isteklerine karşılık verebilirsiniz.

instagram hedef kitle belirleme

Ürün Girişlerine Özen Gösterin

Satışını yapacağınız ürünlerin girişini yaparken dikkatli olun ve özenli davranın. Ürünlerin net ve anlaşılır fotoğraflarını yükleyin ve bilgilerini eksiksiz girin kısacası açıklayıcı olun.

Aynı zamanda ürün ve açıklama uyumuna mutlaka dikkat edin. Yanlış ya da eksik girilen ürün bilgileri, markanızın güvenilirliğini sarsacaktır. Bu durum da müşterilerinizi kaybetmenize neden olması kaçınılmazdır.

instagram ürün girişi

Doğru Hashtag Kullanımına Dikkat Edin

Doğru hashtag kullanımı ile hesabınıza trafik sağlayabilirsiniz. Ayrıca hashtagler sayesinde hesabınız daha öne çıkan bir profil haline gelir. Instagram takipçi sayısını arttırmak ve sizi takip etmeyenlerin dahi ürünlerinizi görmesini sağlamak için hashtag kullanın.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bunun yanında doğru hashtag kullanımı da dikkat etmeniz gereken bir noktadır. Ürünlerinizle ve hesabınızın genel işleyişi ile uyumlu hashtag’ler eklemeniz gerektiğini unutmayın.

instagram hashtag kullanımı

Ürünleri Hikayelerde Paylaşın

Satışını yapacağınız ürünleri, sadece post olarak paylaşmak görünürlüğünüzü azaltır. Bunun yerine hikayelerde de bağlantılı içerikler paylaşabilirsiniz.

Hikayeler, markanızın müşterilerle daha güçlü iletişim kurmasını sağlar. Özel tekliflerinizi sunmak ve son ürünlerinizi paylaşmak için hikayelerinizin etkinliğini kullanın.

Bu Yazı İlginizi Çekebilir: Instagram Paylaşım Saatleri

instagramda satış yapmak

E-Ticaret Sitenize Yönlendirin

Hesabınızda yaptığınız paylaşımlarda satışını yaptığınız ürünlere, müşterilerinizin ulaşabilmesi için e-ticaret sitenize yönlendirin. Sitenizin adresini, profilinize sabitleyin ve takipçilerin farklı ürünleri de görmesine olanak sağlayın.

Instagram postlarının altına link koyma şansı bulunmuyor. Bu nedenle, profilde paylaştığınız e-ticaret sitenizin adresi önemli bir gerekliliktir.

instagram e-ticaret sitenize yönlendirin

Diğer Hesapları İnceleyin

Sizinle aynı sektörde yer alan ya da Instagram üzerinde satış yapan diğer hesapları inceleyin. Neler yaptıklarını, nasıl bir yol izlediklerini ve takipçilerini araştırın. Başarı elde eden popüler mağazaların paylaşım tarzlarını ve içeriklerini inceleyerek fikir elde edebilirsiniz.

İlgi çekmek ve kalıcı olmak için diğer markaların deneyimlerinden yararlanabilirsiniz. Böylece kendi tarzınızı oluşturmanız ve yol planınızı yapmanız kolaylaşacaktır.

Instagram hesabınızı büyütmek ve satışlarınızı arttırmak için Instatakipci.com‘ u ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde Instagram hesabınızın büyümesine katkı sağlayacak bir çok ürün ve hizmet yer almaktadır.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram profilleriniz üzerinden satış yapmanız mümkündür. Gerekli içerikleri ve hedef kitleyi yakalamanız koşuluyla Instagram sizin için büyük bir pazar olacaktır.

Instagram üzerinden sponsorlu reklamlar verilebilir. Ayrıca satış yapmak istediğiniz ürün için popüler sayfalardan veya fenomen kullanıcılardan yararlanabilirsiniz.

Instagram üzerinden satış yapmak için dikkat etmeniz gereken bir kaç
püf noktası bulunmaktadır özellikle bu püf noktaları hakkında detaylı bilgi edinmek
için blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Instagram üzerinden satış yapmanız için ödeme sistemlerine göre vergi vermeniz gerekebilir.

Instagram üzerinden satış yapmak için uğraşmanız gerekir. İçerik üretimine önem vermeli ve takipçileriniz ile sürekli irtibat halinde kalmalısınız.

Instagram etiketlerinizi doğru kullanarak satış rakamlarınızı yukarı çekmeniz mümkündür.

Çoğunlukla Business Manager adlı Facebook ara yüzlü reklam programını kullanımız da fayda var. Çünkü sizlere geniş demografik özellikler, hedef kitle ayarları ve reklam seçenekleri sunar.

İşletme hesabı açmak oldukça kolay bir işlemdir. Instagram’da işletme hesabı nasıl açılır? blog yazımızdan detaylarına ulaşabilirsiniz.

Uygulama üzerinden satış yapmanız için şirket kurulumu, vergilerin düzenlenmesi ve fatura kesme işlemlerini yapmanız gerekiyor.

Instagram’da genellikle giyim, tekstil ürünlerinin satışı yapılıyor fakat her türlü ürünün satışı mevcuttur. Öncelikle ürün analizi ve hedef kitle analizi yaparak satacağınız ürüne karar verebilirsiniz.

Evet, bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Trendyol ürünlerinize link yönlendirmesi yapabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Satış Yapmak İçin Püf Noktalar (2024) Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. sevim gündüz
    sevim gündüz

    Instagram da satış yapmak istiyorum. Fakat bazı noktalara hakim değilim. Ne yapabilirim ? Teşekkürler..

  2. Fırat aydın
    Fırat aydın

    Instagram üzerinden satış yaparken dikkat etmem gerekenleri yazınız sayesinde daha iyi anladım. Çok teşekkürler 🙂

  3. İlyas
    İlyas

    İyi akşamlar Mesaj iletilmiyor neden kaynaklanır

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhaba, uygulama ayarlarından önbellek temizle işlemi yaparak sorununuzu düzeltmeyi deneyebilirsiniz.