İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Logo Tasarım Programları

Logolar markaların adını ve görüle bilirliğini belirler. Bir marka için en önemli olan şeylerden ilki logodur. Bunun için markalar kendilerine logo tasarlar ya da bunu bir uzmana yaptırarak akılda kalıcılıklarını arttırırlar. Tanınmak ve akılda kalmak için logolar önemli olduğundan Instagram gibi sosyal medya uygulamalarından da ücretli ya da ücretsiz olarak bunu yapan pek çok grafik tasarım uzmanı bulunur. Logo oluşturmak için logo oluşturucu kaynaklar ve kişiler tercih edilebilir, dilenirse kendi logonuzu da tasarlamanız mümkündür.

%100 bedava logo tasarımınız için uğraşan pek çok logo tasarım programı mevcuttur ancak hepsi çok kaliteli olmadığı için içlerinden belli programlar ile iş yapmak her zaman daha sağlıklı sonuçlar verecektir. Özel logo oluşturmak için ve logo tasarımının kaliteli olması için belli koşullar mevcuttur. Örneğin logo işin niteliği ya da ciddiyetine uygun olmalıdır. Yüksek kaliteli bir logo oluşturmak markanızın kimliği ve tanına bilirliği için de oldukça önemlidir.

Yüksek çözünürlüklü dosyalar ile bir araya getirilen logoların tasarlama aşamasında pek çok farklı süreci mevcuttur.

  • Marka ismine uygun yazı tiplerini bulma
  • Marka ismi ile bağdaşan semboller
  • Markanın ciddiyetine yakışacak bir logo oluşturucu
  • Akılda kalıcı bir şekilde bu logoyu sunma

Bu süreçler yaratıcılık ve yetenek gerektiren pek çok süreç ile arttırılabilir ancak logo tasarımınız için doğru yere gittiyseniz tasarlama ve logo yapma aşamaları kesinlikle çok daha kaliteli olacaktır.

Online Logo Tasarımı

Instagram uygulaması üzerinden bu işi yapan pek çok kişi yer alır ve yüksek çözünürlüklü dosyalar eşliğinde logo tasarımınız için farklı seçenekler sunarak online logo tasarımı yaparlar. Bu gibi kişiler ile çalışırken dikkat edilmesi gereken asıl mesele güvenilir olup olmaması ve işlerinin kalitesidir.

Tasarım şablonlarımız kısmından Instagram’da logo tasarımı yapan pek çok kişi ve sitenin şablonlarına da ulaşmak ve bunlar içinden beğenilenini seçerek özel logo tasarımı yaptırmak mümkündür. Ücretli ya da ücretsiz şekilde bu işi yapan kişileri Instagram üzerinden bulmak oldukça kolaydır ve internetten logo tasarımı yapan sitelere ulaşmaktan çok daha az maliyetlidir.

Yazı tiplerini ve şablonları belirlemek kişiye özel olduğu için tasarımı yapılan her logo birbirinden oldukça farklı olabilmektedir ancak unutulmamalıdır ki pek çok logo benzer ellerden çıkmaktadır. Bu yüzden de benzer logolara sahip olmak mümkündür. Oluşturulan diğer logolara göz atılarak daha özgün bir tasarım oluşturmak da markaların elindedir. Tasarımcılardan bunun için yardım istenebilir ve kolaylıkla özgün bir logo oluşturulması da söz konusu olur. Ücretsiz logonuzu yüksek kaliteli şekilde tasarlayan tasarımcılar, bu konudaki deneyimlerini para kazanmak için oldukça ucuza ve hatta zevk için ücretsiz olarak da sunar. Markalar bu hizmetten istedikleri gibi yararlanmakta özgürdürler ve tasarımcılar ile doğrudan iletişime geçip isteklerini de kolaylıkla dile getirebilirler. (Adobe)

Logo Tasarım Programları Nelerdir?

Logo tasarımı için yardım alınabilecek birkaç yer şunlardır:

  • Logomaster
  • Graphic Springs
  • Logaster
  • Graphics Bakery
  • Ucraft
  • Logo Fusion
  • Logo Bucket
  • Logo Premier

Pek çok logo oluşturucusu ve tasarımcısını uygun fiyatlara ya da ücretsiz şekilde bulmak mümkündür. Bağımsız siteler bu gibi işler için uygundur ancak tasarım yapan kişiler ve sayfalar ile görüşüp de logo konusunda bir uzman yardımı almak da oldukça kolaydır. Logo tasarım programları listemizi kullanarak kendinize yeni logolar oluşturabilir ve imajınızı yenileyebilirsiniz.

Instagram hesabınızı geliştirmek ve yükseltmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinde işletme veya blog profilleri açmak artık bir çok marka için çok önemli konuma gelmiştir. Bu sayede profiller için kullanılabilecek logolarda markaları ifade etmesi açısından çok büyük önem arz eder. Bir logo markanın olmazsa olmazıdır. Bu nedenle logolar markayı en iyi şekilde ifade etmek zorundadır.

Instagram logo tasarımları için hem ücretsiz hem de ücretli bir çok opsiyon bulunmaktadır. Ücretli veya Ücretsiz programlardan istediğinizi seçip logo tasarlamaya başlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgiler edinmek için blog yazımızı okuyarak sizlere sunduğumuz programlardan faydalanabilirsiniz.

Instagram logo tasarım yapmak için ilk olarak markanızı neyin en iyi şekilde ifade edebileceğini bulmanız gerekir. Daha sonra markanız adına en uygun tasarımı logo haline getirebilirsiniz.

Logo tasarım programları olarak öne çıkanlar; Canva, Adobe gibi özel programlardır.

Logo seçimlerinizde kullanabileceğiniz renkler sizleri en iyi ifade eden ve markanız ile eşleşen renkler olmalıdır.

Favicon, web sitelerinin tarayıcı ara yüzlerinde görünecek olan logolardır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Logo Tasarım Programları Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Uygar Nadir
    Uygar Nadir

    Instagram logo tasarım programlarını daha profesyonel şekilde kullanma istiyorum. Nasıl kullanabilirim?

  2. Oguz Fisek
    Oguz Fisek

    Logo tasarım programları konusunda yazdığınız makaleyi çok beğendim. Çok teşekkürler