İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook İşletme Hesabı Açma

Facebook uygulaması, sizin için sadece bir sosyal medya hesabı olmamalıdır. Bunun dışında artık günümüzde pek çok kişi, Facebook hesaplarından satış yapıyor. Bu da Facebook işletme hesabı uygulamasını ortaya çıkartıyor. Günümüzde en sık kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında Facebook gelmektedir. Şirketlerin ve markaların önem verdiği bu uygulamayı, işletme hesabı adı altında kullanabilirsiniz.

Eğer işinizden verim almak istiyor ve daha çok kişiye ulaşmak istiyorsanız, hesabınızı ya da sayfanızı “İşletme” şeklinde kullanabilirsiniz. Büyük – küçük demeden pek çok marka, bu işletme uygulamasını kullanmaktadır. Kullandığınız bu işletme hesabı sayesinde, artık daha fazla kişiye ulaşabilir ya da marka bilinirliğini arttırabilirsiniz. Potansiyel müşterilerinizi çoğaltmak için kullanabileceğiniz bu hesap türü hakkında merak edilenleri sizler için derliyoruz.

Facebook İşletme Sayfası Nedir?

Dijital pazarlama ve satış denilince artık pek çok kişinin aklına Facebook işletme sayfası gelir. Facebook İşletme Sayfası firmaların tanıtım ve reklam amaçlı açtıkları özel sayfalara denir. Günümüzde son derece sık kullanılan işletme sayfası, aynı zamanda Facebook Business Manager ile beraber çalışmaktadır. Genellikle e-ticaret sayfaları bu mantık üzerine kurulmuştur. Sizler de Facebook aracılığıyla kendi satış sayfanızı kurabilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabı Kullanım Alanları

Bir şirket için sosyal medya platformlarında işletme hesabı bulundurmak büyük önem taşır. Bunun en bilinen nedenleri arasında kullanıcıların, ziyaretçilerin ve potansiyel müşterilerin işletme hakkında bilgi edinmek ve güvenilirliğini kontrol etmek için sosyal medya mevcudiyetine önem vermesidir. Buna ek olarak işletme hesabınız SEO açısından da size katkı sağlar çünkü Off-Page SEO çalışmaları ve backlink elde etme için sosyal medya sayfaları kullanımı etkilidir.

Facebook İşletme hesabı ile siz de:

  • SEO açısından avantaj kazanın
  • Hedef kitlenizi belirleyin
  • Daha fazla kişiye ulaşın
  • Marka bilinirliğinizi artırın
  • Organik Trafik artışı sağlayın

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook işletme hesabı açma işlemi nasıl yapılır sorusunu soruyorsanız, doğru adrestesiniz. Sizler için merak ettiklerinizi adım adım açıklıyoruz.

Facebook, özellikle işletme hesapları için getirdiği güncellemelerle birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelerin önemli bir pazar alanı haline gelmiştir. Birçok işletme, Facebook hesabı kullanarak Instagram dahil olmak üzere birçok yerde reklam yayınlayabilmektedir. Bu reklamların yayınlanması işletme açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Gittikçe sayıları artan Facebook kullanıcıları, aynı zamanda işletmeler açısından önemli bir pazar ağını da oluşturmaktadır. Facebook işletme hesabına geçiş yaparak ve işletmeniz için sayfa oluşturarak reklam vermeye, ürün veya hizmetlerinizi tanıtmaya başlayabilirsiniz. Ancak en önemli konu gönderileri herkesin görebilmesi için Facebook profil gizliliğini açmanız gerekmektedir.

Ürünler ve hizmetler hakkında bilgi sunabilmeniz, ürün satabilmeniz için oluşturulan Facebook işletme hesabını açmak için şu aşamaları izleyebilirsiniz:

Öncelikle Facebook sayfası açın ve Sağ üst kısımdaki kutucuğa tıklayın

facebook anasayfa

Daha sonra Oluştur kısmından Sayfa’yı seçin.

facebook sayfa açma

Buradan Sayfa Adı ve Kategori ekleyin ve sayfanızı oluşturun

facebook işletme sayfası oluştur

Web sitenizi, telefon numaranızı ve mail adresinizi ekleyin

işletme sayfası gerekli bilgiler

Buradan işletme hesabı için görsel ekleyin

işletme safası kapak fotoğrafı

Bildirimleri ayarlayın ve devam edin

işletme sayfası bildirim

İşletme hesabınızı oluşturduktan sonra eksik kalan yerleri tamamlayın.

facebook işletme sayfası

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra düzenli olarak içerikler üretin, paylaşımlar yapın.

Yaptığınız bu paylaşımları, farklı kişilerin görebilmesi için, sayfanızı paylaşmayı unutmayın.

Sayfanızı, ücretsiz olarak işletme hesabına çevirebilirsiniz. Bunun için karşınıza 6 adet sayfa türü çıkacaktır. Bu sayfa türleri şu şekildedir:

  1. Yerel işletme ya da yer bilgisi
  2. Enstitü, şirket ya da kuruluş
  3. Ürün ya da marka
  4. Ortak hedef ya da topluluk
  5. Eğlence
  6. Sanatçı, tanınmış kişi ya da müzik grubu

Bu kriterlere uygun sayfa türleri arasından tercihte bulunabilirsiniz. Facebook işletme hesabı açma gördüğünüz gibi bu şekildedir. Sizler de ücretsiz olarak kolay bir şekilde hesabınızı işletme olarak açabilirsiniz.

Facebook İşletme Sayfası Eklenmesi Gereken Kısımlar

Bu paragrafta Facebook İşletme Sayfanızı oluştururken ekleme yapmadığınız ve yapılmayan kısımları doldurma ile alakalı bilgi vereceğiz.

facebook sayfa yönet

Bunun için ilk önce işletme sayfasında yer alan Yönet’e tıklayın ve açılan sayfayı biraz aşağı kaydırın.

facebook sayfa kimliği oluşturma

Bu sayfa içerisinde Facebook İşletme Sayfanız için Profil resmi, kapak fotoğrafı ve sayfa açıklaması ekleyin.

facebook whatsapp bağla

Daha sonra aşağı inin ve isterseniz Facebook İşletme Sayfanız ile WhatsApp’ı bağlayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız bu ekrandan Whatsapp’ı Bağla’ya tıklayın.

facebook işletme sayfası whatsapp no ekleme

Açılan ekrandan telefon numaranızı girin ve WhatsApp Kodu Gönder’e tıklayın. Telefonunuza gelen kodu ekleyin ve Facebook İşletme Sayfasına WhatsApp’ı bağlayın. Böylece işletme sayfanıza giren kişiler için sizinle WhatsApp üzerinden de iletişime geçme imkanı sağlarsınız.

facebook ekle düğmesi

Daha sonra Facebook İşletme Sayfanız için eylem düğmesi (CTA) ekleyin.

facebook eylem düğmesi

Facebook’un yerleşik eylem düğmesi, işletmenizle gerçek zamanlı olarak etkileşimde bulunmalarına olanak tanır. Burada yer alan

  • Şimdi Rezervasyon Yap
  • Kaydol
  • Sipariş Ver
  • Mağazayı Gör
  • Bilet Al

Ve ziyaretçilerin sizinle iletişime geçmesini sağlayan

  • Mesaj Gönder
  • WhatsApp Mesajı Gönder
  • Şimdi Ara
  • E-posta Göndewr
  • Bizimle İletişime Geç
facebook cta eylem düğmeleri

Ve ek olarak grup ve uygulama bağlantıları seçenekleri olan

  • Daha Fazla Bilgi Al
  • Şimdi İzle
  • Grubu Ziyaret Et
  • Oyna
  • Şimdi Satın Al
facebook işletme sayfası gönderi

Ek olarak İşletme Sayfanız için ilk gönderinizi oluşturmak için öncelikle ana sayfanıza gelin. Görselde ok ile belirtilen yere tıklayın

facebook işletme sayfası gönderi oluştur

Daha sonra gönderinize eklemek istediğiniz metini buradan girin. İsterseniz gönderiye mesaj, görsel konum vb. eklemeler yapabilirsiniz veya Gönderiyi Öne Çıkar seçeneğini etkinleştirip yayınladığınız gönderiyi sabitleyebilirsiniz.

facebook işletme sayfası arkadaşları davet etme

Facebook arkadaş davet etme seçeneği ile sizde hedef kitlenizi genişletin. Yönet kısmına ulaşmak için önce Yönetim’e tıklayın ve Sayfanı Tanıt penceresini açın. Daha sonra açılan ekrandan arkadaşlarınızı davet edin. Buna ek olarak ilk hoş geldin gönderinizi buradan oluşturma seçeneğiniz de vardır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Meta İşletme Yardım Merkezi aracılığı ile Facebook Business Manager hakkında merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.

Aynı şekilde Facebook Müşteri Hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi için yazıma göz atın!

facebook business manager

Facebook İşletme Sayfasını Doğrulama

Facebook işletme doğrulama işlemi yapmak istiyorsanız, bunun için işletmenize ait bir Facebook sayfanızın olması gerekmektedir. Sayfanızı aktif bir şekilde kullanarak, sizler de kazanabilirsiniz. Doğrulama yapabilmek için, Facebook Business Manager uygulamasını kullanmanız gerekiyor. Bu şekilde hesabınıza giriş yapın. Daha sonra karşınıza Güvenlik Merkezi çıkacak. Tıklayın.

Karşınıza çıkan pencerede mutlaka İşletme Doğrulamasına tıklamanız gerekiyor. İşleme devam edin. İşletme bilgilerini, sizden istenildiği gibi eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Son olarak cep telefonunuza bir doğrulama kodu gelecektir. Bu kodu sayfadaki alana giriş yaparak doğrulatabilirsiniz. Daha sonra sayfanıza giriş yaptığınıza ne zaman doğrulama işlemi yaptığınızı görüntüleyebileceksiniz.

Instatakipçi’de yer alan Facebook hizmetleri ile sayfanızı büyütebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook işletme hesabı, işletmeleriniz ve firmanız için oluşturabileceğiniz ve normal kişisel sayfalardan farklı olan bir hesaptır. İşletmeler için özel tasarlanmış ve bu yönde özellikler eklenmiştir.

Facebook üzerinden açacağınız işletme hesabı için hiçbir ücret ödemeniz gerekmez. Tamamen ücretsiz olara işletmenize ait özel bir hesap açabilirsiniz.

Facebook Pixel, facebook tarafından geliştirilmiş olan ve reklamların daha iyi takip edilmesi adına hizmet veren bir sistemdir.

Facebook işletme hesabı açmanız için yalnızca 5 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır. Yukarıda ki blog yazımızdan tüm detayları öğrenebilirsiniz.

FacebooK business manager, Instagram ve Facebook için reklamlar oluşturmayı ve kullanıcılar ile paylaşmayı sağlayan bir sistemdir.

Facebook işletme sayfalarının yorumlanması ve değerlendirilmesi özelliğine verilen isimdir. Kullanıcılar tarafından çok önemsenir ve firmalar adına hayati öneme sahiptir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook İşletme Hesabı Açma Hakkında 9 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

9 yorum

  1. Erhan
    Erhan

    Enes bey facebookta canlı mezat yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Ama bilgiseyardan fazla anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Facebook üzerinden canlı yayın ile mezat yönetimi yapabilirsiniz. Ya da mezata konu olan ürünün fotoğraf paylaşımını yaparak, paylaşımlara yorum olacak şekilde fiyat teklifi almayı deneyabilirsiniz.

  2. Emre Kartal
    Emre Kartal

    Sn: Enes Bulut, Yaklaşık 8 ay önce kişisel Facebook hesabım kapatıldı ve kapatan ne Facebook , nede Yöneticileri Hesabım Sosyal medyadan anlayan bir vatandaş tarafından kapatılmıştır, daha önce bu isime hesap açmaya çalıştım ve şöyle bir yanıtla karşılaştım Facebook: görünüşe göre adını işletim kuruluşuyle veya başka bir karekterin adıyla hesap açmaya çalışıyorsun dedi aradan baya bir zaman geçtiği için e postam kaldırılmış ve Hesaba erişim sağlayamıyorum, Bir öneriniz varmı ne yapmalıyım açılır mı veya açılmaz mı ?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınızın kapatılmasının ardından destek merkezine bağlanmayı denediniz mi?

  3. Serap
    Serap

    Facebook sayfama reklam vermek isteyen bir işletme var bana davet gönderdi bende kabul ettim fakat business messenger üzerinden onların hesabına izin vermem gerekiyormuş ben pek anlamıyorum, o izni verdiğim takdirde benim sayfamı çalmalarından korkuyorum açıkçası, sizce öyle birşey yapabilirlermi, cevaplarsanız sevinirim

  4. Güray Tansu
    Güray Tansu

    Facebook işletme hesabı kurulumu gerçekten zor işlemleri olan bir şey. Bu konuda ki bilgilendirici paylaşımınız için teşekkür ediyorum.

  5. Öykü Bayar
    Öykü Bayar

    Enes bey Facebook Business Manager’ın normal instagram reklamı vermekten farkı nedir acaba ?

  6. Murat
    Murat

    Merhaba facebook ile ilgili bir hata için facebook müşteri. Hizmetlerinin mail adresini arıyorum ama bulamadım konuşabilicegim bir yetkili yada temsilci mail adresi varmı

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Google’a Facebook yardım merkezi yazdığınızda sorunlarınızı yazabileceğiniz ilgili mail adreslerini bulabilirsiniz. İyi günler..