İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Reklam Fiyatları

Instagram uygulamasında reklam, özellikle ticari sayfalar için çok fazla kullanılmaktadır. Günümüzde binden fazla hesap, Instagram üzerinde ticari faaliyette bulunmaktadır. Bu ticari faaliyetlerde ise reklam son derece önemlidir. Peki, Instagram reklam verme işlemi nasıl yapılmalıdır? Reklam verilirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Ve her şeyden önemlisi, bu reklam türlerinin avantajları nelerdir? Sizlere merak edilenleri derliyoruz.

Instagram Reklamın Avantajları Var Mıdır?

Pazarlamanın farklı bir boyutu olarak karşımıza çıkan sponsorlu reklamlar, her geçen gün daha da büyümektedir. Instagram reklam pek çok işletme tarafından kullanılıyor. Eğer reklam doğru kullanılırsa, her geçen gün hitap edilen kitle sayısı artar. Genel olarak sponsor reklamların avantajlarını şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Doğru kullanıldığında, hedef kitlenin geri dönüşüm oranını arttırmaktadır.
  • Hedef kitlenize yönelik yapılan çalışmalar, onları daimi olarak kazanmanıza yardımcı olur.
  • Başarılı reklam kampanyaları yürütebilirsiniz.
  • Çeşitli reklam modellerini tercih ederek bu alanda başarılı olabilirsiniz.

Instagram üzerinde reklam verebilmek için Facebook hesabınızla bağlantı kurmanız gerekmektedir. Facebook hesabı ile Instagram hesabımızın bağlanmasıyla kolayca reklam verebilirsiniz. Facebook reklam hesabınız yalnızca Facebook’da değil birden fazla alanda reklam yayınlamanızı sağlamaktadır. Bunlardan biri de Instagram platformudur. Reklamlarınız için günlük bütçe belirleyerek, kontrollü bir şekilde reklam yayınlayabiliyorsunuz. Kaç TL’lik bütçe belirlerseniz belirleyin, stratejik ve hedefinize uygun bir şekilde, kolay seçeneklerden faydalanarak bütçe belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz reklam bütçeleriyle, hedefinize ve ödeme planınıza uygun reklam yayınlayabiliyorsunuz.

Facebook reklam yöneticisinde birden fazla ödeme seçeneği bulunmakla birlikte en çok kullanılanlardan biri de reklam yöneticisi olarak tıklama başına maliyet belirlemektir. Böylece daha az maliyetle ve Facebook reklamınızın ödeme kontrolünü sağlayarak reklam vermiş olursunuz.

Instagram Reklam Fiyatları Nelerdir?

Instagram reklam fiyatları reklamların türüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. Fiyatlar, aslında gösterim başına hesaplanmaktadır. Bu sorunun cevabını net olarak vermek çok mümkün değildir. Instagram sponsorlu reklam kullanmak isteyenler bu alanda ne kadar bütçe ayırabileceklerini merak ederler. Her şeyden önce bütçeniz için bir planlama yapmalısınız. Reklamı günün hangi saatlerinde kullanacaksınız? Ne kadar kullanacaksınız? Bunun gibi sorulara cevap vererek aslında kendi bütçenizi ve reklam fiyatınızı belirleyebilirsiniz. Instagram reklam ücretleri bu şekilde açıklanabilir. (Instagram Business)

Instagram’da 2024 yılı itibari ile bir kampanya günlük en az 30 TL bütçe ile açılabilir.

instagram reklam ücretleri

Instagram Reklamlarının Hedefleri Nedir?

Instagram sponsorlu reklam uygulamalarının çok fazla avantajı bulunmaktadır. Bunun dışında reklamların farklı amaçları bulunmaktadır. Her reklamın aynı amacı taşıması mümkün değildir. Genel olarak reklamların hedeflerini şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Erişimi arttırmaktadır.
  • Uygulamaların yüklemelerini arttırmaktadır.
  • Marka bilinirliğini sağlamaktadır.
  • Videoların görüntülemelerini arttırmaktadır.
  • Sayfanızın yoğun trafik almasına yardımcı olmaktadır.

Görüldüğü gibi, reklamların aslında birden fazla avantajları bulunmaktadır.

Instagram Reklamlarında Hedef Kitleler Nasıl Belirlenmektedir?

Reklamlarınızın kime hitap edeceği aslında çok önemli bir noktadır. Hedef kitlelerin belirlenmesi bazı kriterlere bağlıdır. Bu kriterleri doğru bir şekilde kullanırsanız, reklamınız amacınıza ulaşacaktır. Merak edilen hedef kitle kriterleri:

  • Yaş: Yaş, çok önemli bir kriterdir. 13 ila +65 yaş arasındaki kullanıcılara hitap edebilirsiniz.
  • Yer: Konum da kriterler içerisinde son derece önemlidir. Bölge, şehir ya da ülke, bu kriterin içerisine girmektedir. Eğer satış yapıyorsanız, hali ile size en yakın konumdakileri hedef alacak ve daha sonra hedefinizi büyüteceksiniz.
  • İlgi alanları: kullanıcılarınızın ilgi alanlarına göre ürünler çıkarmak ve paylaşımlar yapmak son derece önemli. Ancak bunun için “ayrıntılı Hedefleme” seçeneğini kullanmanız gerekmektedir.
  • Diller: Instagram uygulamasını kullanan binlerce kişi bulunmaktadır. Farklı dildeki insanlara hitap ederken bu noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir.

Instagram Destek kategorimiz ile tüm sorun ve güncel bilgileri takip edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinden reklam vermek, hedef kitlenize ulaşmanızı ve ürünlerinizin daha fazla kişi tarafından fark edilmesini kolaylaitıracaktır. Instagram, Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamasıdır. Bu nedenle büyük bir Pazar konumundadır.

Instagram üzerinden reklam vermek mümkündür. Üstelik çok kolay bir şekilde ve uygun fiyatlardan ürünlerinizin reklamlarını hedef kitlenize ulaştırabilirsiniz.

Instagram reklam fiyatları politikası olarak, çok uygun fiyatlara sahiptir. Çok büyük bir kitleye ulaşmak adına çok uygun fiyatlardan reklamlar verebilirsiniz.

Instagram reklamlarınızı Facebook Business manager sistemi üzerinden oluşturabilirsiniz.

Reklam oluşturma sırasında hedef kitlenizi belirlemek ve lokasyon seçimini doğru olarak gerçekleştirmek çok önemlidir.

Instagram reklamları ile yüksek etkileşim ve dönüşüm rakamlarına ulaşabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Reklam Fiyatları Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 25 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. hamit kararlı
    hamit kararlı

    Instagram’da Reklam Vermek Neden Önemli?

  2. kayahan gemici
    kayahan gemici

    Instagram Reklamları İle Yüksek Etkileşim Kazanmak Mümkün mü?