İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Altyazı İndirme

Youtube’ye konulan her video, pek çok kullanıcıya erişebilme imkânını kullanıcılara sunmaktadır. Youtube altyazı indirme uygulaması sayesinde, videolar artık altyazılı bir şekilde izlenebilmektedir. Dilerseniz, videolarınız için otomatik olarak altyazı oluşturabilir, konuşma tanıma teknolojisi kullanabilirsiniz. Altyazıların kalitesi, kullanılan yazılara göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Video sahibinin eklemiş olduğu videolara otomatik altyazı eklenebilmektedir. Youtube uygulamasını kullanıyorsanız, bazı videolarda altyazı olduğunu da görmüşsündür. Tercih ettiğiniz altyazıları bilgisayarınızda ya da mobilinizden değiştirebilirsiniz.

Youtube Altyazı Açma

Youtube altyazı ekleme işlemini kolay bir şekilde yapabileceğiniz gibi, altyazı açma ya da kapama işlemini de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için izleyeceğiniz adımlar şu şekilde olmaktadır:

  • İlk olarak hangi videonun altyazısını açmak ya da kapamak istiyorsanız, ona göre videoyu açın.
  • Videoyu açtığınızda eğer altyazısı varsa, karşınıza “CC” ye benzeyen bir simge çıkacaktır.
  • Altyazıyı açmak istiyorsanız, karşınıza çıkan bu “CC” simgesine tıklayın.
  • Altyazısı kapatmak istiyorsanız, karşınıza çıkan bu “CC” simgesine dokunmanız yeterli olacaktır.

Youtube Altyazı Boyutu ve Stili Nasıl Ayarlanır?

Youtube’de olan videonun altyazının boyutunu ve simgesini de kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz. Eğer değiştirme işlemini yaptınız fakat memnun olmadıysanız, “Sıfırla” kısmına tıklayarak, yaptığınız bütün değişiklikleri geriye sarabilirsiniz. Bu şekilde altyazı biçiminiz eski ayarlarınıza dönecektir. İşlem şu şekilde sıralanabilir:

  • Videonuza gidin.
  • Burada karşınıza ayarlar simgesi çıkacaktır.
  • Tıkladığınızda karşınıza Altyazılar şeklinde bir seçenek gelecek.
  • Buraya tıkladığınızda, yazınızın rengi, şeffaflığı, boyutu, görünümü, karakteri ve stili gibi pek çok kriter çıkacaktır.
  • Bu kriterler içerisinde hangisini değiştirmek istiyorsanız, ona tıklamanız yeterli olacaktır. (Youtube Destek)

Youtube Altyazı İndirme İşlemi

Youtube’de kullandığınız altyazıları dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Youtube altyazı indir işlemi, çeşitli şekillerde gerçekleşebilmektedir. Ancak her videoda bu işlem gerçekleşmeyecektir. Çünkü her video yükleyen, altyazı kullanmayı sevmiyor. İndirme yöntemleri şu şekildedir:

  • KeepSubs Yöntemi: Youtube videolarını kolay bir şekilde indirebilirsiniz. Uygulamaya giriş yapmanız yeterli olacak.
  • Google2SRT: Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz programlardan bir tanesi de Google 2SRT’dir. İlk olarak uygulamayı bilgisayarınıza indirmeli ve hangi videonun altyazısını indirmek istiyorsanız, linkini uygulamaya yapıştırmalısınız.
  • Manuel: ayrı program indirmek istemiyorsanız, manuel yollar Youtube altyazılarına ulaşabilirsiniz. Videonuz açıkken klavyenizden “F12” tuşuna basmalısınız. Karşınıza çıkacak olan bazı seçenekler bulunmaktadır. Çıkan seçenekteki “Open Link İn New Tab” seçeneğine tıklayın. Karşınıza XML kodlaması şeklinde altyazılar çıkacaktır.

Görüldüğü gibi, Youtube’deki altyazılara ulaşmak çok kolay.

Youtube Altyazı Nedir?

Youtube altyazı sayesinde, bütün videolarınıza altyazı ekleyebilirsiniz. Artık altyazılar sayesinde, videolar bütün herkes için erişilebilir olmaktadır. Günümüzde videosuna otomatik altyazı eklemek isteyenler, genellikle otomatik altyazı uygulamasını kullanmaktadır. Videonuzdaki seslere bağlı olarak, videolara altyazı işlenmektedir. Ancak sesler çok karmaşıksa, bu durumda işlenen altyazılarda karmaşıklık olabilmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Youtube video indir yazımızı okuyarak videoları nasıl indirebileceğinizi öğrenin!

https://www.youtube.com/watch?v=EE6AdQ2kOYY

Youtube kanalınızı geliştirmek ve büyütmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/youtube-izlenme-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Youtube kanalları istedikleri durumlarda, izleyicilerine daha iyi hitap etmek adına videolarına altyazı seçeneği ekleyebilirler. Ve bu sayede izleyiciler tamamen ücretsiz olarak altyazılı video desteğine ulaşabilirler.

Youtube üzerinde paylaşılan içerikleri herhangi bir şekilde indirmeniz mümkün değildir. İndirme işlemi yapmak için başka programları kullanmanız gerekmektedir. İnternet üzerinde ki başka programları kullanarak video indirebilirsiniz.

Youtube videoları için altyazıları indirme işlemi ayrı olarak gerçekleşmektedir.  Altyazılar videolardan bağımsız olarak indirilip daha sonra videolar ile birleştirilebilir. Altyazı ile birlikte videoyu indirmek maalesef mümkün değildir.

Otomatik çeviri hizmetleri güvenilir sonuçlar vermez. Anlam bozuklukları yaşanabilir.

Youtube altyazılı videolar özellikle yurt dışı kaynaklı videoların izlenmesi kolaylaştırır. Bu nedenle izlenme sayılarını etkiler.

Youtube beğeni sayılarınız etkileşimlerinizin göz önünde olan en önemli parçasıdır. Sizleri popüler kılmak adına büyük öneme sahiptir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Altyazı İndirme Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Alper
    Alper

    youtube a altyazi indirme ozelliginin geldigini yeni ogreniyorum vay be 🙂

  2. Rıza Emir
    Rıza Emir

    Youtube altyazı indirme işlemi hakkında yararlı bir blog

  3. [VLG] Sniper
    [VLG] Sniper

    Altyazılı indir