İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Kanal Engelleme Nasıl Yapılır ?

YouTube, sizin de bildiğiniz gibi dünyanın her yerinde kullanılan önemli bir platform. Platformun bu kadar kullanılıyor olması ne yazık ki sağlıksız içeriklerin oluşmasında da oldukça etken. Sadece kendinizi ve sevdiklerinizi değil, çocuklarınızı da sağlıksız içeriklerden ve kanallardan korumanız, hatta engellemeniz gerekmektedir. Bu durum da doğal olarak kullanıcılar arasında YouTube kanal engelleme nasıl yapılır ? gibi soruları da beraberinde getiriyor.

Her dönem YouTube ile ilgili kirli içerik sorunları gündeme gelebiliyor. YouTube içerisinde bu kirliliğe yol açan bu kanalları ve kullanıcıları dilediğiniz gibi engelleyebilirsiniz. Bu şekilde kendinizi bu sağlıksız kanallardan korumuş olursunuz. YouTube kanal engelleme işlemleri nasıl yapılır blog yazımızda sizler için inceledik.

YouTube Kanal Engelleme İşlemi Nasıl Yapılır?

YouTube kanal engelleme işlemini yapmak son derece kolaydır. Bu işlemi yapmak için telefonunuzu ya da bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

Bilgisayardan YouTube Kanal Engelleme İşlemi

Bilgisayardan YouTube Kanal Engelleme İşlemi

Yapabileceğiniz bu işlemler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • İlk olarak hangi kanalı engellemek istiyorsanız, o kanalın sayfasına gitmeniz gerekmektedir.
  • Girdiğiniz kanalın sayfasındaki “Hakkında” kısmına tıklayın.
  • Burada karşınıza bayrak şeklinde bir simge çıkacaktır.
  • Bu simgeye tıkladığınız zaman “Kullanıcıyı Engelle” seçeneği karşınıza çıkacak. Seçeneği tıkladığınız zaman Gönder tuşuna basarak, işlemi tamamlayabilirsiniz.

Yapmış olduğunuz bu engelleme işlemi sayesinde, sadece kullanıcılara değil, kullanıcıların videolarına da ulaşamayacaksınız. Kullanıcıların sayfasına yorum yapamazsınız, kanal sahipleri sizlere de mesaj gönderemez.

YouTube Destek

Mobil Üzerinden YouTube Kanal Engelleme İşlemi

Mobil Üzerinden YouTube Kanal Engelleme İşlemi

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kanal engelleme işlemi sadece bilgisayardan değil, aynı zamanda telefondan da yapılabilmektedir. YouTube kanal engelleme işlemi mobil üzerinden de çok kolay. Mobilden kanal engelleme işlemi şu şekilde yapılır:

  • YouTube’da oturum açın.
  • Daha sonra engellemek istediğiniz kanala gidin.
  • Burada üç nokta simgesine tıklayın.
  • Ardından “Kullanıcı Kanalımda Gizle” veya “Kullanıcı Bildir” seçeneğini seçerek kanalı engelleyin.

Telefondan da bu şekilde engelleme işlemi yapabilirsiniz. Kanal engelleme işlemlerini YouTube abonesi olduğunu kanallar içinde gerçekleştirebileceğinizi unutmayın.

YouTube Shorts Yorum sayınızı artırmak için tıkla!

YouTube Kanal Engeli Nasıl Kaldırılır ?

Engellemiş olduğunu kanallar kadar kullanıcılar tarafından bu kanalların nasıl tekrardan geri açılabileceği de merak edilen konular arasında. Engellenen kanalları açma içlemi diğer işlemlere göre daha gizli ve karmaşık bir şekilde yapılıyor çünkü YouTube içerisinde engellediğiniz kanallar için ”Geri Al” gibi özellik bulunmuyor. YouTube’ da engellenen kanallara tekrardan erişebilmek için :

  • Öncelikler Google Etkinlikler sayfasına gelin. Bu sayfa Google ve Google’ a bağlı hesapların etkinlik geçmişini göstermektedir.
  • Ardından sol menü üzerindeki “Diğer Etkinlik” kısmına tıklayın.
  • “İlgilenmiyorum” bildiriminin hemen altında “Sil” sekmesine tıklayın.
  • Onay vermek için tekrardan “Sil” butonuna tıklayın.

Bu adımlar sayesinde YouTube geçmiş etkinliklerinizi kaldırmış olup, engellediğiniz hesaplara tekrardan erişebilirsiniz.

YouTube’da Video Şikâyet Etme İşlemi Nasıl Yapılır?

YouTube’da paylaşılan her video size uygun olmayabilir. Uygun olmayan bu videoları sildirebilir ya da şikâyet edebilirsiniz. Uygunsuz bulduğunuz her içeriği, YouTube topluluğuna bildirebilirsiniz. İçerik bildirme işlemleri, anonim olarak yapılmaktadır. Eğer şikâyet edeceğiniz içerikte, adınızın görüneceğini düşünüyorsanız, endişelenmenize gerek olmayacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

YouTube’da yapılan şikâyetler 7 gün 24 saat boyunca incelenmektedir. Bildirilen videoların hepsi, şikâyetin türüne göre incelenmektedir. Bu sebeple YouTube’de gördüğünüz bir video, başka bir gün görünmeyebilir. Bildirdiğiniz videolar, YouTube tarafından incelenecek ve gerekli görüldüğü durumlarda silinecektir. İnceleme ekibi eğer bir sorun ile karşılaşmaz ise, bu durumda video YouTube’de kalmaya devam edecektir.

YouTube’da sadece video değil, aynı zamanda kanal, canlı sohbet mesajı, yorum, profil resmi gibi pek çok kriteri şikâyet edebilirsiniz. Her kanalın en alt kısmında bulunan bildirme akışı aracığı ile uygunsuz olan her şeyi, şikâyet edebilir, YouTube’a bildirebilirsiniz.

Bu şekilde YouTube sizin için daha profesyonel bir kullanım alanı haline gelecektir. Sevdiklerinizle beraber YouTube’den daha fazla verim alabilirsiniz.

İlginizi çektiyse YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır ? yazımıza göz atabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube üzerinde içeriklerini görmek istemediğiniz kanalları abone olmaktan kaçınabilir, ayrıca kanalları engelleyerek karşınıza çıkmasınında önüne geçebilirsiniz.

YouTube üzerinde istediğiniz kanalı engelleyerek, sizleri rahatsız eden içeriklerden kolayca kurtulabilirsiniz. Bu sayede daha rahat ve konforlu bir YouTube kullanma ayrıcalığına erişmiş olursunuz.

YouTube kanal engelleme yapmak çok basit ve kısa sürecek olan bir işlemdir. Kanal engellemek için istediğiniz kanalın sayfasına girin ardından seçenekler kısmında kanalı/kullanıcıyı engelle yazısına tıklayın. Bu kadar basit.

YouTube üzerinde yer alan kanalları engelleyebildiğiniz gibi istediğiniz zamanda engel kaldırma yapabilir ve tekrardan takibe alabilirsiniz.

YouTube üzerinden çok yoğun bir şekilde etkileşim sağlayarak ve reklam gösterilmesine izin vererek gelir elde edebilirsiniz.

YouTube reklamları Adblock ile kapatılabilir. Ancak akıllı cihazlarda bu durum mümkün değildir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Kanal Engelleme Nasıl Yapılır ? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 25 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Koray Peker
    Koray Peker

    Uzun zamandır youtube’ta rahatsız olduğum bir kanalı engellemeye çalışıyordum sonunda yapabildim teşekkür ederim

  2. Yagmur Kut
    Yagmur Kut

    Kanal engellemenin Youtube’ta çok önemli olduğunu düşünüyorum faydalı bir blog bu arada teşekkürler Enes Bey 😀