İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Video Silme

Youtube video silme işlemini adım adım sizlere anlattık. Günümüzde pek çok kişi çeşitli sebeplerden ötürü Youtube’da çeşitli videolar yüklemekte. Büyük bir video kanalı olan Youtube’da sadece ülkemizden değil, dünyanın pek çok yerinden videolar yüklenmektedir. Çeşitli sebeplerden ötürü Youtube kanalına yüklemiş olduğunuz videoları kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu noktada Youtube video silme işlemi konusunda bilgi arayan kullanıcılarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Bu noktada da sizlere nasıl video silinebileceğini belirteceğiz.

Youtube’dan Video Silme Adımları

Youtube’da yüklenen videoları kısa bir işlem ile silebilirsiniz. İstediğiniz zaman silebileceğiniz Youtube videoları için şu aşamaları izlemeniz için yeterli olacaktır:

  1. Hesabınız ile Youtube uygulamasına giriş yapın.
  2. Youtube uygulamasına giriş yaptıktan sonra, hesabınızın sağ üst kısmında bulunan Profil resmine tıklayın.
  3. Burada karşınıza bir menü çıkacak. Menünün ordan “İçerik Sutüdyosu” kısmına tıklayın.
  4. Açılan sayfanın sol üst kısmında bulunan Videolar seçeneğine tıklayın.
  5. Eğer bir videoyu silmek istiyorsanız, videonun yan kısmında “Düzenle” seçeneği bulunuyor. Bu seçeneğe tıklayın. Karşınıza “Sil” seçeneği çıkacak.
  6. Eğer videonuzu silmek istiyorsanız, sil tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
  7. Eğer yüklemiş olduğunuz video sayısı birden fazlaysa, diğer videoların yanında olan kutucuklara tıklayarak, silme işlemini toplu bir şekilde yapabilirsiniz.
  8. Silme işleminizi yapacağınız zaman karşınıza onay butonu gelecektir. Eğer gerçekten videolarınızı silmek istiyorsanız, onaylayarak, işlemi tamamlayabilirsiniz.

Youtube kanalından video silme işlemi kalıcıdır. Sildikten sonra videolarınızı tekrar geri getiremezsiniz. Ancak elinizde videolar varsa, tekrar yükleyebilirsiniz. İşlemin tekrar geriye alınamayacağını belirtmek istiyoruz. (Youtube Destek)

Youtube Hakkında Merak Edilenler

Youtube’un Google’a ait bir uygulama olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Google 2004 yılın Youtube’u satın alarak, kendi bünyesine kattı. Youtube Studio ile Youtube’da yüklenen videoların ortalaması 1 dakika içerisinde 3 binden fazladır. Aslında bu da uygulamanın ne kadar çok kullanışlı olduğunu bizlere göstermektedir. Bu rakamlar sizi çok fazla şaşırtmasın. Sonuçta Youtube uygulaması dünya çapında kullanılmakta ve sürekli olarak videolar yüklenmektedir.

Kendimin Yüklemediği Videoyu Silebilir miyim?

Youtube’da kendinizin yüklediği videoyu yukarıdaki şekilde silebilirsiniz. Ancak başkasının yüklemiş olduğu videolarda sizi rahatsız edebilir ve kaldırılmasını isteyebilirsiniz. Telif hakkı sebebiyle videoların kaldırılması çok kolay bir işlem olacaktır. Youtube’da yüklenen her videonun robotlar tarafından tarandığını söyleyebiliriz.

Telif hakkının aşıldığını düşünüyorsanız, bunun için Youtube’da başvurabilirsiniz. Ancak başvurduğunuz sırada videonun hala Youtube’da yüklü oluyor olması gerekmektedir. Eğer video Youtube’da değilse, bu şikâyet sürecini olumsuz olarak etkileyecektir.

Youtube kanal engelleme ile ilgili yazımızı da okumak isteyebilirsiniz; https://www.fenomist.com/blog/youtube-kanal-engelleme

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Videoyu yükleyen kişilerle iletişime geçerek, videonun kaldırılmasını isteyebilirsiniz. Ancak bu sürede video izlenmesi artabilir. Bu da sizin için sorun yaratabilir. Eğer daha etkili bir iletişim kurmak istiyorsanız başvuruyu direkt Youtube’da yapabilirsiniz. Etkili bir iletişim ve başvuru sonrasında 3 ya da 4 gün içerisinde sonuç alabileceğinizi söyleyebiliriz. Sonuçta videoya erişim engellenecektir.

Youtube kanalızını büyütmek ve geliştirmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/youtube-yorum-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Youtube kanalınızdan istemediğiniz bir videoyu silmeniz mümkündür. Ancak unutmamalısınız ki sildiğiniz videoları herhangi bir şekilde geri getirmeniz maalesef ki mümkün değildir.

Youtube videolarınızı silme işlemleriniz için yalnızca 5 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır. Videolarınızı nasıl sileceğiniz ile ilgili detaylı bilgilere blog yazımızdan erişebilirsiniz.

Youtube kanalınızda ki videolarınızın izlenme sayıları sizlerin kanal başarısını doğrudan etkileyecektir.  Eğer herhangi bir videoyu silerseniz videonuz için gelmiş olan izlenme sayılarınızdan istatistiklerinizden düşecek ve azalma yaşayacaksınız.

Youtube üzerinde yer alan istediğiniz kanalı bir daha görmemek adına engelleyebilirsiniz. İsterseniz tekrar engelini de kaldırabilirsiniz.

Youtube üzerinde en çok tercih edilen içerikler arasında çocuk içerikleri ve eğlence içerikleri gelir.

Youtube kanalı oluşturarak, içerikler üreterek ve etkileşim sağlayarak gelir elde edebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Video Silme Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Muslum Akdag
    Muslum Akdag

    Yazınızı inceleyerek youtubetan video silme nasıl yapılır öğrenmiş oldum sağolun teşekkürler 🙂

  2. Tarık Dıncer
    Tarık Dıncer

    youtubetan video silme yaparken izlenmeler düşer mi acaba diyordum bloğunuzu inceledim izlenmemi etkileyeceğini belirtmişsiniz teşekkür ederim

  3. Elgun
    Elgun

    Salam mənim vidyomu atıblar yutuba onu nasıl silmək olar

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhaba, videoyu şikayet edip kaldırmayı deneyebilirsiniz.