İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Premium Nedir ?

YouTube, günümüzde en çok kullanılan uygulamaların başında gelmektedir. Her gün milyonlarca kişinin kullandığı bu uygulama, son dönemlerde YouTube Premium adında bir özellik getirdi. Peki ya YouTube Premium nedir ? Daha önceki ismi YouTube Red olan Premium uygulaması, aslında kullanıcıların daha zengin bir YouTube keyfi yaşamasına yardımcı olmaktadır.

Yurt dışında uzun zamandır kullanılan, ülkemizde de yeni kullanıma açılan Premium, içerisinde pek çok özellik barındırmaktadır. 2019 yılının Temmuz ayında kullanılmaya başlanılan Premium sayesinde, artık kullanıcılar YouTube’a girdiklerinde farklı bir görüntü ile karşılaşacaklar.

YouTube Premium Ne İşe Yarar?

YouTube Premium nedir sorusunu internet üzerinden araştıran kullanıcılarımız için cevaplamak istiyoruz. Premium sayesinde artık kullanıcılar reklam görmeden, videolarını diledikleri gibi izleyebilecek. Bunun dışında istenilen videolarda indirilebilecek. YouTube Music Premium uygulaması da uygun fiyatlarla kullanıcılarını memnun etmektedir.

Ülkemizde dâhil olmak üzere toplam da 63 ülkede hizmet verene YouTube ücretli abonelik, fiyatlarıyla da yüz güldürüyor. Asıl amacı YouTube reklam engelleme imkanı veren olan abonelik sistemi, günümüzde hemen hemen herkes tarafından sevilerek kullanılıyor. Ancak bu uygulamada video izlerken, sürekli karşımıza çıkan Youtube reklamları canımızı sıkabiliyor. İşte YouTube uygulaması da bunun bilincinde olarak, reklamsız kullanımı kullanıcılarına sundu. İçerisinde pek çok özelliği de bir arada barındıran YouTube Premium öğrenci kullanıcılarına da hizmet veriyor. Ancak bu uygulamalardan yararlanabilmek için bazı özellikleri taşıyabiliyor olmanız gerekmektedir.

YouTube Premium’ a Nasıl Abone Olurum ?

Uygulamaya abone olabilmek için ise şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

  • Bilgisayardan giriş yapıyorsanız, YouTube’a girdiğiniz zaman ana sayfanın sol alt kısmındaki menüde yer alan “YouTube Premium” kısmına tıklayın.
  • Eğer giriş yaptığınız yer akıllı telefon, tablet vs. ise bunun için de YouTube uygulamasına giriş yapın. Sağ üst kısımda yer alan profil kısmına tıklayarak “Premium Üyesi Ol” seçeneğine tıklayın.
    (YouTube Destek)
YouTube Premium

YouTube Premium Fiyatları Nelerdir?

YouTube Premium fiyat seçenekleri konusunda da son derece avantajlı. Her şeyden önce kullanıcılar eğer Premium uygulamasını kullanmak istiyorsa, ilk 3 ay bedava seçeneğinden yararlanabilirler. Bunun dışında ilk ay bedava olarak yararlanabileceği seçenekler de mevcut. İşte YouTube uygulamasının fiyatları şu şekildedir:

Ocak 2023 tarihinden itibaren açıklanan YouTube ücretli abonelik (premium) fiyatları;

  • Aylık Öğrenci YouTube ücretli abonelik fiyatı: 19,49 TL (Öğrenci belgesi gerekmektedir.)
  • Aylık Aile (5 kişiye kadar) YouTube ücretli abonelik paketi fiyatı: 59,90 TL’dir.
  • Aylık Bireysel YouTube ücretli abonelik abonelik ücreti: 29,99 TL’dir.
  • Bireysel hizmetin yıllık üyeliği ise 299,99 TL ‘ dir.

Eğer bireysel paket tercih ederseniz ilk 3 ay, aile paketi tercih ederseniz, ilk ay ücretsiz olarak uygulamadan yararlanabilirsiniz.

Aile paket seçeneğinde ayrı bir avantajın olabileceğinden de bahsetmemiz gerekiyor. En fazla 5 kişinin girebileceği bu pakette 59.90 TL fiyatından da yararlanabilirsiniz.  Yani alınan bir pakette en fazla 5 kişi kullanabiliyor. Toplam ücret ise 59.90 TL oluyor. Genellikle ailelerin tercih ettiği bu paketi, sizler arkadaşlarınızla da tercih edebilirsiniz.

YouTube Ücretli Abonelik Özellikleri Nelerdir?

Premium özellikleri sayesinde, günümüzde pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. 2019 yılının Temmuz ayından itibaren Türkiye’de de kullanılan Premium’un özelliklerini şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Reklamsız olarak YouTube uygulamasını kullanabileceksiniz,
  • YouTube Music uygulamasına erişebileceksiniz,
  • Arka planda YouTube’u kullanabileceksiniz. (Çalma listesi oluşturabilir, bunları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz)
  • YouTube videolarını kullanırken, farklı uygulamalara da giriş yapabileceksiniz.
  • İstediğiniz videoyu indirerek, offline olarak izleyebileceksiniz.
  • Premium özel içeriklerini kullanabileceksiniz.

YouTube Premium İle Gelen Kullanım Özellikleri Nelerdir ?

YouTube Music

YouTube Music

YouTube‘un müzik severler için geliştirdiği özelliklerden olan YouTube Music kullanıcılara albüm kalitesinde istediği müziğe erişme imkanı veriyor. Diğer müzik platformları kadar kolay kullanıcı arayüzü sayesinde abone sahiplerine reklamsız ve kesintisiz müzik dinleme imkanı vermektedir. Telefon veya tablet ekranı kapalı iken müzik dinleyebilir ve sonrası için kaydedip indirmiş olduğunuz müzikleri internetsiz ortamda dinlemeye devam edebilirsiniz.

YouTube Originals

YouTube Originals

YouTube Originals, uygulamanın yüksek kalite de dizi ve filmlerine ulaşabildiğiniz bir bir alt platformudur. Kullanım ve hizmet olarak diğer dizi/film platformlarını andırmaktadır. Zaman içinde gelişeceğini düşündüğümüz özellik YouTube abonelerininin hizmetine sunulmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Bugünkü yazımızda YouTube Premium nedir ? Avantajları ve fiyatları nelerdir ? gibi soruları sizler için yanıtlamaya çalıştık. Sosyal medya gelişmelerini takip etmek için blog yazılarımızı incelemeyi unutmayın !

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Premium, YouTube tarafından kullanıcılarına yeni olarak sunulmuş bir abonelik türüdür. Premium sayesinde yeni ayrıcalıklara ulaşabilir ve normal kullanıcılardan farklı şekilde özelliklere kavuşabilirsiniz.

YouTube üzerinde Premium abonelik sahibi olmak için aylık olarak ücret ödemeniz gerekecektir. Ücretsiz deneme sürecinden sonra ödemeleriniz başlar ve Premuim ayrıcalıklarından yararlanırsınız.

Premium ile, istediğiniz videoyu online olarak indirebilir ve daha sonra offline olarak izleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde istediğiniz videoya istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden ulaşırsınız. Premium ile ilgili detaylı bilgiler için blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

YouTube Premuim deneme sürümü 1 ay süreyle ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. 30 gün sonrası için ücretli abonelik gerekir.

YouTube müzik, youTube üzerinde yer alan müzik kliplerinin çevrimiçi veya çevrimdışı bir şekilde reklamsız olarak takip edilebilmesi özelliğidir.

YoTube uygulamasından reklamsız olarak yararlanmanın tek yolu, YouTube ücretli üyeliğe sahip olmaktır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Premium Nedir ? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Yıldıray Unal
    Yıldıray Unal

    Kafamda soru işaretleri vardı bende alsam mı acaba şu youtube premiumu diye an itibariyle aldım ve çok memnunum bloğunuzda çok güzel olmuş iyi günler dilerim 🙂

  2. Selcuk Topbas
    Selcuk Topbas

    Youtube premium gerçekten çok güzel. Video indirmek olsun internete bağlı değilken müzik dinleyebilmek olsun geyet güzel ve sorunsuz çalışıyor yazınızıda beğendim eksiksiz anlatmışsınız