İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

WhatsApp Geçici Olarak Yasaklandınız

WhatsApp geçici olarak yasaklandınız hatası ile karşılaştıysanız, hatanın çözümünü içeriği inceleyerek gerçekleştirebilirsiniz. Whatsapp akıllı telefonlar için geliştirilmiş ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir uygulamadır fakat uygulama kullanılırken geçici olarak yasaklandınız ifadesi ile karşılaşılabilir. Bu ifadenin anlamı WhatsApp uygulamasının resmi olmamasından kaynaklanıyor. Tamamen ücretsiz olan mesajlaşma, konuşma ve görüntülü konuşma gibi seçenekleri olan uygulamanın resmi olmayan ek alternatifleri bulunmaktadır. Bunun tespit edilmesi durumunda WhatsApp kişiyi geçici olarak yasaklıyor. Çözümü kolay olmasına rağmen, gerekli çözüme ulaşılmazsa kişi WhatsApp uygulamasından kalıcı olarak uzaklaştırılmaktadır. Can sıkıcı sonuçlara sebebiyet verdiği için bu tarz bir durumla karşılaşılması durumunda resmi WhatsApp hesabına geçilmelidir.

WhatsApp Geçici Olarak Yasaklandınız Sorunu Neden Olur?

Dünya çapında milyonlarca kişinin kullandığı uygulama akıllı cihazlar için uyumludur. Resmi WhatsApp uygulamasına geçilmesi halinde yasaklama ortadan kalkmaktadır. Bu işlemi yapmadan önce sohbetlerin yedeklenmesi gerekebilir. Orijinal WhatsApp uygulaması dışında kullanılan ve WhatsApp’a benzeyen uygulamalar sebebiyle yasaklama işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu durum birçok kişinin fark etmeden çakma WhatsApp kullanmasından kaynaklanıyor. Bu tarz orijinal olmayan WhatsApp çakması uygulamalar güvenli olmadığı için resmi WhatsApp tarafından yasaklanma çözümü üretilmiştir. Kişi bilerek veya bilmeden bu tarz uygulamalar indirerek kullanmaya başlar ve bu durum tespit edilirse ilk geçici daha sonra ise kalıcı yasaklanma alarak sistemden uzaklaştırılır.

whatsapp geçici olarak yasaklandınız

WhatsApp Geçici Olarak Yasaklandınız Çözümü

WhatsApp’dan geçici olarak yasaklanma durumunda sistem otomatik olarak bir süre belirlemektedir. Bu süre içerisinde herhangi bir işlem yapılması durumu çözmeyeceği için verilen sürenin dolması beklenmelidir. Bu süre WhatsApp uygulamasından geçici olarak ne kadar süre uzaklaştırıldığını ifade etmektedir. Sürenin dolması sonrasında çakma olarak nitelendirilen uygulama mutlaka silinmelidir. Uygulama silinmez ve kullanılmaya devam ederse sonuçları ilk uyarıdan çok daha ağır olacaktır. Uygulamanın silinmeden kullanılması mümkündür, yasaklanma süresi bittikten sonra uygulama tekrar açılarak kullanılabilir hale gelmektedir. Fakat bu durum uzun sürmeyeceği için yasaklanan sürenin dolması halinde uygulama telefondan mutlaka silinmeli ve orijinal olan WhatsApp yüklenmelidir. Çakma WhatsApp kullanımına devam edilmesi halinden sistemden kalıcı olarak uzaklaştırılma yapılacağından çözümü çok daha zor olacaktır. Uygulama yasaklaması kalktığından geçmişin yedeklenerek silinmesi tavsiye edilmektedir.

whatsapp plus ve gb whatsapp yedekleme
  • Uygulamanın ayarlar kısmına girilerek sırayla Ayarlar> Yardım> Uygulama bilgisi kısmına girilmelidir.
  • Bu uygulamanın bilgilerine ulaşılması için gerekli olan bir adımdır.
    Uygulamanın adının ne olduğunu öğrendikten sonra yedekleme işlemi hızlı ve kolay şekilde yapılabilmektedir.
  • Eğer uygulama WhatsApp Plus veya GB WhatsApp ise yedekleme yapılabilmektedir. Fakat bu uygulamalardan farklı bir uygulama kullanılıyorsa yedekleme işlemi yapılamamaktadır.
  • Yedeklenme işleminin yapılması sohbet geçmişini koruyacağından önerilmektedir.
  • Gb WhatsApp uygulaması için yedekleme Diğer Seçenekler> Sohbetler > Sohbetleri yedekle şeklinde yapılmaktadır. Sonrasında telefon ayarlarına girilerek depolanan bilgiler görüntülenebilmektedir.
  • WhatsApp Plus uygulaması için ise yedeklenen sohbetler otomatik olarak resmi WhatsApp uygulamasına aktarılacaktır.

Whatsapp mesaj sorunu mu yaşıyorsunuz? Yazımızı okuyarak sorunun nedenlerini ve çözümlerini öğrenin. Ayrıca Whatsapp durum indirme nasıl yapılır ve Whatsapp link oluşturma işlemleri için de yazılarımızdan ipuçları alabilirsiniz.

Sosyal medya konuları hakkında detaylı bilgi için blog yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?

WhatsApp görüntülü arama kaydetme, son zamanlarda WhatsApp kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılan bir konu haline geldi. Nitekim kullanıcıların...

WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

2009 yılında eski Yahoo çalışanı Jan Koum’un aklına gelen bir fikirle doğan WhatsApp. Uygulama bugün telefonlarımızda en çok kullandığımız uygulamalar...

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İnternet üzerinde ki çoğu sosyal platformda olduğu gibi WhatsApp üzerinden de engellenmeniz ve artık uygulamaya girememeniz olası bir durumdur. Bu gibi bir durumla karşılaşmamak için WhatsApp kurallarını ihlal etmemeye özen gösterin.

WhatsApp üzerinden yasaklanma aldıysanız, durum ile ilgili olarak direkt WhatsApp destek ile iletişime geçmeniz ve detaylı olarak bilgi edinmeniz gerekmektedir. Ardından bu durumda ne gibi bir yol izlemeniz gerektiği ile ilgili bilgileri blog yazımızdan edinebilirsiniz.

WhatsApp kullanırken topluluk kurallarını ihlal etmemeye ve diğer kullanıcılara zarar göstermemeye çalışmanız gerekir. Aksi durumda WhatsApp hesabınız hem diğer kullanıcılar hem de WhatsApp tarafından engellenebilir.

WhatsApp ücretsiz olarak kullanılabilmekte olan bir uygulamadır. Herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

WhatsApp üzerinden görüntülü arama yapabilirsiniz. Hatta 4 kişi aynı anda görüntülü konuşmanız bile mümkündür.

WhatsApp gruplarına en fazla 256 kişi ekleyebilirsiniz fakat yeni güncellemeler ile bu rakamın 4096’ya çıkarılabileceği konuşulmaktadır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Geçici Olarak Yasaklandınız Hakkında 7 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

7 yorum

  1. hasan murat
    hasan murat

    duo mobile adlı uygulama yuzunden 2 factor giriş yapmıştım suan hesabıma erişimim yok sifrem dogru verilen kodlar yanlış umarım yardımcı olursunuz simdiden tesekkur ederim

    • Hakim
      Hakim

      ben fecebookta hesap açıyoyom onlar kapatıyor,bunu düzeltiniz

      • Insta Takipçi
        Insta Takipçi

        Merhaba, hesabınızın kapatılması ile ilgili olarak ne tarz bir uyarı alıyorsunuz acaba?

  2. Ezel Sancakli
    Ezel Sancakli

    Whatasapp geçici olarak yasaklandınız ibaresi ile neden karşılaştım acaba ? Bunun özel bir sebebi var mı?
    Bu arada sayenizde çözebildim problemi teşekkürler 🙂

  3. Asil Akgun
    Asil Akgun

    Whatsapp geçici olarak yasaklandınız problemini sayenizde çözebildim. Çok teşekkürler

  4. Hacı osman mirzaoglu
    Hacı osman mirzaoglu

    Whatsaap hesabımı kullanamıyorum yasaklandı diyor ne yapmam lazim

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      WhatsApp hesabınızın yasaklanması durumunda, genellikle bunun nedeni WhatsApp’ın kullanım koşullarının ihlal edilmiş olmasıdır. Hesabınızın tekrar aktif hale getirilmesi için WhatsApp destek ile iletişime geçmeniz ve durumu açıklamanız gerekmektedir. Bu süreçte, ihlalin nedenlerini anlamak ve tekrarlanmaması için gerekli adımları atmak önemlidir.