İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Spotify Instagram Story

Son dönemlerde dinlenilen müziklerin Spotify Instagram story aracılığı ile paylaşılması ise oldukça popüler. Günümüzün en sevilen iki uygulaması olan Instagram ve Spotify’ ın yaptığı anlaşma ile hikayeye müzik eklenme özelliği getirildi. Birçok kişiyi mutlu eden bu durum iki platformun bileşmesine sebebiyet verdi. Herkesin severek kullandığı iki uygulamayı aynı anda kullanmak mümkün olduğu gibi, Spotify’da müzik dinlenirken Instagram hikâyesinde paylaşılabilme özelliği getirildi. Spotify Instagram uygulamaları sosyal ağ ve müzik platformunun iki devi olmayı başarmış durumda, bu durum iki platformun kitlelerini bir araya getirmeyi başardı. Dinlenilen bir şarkı veya çalma listesinde ekli olan şarkının story üzerinden kolaylıkla paylaşılabilmesine imkân tanınmıştır. Spotify ve Instagram uygulamaların da bir hesap bulunması paylaşım yapılabilmesinin ilk şartıdır. Ne yazık ki paylaşımlar şu anda yalnızca kapak fotoğrafı ile sessiz bir şekilde yapılabilmektedir.


Instagram, Spotify ile yaptığı anlaşma ile dinlenilen müziklerin stor de paylaşılmasına imkân tanımıştır. Milyonlarca kişinin severek kullandığı Instagram uygulamasında hikâye paylaşma herkesin severek kullandığı bir özelliktir. Bu özelliğe ek olarak Spotify’da dinlenilen müziklerin hikâyede paylaşılması da olağan bir durum haline gelmiştir. Son dönemlerde gelen güncelleme ile birlikte Spotify ve Instagram birbiriyle bağlantı kuracak hale getirilmiştir.

Paylaşım yapılırken, konum, etiket ve görüntü eklenebilmektedir. Oldukça dikkat çekici bir özellik olması sebebiyle severek kullanılmaktadır. Instagram hikayesinde müzik paylaşımı yapabilmek için gerekli olan en önemli adım ücretli veya ücretsiz bir Spotify hesabının bulunmasıdır. Bu hesap aracılığı ile paylaşımlar yalnızca Instagram hikayesinde paylaşılabilmektedir, post olarak paylaşılması henüz mümkün değildir.

instagram story spotify müzik paylaş

Spotify Instagram Story Nasıl Paylaşılır?

Her ne kadar bu uygulama oldukça başarılı olsa da şu an müzik paylaşımı sesli olarak yapılamamaktadır. Yalnızca ekran görüntüsü tarzında paylaşımlar yapılabilmektedir, müziğin dinlenmesi için ise kişinin Story’de sol üst kısımda yer alan Play on Spotify seçeneğine tıklaması gereklidir. Sessiz yapılan paylaşımlar birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratsa da bu konu hakkında da çalışmalar yapıldığı bilinmektedir. Play on Spotify seçeneğine tıklanarak dinlenilen şarkıya gidilebilir ve Spotify uygulaması içerisinde paylaşılan şarkı dinlenebilmektedir.

  • Spotify uygulamasından şarkı dinlenirken, sağ alt tarafta yer alan paylaş seçeneğine tıklanması gereklidir.
  • Paylaş seçeneğine tıkladıktan sonra şarkının hangi platform da paylaşılacağı ile ilgili seçenekler bulunmaktadır.
  • Bu seçenekler arasından Instagram uygulaması seçilmelidir.
  • Instagram hikayeler seçeneğine tıkanılması halinde şarkı şarkının kapak fotoğrafı Instagram üzerinde açılacaktır.
  • Bu paylaşımı yaparken hikaye üzerine konum, etiket veya görüntü eklenebilmektedir.
  • Tüm bu detaylar isteğe göre eklendikten sonra paylaş seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Bu şekilde Spotify üzerinden paylaşılmak istenen şarkı Instagram hikayesine eklenecektir.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Ses Efekti Nasıl Eklenir?

Tüm bunları yaparken ücretli veya ücretsiz bir Spotify hesabına ihtiyaç duyulmaktadır. Kişi ister dinlediği isterse de çalma listesinde olan şarkıyı paylaş butonuna tıklayarak story atabilmektedir. Spotify Destek sayfasından da yardım alabilirsiniz.

Hikayelerinizin daha çok izlenmesini istiyorsanız Instagram Hikaye İzlenme Satın Al hizmetimizi kullabilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İstenilen müziğin sınırsız olarak internet üzerinden dinlenebildiği, çalma listesi oluşturulabildiği ve paylaşılabildiği bir müzik platformudur.

Uygulamadaki müziklerinizi instagramda, özelliklede hikayelerinizde paylaşmanız mümkündür. Nasıl mı? Bu konu hakkında detaylı bilgi edinmek için blog yazımzıdan faydalanabilirsiniz.

Kullanıcıların ücretli olarak kaydolduğu ve aylık ödemeler yaptığı bir müzik platformudur. Ücretsiz deneme sürümü haricinde ücret ödenip kaydolunması gerekir.

4 ayrı hesabı içerisine dahil edebilen bir üyelik sistemidir.

Uygulama ülkemizde yasak değildir. Tamamen özgür bir şekilde kullanılması mümkündür.

Spotify sisteminde üyelik sahibi olmak adına en azından +13 yaşında olmak gerekir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Instagram Story Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. serdar ordu
    serdar ordu

    Spotify Müziği Instagramda Paylaşılabilir mi?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Evet, Spotify’da yer alan bir müziği Instagram hikayenizde paylaşabilirsiniz. Yazımızda ilettiğimiz adımları uygulayarak paylaşım yapabilirsiniz.

  2. korhan
    korhan

    Instagramda spotify müziğimi paylaşabiliyorum. Makalenizin bilgilendiriciliği için teşekkürler..

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Yorumunuz için teşekkür ederiz.