İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Messenger’da Arşivlenmiş Mesajlar

Milyonlarca kişinin kullandığı mesajlaşma uygulaması olan Messenger Facebook üzerinden iletişim kurmak isteyenlerin kullandığı bir mesajlaşma aracıdır bunun yanında görüntülü sohbet gibi seçenekleri de mevcuttur. Facebook’un mesajlaşma servisi olan Messenger’da mesaj silme veya mesaj arşivleme özellikleri bulunuyor. Messenger’da kimi zaman bilerek kimi zamanda fark etmeden mesajlar arşivlenmiş olabilir, lakin Facebook Messenger da arşivlenmiş mesajlar bölümünden bu mesajlara kolayca ulaşılabiliyoruz.

Facebook arşivlenmiş konuşmaların hem bilgisayar üzerinden hem de mobil üzerinden görüntülenmesini mümkün kılıyor. Bilgisayar üzerinden kullanılabileceği gibi mobil uygulaması sayesinde telefona indirdikten sonra da kullanabilirsiniz. Facebook Messenger arşiv seçeneğine erişim kolaydır bu yüzden rahatlıkla kullanılabilir. Arşivlenen mesajlar tamamen silinebileceği gibi isteğe göre geri de alınabiliyor.

Facebook Messenger Arşivlenmiş Mesajlar Nerede?

Messenger’da arşivlenmiş mesajlar nerede sorusu birçok Facebook kullanıcısı tarafından sorulan oldukça olağan bir sorudur. Oldukça basit bir çözümü olmasına rağmen kafa karıştırıcı olabileceği düşüncesi bulunmaktadır. Arşivlenmiş mesajlar, silmek istemediğiniz mesajları saklamanıza yardımcı olur. Kimi zaman bilerek kimi zaman ise yanlışlıkla mesajlar arşivlenebilir ancak bu mesajların görüntülenmesi ve tekrar gelen kutusuna alınması mümkündür.

  • Mobil Facebook uygulaması veya Messenger uygulaması ile arşivlenmiş mesajlara ulaşılabilmesi için öncelikle uygulanma açılmalıdır bunun yanında web sayfasından da giriş yapabilirsiniz .
  • Messenger açıldığında sol üst kısımda yer alan arama bölümüne arşivlenmiş mesaja sahip olduğunuz kişinin adının yazılması gerekmektedir.
  • Çıkan seçeneklerden arama yapılacak olan kişi seçilmelidir.
  • Ardından açılacak olan sayfada kişi ile olan arşivlenmiş mesajlar gösterilecektir.

Messenger İstekler Kayboldu Görünmüyor sorunu nasıl çözülür öğrenmek için yazımıza tıklayın!

facebook arşivlenmiş mesajlar bölümü

Facebook Messenger Arşivlenen Mesajı Geri Alma

Arşivlenen mesajlar silinebilir veya geri alınabilir ilk olarak bunun için ilk yapılması gereken;

  • Messenger uygulamasını açtıktan sonra kişinin ismini yazın.
  • Sol üst kısımda yer alan arama seçeneği kutusundan arşivlenmiş mesajın sahibinin ismi aranabilmektedir.
  • Çıkan isme tıklanması halinde arşivlenmiş mesajlar görülmektedir.
  • Bu mesajları tekrar mesajlaşma kutusuna taşıyabilmek için kişiye mesaj atılması gerekiyor.
  • Mesaj atılması halinde mesajlaşma geçmişi direkt olarak gelen kutusunda görülecektir.

Bu durum dışında mesajları geri almak için herhangi bir çözüm bulunmamaktadır. (Facebook Destek) yazılarımızı ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

messenger arşivdeki mesajı geri getirme

Facebook Uygulaması ile Messenger’da Arşivlenen Mesajlar Nerede?

Messenger Facebook uygulamasına Facebook’a bağlı olan bir uygulama olduğu için birlikte kullanılabilmektedir bundan dolayı Facebook üzerinden Messenger uygulamasını kullanan kişilerde arşivlenmiş mesajlara kolaylıkla ulaşabilir. Facebook arşivlenmiş mesajlar geri alınabilir, silinebilir veya görüntülenebilir. Tüm bunları yapabilmek için öncelikle arşivlenmiş mesajları görüntülemek ve Messenger’da arşiv nerede sorusunun cevabını bilmek gerekmektedir. Facebook arşivlenen mesajlara ulaşmanın yolu;

  • İlk olarak Facebook’a giriş yaparak Messenger bölümüne tıklayınız.
  • Profil isminin yanında bulunan Messenger yani mesajlaşma seçeneğine tıklandıktan sonra mesaj penceresi açılacaktır.
  • Mesaj penceresinde yer alan “Messenger’da Tümünü Göster” seçeneğine tıklanmalı ve ardından sayfanın açılmasını bekleyin.
  • Açılan sayfanın sol üst kısmında dişli bir çarp simgesi bulunmaktadır, bu ayarlar anlamına gelen simgeye tıklayın.
  • Çarka tıklandıktan sonra birçok farklı seçenek görüntülenmektedir, Facebook arşivlenmiş mesajlar seçeneği de görüntülenen seçeneklerdendir.
  • Arşivlenmiş mesajlar seçeneğine tıklandıktan sonra arşivlenen tüm mesajlar açılacaktır.

Messenger da arşivlenmiş mesajlar nasıl bulunur sizlere anlattık, bizi takipte kalmaya devam edin. Ayrıca Facebook Grupları nasıl silinir merak ediyorsanız yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Facebook sayfanızı geliştirmek ve büyütmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; Facebook Takipçi

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Messenger, Facebook tarafından kullanıcılarına sunulan online bir mesajlaşma servisidir. Eskiden Facebook üzerinden yapılabilen mesajlaşma hizmeti artık Messenger üzerinden ayrı veya uygulama içerisinden yapılabilmektedir.

Messenger Facebook tarafından sunulan ve %100 ücretsiz olan bir uygulamadır. Hiçbir ücret ödemeden sevdiklerinizle internet bağlantısı aracılığı ile mesajlaşabilirsiniz.

Messenger üzerinden mesajlaşırken, istemeniz durumunda mesajlarınızı arşivleyebilirsiniz. Bu sayede eski mesajlarınıza istediğiniz zaman ulaşabilir ve sohbeti gözden geçirebilirsiniz.

Messenger arşivleriniz siz belirtmeden herhangi bir şekilde silinmezler. Siz silene kadar kalacaklardır.

Messenger mesajlaşma uygulaması tamamen güvenlidir. Giriş bilgileriniz ve mesajlarınız gizli kalır.

Messenger ayarlar bölümünden mesajlarınızın hangi sıklık ile arşivleneceğini seçebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Messenger’da Arşivlenmiş Mesajlar Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Hande Uyanık
    Hande Uyanık

    Messengarda arşivlenmiş mesajları bulmakta zorluk yaşıyordum bloğunuzun çok faydası oldu teşekkür ederim 😊

  2. Gozde Elmas
    Gozde Elmas

    arsivlenmis mesajları geri almaya uğraşıyordum messengarda kaç gündür sonunda yapabildim yahu 🙂 bu arada yazınız gerçekten yardımcı oldu teşekkür ederim