İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

LinkedIn CV Ekleme Nasıl Yapılır?

Akıllı cep telefonu uygulamaları arasında yer alan Linkedin, iş ve işçi arama konusunda profesyonel bir sosyal ağ uygulamasıdır. Bu uygulama ile birlikte pek çok kişi iş buldu, şirketler ise aradığı kalifiye personellere ulaşmayı başardı. Eğer sizde bu platform üzerinden iş arayışı yapacaksanız ve arama sonuçlarında gözükmek istiyorsanız Linkedin CV ekleme özelliğini kullanmalısınız.

Öncelikli olarak yazımızda neden bu özelliği kullanacağınıza değindikten sonra CV ekleme özelliğini göstereceğiz. Linkedin özgeçmiş yükleme özelliği ile birlikte sizlerde pek çok avantaja sahip olabilirsiniz. Bu avantajlar:

  • İş bulma konusunda sizlere büyük katkı sağlar.
  • Eleman arayan kişilerin yaptığı arama sonuçlarında çıkarsınız.
  • Profiliniz ve özellikleriniz sayesinde kısa zamanda iş bulabilirsiniz.

Linkedin genel olarak zaten iş amaçlı kullanılan bir platformdur. Hatta uygulamaya girdiğiniz zaman sizin karşınıza çıkan kişi arama, iş arama gibi seçenekler sizin karşınıza çıkmaktadır. Bu nedenle profesyonel iş yaşantısında sıklıkla kullanıldığını söyleyebiliriz. Linkedin profili nasıl olmalı yazımız ile de detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Linkedin CV Ekleme

İşsiz kaldığınız zamanlarda veya normal bir şekilde insanlarla iletişim kurmak için buraya CV’nizi eklemenizden hiçbir zarar gelmez. Peki, Linkedin CV özelliğini nasıl kullanacaksınız?

  • Profilinize giriş yapın.
  • Ardından “Bölüm Ekle” kısmına tıklayın.
  • Karşınıza Özgeçmiş bölümünün altında “Çalışma Deneyimi” seçeneği çıkacaktır. Daha sonra buradan özgeçmiş eklemesi yapabilirsiniz.

Bu platformun en büyük özellikleri arasında işçi ve patronu buluşturma bulunmaktadır. Böylelikle kısa süre içerisinde iş bulma konusunda ciddi bir adım atma şansınız bulunuyor. LinkedIn’e CV yükleme aşamaları konusunda daha fazla bilgi almak istiyorsanız platforma ait olan LinkedIn Yardım sayfasına göz atabilirsiniz. Ayrıca Linkedin deneyiminizi arttırmak için Linkedin Premium kullanabilirsiniz.

linkedin cv ekleme

Linkedin Özgeçmiş Yükleme Ne İşe Yarar?

Platform üzerinden iş ilanlarına başvuru yapabildiğinizi biliyor muydunuz? Her gün sizin için açılan pek çok iş ilanı vardır. İşte bu ilanlara başvuru yaparak dilediğiniz iş konusunda avantajlı duruma gelebilirsiniz. Peki, bu durumda en önemli özellik olan Linkedin CV yükleme özelliği size ne katar?

linkedin cv yükleme
  • İş başvurusu sırasında yüklediğiniz özgeçmişi seçerek birkaç saniye sonra işe başvurmuş olursunuz.
  • İnsanlar yüklediğiniz CV’yi görür ve sizi değerlendirir.
  • İş bulma konusunda size büyük avantaj sağlar.
  • Birkaç tane işe birden başvuru yapmak isterseniz bu sizin için sadece birkaç dakikalık bir iş olacaktır.

Yukarıdaki gibi günde onlarca iş araması oluşturulan bu uygulamada kısa sürede tüm işlere başvuru yapabilirsiniz. Bunun için platforma güncel bir özgeçmiş yüklemek yeterli olacaktır.

Aktif olarak kullandığınız bu platformda dilerseniz güncel olarak tuttuğunuz Linkedin CV indirme özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Böylelikle telefondan dahi WhatsApp, mail ve diğer uygulamalarda CV göndermek istediğiniz zaman bu özellik sayesinde güncel özgeçmişinizi istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz. İş bulma, arama gibi konularda sonsuz yardımı olan bu uygulama sayesinde sizlerde kısa sürede aradığınız işi bulursunuz. Halen Linkedine üye olmadıysanız eğer bence vakit kaybetmeden platformu kullanmaya hemen başlayın. Kısa sürede aradığınız işi bulacağınızdan eminim.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Para Kazanma Rehberi
LinkedIn Para Kazanma Rehberi

LinkedIn, iş dünyasının en güçlü ve etkili profesyonel ağıdır. Milyonlarca kullanıcı, kariyerlerini şekillendirmek, iş fırsatları yakalamak ve iş düny...

LinkedIn Yardım Merkezi 
LinkedIn Yardım Merkezi 

LinkedIn Yardım Merkezi, kullanıcıların LinkedIn'i daha etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak birçok kaynağı içerir. İş dünyasındaki bağla...

LinkedIn İş İlanları hakkında detaylı bilgi ilgili blog yazımızda

Linkedin Destek kategorimiz ile Linkedin üzerinde yaşadığınız tüm sorunları çözebilirsiniz. LinkedIn profilinizi büyütmek ve güçlendirmek istiyorsanız Instatakipçi’nin LinkedIn Hizmetlerine göz atın!

Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Profilnize CV ekleyerek daha fazla şirket tarafından ilgi çekebilirsiniz. CV’niz sayesinde iş teklifleri alabilir ve kariyerinizin basamaklarını daha kolay tırmanabilirsiniz.

CV eklemek için yapmanız gerekenlere kolay bir şekilde blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Linkedin profilinize CV ekleyerek daha profesyonel bir görünüm kazanabilirsiniz. Böylece firmalar tarafından fark edilebilir ve daha fazla bağlantıya ulaşabilirsiniz. Bu sayede daha popüler bir hesap sahibi olabilirsiniz.

CV iş hayatınızın gelişimine katkıda bulunacak bir evraktır. Tüm gözlerin üzerinizde olmasını sağlayabilir ve sizlere iş kapıları açabilir.

Özgeçmiş oluştururken, çok karmaşık yapılardan uzak durmaya, basit ve anlaşılabilir kurgular kullanmaya ve etkileyici bir özet çıkarmaya gerek vardır.

Elektronik CV’ler artık günümüzde basılı CV’lerin yerini almıştır özellikle Daha kolay transfer edilmesi, daha basit düzenlenebilmesi ve profillere eklenebilmesi açısından çok önemlidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn CV Ekleme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Salih Demirbas
    Salih Demirbas

    Cv eklemenin linkedin üzerinden nasıl yapılacağı ile alakalı güzel bir blog yazısı olmuş

  2. Candan Usta
    Candan Usta

    linkedinde cv eklemek bu kadar basitmiş meğer