İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitch Yayıncısı Olmak

Sizde Twitch yayıncısı olmak ister misiniz? Teknoloji devrinde yaşadığımız tartışmasız bir gerçektir. O zaman bu teknolojik hadiselerin bizlere sunduğu ayrıcalıklardan yararlanmalıyız. Her geçen gün artan uygulamalardan kimileri daha bir ön plana çıkmaktadır. Milyonlarca kullanıcısı olan Twitch ise bu uygulamalardan sadece bir tanesidir. Peki, Twitch yayıncı olmak gibi bir durumda neler yapmanız gerekir?

Öncelikli olarak sizlere bu uygulamayı tanıtmak gerekir. Çünkü uygulama hakkında bir şey bilmeden yayın yapmanın bir anlamı yok. Uygulamayı sizlere genel olarak şu şekilde tanıtabiliriz.

  • Uygulamada milyonlarca üye bulunur.
  • Her üye canlı yayın açabilme konusunda yetkilidir.
  • Uygulamaya üye olduğunuzda hemen canlı yayın açmaya başlayabilirsiniz.

Twitch canlı yayın yapma ve bu yayınlarda karşılıklı sohbet etme özelliği bulunan bir uygulamadır. Sadece bu amaç için açılmış ve oldukça başarılı olmuş olan uygulama ile birlikte sizlerde tüm dünyaya sesinizi duyurma şansı elde edersiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Twitch Prime Nasıl Yapılır?

Twitch Yayın Yapmak

Bu platformda herkes yayın yapabilir. Çünkü zaten uygulamanın amacı budur. İşte bu nedenle sizlere bu platform genelinde nasıl yayın yapabileceğinizi göstereceğiz. Öncelikli olarak bu konuda acemi iseniz sizin yapmanız gereken şey mevcut olanaklar dâhilinde Twitch’de yayın açmak olacaktır. Peki, Twitch yayıncı nasıl olunur?

  • Öncelikli olarak iyi bir bilgisayara sahip olmalısınız. Bu sizin yayın esnasında donma gibi durumlara karşı alacağınız tedbirlerden bir tanesidir.
  • Mikrofon ve kamera da olmazsa olmazlardandır.
  • İnternet hızınızın oldukça iyi olması gerekir.
  • OBS gibi profesyonel bir yayın aracı ile çalışmanız sizi daha iyi kılacaktır.
  • Ek olarak farklı kameralarda alabilirsiniz.

Yukarıda yazdıklarımızla birlikte sizlerde profesyonel bir Twitch yayıncısı olabilirsiniz. (Twitch Destek)

twitch yayıncısı

Twitch İle Para Kazanmak

Twitch nedir, nasıl kullanılır sorularını cevapladıktan sonra sizlerin karşısına bu işten para kazanabilir miyim diye bir soru çıkacaktır. Bu soru oldukça masum bir sorudur çünkü cevabı nettir. Evet, kazanabilirsiniz. Peki, nasıl veya hangi yollar para kazanılabilir?

Şimdi sizlere Twitch ile para kazanabileceğinizi söyledik ve muhtemelen gözleriniz dört açılmış ekrana bakıyorsunuzdur. Evet, bu konuda ciddiyim, para kazanabilirsiniz. Para kazanabilmek için yapmanız gereken şey takipçi sayınızı arttırmaktan geçer. Öncelikle 50 bin, 100 bin gibi baremleri aşmaya bakın. Sonrasında ise yayın yapmış olduğunuz kategoride sizlere ulaşan kişiler olacaktır. Eğer ulaşmasalar dahi bu sefer siz onlara ulaşın. Sponsor olmak isteyip istemediklerini sorabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları

Twitch, internet üzerinden oyun videoları yayınları yapılabilen ve aynı zamanda da E-Spor yayınlarının da yapıldığı büyük bir platformdur. Twitch Türk...

Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme
Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme

Twitch kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır sorusu yeni kullanıcıların ya da düzenli şekilde yayın açan kullanıcıların merak ettiği konuların başınd...

Günümüzde yukarıdaki mantıkla hareket ettiğiniz zaman kendinize bir sürü sponsor bulacaksınız, merak etmeyin. Çünkü burada esas amaç kendi ürünlerinizi tanıtmaktır. Üstelik size sponsor olan firmaların yıllık reklam bütçesi ile etkileşim alma oranları emin olun sizinkinden daha düşüktür. Bu nedenle onlar size ulaşma konusunda daha cömert olacaklardır. Twitch yayıncısı olmak ile birlikte sizlerde yukarıdaki gibi bu işten kısa zamanda para kazanma yapabilirsiniz.

Twitch Bit Nedir? sorusunun cevabı ilgili blog yazımızda!

Sosyal medya konuları hakkında detaylı bilgi için bloglarımızı okuyabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitch yayını yapmak için sizlerden herhangi bir ücret talep edilmez. Tamamen ücretsiz bir şekilde canlı yayın yapabilir ve izleyicileriniz ile kolayca paylaşabilirsiniz.

Twitch yayını yapacak olan kişiler için sahip oldukları internet hızı çok önemlidir. Yeterince hızlı bir internete sahip olmayan yayıncıların yayınlarında donma yaşanacak ve yayın kalitesi çok düşük olacaktır.

Twitch platformu üzerinden yayınlar yaparak kendi hayran kitlenizi oluşturabilirsiniz. Bu sayede bağışlar toplayabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

Ülkemizde en popüler twitch yayıncıları; Jahrein, PintiPanda, Mithrain, Wtchnn gibi yayıncılardır.

Twitch dünyasının en popüler yayıncısı Amerika’dan yayın yapmakta olan Ninja’dır.

Twitch ülkemizde tamamen yasal olarak kullanılabilmektedir. Herhangi bir engele tabi değildir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitch Yayıncısı Olmak Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 45 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Caner Yoloğlu
    Caner Yoloğlu

    Twitch Yayıncısı Olmak istiyorum ne yapmalıyım ?

  2. fahrettin caymaz
    fahrettin caymaz

    Twitch İle Para Kazandıktan sonra ödememizi nasıl alıyoruz ve hangi kur üzerinden alıyoruz ?