İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitch Donma Sorunu Nedir? Nasıl Çözülür?

Teknoloji her geçen gün daha gelişmektedir. Tartışmasız olarak herkes teknoloji çağında yaşadığımız kabul eder. İşte bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de dünyanın bir ucundaki insanlarla hiç donmadan konuşabilmek ve tanışabilmektir. Eskiye nazara olanakların çok arttığı günümüzde bu tür tanışmalara vesile olan uygulamalarda vardır. Bu uygulamaların içinden ise Twitch rakiplerine göre çok daha fazla üye sayısı barındırdığından dolayı zirvede yer almaktadır. Bu yazımızda sizlere Twitch donma sorunu üstesinden nasıl geleceğinizi anlatacağız.

Twitch canlı yayın özelliği ile sizi izleyen kişilerle iletişim, etkileşim kurmanızı sağlar. Sizin başkalarını takip edebildiğiniz gibi sizi de takip eden pek çok kişi bulunur. İşte bu nedenlerden dolayı sizlere her zaman için oldukça kaliteli bir şekilde etkileşim yapma şansı sunuyoruz. Ancak bu yayınlar sırasında sıklıkla karşılaşılan bir problem olan donma sorununun nasıl üstesinden gelebilirsiniz?

Öncelikle sizlere bu sorundan dolayı yaşanılan sıkıntılardan bahsetmek istiyorum. Bunlar:

  • Yayın kaliteniz düşmektedir.
  • Yayın kaliteniz düştüğü zaman sizleri izleyen seyirci sayısı da düşer.
  • Canlı yayın açma amacınız hedef kitleye erişimse oldukça kalitesiz bir imaj yaratırsınız.
  • Takip sayınız artmaz, aksine düşer.

Twitch yayın donma sorunu ile birlikte sizlerde başa çıkmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Twitch Yayın Donma Sorunu

Yayın donma sorunu yaşıyorsanız eğer sizlerin yapması gereken bir takım şeyler bulunur. Bunlar:

  • Bilgisayarınızı daha yüksek bir modele geçirmek.
  • Kullandığınız ekipmanların kalitesini yükseltmek.
  • İnternetinizin hızını yükseltmek
  • Twitch kanal ayarlarınızı değiştirmek
  • Yayın sırasında kullandığınız programın ayarlarını değiştirmek

Yukarıdaki maddelerden bir veya birkaçı üzerinde yapacağınız değişiklikler ile birlikte büyük bir problemi ortadan kaldırabilirsiniz. Çünkü Twitch donma sorunu ile birlikte o kadar emek verdiğiniz bütün işlemlerin boşa gitmesi oldukça muhtemeldir. Bundan dolayı hem kendinize hemde emeklerinize değer veriyorsanız kullandığınız ekipmanlara da bir o kadar önem vermelisiniz.

Twitch Kaliteli Yayın Açma

Donma sorunları gibi nedenleri geride bıraktıysanız eğer artık kaliteli bir yayın yapma konusunda tek engel sizsiniz demektir. Peki, Twitch gibi yüz binlere erişebileceğiniz bir platformda canlı yayınınızın kalitesini arttırarak ne gibi sonuçlar elde edersiniz?

twitch kaliteli yayın açma
  • Yayın kalitesi arttıkça sizi izlemeye gelen kişi sayısında da ciddi artışlar görülür.
  • Hedef kitlenize yönelik yayın yapan rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.
  • Takipçi sayınızın hızlı bir şekilde arttığına şahitlik edersiniz.

Bunun gibi nedenlerden dolayı sizlerde donmadan, kaliteli yayınlar açabilirsiniz. Yazımızın sonuna doğru gelirken sizlere Twitch donma sorunu ile ilgili olarak neler yapmanız gerektiğinden bahsettik. Buna binaen kaliteli yayınları açarak takipçi sayınızı nasıl hızlı bir şekilde yükseltebileceğinizi de söyledik. Bu ortamlarda yüksek takipçi sayılarına ulaşarak para kazanma konusunda da önemli bir adım atmış olabilirsiniz. Ayrıca Twitch klip indirme işlemi nasıl yapılır merak ediyorsanız blogda sizleri bekliyoruz.

Bu yazımızı beğendiyseniz Twitch Bitrate Ayarları yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitch yayınları internet üzerinden sağlanan yayınlar oldukları için internet hızından doğrudan etkilenmektedir. Twitch yayıncısının ve yayın izleyicisinin internet bağlantılarından yaşanan herhangi bir düşüklük yayınlarda donmaya neden olabilir.

Twitch yayınlarını izlerken veya yayın yaptığınız sırada donma sorunu ile karşılaşıyorsanız ilk yapmanız gereken internet kalitenizi kontrol etmek olacaktır. Daha sonra sizler için oluşturduğumuz blog yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Twitch yayını yaparak, izleyicilerinizin sizlere abone olmasını sağlayabilirsiniz. Abonelerden para kazanma imkanına sahip olursunuz. Ayrıca izleyicileriniz sizlere bağışlarda da bulunabilir.

Twitch abonelik sistemi, aylık ücretlendirme karşılığında istediğiniz ve takip ettiğiniz yayıncılara destek olmanızı sağlar.

Twitch üzerinde yayın yapmakta olan yayıncıların temel gelir kaynağı bağışlar ve aboneliklerdir. Abonelikler sayesinde yüksek gelir elde edilebilir.

Twitch özellikle +18 görüntülerin yer aldığı yayınları ve yayıncıları banlamaktadır. Ayrıca aşırı şiddet içeren yayınlarda banlanacaktır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitch Donma Sorunu Nedir? Nasıl Çözülür? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 62 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. davut ırmak
    davut ırmak

    Twitch hesabım her seferinde donuyor. Nasıl düzeltebilirim. Teşekkürler..

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Öncelikli olarak internet hızınızı kontrol edebilirsiniz. Yine de sorun çözülmüyorsa yazımızdaki adımları inceleyebilirsiniz.

  2. selami bahar
    selami bahar

    Twitch hesabım banlandı. Nasıl açabilirim? Teşekkürler..

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      İtiraz portalından ban kaldırma talebinizi içeren bir mesaj göndererek hesabınızı açabilirsiniz.