İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Reklam Ücretleri

Facebook, günümüzde sadece bir sosyal medya uygulaması olmaktan çıkmaya başladı. Facebook reklam verme sayesinde artık marka bilinci yükselebiliyor, kullanıcıların müşteri olarak karşınıza çıkmasını sağlayabilirsiniz. Müşteriler için kullanılabilecek bir reklam türüdür, Facebook reklamları. Ancak elbette sizlerin de tahmin edebileceği gibi bu işlemin bir ücreti bulunmaktadır. İşte Facebook reklamları hakkında merak edilenler ve Facebook reklam ücretleri.

Teknoloji sürekli olarak gelişmekte ve değişmektedir. Aslında bu da hayatımızın bir kısmını değiştirmektedir. Buna bağlı olarak teknolojinin etkisiyle beraber yavaş yavaş geleneksel reklamlardan uzaklaşıyor ve biraz daha dijital reklamlara yöneliyoruz. Bu noktada da karşımıza Facebook çıkıyor. Facebook, en çok kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya uygulamasıdır. Günümüzde ortalama 5 milyondan fazla kullanıcısı olan bir platformda, verdiğiniz doğru bir reklam sayesinde, yüksek miktarlarda kazanç sağlayabilirsiniz. Ancak bu da yine reklam ücretleri konusuna değinmemizi gerektirmektedir.

Facebook Reklam Özellikleri

Facebook Reklam Özellikleri

Facebook reklamları, genellikle markaların bilinir olmasını sağlamak, görüntülenmelerini ve trafiklerini arttırmak amacıyla yapılmaktadır. Aslında Facebook reklamları, kendi içerisinde toplam da 10 kategori olarak değerlendirilme altına alınmaktadır. Bu reklamları şu şekilde kategorilendirebiliriz:

  1. Marka bilinirliği
  2. Erişim
  3. Trafik
  4. Etkileşim
  5. Uygulama yüklemeleri
  6. Video görüntülemeleri
  7. Potansiyel müşteriler bulma
  8. Dönüşümler
  9. Ürün katalogu satışları
  10. Mağaza ziyaretleri şeklinde 10 kategori altında incelenebilmektedir.

Sizler bu kategoriden hangisini tercih ederseniz edin, reklam ücretleri her gösterim için tahsis edilmektedir.

Facebook Reklam Ücretleri

Facebook Reklam Ücretleri

Facebook reklam ücretleri hakkında net bir bilgi vermek doğru olmayacaktır. Çünkü reklam ücretleri çeşitli noktalara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Her şeyden önce, ücret gösterim başına yapıldığı için netlik belirtilememektedir. Ancak ücretlerin en düşük minimum değerleri hakkında bir bilgilendirme yapabiliriz:

  • Gösterim başına ücret alındığını ifade ettik. Gösterim başına alınan ücret için günlük en az bütçe 0,50 Dolar olması gerekmektedir.
  • Eğer tıklanma, görüntülenme, beğenme gibi durumlardan dolayı ücret alınıyorsa, bunun için de günlük bütçe ücreti 2,50 Dolar olması gerekmektedir.
  • Eğer reklam setinden teklif ve uygulama yüklemeleri için ücret alınıyorsa, bunun için de ücret en az 20 Dolar olması gerekmektedir. Reklam ücretleriyle ilgili ayrıntılı bilgiyi Meta İşletme Yardım Merkezi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Facebook reklam hesabı olarak adlandırılan hesap aslında herkesin son zamanlarda çok sık duyduğu “Business Manager” hesabıdır. Bu normal Facebook hesabının dışına çıkan bir uygulamadır.  Biraz daha ticari faaliyetle işlemlerine devam etmektedir. Hesap sayesinde, sosyal medya hesaplarınızı daha doğru bir şekilde yönetebilirsiniz. Günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılabilmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Facebook sponsorlu reklam verme işlemi için, ilk olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi Business Manager hesabı açmanız gerekmektedir. Ayrıca, Facebook reklamcılık olarak da karşınıza çıkan bu hesap sayesinde reklam verebilirsiniz. Facebook Business Manager ile sayfanızın reklamını yönetebilir, ajanslarla birlikte çalışabilirsiniz. Birden fazla hesabı yönetebilmeniz de cabası!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılmakta olmakta olan bir sosyal medya uygulamasıdır. Bu nedenle bu platformda reklam vermek sizlere büyük bir ivme kazandıracaktır.

Uygulama üzerinden reklam vermek için uygulamanız gereken bir kaç adım bulunmaktadır. Bu konuda detaylı bilgilere ulaşmak için yukarıda ki blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Facebook platformu üzerinde reklam vermek için ücret ödemeniz gerekir. Tabiki de bu seçtiğiniz reklama göre değişecektir. Genellikle görüntülenme veya tıklanma başına reklam ücretleri ödersiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Reklam Ücretleri Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. salih ışık
    salih ışık

    Facebook Reklam Ücretleri

  2. şermin karacaoğlu
    şermin karacaoğlu

    Facebook Reklam Vermenin Avantajları nelerdir ?