İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Etiket Kaldırma

Instagram uygulamasının kullanıcılarına sunduğu bir diğer özellikse etiketleme özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar birlikte fotoğraf paylaştıkları kullanıcıları paylaşımlarına etiketleyebiliyorlar. Kullanıcılar çoğunlukla birlikte fotoğraf paylaştıkları kişileri etiketleseler de kimi zaman çeşitli ticari hesaplar reklam gibi amaçlarla kullanıcıları etiketleyebiliyorlar. Birçok Instagram kullanıcısı tanımadığı ya da kendisinin takip etmediği kullanıcıların kendi hesaplarını paylaşımlarına etiketlemelerinden rahatsız oluyor. Bu gibi durumlar nedeniyle kullanıcılar hesaplarının etiketlendiği paylaşımlardan bu etiketleri kaldırmak istiyorlar. Instagram etiket kaldırmayı bilmeyen kullanıcılarsa bu işlemin nasıl gerçekleştirilebileceği hakkında internet üzerinden araştırma yapıyorlar. Bu yazımızda “Instagram etiket kaldırma nasıl yapılır” aşamalarıyla anlatacağız.

Instagram Hesabım Neden Sürekli Paylaşımlarda Etiketleniyor?

Kullanıcılar son zamanlarda Instagram hesaplarının tanımadıkları kişilerin paylaşımlarına etiketlenmesinden rahatsızlık duyuyor. Bu durumla karşı karşıya kalan pek çok kullanıcı oldukça tedirgin oluyor. Instagram hesaplarının neden başkalarının paylaşımlarında devamlı olarak etiketlendiğini merak eden kullanıcılar bu sorunun cevabını internet üzerinden sıklıkla araştırıyor.

  • Bunun en büyük nedenlerinden biri Instagram uygulaması üzerinde mevcut olan hesapların bir kısmının ticari amaçlı olarak açılması.
  • Ticari amaçları bu Instagram hesapları daha fazla takipçiye erişmek ve daha fazla görüntülenmek amacıyla tanımadıkları pek çok Instagram hesabını kendi paylaşımlarına etiketliyor.
  • Instagram takipçileriniz tarafından etkileşim amaçlı yapılan bu etiketlemelerse kullanıcıların büyük çoğunluğunu rahatsız ediyor.

Bunun yanı sıra tanıdıkları hesaplar tarafından paylaşımlara etiketlenen kullanıcılar da kimi zaman bu etiketleri kaldırmak isteyebiliyorlar. Instagram etiket kaldırma işlemini gerçekleştirmekse oldukça kolay. Android ve iOS tabanlı cihazlarda “Instagram etiket kaldırma nasıl yapılır” işlemini aşamalı şekilde anlatacağız.

Instagram Etiket Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram etiket kaldırma işlemi oldukça kolay gerçekleştirilebilen bir işlem. İstemediğiniz hesaplar tarafından instagram etiketleri konusunda alakasız paylaşımlara etiketleniyorsanız ve bundan rahatsızlık duyuyorsanız aşağıda anlattığımız adımları gerçekleştirerek Instagram etiket kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Instagram hesabınıza giriş yapın ve profil kısmını açın.
  2. Profil kısmında profili düzenle butonunun alt kısmında 4 kategori mevcut. Bunlardan en sağ tarafta bulunan simgeye dokunun.
  3. Bu simgeye dokunduktan sonra karşınıza etiketlendiğiniz paylaşımların toplu olarak bulunduğu sayfa gelecek. Bu sayfadan etiketi kaldırmak istediğiniz paylaşımı seçin.
  4. Paylaşım üzerindeki 3 noktaya tıklayın.
  5. Karşınıza çıkan seçenekler arasından etiket seçeneklerini seçin.
  6. Son olarak bu alandan ‘Beni Gönderiden Kaldır’ seçeneğine tıklayarak instagram etiket kaldırma işlemini tamamlamış olursunuz. Profilimde gizle seçeneği ise etiket kaldırmak yerine profilinizdeki etiketlenenler kategorisinde görünmemesini sağlar.
Instagram Etiket Kaldırma Nasıl Yapılır?

Anlattığımız işlemleri sırasıyla gerçekleştirdiğinizde Instagram etiket silme işlemini sorunsuz bir şekilde halletmiş olacaksınız. Ancak siz etiket kaldırma işlemini gerçekleştirdiğiniz halde Instagram hesabınızı istemediğiniz paylaşımlara etiketlemeye devam ediyorlarsa son aşamayı gerçekleştirirken karşınıza çıkan seçenekler arasından şikâyet et seçeneğini seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra sizi devamlı etiketleyen hesaplar bulunuyorsa bu hesapları engelleyerek sizi etiketlemelerine de engel olabilirsiniz. Bunun yanı sıra hesabınızı gizli konuma getirmenizde tanımadığınız hesapların sizi etiketlemelerini büyük ölçüde engelleyecektir.

Instagram Destek kategorisi yazılarımız ile Instagram güncellemeleri ve sorunları hakkında çözüm bulabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram etiketleri, kullanıcıların paylaşımlarına ekledikleri ve bu sayede paylaşımlarının daha evrensel bir boyuta ulaşabildiği bir özelliktir. Etiketler sayesinde, aynı etikete sahip olan paylaşımlar bir sekme altında toplanabilmektedir.

Instagram paylaşımlarınıza etiketler ekleyerek, paylaşımlarınıza daha yüksek organik etkileşim kazandırmış olursunuz. Bu sayede daha farklı kişiler ile tanışabilir ve daha fazla takipçi toplayabilirsiniz.

Instagram paylaşımlarınıza eklediğiniz etiketleri daha sonra istemeniz durumunda kaldırmanız mümkündür. Bu konu hakkında detaylı bilgi için blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Instagram paylaşımlarınıza tek seferde en fazla 30 adet etiket eklemesi yapabilirsiniz.

Kullanacağınız etiketler paylaşımlarınız ile direkt olarak alakalı olmalıdır. Aksi halde sizlere etkileşim katmaz.

Etiket kullanımları sırasında etiketlerin kullanım sayılarına ve alaka düzeylerine dikkat etmelisiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Etiket Kaldırma Hakkında 8 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

8 yorum

  1. Özlem ÖZ
    Özlem ÖZ

    Ben yanlış kişiyi etiketlemişim ve kaldırmam gerek. ‘Düzenle’ bölümünden sonra neden yapamıyorum?
    Fotoğrafta kişi simgesini tıklayamıyorum.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, ilk olarak fotoğrafınızı arşive alın ve akıştan kaldırın. Daha sonra düzenle kısmından kişileri etiketle bölümüne geliniz. Burada yer alan kişiyi değiştirmeye çalışınız.

  2. Berkant AKINCI
    Berkant AKINCI

    Ben bir kisiyi etiketledim düzenleden o kisiyi kaldirdim ama ok isaretine basinca kaldirilmadi onu nasil kaldirabilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, işlem sırasında bir hata olmuş olabilir. Lütfen tekrar deneyiniz.

  3. Ugur
    Ugur

    Biri hikayesinden benden bahsetmis nasil kaldiricam ismime basinca profilime yonlendiriyor

    • Ayşe
      Ayşe

      Arkadaşım beni hesabına etiketlemişti bende yanlışlıkla kaldır dedim şimdi geri koyamaya çalışıyoruz ama etiket olmuyor nasıl düzeltiriz

      • Cemali Batın
        Cemali Batın

        Merhabalar, öncelikle ayarlarınızdan başkalarının sizi etiketleme izni olduğundan emin olmalısınız ardından tekrar gönderiyi düzenleyerek etiketleme yapabilirsiniz. Profilinizde görünmesini istiyosanız etiketli olduğunuz gönderinin sağ üst kısmındaki 3 noktadan ‘profilimde göster’ seçeneğini tıklamalısınız.

  4. Irmak
    Irmak

    Bioda arkadaşımı etiketledim ve bağlantıyı kaldırdım geri koyamıyorum nasıl koyablirim olmuyo