İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Dil Değiştirme

Instagram uygulamasını kullanan bireyler kimi zaman dil ayarlarında değişim yapmak isteyebiliyor. Bazı durumlardaysa uygulamanın güncellenmesi sonrasında Instagram dil ayarları değişebiliyor. Birçok kullanıcıysa Instagram dil değiştirme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini bilmiyor. Instagram dil ayarları değiştirme işlemi oldukça kolay. Sizler için detaylı olarak yazımızda Instagram dil değiştirme nasıl yapılır anlattık. Android mobil cihazlar ve iOS işletim sistemli cihazlar için Instagram dil ayarları nasıl yapılır sorusunun cevabı bu yazımızda mevcut durumda. Aşamalı olarak Instagram dil değiştirme nasıl yapılır, okuyucularımız için maddeler halinde anlattık.

Android Cihazlar İçin Instagram Dil Değiştirme İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Android cihazlarda Instagram uygulamasına yeni güncelleme geldiğinde bazı durumlarda dil ayarları değişebiliyor. Bu durum kullanıcıları kimi zaman zora sokuyor ve birçoğu Instagram dil değiştirme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyor fakat Instagram dil değiştirme Android cihazlar için aşağıda anlattığımız sıralı yöntemle kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

  • Android mobil cihazınızda bulunan Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Girişinizi yapın bununla birlikte “profil sekmesine” giriş yapın.
  • Profil sekmesinin hemen sağ üst kısmında mevcut olan “üst üste üç çizgi” şeklindeki işareti seçin.
  • Karşınıza gelecek seçenekler arasından “ayarlar” seçeneğine dokunun.
  • Ayarlar menüsünden “hesap” seçeneğine dokunun.
  • Yeni açılacak olan menüden “dil” seçeneğine dokunun.
  • Son olarak mevcut diller arasından seçmek istediğiniz dile dokunun.

Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde Instagram dil değiştirme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız.

instagram dil degistirme android

IOS Cihazlar Instagram Dil Seçeneğini Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram uygulamasına yeni güncellemeler eklendiğinde iOS tabanlı cihazlarda da dil ayarlarında değişim yaşanabiliyor. iOS tabanlı mobil cihaz kullanıcılarıysa Instagram dil ayarları nasıl düzeltilir, sıklıkla bu sorunun cevabını araştırıyor. Aşağıda aşamalı şekilde anlattığımız yöntemleri uyguladığınız takdirde iOS tabanlı cihazlarınızda Instagram dil ayarı kısmına ulaşarak kısa sürede Instagram dil güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • iOS tabanlı cihazınız üzerinden Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Instagram profil kısmına giriş yapın.
  • Profil ekranının hemen sağ üst köşesinde bulunan üst üste üç çizgi şeklindeki işarete tıklayın.
  • Seçenekler arasından ayarlar kısmına giriş yapın.
  • Ayarlar menüsünden hesap yazan butona dokunun.
  • Yeni açılan menüde mevcut olan dil seçeneğine tıklayın ve değiştirmek istediğiniz dili buradan seçin.
instagram dil değiştirme

Instagram Dil Ayarları Neden Değişiyor?

Pek çok kullanıcı Instagram dil ayarı konusunda sorun yaşayabiliyor ancak bazı durumlarda kullanıcılar dil seçeneklerini değiştirmeseler de Instagram dil ayarları kendiliğinden değişebiliyor. Özellikle güncellemelerden sonra pek çok kullanıcının Instagram dil ayarı İngilizce olarak değişebiliyor. Bunun sebebi genellikle yeni yapılan güncellemeler kaynaklı olabiliyor. Bu nedenle güncellemelerden sonra Instagram dil ayarları konusunda sorun yaşıyorsanız yukarıda anlattığımız yöntemleri izleyerek bu sorunu kolayca ortadan kaldırabilirsiniz.

Instagram Dili Kendi Kendine İngilizce Oldu Çözümü

Instagram kullanıcıları son zamanlarda uygulama dillerinde kendi kendine değişiklik olmasından şikayetçi. Uygulama üzerinde daha öncesine bu tarz problemlerle karşılaşılmazken, sürekli gelen güncellemeler ile bu yeni sorun ortaya çıkmış bulunmakta. Sorun kısaca kullanıcılardan bağımsız bir şekilde Instagram’ı güncellediklerinde dilinin değişmesi. Problemin sebebi açıklanmasa da ilerleyen zamanlarda gelecek olan güncellemeler ile çözüme ulaşacağı söyleniyor.

Bu problemle karşılaştığınızda çözüm olarak yazımızın başında anlattığımız “Instagram dil değiştirme” adımlarını uygulamanız yeterli olacaktır. Sürekli devam eden bir problem ile karşı karşıyaysanız uygulamayı silip yeniden yüklemeyi önerebiliriz. Verdiğimiz çözümler işe yaramadıysa Instagram Yardım Merkezi aracılığı ile destek alabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram şifrenizi nasıl değiştirebileceğinizi öğrenmek için instagram şifre değiştirme yazımıza gidebilir veya Instagram hakkında daha fazla bilgi almak için Instagram Destek kategorimize göz atabilirsiniz.

Instagram hesabınızı yükseltmek ve sayfanızı büyütmek için Instatakipci sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kurulum aşamasında genellikle destek sunduğu ülkelerin dil yapılarına göre seçenekler sunmaktadır. Bu nedenle dünyanın birçok ülkesinin dilleri Instagram uygulamasında tam olarak mevcuttur. Blog yazımızdan dil değiştirmenin detaylarını öğrenebilirsiniz.

Instagram uygulamasının tam bir Tükçe dil desteği mevcuttur. %100 Türkçe destek sayesinde instagram uygulamanızı kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Dil seçeneklerini değiştirmek adına kullanıcılarına sunmuş olduğu bir sınır bulunmamaktadır bundan dolayı tamamen istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Dil değiştirebilme özelliği ile istediğiniz dilde uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu sayede geliştirmek istediğiniz yabancı diller açısından fayda edinebilirsiniz.

Kullandığınız sürümünüz güncel olmayabilir veya cihaz sürümünüz ile uyumlu çalışmıyorsa dil değiştirmede sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Uygulamayı kullanırken en azından 13 yaşında olmanız gerekmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Dil Değiştirme Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Fikir Karaca
    Fikir Karaca

    Instagram dil değiştirme nasıl yapılır makalenizi okudum ve çok beğendim. Çok teşekkürler..

  2. Pinar sevdalı
    Pinar sevdalı

    Instagram dil değiştirmeden arkadaşım dil seçenekleriniz arapça yapmış. Kaç gündür değiştiremiyorum. Yardımcı olabilir misiniz acaba?