İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Uygulama Kaldırma 2024 Videolu Anlatım

Instagram ile alakalı en çok merak edilen işlemlerden biri olan Instagram uygulama kaldırma ile alakalı makalemizi siz de çok beğeneceksiniz. Lütfen sabırla okumaya devam edin. Uygulamalar ve hizmetler için izin verirseniz Instagram hesabınıza kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Instagram, bağlı olan Google hesapları gibi Facebook uygulaması profillerinde çevrimiçi bir kimlik olarak kullanılamaz, ancak yine de onu destekleyen uygulamalarda ve hizmetlerde oturum açmak için kullanabilirsiniz. Bu uygulamaların sayısı çok fazla değildir fakat yine de mevcutturlar. Instagram’a bağlı olan uygulamaları kaldırmak istiyorsanız, bunu Instagram’ın web sitesi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram’dan Yetkili Uygulama Nasıl Kaldırılır?

Yetkili uygulamaları, herhangi bir Instagram uygulamasından kaldırılamaz. Instagram izin verilen uygulamalar nasıl kaldırılır adım adım inceleyelim:

  • Instagram’ın web ara yüzüne giriş yapın ve profilinize tıklayın.
  • Profilinize giriş yaptıktan sonra üst kısımda bulunan “Profili Düzenle” seçeneğinin yanında yer alan çark düğmesine tıklayın.
  • “Yetkili Uygulamalar” seçeneği içeren bir açılır pencere açılacak. Tıklayın.
  • Karşınıza gelen bir sonraki ekranda, hesabınıza bağlanmasına izin verdiğiniz tüm uygulamaların ve hizmetlerin tam bir listesini göreceksiniz. Her uygulamanın / hizmetin altında İptal düğmesi bulunur. Tıklayın, uygulamanın / hizmetin erişimini iptal etmek istediğinizi onaylayın. Uygulama kaldırılacaktır.

Bir uygulamayı Instagram hesabınızdan kaldırırsanız, uygulamanın veya hizmetin artık çalışamayacağını söylemeye gerek yok. IFTTT gibi hizmetlerin kaldırılması, hizmetin artık bir istek başına Instagram’a gönderilmemesini sağlayacak ve aynı zamanda ondan cevap alamayacaktır. Eğer yanlışlıkla bir uygulamayı kaldırırsanız istediğiniz her zaman bir uygulama veya hizmeti tekrar ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için uygulamayı veya hizmeti ziyaret edin ve Instagram oturum açma seçeneğine dokunun. Uygulama / hizmetin hesabınıza bağlanmasına izin verin.

instagram uygulama kaldırma

Instagram’da Uygulama Kaldırırsam Ne Olur?

Bir uygulamanın kaldırılması, uygulamanın depoladığı verileri silmez. Uygulamanın kötü amaçlı olduğundan ve bilgilerinizi sattığından veya başka bir şekilde kötüye kullandığından şüpheleniyorsanız, erişimini kaldırmak iyi bir fikirdir, ancak uygulamanın veya hizmetin zaten sahip olduğu bilgileri de sileceğini garanti etmez. Bir uygulamanın bilgilerinizi kötü amaçlı kullandığından şüpheleniyorsanız, hesabınızı uygulamanın kendisinde silmenin herhangi bir yolu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Dilerseniz Instagram Yardım Merkezi‘nden konuyla ilgili yardım almayı deneyebilirsiniz.

Garip olan şey, yetkili uygulamaları Instagram uygulamalarından kaldıramamanızdır. Uygulama kaldırma işlemleri için web sürümüne gitmeniz gerekir. Tuhaf, çünkü Instagram bir akıllı telefon uygulamasıydı ve olmaya devam ediyor. Web ara yüzü temel işlevini desteklemiyor, yani fotoğraf yüklemek ya da paylaşım yapmak gibi. Ancak hesabınıza erişimi olan bir uygulamayı kaldırmak için gitmeniz gereken yer web ara yüzüdür. Uygulamaları iptal etme seçenekleri mobil Instagram uygulamalarında bulunmamaktadır. Eğer Instagram uygulama kaldırma ile alakalı kafanızda hala soru işaretleri var ise, bu makalenin altına yorum yaparak bizden yardım talep edebilirsiniz. Fakat Instagram uygulama kaldırma işlemi ile alakalı tüm ana hatları makalemizde belirttiğimizi söylemek isteriz.

Instagram Uygulama İzni Kaldırmak

İnstagram uygulama iznini kaldırmak isteyebilirsiniz. Örneğin uygulama, rahatsız edecek derecede reklam yapıyor. Ya da son güncellemesi ile kullanıcı deneyiminizi azalttı. Bundan dolayı, Instagram uygulama izni kaldırma konusu sizin için önem teşkil ediyor olabilir. İlk olarak site üzerinden ve diğer mecralardan rahatlıkla yapılabilen uygulama kaldırma işleri için, öncelikle Instagram profilinizin ayarlar bölümüne girin. Sonrasında ise oradan istemediğiniz uygulamayı kaldırabilirsiniz. Instagram uygulama izini kaldırma işleminin aşamaları şunlardır;

  • Ayarlara girin
  • Uygulamalar ve istemediğiniz uygulamaları kaldırmak için çarpı kısmına tıklayın.
  • Hızlı ve kolay bir şekilde ilerleyecek olan çalışmalarınızı kendiniz de ön plana çıkarabilirsiniz.
instagram uygulama kaldırma

Uygulamalara Yetki Vermek Güvenilir mi?

Instagram uygulamalarına yetki vermek, o uygulamanın kolaylıkla hesabınıza erişebilmesine izin vermek demektir. Böyle bir durum için ise o uygulamaya şifrenizi ve giriş bilgilerinizi vermeniz gerekir. Bu tarz durumlarda en çok karşılaşılmakta olan problem, hesapların çalınması ya da izin dışı kullanılmasıdır. Yani herhangi bir 3.parti uygulamaya izin vermek, eğer o uygulama gerçekten güvenilmez ise hesabınızın çalınmasına ve bilgilerinizin art niyetli kişilerin eline geçmesine izin vermek anlamına gelebilir.

Uygulamalara yetki vermeden önce detaylı bir şekilde araştırma yapmalı ve o uygulamanın güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Uygulama ile ilgili yorumları ciddiye almalı ve eğer herhangi bir şüpheniz var ise kesinlikle kullanmamalısınız.

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Eğer Instagram uygulamasını artık kullanmak istemiyorsanız uygulamayı telefonunuzdan kaldırmanız mümkündür. Bunun için uygulama ikonunun üstüne basılı tutunuz ve çıkan seçeneklerde “Kaldır”a tıklayınız.

Instagram uygulamasını cihazınızdan silmeniz durumunda hesabınızla alakalı herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Uygulamayı silmek demek hesap silmek ya da dondurmak anlamlarına gelmez.

Uygulamayı silmeniz durumludan Instagram cihazınızdan kalıcı olarak gider. Daha sonra ise isterseniz tekrardan uygulamayı yükleyebilirsiniz.

Instagram uygulamalarına yetki vermek, o uygulamanın kolaylıkla hesabınıza erişebilmesine izin vermek demektir. Dolayısıyla hesabınızın ismi ve şifresini de vermiş olursunuz. Yani 3. parti uygulamalara yetki vermek çok güvenli değildir.

Instagram’ın web ara yüzüne giriş yapın ve profilinize tıklayın. Profilinize giriş yaptıktan sonra üst kısımda bulunan Profili Düzenle seçeneğinin yanında yer alan çark düğmesine tıklayın. ‘Yetkili Uygulamalar’ seçeneğine tıklayın.

Hayır, bir uygulamanın kaldırılması, uygulamanın depoladığı verileri silmez.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Uygulama Kaldırma 2024 Videolu Anlatım Hakkında 63 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

63 yorum

  1. Tunahan
    Tunahan

    Değerli instegram ekibi:
    Yanlışlıkla asıl olan hesabımı sildim
    Sizden hesabımı geri getirmenizi istiyorum
    Şimdiden teşekkür ederim🙏

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, eğer hesabınızı kalıcı olarak sildiyseniz ve kullanıcı adı/şifre girdiğinizde hesabınız açılmıyorsa geri getirmek mümkün değildir. Ancak hesap dondurma işlemi yaptıysanız, kullanıcı adı ve şifrenizi Instagram giriş ekranından yazarak giriş yapabilirsiniz.

    • OKAN
      OKAN

      Hesabın şifresini unuttum

  2. Eren
    Eren

    Silinen hesap geri alma nasıl yapılır?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Eğer hesabınızı kalıcı olarak sildiyseniz geri almanız mümkün değildir.

    • Azizcan
      Azizcan

      Aziz

  3. Can
    Can

    Tebrikler kaliteli içerik

  4. Onur
    Onur

    Ben arkadaşımı engellemiştim oda beni engellemiş ikimizde şuan kaldırmak için uğraşıyoruz fakat kullanıcı bulunamadı diyor şumu bulursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim 😇♥️

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, 14 gün geçtikten sonra tekrar kontrol edebilir ve sırayla birbiriniizin engelini kaldırabilirsiniz. Hesapları bulamıyorsanız ortak bir arkadaşınızın göndermesini rica edin.

  5. MEHMET
    MEHMET

    Teşekkürler

  6. Olcay
    Olcay

    Değerli instegram ekibi:
    Yanlışlıkla asıl olan hesabımı sildim
    Sizden hesabımı geri getirmenizi istiyorum
    Şimdiden teşekkür ederim🙏

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, silinen hesaplarda kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapamıyorsanız geri getirmek mümkün değildir.

  7. Kübra Özer
    Kübra Özer

    Değerli instagram ekibi ;
    Hesabımı kalıcı olarak sildim yanlışlıkla geri getirmenizi istiyorum teşekkür ederim🙏🏻

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde, kullanıcı adı ve şifrenizi girerek Instagrama tekar giriş yapamıyorsanız hesabınız kalıcı olarak silinmiş demektir. Artık aynı hesaba erişemezsiniz.

  8. Muhammed
    Muhammed

    Hesabım başkaları tarafından kapatıldı ne yapmalıyım rahmetli babamın fotoğrafları var orda onu bulmak zorundayım

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram giriş ekranından kullanıcı adı ve şifrenizi tekrar girerek hesabınıza erişeblirsiniz. Eğer erişemiyorsanız https://help.instagram.com/368191326593075/?helpref=hc_fnav&bc[0]=Instagram%20Yard%C4%B1m&bc[1]=Gizlilik%20ve%20Emniyet%20Merkezi&bc[2]=Bir%20%C5%9Eeyi%20%C5%9Eikayet%20Edin adresinden destek alabilirsiniz.

  9. Cenk_kut_
    Cenk_kut_

    Instagram hesabımı yanlislikla sildim nasıl geri alabilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba,
      Instagram giriş ekranından kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak giriş yapmayı deneyin. Eğer giriş sağlamıyorsanız büyük ihtimalle hesabınız kalıcı olarak silinmiş demektir. Geri getirilmesi maalesef mümkün değildir.

  10. Davut
    Davut

    Merhaba ben ınstagram hesabıma giriş yapamıyorum şifremi giriyorum sonrasında 6 rakamlı güvenlik kodu gelmiyor bu konuda yardıma ihtiyacım var

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, telefon numaranız güncel mi? Değilse e-posta adresinize kod gönderilmesini talep edebilirsiniz.

  11. Yasin
    Yasin

    Instagarama giris yaparken hata veriyor giris yapamiyorum giriş “uzgunum bir hata olustu” &

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, tarayıcı üzerinden giriş yapmayı denediğinizde aynı hatayı alıyor musunuz?

  12. Rojinn
    Rojinn

    Hesabımı yanlışlıkla tamamen kapattım bi daha giremiyorum napıcam?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Hesap dondurma işlemi yaptıysanız, kullanıcı adı ve şifrenizi girerek hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz. Kalıcı olarak sildiyseniz geri alınması mümkün olmayacaktır.

  13. filcan68
    filcan68

    Meraba instagram geri istiyom yanislik hasabimi sildim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınıza kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapamıyorsanız kalıcı olarak silinmiş demektir.

  14. niko.n66
    niko.n66

    seyfem ogurlandi

  15. Aysel
    Aysel

    Instagrami yanlişlikla sildim feceboktan hep giriş yapıyodum şifremide unuttum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, şifremi unuttum diyerek kod gönderilmesini talep edebilir ve şifreyi tekrar yenileyebilirsiniz.

  16. Deniz
    Deniz

    Eski eşim caldi hesabımı benim adına herksele yazıyor hesap bilgilerimi değiştirmiş ulaşamıyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram giriş ekranından şifremi unuttum diyerek gerekli aşamaları takip edin. Veya https://help.instagram.com/149494825257596?helpref=search&sr=3&query=hesab%C4%B1m%20%C3%A7al%C4%B1nd%C4%B1&search_session_id=ba6ca4574ddf9e56f6e1c922b2b95e62 buradan destek alabilirsiniz.

  17. Gizem
    Gizem

    Değerli instagram ekibi , bi tane uygulama var ** bu uygylamayı indiren kişi biz profillerimizi gizlesek bile görebiliyor herşey gözüküyor hesap gizliliği özel hayatın gizliliği hiçbir anlamı kalmıyor lütfen bu uygulamadan koruncak birşey yapı çoğu kişi şikayetçi

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, bu tür 3. uygulamaları kullanan hesaplar zarar görecek ve gizlilikleri yakın zamanda tehlikeye girecektir. Hesabın son açık olduğu halini gösteriyor olabilir ancak kapalı hesabın içerisine giremez.

  18. Mert
    Mert

    Instagram hesabım başkası tarafından kapatıldı geri alamiyorum

  19. Tuğba
    Tuğba

    Ben hesabımı kaldırdım ben nasıl geri alabilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınızı geçici olarak kapattıysanız; kullanıcı adı ve şifrenizle beraber giriş yapamıyorsanız hesabınızı kalıcı olarak silmişsiniz demektir ve geri getirilmesi mümkün değildir.

  20. alina
    alina

    instgram mesaj atamıyorum kmseye

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınız etkileşim engeli almış olabilir. Topluluk kurallarını ihlal etmeniz ya da şikayet edilmeniz gibi durumlarda böyle bir engel almak olasıdır. Instagram destek hattı ile iletişime geçmelisiniz.

  21. Zekiye_drk_47
    Zekiye_drk_47

    Yanlisiklan hesap silindi

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızı yanlışlıkla silmeniz durumunda Instagram yardım merkezi üzerinden hesap kurtarma yöntemlerini denemelisiniz.

  22. Suna
    Suna

    Hesabım başka bir telefonda ve o telefonda bozuk instagram hesabimi kaldırmak istiyorum nasıl yapabilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızın şifresini değiştirerek eski telefondan çıkış yapmasını sağlayabilirsiniz. Eğer şifre hatırlayamıyor ve ve sıfırlama talebinde bulunamıyor iseniz Instagram destek hattı üzerinden hesabınızın kapatılmasını talep etmelisiniz.

  23. Hakan
    Hakan

    Nisan 2020 2:11 pm, 14:11
    Değerli instegram ekibi:
    Yanlışlıkla asıl olan hesabımı sildim
    Sizden hesabımı geri getirmenizi istiyorum
    Şimdiden teşekkür ederim🙏

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhabalar, Instagram hesabınızı geri açmak için blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

  24. Mirze
    Mirze

    Sehifemi geri qaytaramq isdeyirem

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızı geri almak için Instagram Destek hattı ile iletişime geçmelisiniz.

  25. esra
    esra

    bir uygulama benim adıma hikaye paylaşıyor nasıl engelleyebilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Hesabınızın şifresini ve güvenlik bilgilerini değiştirmeniz gerekmektedir.

  26. Erhan
    Erhan

    Merhaba işletme hesabımı kullanamıyorum kullanıcı adı sifre gırdıgımde hesaba gırıyorum fakat profıl fotarafı harıc hiç bırsey yok ve hiç bir işleme izin verilmiyor mail vs hepsını yaptım ama bır sonuç yok.kime göstersem ilk defa böyle birseyle karsılastıklarını söyluyorlar.bir fikriniz varmıdır.teşekkürler

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınız inceleme altında olabilir. Kayıt esnasında tüm bilgilerinizi gerçek ve eksiksiz olarak verdiyseniz, hesabınız en kısa süre içerisinde aktif olacaktır. Aksi durumda Instagram destek hattı ile iletişime geçmelisiniz.

  27. Canan
    Canan

    Instagram Adresime giremiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızın etkileşim engeli almış olması muhtemel bir durumdur. Ayrıca kullanıcı bilgilerinizin uyuşmaması durumunda da bu problemi yaşayabilirsiniz.

  28. Beyza
    Beyza

    Merhabalar, iPhone telefonumdan instagram uygulamayı sil yaparsam galerime instagram uygulamasından çekip kaydettiğim fotoğraf ve videolar silinir mi? Uygulama 8gb yer kaplıyor bunlar fotoğraflarım mı önbellekler mi? Şimdiden teşekkürler

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Telefonunuzda yer alan resimler hali hazırda indirilmiş resimlerdir, silinmezler. Ayrıca hesabınızı kapatmadan önce tüm görsellerinizi arşiv olarak indirmenizi tavsiye ederiz.

  29. Esma
    Esma

    Benim Instagram hesabım çalındı ve hesabimdan bir çok insan dolandirildi ve parasi çalındı lütfen hesabimi geri alin veya kapatın. Acil yardım etmeniz gerek insanlar dolandirilmaya devam ediliyor çünkü

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızı şikayet ediniz ve ardından hızlı bir şekilde Instagram yardım merkezi ile iletişime geçiniz.

  30. İrem deniz
    İrem deniz

    Hesabıma giriş yapamıyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, nasıl bir hata mesajı alıyorsunuz acaba?

  31. selin bardakçı
    selin bardakçı

    Instagram uygulama kaldırma yazınızı okudum ve çok başarılı buldum. Çok teşekkürler..

  32. ayça
    ayça

    Instagram da yorum engeli yedim. Bunu nasıl kaldırabilirim. Şimdiden teşekkürler..

  33. Süleyman Y.
    Süleyman Y.

    Merhaba,

    Instagram’da uygulama ve internet siteleri kısmında ” süresi doldu ” ve ” ” kaldırıldı ” aşamasında olan iki adet uygulama var . O uygulamaların Instagram hesabımdaki ” uygulama ve internet siteleri ” kısmında görünmesini istemiyorum. O uygulamaları da yaklaşık 2 sene önce kaldırdım fakat hala orada gözüküyor . Nasıl bir yol izleyebilirim ? Teşekkürler .