İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Fotoğraf Gizleme

Instagram fotoğraf gizleme özelliği ile profilinizi güvenli bir hesap haline getirebilirsiniz. Her ne kadar anlık haberleşme için uygun görülmese de Instagram’ın fotoğraf paylaşımı ve video paylaşımı alanında diğer sosyal medya uygulamalarının çok daha önünde olduğu da bir gerçek. Hal böyle olunca görselliği ön plana çıkaran uygulamanın kullanıcı sayısı da günden güne artış gösteriyor. İlk çıktığı yıllarda sadece 40 milyon gibi rakamlara ulaşabilen Instagram şimdilerde 10 katı büyüme göstererek 400 milyon kullanıcının da üstüne çıkmayı başardı.

Tabi bu durumda net bir şekilde Facebook desteğinin de etkili olduğunu söylemek gerekiyor. İlk aşamada uygulamaya pek güvenilmese de Facebook’un büyük yatırım yaparak bir riske girdiğini biliyoruz. Sadece 5 yıl içerisinde ise Instagram bu riskin karşılığını en iyi şekilde vermeyi başardı. Bu denli büyük bir platformda ön planda olan şeyin kullanıcılar olması da sürekli yeni kişiler kazanmasının ana nedeni. Sürekli çıkarılan güncellemeler bunun yanında yeni ayar özellikleriyle kullanıcılara özelleştirilebilir bir kullanım sunulması ve benzeri birçok nedenden dolayı Instagram tercih unsuru haline geldi. Bu noktada Instagram kullanıcılara profillerinde de birçok özgürlük tanıyor. Kullanıcı isterse sadece arkadaşlarının bulunduğu bir hesap oluşturabiliyor. Ya da tam tersiz bir durumla kullanıcı tüm paylaşımlarını herkese açık bir şekilde yaparak profilinin herkes tarafından görüntülenmesini de sağlayabiliyor. Bu ayrım ise tamamen kullanıcıya kalmış. Hesabında ki gönderileri sadece yakın çevresinin ve takipçilerinin görmesini isteyen kullanıcılar için hesap gizleme özelliği bulunmaz bir fırsat.

Instagram Hesap Gizleme

Instagram postlarınızı tek tek gizlemeden direkt olarak hesabınızı gizlemek istiyor olabilirsiniz. Gizli olmayan, herkese açık olan hesaplar sizi takip eden ve etmeyen tüm kullanıcılar tarafından görünebilir durumda olur. Eğer profiliniz herkese açık ise, gönderileriniz, hikayeleriniz ve diğer bilgileriniz herkes tarafından görünür olur. Eğer sizi takip etmeyenlerin paylaşımlarınızı görmesini istemiyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek hesabınızı gizli yapabilirsiniz:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize gelin.
  • Gizlilik ve Güvenlik ayarına gelin.
  • Bu kısımda “Hesap Gizliliği” bölümünü göreceksiniz.
  • Gizli hesap kutucuğunu işaretleyerek güncelleyin. Artık hesabınızı gizlediniz.
instagram gizli hesap

Bu noktadan sonra kullanıcıların bilmesi gereken bazı hususlar var. Bilinmesi gereken ilk husus artık kullanıcıların sizin fotoğraflarınızı görebilmesi için sizi takip etmeleri gerektiği. Bu işlem için herhangi bir değişikliğe de gerek yok. Size yine takip isteği normal bir şekilde geliyor. Eğer siz bu isteği kabul ederseniz kullanıcı profilinizi görüntüleyebiliyor. Bunun dışında en çok merak edilen diğer konu ise resimlerin, gizli olması halinde bile görüntülenip görüntülenmeyeceği.

Bu noktada oldukça dikkatli olmasınız. Zira hesabınız eğer Twitter, Facebook gibi diğer sosyal medya hesaplarına bağlıysa fotoğraf paylaştığınız anda diğer sosyal medya platformlarınızda da aynı fotoğraflar görüntülenecektir. Yani isteyen herhangi biri Instagram hesabınız gizli olsa dahi sizin fotoğraflarınızı görüntüleyebilir. Bu nedenle paylaşım yaparken dikkatli olmanız ve diğer sosyal medya uygulamalarına gönderilen bildiriyi engellemeniz gerekli.

Instagram hesabı gizleme ile ilgili daha detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Instagram’da Hesap Gizlemeden Fotoğraf Nasıl Gizlenir?

Instagram’da hesabınızı gizlemeden ve aynı zamanda fotoğrafı veya videoyu Instagram hesabınızdan kaldırmadan nasıl gizleyebileceğinizi aktaracağız. Aşağıdaki aşamaları inceleyerek kolayca gönderilerinizi arşive taşıyabilir ve bu sayede gizleyebilirsiniz. Arşiv sayesinde herhangi bir hesap kaldırma işlemi ya gizlilik işlemi yapmanız gerekmez. Arşive taşıdığınız gönderiler silinmez ve uygulama içerisinde kalır ama sadece hesap sahibi görebilir. Daha sonra arşivden çıkarmak isterseniz tekrar bu gizliliği kaldırıp arşivden çıkararak profilinizde aynı yerini almasını sağlayabilirsiniz.

Instagram Web Üzerinden Fotoğraf Gizleme

Aşağıda yer alan instagram gönderilerini arşivleme adımları ile tarayıcı üzerinden fotoğraflarınızı gizleyebilirsiniz:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Sol alt köşede yer alan 3 çizgi veya Daha Fazla butonun tıklayın.
  • Bu kısımda “Hareketlerin” sayfasına gelin.
instagram fotoğraf gizleme web adımları
  • Açılan sayfada sol tarafta Fotoğraflar ve Videolar seçeneğine tıklayın.
  • Sağ üst köşede yer alan “Seç” butonuna tıklayın.
  • Arşivlemek istediğiniz gönderiyi veya gönderileri seçin.
  • Sağ alt köeşede yer alan “Arşivle” butonuna basın ve gizleyin.
instagram fotoğraf arşivleme adımları

Böylece gönderinizi sizden başka kimse göremeyecektir. Eğer tekrar profilinizde paylaştığınız tarihte yer almasını istiyorsanız, mobil uygulama üzerinden arşivlediğiniz gönderileri görebilir ve arşiv işlemini bu kısımdan geri alabilirsiniz.

Mobil Uygulamadan Instagram Fotoğraf Gizleme

Mobil uygulama üzerinden instagram gönderi arşivleme yani gizleme işlemi için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Uygulama üzerinden instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profil fotoğrafınıza tıklayarak hesabınıza gelin.
  • Arşivlemek istediğiniz gönderiye girin.
  • Sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıkladıktan sonra Arşiv butonu çıkacaktır.
  • Arşiv butonuna basınca otomatik olarak gönderiyi arşivlemiş olursunuz.
instagram fotoğraf arşivleme

Gizlenen Fotoğrafları Geri Getirme

Gizlediğiniz yani arşive aldığınız gönderileri tekrar profilinizde göstermek için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Mobil uygulamadan Instagram’a giriş yapın.
  • Profilinize geldikten sonra sağ üst köşedeki üç çizgi ikonuna tıklayın.
  • Bu kısımda Arşiv yazısı ile saat ikonunun olduğu butona tıklayın. Arşivlediğiniz gönderileri bu kısımda göreceksiniz.
instagram mobil üzerinden fotoğraf gizleme
  • Daha sonra geri getirmek istediğiniz gönderiye girin.
  • Sağ üst köşede üç noktaya basın ve Profilde Göster butonuna basarak tekrar profilinizde görünmesini sağlayabilirsiniz.
instagram gönderi profilde göster

Burada üst kısma tıklayarak Hikaye Arşivi, Gönderi Arşivi ve Canlı Yayın Arşivi kısmından hangi gönderi tipinde ise gizlediğiniz paylaşımları ve daha önce gönderdiğiniz hikayeleri ve canlı yayınları görebilirsiniz.

instagram arşivlenen paylaşımlar

İnstagram fotoğraf yükleme sorunu yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

İnstagram hesabınızı büyütmek için en çok kullanılan Instatakipçi Takipçi Satın Al hizmetimize göz atın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram arşiv, kullanıcıların fotoğraflarını ve storylerini kayıt altında tutacağı diğer kullanıcılardan gizli bölmedir. Arşive aldığınız içerikleri sadece siz görüntüleyebilirsiniz.

Instagram hesabınızı silmediğiniz sürece arşive aldığınız fotoğraflar silinmemektedir. Kalıcı hesap silme işlemi ile birlikte arşivleriniz de 30 gün içerisinden tamamen silinecektir.

Hesap gizleme özelliğinde kişiselleştirme mevcut değildir. Hesap gizleme işlemini ayarlar kısmından gerçekleştirerek hesabınızı tüm kullanıcılara gizleyebilirsiniz.

Instagram profil gizleme, profilinizi sadece takipçilerinizin ulaşabileceği bir hale getirmek demektir.

Instagram paylaşımlarınızın seçenekler kısmından “fotoğrafı arşivle” diyerek, arşiv sistemine kaldırabilirsiniz.

Instagram yorum sabitleme özelliği, paylaşımlara gelmiş olan yorumların en üste sabitlenmesi anlamına gelir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Fotoğraf Gizleme Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Furkan ŞAHİN
    Furkan ŞAHİN

    Gizli hesap ayarlarını yapıyorum ancak bir türlü Instagram fotoğraf paylaşımlarını gizli hale getirme kısmını bulamıyorum. Acaba hesaplara göre değişiklik diye bir durum olabilir mi?

  2. onurcan ozan
    onurcan ozan

    Instagram Fotoğraf Gizleme yazınızı çok beğendim. Çok teşekkürler..

  3. esma karacan
    esma karacan

    Instagram Arşivleme Nasıl Yapılır?