İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Emoji Göremiyorum Hatası

Sosyal medya mecrası olan Instagram’da zaman zaman sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlardan birisi de emoji sorunudur. Kullanıcılar “Instagramda emoji göremiyorum” diyerek tepkilerini ortaya koyar. Instagram’da emojilerin görünmemesinin birçok sebebi vardır. Kullanıcılar, sosyal medya platformu Instagram’ı kullanırken bir hata yapmış olabilir veya kendiliğinden bir yazılım hatası sonucu oluşmuş olabilir. Bu gibi sorunların çözümü için birçok yöntem bulunmaktadır.

Instagram’da Emojilerin Görünmemesinin Nedeni Nedir ?

Donanımsal Neden

Sosyal medya platformu Instagram’da birçok sorun meydana gelebilmektedir. Bu sorunlar Instagram takipçileriniz ile paylaşımlarınızı zorlaştırabilir. Bu sorunlardan birisi olan emojilerin görünmeme sebebinin birkaç nedeni bulunmaktadır. Özellikle yeni emojiler bu problemlere neden olabilmektedir. Bu sebeplerden birisi de emoji desteğidir. Android cihazlar ve iOS cihazlar bu tarz problemler yaşanabilmektedir. Bunu daha iyi anlayabilmeniz için öncelikle emoji sisteminden kısaca söz etmek gerekir. Emojiler donanımsal değil yazılımsal desteğe göre gösterilmektedir. Örneğin Windows’ta görülen emojiler Android veya iOS cihazında daha farklı bir şekilde görünür. Bu olay tamamen cihaz yazılımındaki kütüphaneye bağlı olmakta. Bununla ilgili bir diğer örnek ise Windows işletim sisteminde görülen bazı emojilerin telefonlarda gözükmemesidir. Bu durum özellikle paylaşım yaparken Windows üzerindeki emojilerin kullanılmasından dolayı kaynaklanır. Bazı emojilerin görünmemesinin sebebi de bu olmakta.

Instagram Emoji

Yazılımsal Neden

Instagram’da emojilerin görünmemesinin bir diğer sebebi de yazılım sürümüdür. Eğer ki eski Android veya iOS sürümü kullanan bir kullanıcı iseniz yeni emojiler telefonunuzdaki yazılım içerisinde desteklenmeyebilir. Bu da bazı emojilerin görünmemesini sağlar. Bundan dolayı en güncel yazılımları kullanmak önemli olmaktadır. Bu durum genellikle Android 4.4 ve altı sürümler için geçerli olmakta. iOS cihazlarda ise bu durumların yaşanma olasılığı cihazların az olması ve genel olarak güncellenmesi sebebiyle daha düşüktür. Bu durum aynı şekilde Windows işletim sisteminde de yaşanır. Windows 10’da görünen bir emojinin Windows 7’de görünmeme ihtimali vardır. Instagram güncelleme yazımızı okuyarak nasıl güncelleme yapmanız gerektiğini öğrenin.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Kullanıcı Bulunamadı Hatası Çözümü

“Instagram’da Emoji Göremiyorum” Sorununun Çözümü Nedir ?

Instagram’da yaşanan bu sorunların birkaç çözümü bulunmaktadır. Bu çözümlerden ilki yazılım güncellemesidir.

  • Android kullanıyorsanız güncel bir Android sürümü tercih etmelisiniz
  • iOS kullanıyorsanız ve eğer ki güncellemediyseniz iOS sürümünü güncellemek gerekecektir.
  • Aynı şekilde Instagram uygulamanızın da güncel olduğundan emin olun.

    Eğer sorununuzu çözdüyseniz ilgili makalemize göz atmak isteyebilirsiniz : En Sık Kullanılan Emojiler ve Anlamları

Sizlere bahsettiğimiz adımları takip ettiğinizde gerek yorum olarak gerek sohbet içerisinde gerekse Instagram biyografi emoji ekleme adımlarını uygularken, görünmeyen emojileri görebileceksiniz !

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram Oops an Error Occurred Hatası hakkında detaylı bilgi yazımızda!

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram uygulamanız ile cihaz sürümünüz arasında belirli bir uyuşmazlık yaşanmanız durumunda tüm teknik fonksiyonlardan yararlanamayabilirsiniz.

Emojileri göremiyorsanız, cihazınızdan Instagram önbelleğini temizleyiniz. Daha sonra uygulamanızın güncel olduğundan emin olunuz, eğer güncel değil ise lütfen güncelleyiniz.

Yeni emojiler indirilebilir bir biçimde instagram’a gelmez. Güncelleme paketleri ile birlikte sunulurlar ve sizler tarafından eklenemezler.

Bunun nedeni ise cihazların Android 7.1 Nougat güncellemesi almaması.

Android cihazınızda Gmail ya da Keep gibi metin yazabileceğiniz herhangi bir uygulama açın. Metin girebileceğiniz alana dokunun. Emoji simgesine dokunun. Buradayapabileceğiniz işlemler: Emoji ekleme: Bir veya daha fazla emojiye dokunun. GIF ekleme: GIF’e dokunun. …
Gönder’e. dokunun.

Telefonunuzun Genel ayarlar kısmına gidin ve ardından Klavye seçeneğine tıklayın. Bir sonra ki adımda karşınıza Klavyeler seçeneği çıkacaktır. Klavyeler seçeneğini seçtikten sonra Yeni Klavye Ekle seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza çıkacak iPhone klavyeleri listesinden Emoji klavyesini seçmelisiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Emoji Göremiyorum Hatası Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. ilhan
    ilhan

    Instagramda emoji göremiyorum. Bunun sebebi nedir acaba ? Cİhazların farklılığından dolayı mı?

  2. semih
    semih

    Sürekli emoji görünmeme sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi nedir acaba ?

  3. canan
    canan

    Android telefon kullanıyorum yeni aldım smsung İnternet yüklenmiştir emojileri alamıyorum eski telefonumda instagram faceboook beğeni ve yorumlara emojileri ekledim hepsi gitmiş ne yapabilirim..tesekkurler

    • İclal Bozdemir
      İclal Bozdemir

      Aynı hesap üzerinden mi giriş yaptınız?