İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Telegram Nedir? Nasıl Kullanılır?

Telegram, WhatsApp’tan sonra en çok kullanılan sohbet uygulamaları arasında yerini almakta. “Telegram nedir? Nasıl kullanılır?” gibi aklında soruları olan kullanıcılar bu konuyu okuyarak Telegram hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Neden Telegram Kullanmalıyım?

Telegram, bir sohbet uygulamasıdır. WhatsApp ile karşılaştırıldığında ek avantaj sağlayan birçok özelliği içerisinde barındırır. Telegram’ı tercih etmek için birçok neden var. Bu nedenlerden birisi gizlilik ve güvenliktir. Şifreleme sistemi ile mesajlarınızı, karşı tarafa güvenli bir şekilde göndermenizi sağlar. Bulut tabanlı olması ile veriler internet üzerinde yer alır ve cihazınızda çok yer kaplamaz. Bu da her cihazdan ulaşımı kolaylaştırır. Örneğin Telegram’a hem mobil hem bilgisayar üzerinden girmek mümkün olur. Hızlı olması ile de dikkat çeken Telegram hem ücretsiz hem de abonelik sistemi sunmamaktadır. Telegram uygulamasının WhatsApp’a göre sağladığı bir diğer avantaj ise dosya boyutudur. Bu sayede daha yüksek boyutlu dosya ve medya içeriklerinin gönderimi mümkün olur.

neden telegram kullanmalıyım

Telegram Uygulamasının Özellikleri

Telegram birçok özelliği içerisinde barındırır. Özellikleri şu şekildedir;

  • Mesajları düzenleme ve silme imkanı.
  • 200.000 üyeye kadar sohbet grupları.
  • Mesajların kendini imha etme modu.
  • Telegram’da yer alan video ve fotoğraf düzenleyici.
  • Mobil uygulama gerektirmemesi.
  • Reklamsız olması.

Bu özelliklerden birisi de sohbet ile ilgilidir. Hızlı bir sohbet deneyimi sunan Telegram, mesajları düzenleme ve silme imkanı da sağlar. Kendini imha etme modu ile bir mesajı bir süre sonra tamamen ortadan kaldırmak mümkün olur. 200.000 üyeye kadar sohbet gruplarının desteklendiği uygulamada her türlü dosyayı karşı tarafa göndermek mümkün olmakta. Böylelikle 10000 Telegram grup üyesi takipçi satın alıp kalabalık ve eğlenceli bir grup kurabilirsiniz. Telegram’da yer alan video ve fotoğraf düzenleyici ile de birçok şeyi yapmak mümkün olmakta. Örneğin videonun bir kısmına emoji veya GIF eklemek mümkün olurken fotoğrafa efekt ekleyip ilgi çekici hale getirmek kolaydır.

Uygulamanın bir diğer özelliği ise WhatsApp Web’de olduğu gibi mobil uygulama gerektirmemesi. Verileri bulut üzerinden çektiği için akıllı telefona bağlanmadan bilgisayarda sohbeti hızlıca kullanabilirsiniz. WhatsApp Web ise mobilden çektiği için sohbet gecikmeli olmakta. Bu da Telegram için bir avantaj sağlar. Telegram’ın bir diğer özelliği ise grup özelleştirmedir. Grup sahibi olarak birçok grup seçenekleri ile grubu istediğiniz hale getirebilirsiniz. Paylaştığınız postların görüntülenmelerini kapatabilir, veya herkesin görmesini istiyorsanız Telegram görüntülenme izlenme satın alıp gruptaki popülerliğinizi arttırabilirsiniz. Özellikleri arasında kullanıcıların ilgisini çeken diğer özellikleri incelediğimizde reklamsız olması, son görülmenin kapatılabilmesi, telefon numarası gizlenerek kullanıcı adı ile kullanılabilmesi, konum paylaşabilme, her sohbetin bildirim sesini değiştirebilme, tema değiştirebilme gibi özellikler yer alır.

telegram nedir

Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram hesabı nasıl oluşturulur? Telegram kurmak isteyen birçok kullanıcı Telegram’ın nasıl bir uygulama olduğunu öğrendikten sonra WhatsApp yazılımına göre daha iyi olduğunu anlar ve bu uygulamaya geçmeye başlamak için çalışmalar yapar. Uygulamayı mobil üzerinden kullanmak için Android üzerinden Google Play, IOS üzerinden Apple Store uygulamasına girilmesi gerekir ve buradan Telegram’ın kurulması gerekir. Bilgisayar üzerinden Telegram’ın resmî web sitesine girilir ve buradan indirilir, bunun dışında web üzerinden kullanılabilir. Telegram kurulduktan sonra telefon numarası, doğrulama, kullanıcı bilgileri gibi alanlar girilir ve uygulama kullanılmaya başlanır. Bu konuda “Telegram nedir? Nasıl kullanılır?” sorusuna cevap verdik.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Günümüzde git gide popüler olmaya başlayan internet tabanlı bir mesajlaşma servisidir.

Uygulamayı indirmek, kurulum yapmak ve mesajlaşmak herhangi bir şekilde ücrete tabi değildir. Tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılabilir.

Gruplar oluşturma ve bu gruplara özel linkler ile katılımcı davet etme özelliğine. Bu sayede telefon rehberine kayıtlı olunmadan sohbet edilebilmektedir.

WhatsApp ve Line gibi kitlesel pazar mesajlaşma uygulamalarına göre Telegram uygulaması daha güvenlidir.

Bir video alırken, video simgesindeki düğmelerle gösterilen iki seçenek sunar. Akış modunda telefonunuza indirmeden görüntülemek için, oynat simgesine dokunun. İkinci adımda ise videoyu telefonunuza indirmek istiyorsanız, ok simgesine dokunun ve indirme işleminin bitmesini bekleyin.

“Ayarlar” kısmından “Gizlilik ve Güvenlik” bölümüne tıklayın. Bu bölümde “Hesabımı Bu Kadar Uzaksam Sil” şeklinde bir bölüm yer almaktadır. Buradan istenilen silinme süresi seçtikten sonra kalıcı olarak Telegram hesabını kapatma işlemini yapabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Telegram Nedir? Nasıl Kullanılır? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. saadet
    saadet

    Telegram bilgilerimizin ne kadarına erişebiliyor ?

  2. salih
    salih

    Telegram nedir adlı yazınızı okudum. Telegram hakkında merak ettiğim herşeyi öğrendim. Teşekkürler..

  3. semih
    semih

    Telegram uygulaması ücretli mi?