İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcıları çalınan Twitter hesabını geri alma işlemini öğrenmek için çeşitli araştırmalar gerçekleştirir. Sosyal medya platformu Twitter, yeni adıyla X, bazı kullanıcılar için altın değerindedir. Gündemiyle büyük ilgi çeken Twitter hesaplarını kurtarmak için birçok yol vardır. İşte Twitter hesap kurtarma işleminin tüm detayları.

Twitter Hesabı Başkasının Eline Nasıl Geçer?

Eğer Twitter yani X hesabınız çalındıysa bunun birçok sebebi vardır. Bu sebeplerden birisi güvenlik kuralı ihlalidir. Eğer ki şifreniz çok basit ise hackerlar Twitter hesabınızı kolaylıkla ele geçirmiş demektir. Bu da hesabın hızlıca çalınmasını sağlar. Bir diğer sebep ise şifrenin kullanıcı adı, hesap bilgileri veya başkasının bildiği bir bilgiyle aynı olmasıdır. Bir hesabın çalınmasında etkin bir rol oynayan bu durum, şifrelerin daha kolay bulunmasını sağlar. Twitter (X) hesabının kolaylıkla çalınmasını sağlayan bir diğer durum ise ek güvenlik katmanlarının hesap üzerinde uygulanmamasıdır. Bu da şifre çalındıktan sonra hesaba girişi kolaylaştırır. Hesabı ele geçirmenin bir diğer yolu ise e-posta olmakta. Eğer ki e-posta başka birinin eline geçtiyse o mail içerisinde yer alan hesaplara ulaşmak daha kolay olmakta.

Twitter Hesabının Çalındığı Nasıl Anlaşılır?

Bir Twitter hesabının çalındığını anlamak için yapılması gereken ilk şey hesabı incelemektir. Eğer hesap bilgileri değiştiyse veya hesapta farklı paylaşımlar mevcutsa hesabınızı çalmışlar demektir. Ek olarak, doğru şifre girmenize rağmen “twitter hesabıma giremiyorum” diyorsanız da aynı anlama gelir. Fakat bu konuda emin olmak için hesabı incelemek gerekir. Çalınan hesabı anlamak için diğer bir yöntem ise mesajları incelemektir. Eğer ki hesap üzerinden sizin dışınızda mesajlar gönderiliyor ise bu da çalındığı anlamına gelir.

Çalınan bir hesap size belli edilmeden kullanılıyor olabilir. Bir Twitter (X) hesabının çalınıp çalınmadığını anlamanın diğer yolları arasında takipçileri inceleme, engellenenler listesine bakma, hesaba giriş yapan cihazlar veya konumları inceleme gibi noktalar bulunur. Bunun dışında eğer ki Twitter çalınma ihtimaline karşı bir bildirim atıyor ise hesabın çalınmış olma ihtimali vardır. Buna karşı incelemeler başlatılmalıdır.

Çalınmış Hesap Nasıl Kurtarılır? Güvenlik Nasıl Sağlanır?

Bu konuda yapmanız gereken ilk adım şifre değiştirmektir. Sonrasında 2 aşamalı doğrulamayı açmak. 2 aşamalı doğrulama ile telefona SMS gelmektedir. Bu da her yeni bir giriş yapıldığında SMS ile gelen kodun girilmesini sağlar. Sonrasında yapılması gereken e-posta adresin güvenliğini sağlamaktır. Burada da 2 aşamalı doğrulamayı açmak güvenliği kat kat arttırır. Eğer ki hesaba hiç giremiyor iseniz çalınan Twitter Hesabını Geri Alma konusunda yapılması gereken ilk şey e-posta adresine şifre sıfırlama isteği göndermektir.

Twitte Kurucusu Kimdir? öğrenmek için yazımıza tıklayın!

twitter şifre sıfırlama

Çalındığını düşündüğünüz hesabınızı kurtarmak ve şifre sıfırlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Bu link üzerinden şifre sıfırlama sayfasına ulaşın ve çalındığını düşündüğünüz hesabınızın kullanıcı adını girin.
  • Eğer hesabınıza giriş yapabiliyorsanız karşınıza çıkan sayfada bilgilerinizi girerek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
  • Eğer giriş yapamıyorsanız “bu bilgiye erişimim yok” butonuna basarak hesaba erişim ile ilgili sorun yaşadığınızı Twitter’a ileteceğiniz sayfaya yönlendirilirsiniz.
  • Karşınıza çıkan sayfada “Hesabımın ele geçirildiğini düşünüyorum” seçeneğini seçin.
  • Sonrasında sayfanın aşağısında beliren formu doldurun ve Twitter, yeni adıyla X ekibinin sizinle iletişime geçmesini bekleyin.
twitter hesabına erişim sorunu
twitter hesabını geri alma

Eğer ki buna rağmen halen giriş yapmakta zorluk yaşıyorsanız Twitter Yardım Merkezi destek ekibi ile iletişim kurmak gerekir. Bu sayede hesabı geri almak mümkün olmaktadır. Twitter hesap kurtarma ile ilgili tüm detayları sizinle paylaştık, bizi takipte kalmaya devam edin. Tüm Twitter sorunlarınızı Twitter Destek kategorisi ile çözün! Hesabınızı kurtardıktan sonra tweetleri toplu silmek için toplu tweet silme adlı yazımıza göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter hesabınız güvenlik protokollerini takip etmemeniz ya da bilgilerinizin başkalarının eline geçmesi neticesinde kolaylıkla çalınabilir.

Twitter hesabınız çalındı ise hızlı bir şekilde Twitter destek hizmetleri ile iletişime geçmelisiniz. Hesabınızın sizlere ait olduğunu ispatlayarak hesabınızı geri alabilirsiniz.

Öncellikle herhangi bir çalınma olmadan telefon ve e-mail ile hesabınızı doğrulayın. Daha sonra sizlere ait olan tüm özel bilgilerin doğru girildiğinden emin olun. Tüm bu bilgiler hesap kurtarma adımlarında sizlere yardımcı olacaktır.

Sizi biri takip ederse: Bu kişi takipçiler listenizde görünür. Bu kişi Twitter’a giriş yaptığında Tweetlerinizi Anasayfa zaman akışında görür. Bu kişiyle özel sohbet başlatabilirsiniz.

Telefon numaranızı 10 adede kadar hesaba ekleyebilirsiniz.

Hayır, başkalarının sizi e-posta adresiniz veya telefon numaranızdan bulmalarına izin veren ayarı etkinleştirseniz bile e-posta adresiniz ve telefon numaranız Twitter’da herkese gösterilmez.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Cesur polat
    Cesur polat

    Hesabım kayboldu

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhabalar,

      Twitter Yardım Merkezi’ne sorununuzu ilettiniz mi?

  2. selma
    selma

    Twitter hesabım çalındı. Twitter hesabımın bana ait olduğunu nasıl açıklarım? Teşekkürler..

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhabalar,

      Yazımızdaki adımları takip ederek hesabınızı kurtarabilirsiniz.

  3. selinay
    selinay

    Twitter hesap kurtarma yazınızı okudum ve çok faydalı buldum. Çok teşekkürler..

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhabalar,

      Çok teşekkürler. Twitter’la alakalı diğer gönderilerimizi blogumuzda bulabilirsiniz.