İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Sosyal medya kullanıcılarının merak konusu olan Facebook kullanıcı adı değiştirme işlemi ile ilgili tüm detaylar bu yazıda. Facebook kullanıcı adı, genellikle sizin adınız ve soyadınızdan türetilmiş bir ifadedir ve Facebook sayfanızın linkini oluşturur, başka bir yerde görülmez. Tamaman benzersiz olmalıdır. Aynı kullanıcı ismi birden fazla hesap için kullanılamaz. Facebook’a kaydolurken yazdığınız ad ve soyad bilgileriniz arka arkaya eklenir ve genellikle sonuna bir sayı ya da işaret gelerek kullanıcı adınızı otomatik olarak oluşturur. Bu kullanıcı adını dilerseniz değiştirmeniz de mümkündür ve oldukça kolaydır.

Kullanıcı adınız yalnızca Facebook sayfanızın linkinde görüleceği için bunu sayfanızda doğrudan görmenize imkan yoktur. Kullandığınız kullanıcı adını değiştirmek ise oldukça kolay ve kısa süren bir işlemdir. Kullanıcı adı oluşturulurken dikkat edilmesi gereken belli kurallar mevcuttur ve bu kurallara uyularak istenilen şekilde kullanıcı adı oluşturmak mümkündür.

Facebook Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Kullanıcı adını değiştirmek için Facebook internet sitesinde şu adımları izlemek mümkündür:

  • Öncelikle sağ üstte yer alan profil resmi simgesine basın.
  • Açılan sayfada “ayarlar ve gizlilik” başlığı altındaki “ayarlar” sekmesine girin.
facebook kullanıcı adı ayarları
  • Bu kısımda yeni güncelleme ile kullanıcı adı değiştirme işlemi “Hesaplar Merkezi” adlı platforma taşınmıştır. Buraya gitmek için solda yer alan Hesaplar Merkezi kutusuna dokunun.
facebook hesaplar merkezi
  • Profiller kısmında kullanıcı adını değiştirmek istediğiniz profile girin.
  • Bu kısımda ad, kullanıcı adı ve profil resmi ayarlarını göreceksiniz. Kullanıcı adına tıklayın, daha önce alınmamış olan bir kullanıcı adıyla değiştirin.
facebook kullanıcı adı ayarları nasıl yapılır

Facebook kullanıcı adı değiştirilirken bu adımlar takip edildiğinde kısa sürede kullanıcı adını değiştirmek mümkün hale gelir. Uğraşmadan kullanıcı adı değiştirilirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli kurallar vardır ve bu kurallara uyulması hesabınızın da hem kolay bulunabilmesine hem de çeşitli şekilde yaşanabilecek olan tatsızlıkların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Facebook takipçi satın alma işlemini gerçekleştirmek için blog yazımıza göz atın!

Facebook Kullanıcı Adı Değiştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Facebook kullanıcı adı değiştirilirken belli kurallar mevcuttur. Bu kurallar özellikle de hesabınızın kolaylıkla bulunmasına yarar hem de kişiselleştirilmiş bir kullanıcı adına sahip olmanızı mümkün kılar. Şu noktalar kullanıcı adı değiştirirken oldukça önemlidir:

  • Türkçe karakter kullanımı yasaktır. Ü, ö, ş veya ç gibi Türkçe karakterler linklerde yer alamaz ve bu sebeple de onların yerine u,o gibi karakterler kullanılabilir.
  • Hakaret, küfür gibi içeriklere kullanıcı adlarında yer verilmemelidir. Facebook bu tür kullanıcı adlarına sahip hesaplara belli kısıtlamalar getirebilmekte ya da engelleyebilmektedir.
  • Noktalama işaretleri ve sayılar kullanıcı adlarında yer alabilir. Ancak tavsiye edilmez.
  • Emojiler kullanıcı adlarında ve linklerde yer alamaz. Sadece harf ve rakamlar yer alabilir.
  • Kendi adınıza uygun bir kullanıcı adı tercih etmeniz ya da farklı sosyal medya platformundaki isimleriniz ile benzer kullanıcı adı kullanmanız, internette bulunma imkânınızı arttırır. Bu nedenle kullanıcı adlarınızı tüm sosyal medyalar için benzer tercih etmelisiniz.
  • Fazla uzun olmayan kullanıcı adları tercih etmeniz kolay bulunmanızı sağlar.

Kullanıcı Adı Değiştirme Sonuç

Kullanıcı adı, profilinizin linkinde yer alan adınızdır ve Facebook kayıt olduğunuz zaman ad ve soyad bilginize uygun olacak şekilde bir kullanıcı adı atar. Bu atanan kullanıcı adı ise istediğiniz zamanda belirtilen kullanıcı adı değiştirme kuralları doğrultusunda değiştirilebilir. İstenilen zamanda kullanıcı adını değiştirmek mümkündür ancak değiştirmek zorunlu da değildir. Kişiselleştirilmiş bir kullanıcı adı isteyenler ya da kullanıcı adlarının diğer sosyal medya platformlarındaki kullanıcı adları ile aynı olmasını isteyenler özellikle kullanıcı adlarını belirtilen adımlar izlenerek değiştirebilirler. Facebook kullanıcı adı değiştirme ile ilgili tüm detaylar bu blogda sizlerle.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Sosyal Medya Siteleri hakkında detaylı bilgi almak için yazımıza göz atın! Ek olarak Facebook’ta sıkça karşılaşılan “Bu sayfa kullanıcı adı almaya uygun değil” hatasının çözümü için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Facebook Destek kategorisi ile tüm Facebook sorunlarınızı çözün!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kullanıcı adınızı değiştirmek istemeniz durumunda, yeni istediğiniz kullanıcı adınız eğer kullanımda değilse değiştirme yapabilirsiniz.

Faceook kullanıcı adınızı değiştirdikten sonra, eski kullanıcı adınızı tekrar kullanmanız maalesef mümkün değildir.

Facebook kullanıcı adınızı 30 gün ara ile değiştiremezsiniz. Değiştirme süreleriniz arasından en azından 1 aylık bir süre bulunması gerekmektedir.

Kullanıcı adınızı 1 kere değiştirebilirsiniz. Ve aynı zamanda 200’den fazla beğeniye sahip Facebook sayfanızın ismini değiştiremezsiniz.

Telefonunuzdan Facebook Messenger uygulamasına tıklayın ve profil resminize dokunarak Ayarlar bölümünü açın.

Kapak fotoğrafının alt tarafındaki şeridin orta bölümünde bulunan “Hakkında” tuşuna tıkla. Profilinde yer alan bilgilerin yanındaki “Düzenle” düğmesine tıkla. “Hedef kitle seçici” açılır menüsüne tıkla ve o profil bilgisini gizlemek için “Sadece ben” seçeneğini seç. “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine tıkla ve diğerine geç.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. sinem kayalar
    sinem kayalar

    Facebook Kullanıcı adımı değiştiremiyorum. İlk başta değiştirmiştim. Sonra tekrar denediğimde hata verdi. Nasıl yapabilirim? Çok teşekkürler..

    • Kader Kuskun
      Kader Kuskun

      60 günlüğüne süresi dolduktan sonra tekrar şansınızı deneyebilirsiniz.