İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Kullanıcı Adı (Username) Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram, dünya üzerinde pek çok kullanıcının istediği kullanıcı adını alarak fotoğraf, video benzeri paylaşımları yapabildiği bir platformdur. Bu platformda kullanıcı adını ise istenilen zamanda değiştirmek mümkündür. Kullanıcı adını değiştirmek oldukça kolaydır ancak kullanıcı adı değiştirilirken başka biri ile birebir aynı kullanıcı adının alınamayacağı da unutulmamalıdır. İşte Instagram kullanıcı adı değiştirme ile ilgili tüm detaylar.

Instagram’da belli kurallara uyularak istenildiği kadar kullanıcı adı değiştirilebilir, bununla ilgili herhangi bir sınırlama bulunmaz. Kullanıcı adını değiştirmek de aşağıda belirtilen adımlara uyulduğu zaman oldukça kolaydır ve anında kullanıcı adını değiştirmek de bu sayede mümkün hale gelir. İnstagram kullanıcı adları yazımız ile yaratıcı kullanıcı adları içerisinden seçim yapabilirsiniz.

Instagram Kullanıcı Adı Değiştirmek

Instagram kullanıcı adı değiştirme için izlenmesi gereken adımlar oldukça kolaydır. Profil düzenleme bölümünden yapılması gerekenleri şu şekildedir:

  • Öncelikle Instagram profilinize girmeniz gerekir.
  • Instagram profilinizde yer alan “profili düzenle” sekmesine girin.
  • Bu sekmede yer alan “kullanıcı adı” sekmesine girin.
  • Bu bölümde açılan panele yeni kullanıcı adınızı girin ve ”kaydet” seçeneğine tıklayın ve kullanıcı adınız değişti.

Bu kısa adımlar takip edilerek kısa sürede farklı bir kullanıcı adına sahip olmak mümkündür. Fakat kullanıcı adı değiştirilirken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar mevcuttur. Ayrıca kullanıcı adınızı değiştirdiğiniz zaman eski kullanıcı adınızı bir başkasının alma durumu vardır. Eğer 14 gün boyunca eski kullanıcı adınıza dönmezseniz, eski kullanıcı adınız diğer kullanıcılara açık hale gelir. 14 gün içinde eski kullanıcı adınıza dönerseniz bu adın alınma ihtimali ortadan kalkar.

Instagram’da kullanıcı adı yalnızca uygulamadan değil aynı zamanda da Instagram internet sitesinden de değiştirilebilmektedir. Dilerseniz uygulamadan dilerseniz de internet sitesinden farklı cihazlardan oturum açarak da kolaylıkla Instagram kullanıcı adınızı değiştirmeniz mümkündür. İnternet sitesi üzerinden yapacağınız değişiklikler, tıpkı mobil uygulama üzerinden yaptığınız düzenlemeler gibi çok hızlı bir şekilde geçerlilik kazanmaktadır.

Form Aracılığıyla Instagram Kullanıcı Adı Almak

Instagram kullanıcı adınızı değiştirmek için izlemeniz gereken adımlar aslında oldukça basittir. Ancak bazı durumlarda, belirli bir kullanıcı adını almakta zorlanabilirsiniz. İşte bu noktada, Instagram’ın sağladığı özel form aracılığıyla instagram kullanıcı adı alma talebinde bulunabilirsiniz. Şimdi size, bu işlemi adım adım nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.

  1. Instagram’a Giriş Yapın: İlk olarak, Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Bunu uygulama üzerinden veya web tarayıcınızı kullanarak yapabilirsiniz.
  2. Yardım Merkezi’ne Git: Instagram uygulamasında veya web sitesinde bulunan “Ayarlar” menüsüne tıkladıktan sonra “Yardım” seçeneğini seçin ve ardından “Yardım Merkezi”ne tıklayın.
  3. Kullanıcı Adı Formunu Bulun: Yardım Merkezi’nde, “Hesabımı Yönet” başlığı altında “Kullanıcı Adı Değiştirme Formu”nu bulun.
  4. Formu Doldurun: Karşınıza çıkan formu doldurun. İstenen bilgiler arasında mevcut kullanıcı adınız, istediğiniz kullanıcı adı ve neden bu kullanıcı adını değiştirmek istediğinize dair bir açıklama bulunacaktır.
  5. Gönderim Yapın: Formu doldurduktan sonra, “Gönder” düğmesine basarak formu Instagram’a gönderin.

Bu işlemden sonra, Instagram talebinizi değerlendirecek ve kullanıcı adı değişikliğinizi onaylayıp onaylamadığına dair size bir e-posta ile dönüş yapacaktır. Belirtmek gerekir ki, her talep otomatik olarak kabul edilmez. Instagram’ın politikası ve mevcut kullanıcı adı durumu, sonucu etkileyen faktörler arasındadır.

Instagram’da Tescilli Markanızın Alan Adını Almak

Instagram’da markanızın tescilli alan adını (kullanıcı adını) almak, markanızın dijital varlığını korumak ve genişletmek için önemli bir adımdır. Bu, markanızın kimliğini ve itibarını güçlendirirken, aynı zamanda müşterilerinizin ve takipçilerinizin sizinle daha kolay iletişim kurmasını sağlar. İşte Instagram’da tescilli markanızın alan adını almak için izlemeniz gereken adımlar:

  1. Instagram Hesabınıza Giriş Yapın: İlk olarak, tescilli marka adınızın alan adını almak istediğiniz Instagram hesabınıza giriş yapın.
  2. Ayarlar Menüsüne Git: Instagram uygulamasındaki profil sayfanızda sağ üst köşede bulunan menü simgesine tıklayın ve “Ayarlar” seçeneğini seçin.
  3. Kullanıcı Adınızı Değiştirin: “Hesap” sekmesine gidin ve “Kullanıcı Adı” seçeneğini bulun. Burada, tescilli marka adınızı alan adı olarak belirlemek için mevcut kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz.
  4. Alan Adını Kaydedin: Yeni kullanıcı adınızı (alan adınızı) girdikten sonra, değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” veya “Gönder” seçeneğine tıklayın.

Bu süreci tamamladıktan sonra, Instagram profiliniz tescilli marka adınızın alan adını kullanacaktır. Ancak, unutmayın ki Instagram kullanıcı adları benzersiz olmalıdır. Eğer markanızın adı başka bir kullanıcı tarafından zaten alınmışsa, bu adı almak için Instagram’la iletişime geçmeniz ve durumu çözmeniz gerekebilir. Bu durumda, marka tescil belgelerinizi sunarak Instagram’dan kullanıcı adınızın size ait olduğunu doğrulamasını isteyebilirsiniz.

Eğer tescilli markanızın alan adının alındığını düşünüyorsanız link üzerinden şikayette bulunabilirsiniz:

https://help.instagram.com/contact/230197320740525

instagram kullanıcı adı değiştirmek

Instagram’da Kullanıcı Adı Oluştururken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Instagram kullanıcı adı bulma konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunlar;

  • Zaten bir kullanıcıda mevcut olan bir kullanıcı adı birebir aynı olacak şekilde alınamaz ancak tek karakterinin dahi değişmesi yeterlidir.
  • Kullanıcı adı alırken maksimum karakter sınırı 30 karakterdir. Kullanıcı adında 30 karakterden fazla karakter kullanılamaz.
  • Instagram kullanıcı adlarında küfür, hakaret ögeleri içeren kullanıcılara kısıtlama getirebilmektedir. Bu sebeple de kullanıcı adınızın bu tür ifadeler içermemesine dikkat edin.
  • Kullanıcı adı alırken Türkçe karakter kullanılamaz. Ü, ö, ç gibi karakterler içerecek bir kullanıcı adı almak istiyorsanız onları u, o, c şeklinde yazabilirsiniz.
  • Kullanıcı adınızda noktalama işaretlerini kullanabilirsiniz ancak emoji kullanımı yapamazsınız.
instagram kullanıcı adı nasıl değiştirilir

Bu kurallar instagram kullanıcı adı oluşturma aşamasında Instagram tarafından dikkat edilen hususlardır. Herhangi bir sorun teşkil etmez, ayrıca sizinle birebir aynı kullanıcı adına sahip biri de olamaz. Kullanıcı adınızı ise istediğiniz zaman değiştirmeniz mümkündür. Kullanıcı adını değiştirmek için belli bir kısıtlama da yoktur. İstediğiniz zaman istediğiniz kadar kullanıcı adı değiştirmeniz mümkündür.

En güzel instagram kullanıcı adı önerileri için Instagram Kullanıcı Adları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Daha önceden var olan bir kullanıcı adına çok benzer yeni bir kullanıcı adı oluşturmak, profilinizin diğer profiller ile karıştırılmasına neden olur. Bu nedenle bizim tavsiyemiz, tamamen benzersiz bir Instagram kullanıcı adı oluşturmanız olacaktır. Bu sayede profiliniz daha benzersiz ve erişilebilir olacaktır.

Instagram Kullanılmayan Kullanıcı Adı Alma Yöntemi

Instagram’da başkası tarafından alınmış fakat aktif olmayan bir kullanıcı adını almak genellikle zordur ve Instagram’ın belirli bir politikası yoktur. Ancak, aşağıda bazı öneriler sunulmaktadır:

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

İletişim Kurun: Kullanıcı adını kullanmayan bir hesap sahibiyle iletişime geçebilirsiniz. Hesap aktif olmasa bile, sahibi mesajları kontrol ediyor olabilir. Kibarca kullanıcı adını serbest bırakmasını isteyebilirsiniz.

Instagram’a Başvurun: Instagram’a başvurarak, kullanıcı adının aktif olmayan bir hesap tarafından alındığını ve sizin o kullanıcı adını istediğinizi belirtebilirsiniz. Ancak, Instagram’ın hesapları veya kullanıcı adlarını çoğu durumda transfer etmediğini unutmayın.

Bekleyin: Instagram, uzun süre aktif olmayan hesapları temizleyebilir. Bu durumda, kullanıcı adı kullanılabilir hale gelebilir. Ancak, bu sürecin ne zaman gerçekleşeceği belirsizdir ve bu nedenle kullanıcı adını hemen almayı planlamamalısınız.

Sonuç olarak, Instagram’da başkası tarafından alınmış ama aktif olmayan bir hesabın kullanıcı adını almak genellikle zordur ve genellikle Instagram’ın kullanıcı adını serbest bırakmasını beklemek gerekebilir.

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram kullanıcı adınızı değiştirmek istemeniz durumunda eğer yeni kullanıcı adınız kullanılmamakta ise değiştirme yapabilirsiniz.

Instagram’da daha önceden kullandığınız ve değiştirdiğiniz kullanıcı adınızı tekrar geri almanız mümkün olmayacaktır.

Kullanıcı adınızı 30 gün ara ile değiştiremezsiniz. Değiştirme süreleriniz arasında en az 30 günlük bir zaman geçmesi gerekmektedir.

Kullanıcı adınızın hatırlanabilir ve benzersiz olmasına dikkat edin. Bu durum sizin popüler olmanız adına önem arz eder.

Instagram uygulaması ile kullanıcı adları üzerinden arama yaparak, arkadaşlarınızın profillerini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Kullanıcı adı değiştirme işlemleriniz, profilleriniz için zarar arz edebilir. Sürekli olarak değişen kullanıcı adı, daha zor bulunmanıza neden olabilir ve popülerliğinizi düşürür.

Instagram kullanıcı adınız, sizin veya markanızın kimliğini yansıtmalıdır. Mümkün olduğunca basit, özgün ve kısa olmalıdır. Bu, kullanıcıların sizi daha kolay bulabilmesine yardımcı olur. Ayrıca, kullanıcı adınızın profesyonel olması da önemlidir, özellikle Instagram’ı bir iş veya marka için kullanıyorsanız. Unutmayın, Instagram kullanıcı adları benzersiz olmalıdır. Instagram’ın belirlemiş olduğu kullanıcı adı standartlarına da uymalıdır.

Bu soruya kesin bir cevap verilemez. Eğer kullanıcı adının kullanıcı hesabını kapatırsa bir şansınız olabilir. Ya da tescilli markanızın isminin kullanıldığını düşünüyorsanız bu konuda Instagram’dan yardım alabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kullanıcı Adı (Username) Değiştirme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. selin yılmaz
    selin yılmaz

    Instagramda kullanıcı adımı değiştimek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

  2. saadet horosan
    saadet horosan

    Instagram kullanıcı adı değiştirme makalenizi okudum ve çok başarılı buldum. Teşekkürler..