İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Twitter’da kullanıcı adı oldukça önemlidir çünkü kişilerin kolay bulunabilmesini sağlar ve aynı zamanda da kişilerin bu isimle Twitter (X) üzerinden tanınmasına yardımcı olur. Bu gibi pek çok sebepten dolayı da Twitter kullanıcı adı oldukça önemlidir. Kullanıcı adının doğru şekilde seçilmesi hem Twitter kurallarına uygunluk açısından hem de Twitter’da tanınmak açısından pek çok kolaylığa sebep olur. İşte Twitter kullanıcı adı değiştirme işleminin detayları.

Farklı sosyal medya hesaplarından da tanınan kişiler, kullanıcı adlarını bu sosyal medya hesapları ile benzer ya da aynı yaparsa bulunma olasılıklarını kesinlikle çok daha yükseltirler. Kullanıcı adı ne olursa olsun profilde gerçek adınıza da yer vermeniz kişilerin sizi bulmasını kolaylaştıracaktır. Yalnızca 15 karakter kullanımına izin verildiği için özellikle de uzun isimler tercih etmek bulunma imkanınızı düşürebilir. Bu sebeple daha kısa kullanıcı adları tercih etmek her zaman daha iyidir. İnsanlar sizi kullanıcı adınız ile aratarak kolaylıkla bulabilir ve bu da sizin Twitter kimliğinizin kullanıcı adınıza olduğunu gösterir. Bu sebeple de oldukça önemlidir.

Twitter Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemi

Twitter hesabı kullanıcı adı değiştirmek için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:

  • Öncelikle giriş yapılan cihazda “ayarlar ve gizlilik” sekmesine girilir.
  • Ayarlar ve gizlilik sekmesinde “hesap” sekmesine girilir.
  • “Kullanıcı adı” bölümüne girilir.
  • Kullanıcı adı alanında yer alan mevcut kullanıcı adı silinir ve değiştirilmek istenen yeni kullanıcı adı yazılır.
  • Değiştirmek istediğiniz yeni kullanıcı adı eğer başka biri tarafından alındıysa ne yazık ki yeni bir kullanıcı adı seçmeniz gerekecektir. Alınmış olan kullanıcı adının tek bir karakterini bile değiştirmeniz ya da ona yeni bir karakter eklemeniz bile genellikle yeni kullanıcı adınızı oluşturmanız için yeterlidir.
  • Yazılan yeni kullanıcı adı eğer bir başkası tarafından kullanılmıyorsa “bitti” seçeneğine basmanız yeterlidir.

Bu adımlar izlenerek kolaylıkla kullanıcı adı değiştirmek mümkündür. Kullanıcı adı değiştirirken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar mevcuttur. Bu kurallara uyulduğu sürece kullanıcı adı değiştirmek konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmaz ve herhangi bir sorun da yaşanmaz.

Twitter Kullanıcı Adı Değiştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Twitter’da kullanıcı adı değiştirirken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar ve önemli noktalar mevcuttur. Bu kurallar ve önemli bilgilendirmeler hem kolay bulunmayı sağlar hem de hesabın takipçi kazanmasına da yardımcı olur. Ayrıca Twitter (X) kurallarına da uygun şekilde kullanıcı adı seçmeye yarar. Peki bu kurallar ve önemli noktalar nelerdir?

  • Kullanıcı adı değiştirirken en önemli olan şey kolay bulunabilecek bir isim koymaktır ancak farklı sosyal medya platformlarında tercih ettiğiniz isimler de kolay bulunmanıza katkı sağlayabilir. Ayrıca kendi ad ve soyadınızı da kullanıcı adı olarak tercih edebilirsiniz.
  • Kullanıcı adları kişiye özeldir ve zaten kullanılmakta olan bir kullanıcı adını alamazsınız ancak karakterlerini değiştirip ona benzer bir kullanıcı adı almanız mümkündür.
  • Kullanıcı adları harf, sayı ve alt çizgi içerebilir ancak simge, çizgi ya da boşluk içeremez. Simge, boşluk, çizgi içeren kullanıcı adlarının alınmasına izin verilmez.
  • İçinde Twitter ya da Admin kelimeleri geçen kullanıcı adları alınamaz.
  • Kullanıcı adı maksimum 15 karakter olabilir.

Bu önemli noktalara ve kurallara dikkat edildiği zaman yukarıda belirtilen adımlar izlenerek kolaylıkla kullanıcı adı almak ya da değiştirmek oldukça kolay olacaktır. Mobilden twitter kullanıcı adı değiştirme işlemi için de aynı adımları izleyebilirsiniz. Eğer hesabınızı askıya alırsanız ya da devre dışı bırakırsanız da kullanıcı adınızı başkasının alması mümkün değildir. Hesabınızı tamamen sildiğiniz zaman kullanıcı adınız da hesabınız ile birlikte hiç oluşmamış gibi yok olur.

Bu yazımızı beğendiyseniz Spotify Kullanıcı Adı(Username) Değiştirme Nasıl Yapılır? yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter kullanıcı adınızı değiştirmek istemeniz durumunda, yeni kullanıcı adınız eğer boşta ise kolay bir şekilde değiştirme yapabilirsiniz.

Twitter kullanıcı adınızı değiştirdikten sonra, twitter eski kullanıcı adınızı kullanmanız maalesef söz konusu değildir.

Twitter Kullanıcı adınızın 1 aylık periyodlar içerisinde değiştirmeniz mümkündür. 30 gün geçmeden tekrar kullanıcı adınızı değiştiremezsiniz.

Profili Düzenle’ye dokunduktan sonra Ad ve Kullanıcı Adı yazan kısımların yanındaki alana dokunun ve değişikliklerinizi yazın.

Twitter‘da oturum açın ve profil sayfanıza gidin.
Sağ üstte yer alan profili düzenle kısmına tıklayın.
Adınızın bulunduğu metin kutusunu seçin.
Yeni bir isim girin.
Değişiklikleri kaydet’i tıklayın.

Bağlantısını bulmak istediğiniz Tweete gidin.
Paylaş simgesine dokunun.
Tweeti paylaşma aracı… öğesine dokunun.
Tweetin bağlantısını kopyala öğesini seçin. URL, şimdi panonuza kopyalanmış durumdadır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. seda kırcan
    seda kırcan

    Twitter kullanıcı adını değiştirme yazınızı oldukça başarılı buldum. Bu tarz içeriklerinizi takip etmeyi seviyorum. Teşekkürler..

  2. nida sancak
    nida sancak

    Eski Twitter Kullanıcı Adımı Geri Alabilir miyim? Ve nasıl alabilirim ?