İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Discord Nedir ?

Gamerların sıklıkla tercih ettiği iletişim uygulaması Discord nedir? Oyuncular bilgisayarda video oyunlar oynarken genellikle iki soruna odaklanıyor. Birbirleriyle nasıl konuşulur ve bir oyuna başlarken nasıl organize olunur? Discord, bu sorunu çözmek için tasarlanmış uzun bir uygulama dizisinin en yenisi. Discord, oyuncular ile birlikte bir topluluk oluşturarak, onların konuşmasını sağlayan bir uygulamadır.

Discord Ne Demek ?

  • Discord, başlangıçta oyuncular için oluşturulmuş, ancak o zamandan beri her türlü topluluk için genel bir kullanım platformu haline gelen bir grup sohbet platformudur.
  • Her birinin kendi üyeleri, konuları, kuralları ve kanalları olan sunuculara ayrılmıştır.
  • Discord ayrıca kullanıcıların sesli ve görüntülü sohbet etmelerinin yanı sıra canlı yayın oyunları ve bilgisayarlarındaki diğer programları da kullanmasına olanak tanır.

Temel düzeyde Discord, sizin ve diğer üyelerin birbirinize mesaj atmasını sağlamak için oluşturulmuştur. Fakat sonrasında uygulama o kadar büyümüştür ki , Discord’u şu an ilgi alakanız olan her türden içerik ve konu için katılım gösterebileceğiniz bir topluluk platformu olarak düşünebilirsiniz. Discord’a yeni başlıyorsanız Discord Üye Satın Al hizmetinden yararlanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Her topluluğa “sunucu” denir. Slack hakkında bilginiz varsa, uygulamayı bu uygulamanın daha az resmi bir sürümü olarak düşünebilirsiniz.

Discord’un Özellikleri Nelerdir?

Discord’un Özellikleri Nelerdir ?

  • Sunucular metin kanalları (başkalarıyla konuşmak için yazabileceğiniz) ve ses kanalları (başkalarıyla sesli sohbet edebileceğiniz) ile doldurulur. Ayrıca videoları, resimleri, internet bağlantılarını, müzikleri ve daha fazlasını paylaşabilirsiniz.
  • Her sunucunun genellikle her biri farklı bir konuya ayrılmış veya farklı kuralları olan birden fazla kanalı vardır.
  • Örneğin, bir oyun hakkında konuşmak için bir kanalınız, genel sohbet için başka bir kanalınız ve resimler için başka bir kanalınız olabilir.
  • Kendi sunucunuzu başlatabilir ve diğer sunuculara ücretsiz bir şekilde katılabilirsiniz.
  • Her biri farklı bir konuya adanmış binlerce farklı Discord sunucusu vardır. Bir şeye ilgi duyuyorsanız, bunun için bir Discord sunucusu bulabilirsiniz. Bu özellikle Discord’un en popüler sunucularının çoğunu oluşturan video oyunları için geçerlidir.
Discord Nasıl Kullanılır?

Discord Nasıl İndirilir ?

Uygulaması isterseniz mobil için isterseniz de bilgisayar için kullanabilirsiniz. Bilgisayar için uygulamayı direkt indirebildiğiniz gibi internet browseri üzerinden kullanabilmeniz de mümkün.

Masaüstü

  • İlk olarak Discord web sitesini ziyaret edin.
  • Site içerisinde Mac veya Windows için indirme seçenekleri göreceksiniz.
  • Sizler için uygun olanını seçin ve “Download” butonuna basın.
  • Bilgisayarınıza inmiş olan kurulum dosyasını çalıştırın ve kurulumu tamamlayın.

Mobil

  • iOs kullanıyorsanız App Store, Android kullanıyorsanız Google Playstore’u açalım
  • Ardından arama kısmına Discord yazarak çıkan uygulamadı indir seçeneğine basın ve telefonunuza indirin

Discord Nasıl Kullanılır?

Yeni sunucuları bulabilir ve katılabilirsiniz bunun için Google “[buraya konu ekleyin] Sunucuyu Discord” yapabilirsiniz. Discord’un kendi arama motorunu da kullanabilirsiniz, ancak tüm sunucuları, sadece en popüler sunucuları izlemediğini unutmayın.

Sohbet ederken, iletinize GIF eklemek veya iletinizi spoiler olarak işaretlemek gibi şeyler yapmak için “/ giphy” veya “/ spoiler” gibi komutları da kullanabilirsiniz.

Diğer sohbet uygulamalarına çok benzeyen Discord, diğer kullanıcılara doğrudan mesaj göndermenizi sağlar. Bunu yaptığınızda, onlarla sesli veya görüntülü sohbet edebilirsiniz.

Discord, deneyiminizi geliştirmek için YouTube ve Spotify, Playstation, Xbox gibi diğer uygulamalara da bağlanabilir. Ve platformun hem masaüstü hem de mobil sürümleri vardır, böylece hangi cihazı kullanırsanız kullanın, oyun oynarken bile kullanabilirsiniz.

Ayrıca, daha yüksek video kalitesi, sunucu artırma, daha yüksek bir yükleme limiti, gelişmiş kaliteli canlı akış ve özel bir Discord etiketi gibi aylık belli bir ücret karşılığında özellikler içeren Discord Nitro’ya yükseltme seçeneğiniz de vardır. Genellikle yüksek kitlelere hitap eden nitelikli sunucu adminleri, Discord Nitro’yu tercih etmektedir. Büyük topluluklarda sunucunun kaliteli görünmesi, Discord sunucu üyeleri için önemlidir. Fakat sizler arkadaşlarınızda vakit geçirebileceğiniz daha basit bir sunucu açmayı planlıyorsanız normal özellikleri tercih edebilirsiniz.

Discord Sunucusuna Nasıl Katılabilirsiniz ?

Davet bağlantısı gerektirmeden herkese açık bir sunucuya katılmak için manuel işlemler uygulamanız gerekmektedir.

  • Discord’u açın
  • Sol tarafta bulunan kenar çubuğu içerisinde bulunan artı (+) simgesine tıklayın
  • Ve açılan seçenekler içerisinde “Bir sunucuya katıl” ı seçin
  • İlgili alana davet bağlantısınız yerleştirip sunucuya katılabilirsiniz

Bazı büyük çaplı toplulukların internet siteleri içerisinde Discord sunucularına anında katılma şansınız mevcuttu. Davet bağlantısı veya link gerektirmemektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Discord Bump Nedir?
Discord Bump Nedir?

Elbette halihazırda geniş bir kitlesi olan insanlar için sunucuya aktif sohbet edebilecek onlarca, hatta yüzlerce Discord üyesi eklemek oldukça kolay ...

Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?
Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?

2015’te hayatımıza girmesinin ardından Discord, giderek popülerliğini artıran ve online topluluklar arasında yaygın bir iletişim kanalı olarak kendine...

Discord profil resmi değiştirme işlemi nasıl yapılır öğrenmek için yazımıza tıklayın!

Discord nasıl kullanılır? yazımızı beğendiyseniz Discord profil resmi nasıl değiştirilir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Discrod, internet üzerinden çevrimiçi olarak mesajlaşma ve konuşma imkanı sunmakta olan bir uygulamadır.

Discrod tamamen ücretsiz bir mesajlaşma uygulamasıdır. Sadece belirli Premium özelliklerden yararlanmak isteyen kişilerin ücret ödemesi gerekiyor.

Discord üzerinden ekranınızı canlı olarak paylaşmanıza imkan tanıyan özelliktir. Arkadaşlarınız ile ekran paylaşımı yapabilir ve iletişim kurabilirsiniz.

Oynadığınız oyunlarda takım arkadaşlarınızla haberleşebilmek için , şirket ortamında iş arkadaşlarınızla haberleşebilmek için veya direkt arkadaşlarınızla sohbet edebilmek için kullanabilirsiniz.

Sunucular ve ses kanalları aracılığı ile videoları, resimleri, internet bağlantılarını, müzikleri ve daha fazlasını paylaşabilirsiniz.

Canlı yayın izleyebilmek için öncelikle canlı yayın yapan birini bulmalısınız. Ses sunucusunda kullanıcı adının yanında. Canlı ikonu bulunan bir kişiye rastladığınızda, kullanıcı adına tıklayarak, yayına katılabilirsiniz. 

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Discord Nedir ? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 51 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Ahmet
    Ahmet

    İnstagram hesabımı yanlışcıkca sildim nasıl qaytara bilirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızı yanlışlıkla silmeniz durumunda 30 gün içerisinde Instagram destek hattı ile iletişime geçmeli ve hesap kurtarma adımlarını izlemelisiniz.